Serie A 7:e omgången 2002

Svea – MarknadsTaktik  2–8
S. Daniel Eskilsson, Elias Eskilsson. M. Mikael Örnliden 4, Freddy Hägglund 2, Dick Carlsson, Stefan Karlsson.

MarknadsTaktik kunde åka till jobbet mycket belåtna efter en storseger över topplaget Svea med hela 8-2. Redan efter tre minuter hade pigge Mikael Örnliden gjort 1-0. Bara minuter senare så startade MT ett riktigt mönsteranfall där det började med att Pelle Ericsson spelade ut bollen till Örnliden ungefär vid ¨berget¨. Örnliden vände på en femöring och på ett tillslag spelade han fram Dick Carlsson, som i sin tur smällde dit bollen vi första bollberöring, vilken kasse. Innan paus stötte även Örnliden in 3-0 och samme man nickade även in 4-0. Svea var inte ofarliga och dagens kämpe Daniel Eskilsson som slet som aldrig förr avancerade fram i banan samt fick till en superlobb från 20 meter. Efter det hade pappa Thomas Svensson och den andra sonen, Elias Eskilsson, var sin jättechans men när 5-1 kom var matchen definitivt körd. 5-1 blev till 8-2 och Freddy Hägglund svarade för två mål och Örnlidens facit stannade vid fyra strutar. Stefan Karlsson gjorde ett och så fick Elias Eskilsson även han näta.
MATCHENS LIRARE: DANIEL ESKILSSON, SVEA.

MindShare – Brindfors  5–2
Torbjörn Larsson 2, Henrik Eriksson 2, Robert Schwartz. B. Andreas Göthe, Peter Göthe.

MindShare var mycket stabila och definitivt effektiva när man besegrade jumbon Brindfors med 5-2. Oerhört svårfångade Torbjörn Larsson gjorde omgående 1-0 på ett direktskott och bara minuterna senare kontrade herr Larsson in 2-0. Brindfors höjde sig sedan flera snäpp och man hade flera chanser till reducering. Närmast var pigge Lars Axelsson när han klackade bollen i stolpen efter hörna. Brindfors har ingen tur just nu och mystiken börjar flagna lite där det krävs uppryckning om inte nedflyttningen skall bli verklighet. Erik Karlssons positiva inställning saknas. När så Henrik Eriksson kontrade in 3-0 i slutsekunderna på första hade MS skaffat sig ett bra utgångsläge för resten av matchen. Brindfors kom ut till spel igen och nu var man organiserade. Man gav allt för att komma ikapp och man hade två jättechanser till både 1-3 och 2-3 men istället kontrade MS in 4-0. Brindfors fortsatte att spela och bröderna Göthe (Andreas & Peter) fick till det var sin gång och med tio kvar var ställningen 4-2. Chanser till ytterligare reducering fanns men ett tröttkört men bra spelande MS fick in 5-2 genom tekniske Robert Schwartz. Matchtröjorna dröp av svett i sommarhettan. Detta är ju ett bra och roligt sätt att få motion på. Denna match gällde dubbelt eftersom man skulle mötas i cupen. Därmed avancerade MS till kvartsfinal i densamma.
MATCHENS LIRARE: ROBERT SCHWARTZ, MINDSHARE.

Text & Rubrik – Fältman & Malmén  3–2
David Schwieler, Jonas Persson, Björn Westberg. F. Björn Ericsson, Owe Wahlberg.

Så var det dags för årets toppmatch och seriefinalen mellan Fältman & Malmén och Text & Rubrik blev en välspelad historia mellan två trevliga lag. Vårens kometlag F & M, som dessutom är nykomlingar inledde storstilat målmässigt. Det var nämligen så att T & R startade med att skapa två jättechanser utan resultat och på F & M första läge kunde Björn Ericsson via stolpen göra 1-0. T & R skapade då ytterligare två utmärkta lägen varpå Owe Wahlberg gjorde 2-0 på en mycket elegant lobb med vänstern. Då upphörde T & R forcering och nu var det F & M som förde spelet och var mycket nära både 3-0 och 4-0 men halvtidsvilan kom lägligt för båda lagens trötta aktörer i sommarhettan. T & R satsade sedan allt på ett kort i början på andra för att komma ikapp och man fick också in en reducering per omgående genom duktiga David Schwieler på nick. När så Jonas Persson kvitterade med kvarten kvar kändes det som om T & skulle ta över och mycket riktigt så kom 2-3 genom Björn Westberg. Det var även nära 2-4 men sista fem mobiliserade F & M till en sista kraftansamling och tryckte på ordentlig. Chanser till kvittering fanns men seriens bästa lag T & R höll undan och är nya serieledare. F & M föll med flaggan i topp. Fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: DAVID SCHWIELER, TEXT & RUBRIK.

Spoon SC – AGO Reklam  1–2
Jacob Andersson. A. Kent Svensson, Per Apelgren.

AGO Reklam ser bara bättre och bättre ut efter den miserabla starten i våras och nu jagar man på allvar en slutspelsplats. Det var Spoon SC som inledde piggast och Jacob ¨Jacke¨ Andersson slog in 1-0 redan efter två minuter. Jacke har ju blivit uppskriven av pressen den senaste tiden och spelade som i ett rus. AGO kom senare in i matchen och det var en bra match vi fick bevittna. Efter tio minuter kunde sedan Kent Svensson dundra in en frispark invid stolpen. 1-1 stod sig sedan en bra bit in i andra och vi började fundera på om det skulle bli ett kryss men efter flera fina väggspel avancerade Per Apelgren upp i banan och han avslutade med att ursnyggt göra 2-1. Sista fem pressade ett tröttkört Spoon på men Kent Svensson som hoppat in mellan stolparna höll tätt och AGO fortsätter att klättra i tabellen.
MATCHENS LIRARE: KENT SVENSSON, AGO REKLAM

Stromberg Media Group – BOW reklam  4–4
Erik Werner 3, Niklas Karlsson. B. Christian Hosenfeld 2, Bengt Wicksell, David Nildén.

Vilken match samtliga närvarande på Hjorthagens IP fick bevittna mellan Stromberg Media Group och BOW reklam. Det började med att Janne Eklund spelade fram 61-åriga Bengt Wicksell där Benke tackade och tog emot samt med en äkta Brasseklack kunde han ge BOW ledningen efter två minuter. Ett av årets snyggaste mål. 20 sekunder senare hade Erik Werner kvitterat. Sedan böljade spelet fram och tillbaka. BOW backade hem och SMG var lite bättre. Christian Hosenfeld kunde efter en soloraid träffa stolpen och i sista minuten hade båda lagen varsin jättechans. I andra fortsatte det underhållande spelet och Werner kunde göra 2-1 per omgående. Sedan klev Hosenfeld in i handlingarna igen och han drog 3-4 man och målvakten samt rullade in 2-2. Vilken prestation. Med tio kvar så dundrade Niklas Karlsson in 3-2 via ribban och efter det målet var BOW illa ute i matchen och Werner träffade stolpens insida. Då var det David Nildéns tur att göra ett vackert mål när han lobbade in 3-3 över 2 meter långe P-O Byrén. Slutet blev dramatiskt. Först gjorde Hosenfeld 4-3 med två kvar. Ett segermål kanske men icke. Urstarke Werner, som hade fått tuff markering matchen igenom och borde fått flera frisparkar än han fick, kunde trycka in 4-4 med ett skott i bortre burgaveln. Sista minuten hade båda lagen ytterligare varsin chans men 4-4 fick räcka, pust!
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN HOSENFELD, BOW REKLAM.

Annons & Reklambyrån – Eurosport  2–1
A. Kristian Jältsäter 2. E. Per Boström.

Annons & Reklambyrån hade det rätta flytet idag och utan att göra någon stormatch så kunde man vinna över ett piggt Eurosport. Eurosport var fast beslutna på att ta sin första seger i serien. Man har ju två cupvinster. I mitten på första halvlek hade Frederic Pavlidis, Janne Möller och Per Boström fem mycket heta chanser tillsammans utan att överlista omutliga Peter Carlsson i A & R mål, som f.ö. gjorde den ena kanonräddingen efter den andra. Men när målen uteblir så får motståndarna sin chans och den tog man direkt då Kristian Jältsäter stänkte in 1-0 efter en kvart. I andra halvlek böljade spelet fram och tillbaka och nu var det Nicklas Palm i Eurosports mål som fick glänsa. Jältsäter kunde sedan även göra 2-0. När dagens överraskningsman, Per Boström, slog in 1-2 fick Eurosport blodad tand igen och resten av matchen blev ett ställningskrig. A & R höll dock undan.
MATCHENS LIRARE: PER BOSTRÖM, EUROSPORT.