Serie A 8:e omgången 2002

Eurosport - Text & Rubrik  3-4
E. Jarno Nieminen 2, Lennart Claesson. T. Tor Sundberg 3, Björn Westberg.

Seriens bästa lag och tillika serieledarna Text & Rubrik gjorde 1-0 efter 35 sekunder genom Tor Sundberg och man förväntade sig en ny match med propagandaspel. Så blev det inte. För närvarande är Eurosport mentalt starka och målinriktade på att greja nytt kontrakt. Jarno Nieminen kvitterade omgående och sedan var det Eurosport som tog tag i taktpinnen och bl.a. Tony Almén var i högform. Laget hade en mycket bra kvart och ett ledningsmål hängde i luften men man kom av sig när Sundberg kontrade in 2-1. Eurosport kom igen ännu en gång och pigge Lennart Claesson slog in en retur till 2-2. Med 30 sekunder kvar av halvleken kunde Sundberg göra sitt tredje mål för dagen och därmed gick T & R till en halvtidsledningen med lite orättvisa 3-2. T & R kom sedan ut som ett nytt lag i andra och man spelade riktigt bra samt hade bud på 4-2 men nu var det Eurosport som hade lite flyt och starke Nieminen kunde slå in 3-3 med åtta kvar. Resten av matchen blev ett ställningskrig och båda lagen hade chans till ytterligare mål. När man anande ett kryss så slog Björn Westberg till och ett topplag brukar ju ha flyt, 4-3 till T & R. Eurosport föll med flaggan i topp.
MATCHENS LIRARE: TOR SUNDBERG, TEXT & RUBRIK.

Stromberg Media Group - MarknadsTaktik  10- 0
Erik Werner 4, Roy Henriksson 3, Mikael Andersson, Jimmy Jelleryd, Roger Bergman.

Matchen mellan Stromberg Media Group och MarknadsTaktik gällde både kvartsfinalen i cupen samt seriematchen i omgång åtta. Dubbel glädje eller tvärtom med andra ord. Lagen skulle mötas två gånger på två dagar annars. Efter en jämn inledning kunde Roy Henriksson göra 1-0 och i slutet på första så gjorde även Erik Werner 2-0. MT var helt uddlösa och skapade inte en enda målchans under de första 20 minuterna. I början på andra hade både Pelle Ericsson och Mikael Örnliden varsin bra nick innan Werner kontrade in 3-0. Då råkade MT ut för en kollektiv kollaps som nästan var pinsam för ett lag i Reklamseriens Serie A. Nog för att MT brukar göra en floppmatch per år men detta var nära på katastrof. Gubbarna gav upp och på tio minuter kunde SMG gå från 3-0 till 10-0. SMG tackade och tog emot samt gjorde många granna kassar. Werner som är i måltagen satte fyra och fjolårets skyttekung, Henriksson, tre. Lagen bytte plats i tabellen och SMG gick samtidigt till semifinal i cupen.
MATCHENS LIRARE: ERIK WERNER, STROMBERG MEDIA GROUP.

BOW reklam - MindShare  4-2
David Nildén 3, Olle Jeansson. M. Robert Schwartz, Henrik Eriksson.

BOW reklam tog en mycket viktig seger och höstformen är god. I och med segern över topplaget MindShare säkrade man nytt kontrakt och kan utan press se fram om en kamp om en slutspelsplats. BOW visade upp ett stabilt spel under matchens första akt och efter sex minuter kunde David Nildén köra ett solorace från halva plan som avslutades med att bollen retfullt enkelt rullades in i nätmaskorna. När sedan samme man gjorde 2-0 efter fin framspelning från Stefan Söderström såg BOW ut som ett klart segrarlag. MS kom sedan ut som ett nytt lag i andra medan BOW trodde att det skulle ordna sig utan att ta i. På tre minuter hade MS både reducerat och kvitterat efter mål av Robert Schwartz (vackert skott i nättaket) och Henrik Eriksson (ribba in). Nu var matchen helt plötsligt helt oviss och MS hade lite vind i seglem stärkta av de två snabba målen. Henrik Strömblad var dock på sin vakt. Med tre kvar lutade det åt ett kryss men Thomas Nyströms skott styrdes in av Olle Jeansson och 3-2 var ett faktum. Av bara farten avslutades det med att Nildén svarade för ett hattrick.
MATCHENS LIRARE: DAVID NILDÈN, BOW REKLAM.

AGO Reklam - Svea  3-0
A. Per Jonsén 2, Michel Gordin.

AGO Reklam gjorde Svea mållösa och det hör till ovanligheterna. Lika formstarka som AGO är, lika formsvaga är Svea, i alla fall om man tittar på resultaten i höst. Dagens match var jämn inledningsvis men med ett litet mer bollinnehav för AGO. Första målet lät vänta på sig till första halvleks sista minut då Per Jonsén kunde ge sitt lag ledningen. Samme man avgjorde definitivt föreställningen när han satte dit 2-0. Av bara farten kunde Michel Gordin nicka in 3-0. Kalle Schröder kämpade för två och spelade sin bästa match någonsin i Intertröjorna. AGO ser oerhört starka ut för tillfället.
MATCHENS LIRARE: KALLE SCHRÖDER, SVEA.

Brindfors - Annons & Reklambyrån 1-6
Lars Axelsson. A. Kristian Jältsäter 3, Erik Johannisson 2, Johan Wallberg.

Annons & Reklambyrån rivstartade och skapade tre fina lägen direkt i inledningen men Brindfors höll undan och hade i sin tur ett stolpskott. Med sju kvar av första fick sedan Brindfors till ett riktigt mönsteranfall. Bollen gick som på ett snöre mellan Peter Borsos, Anders Gravin och Peter Göte innan bollen hamnade hos Lars Axelsson, som i sin tur förlängde bollen i nät. Nu trodde vi att Brindfors var på gång men A & R ville annorlunda och på två röda minuter vände man 0-1 till 2-1 genom två mål av Kristian Jältsäter. Ett efter jätteslarv i försvaret och ett efter friläge. Matchen stod och vägde lite i inledningen på andra men när Johan Wallbergs långskott gick i mål till 3-1 vek Brindfors ner sig förvånadsvärt lätt. A & R kunde då gå ifrån 3-1 till 6-1 efter många fina kombinationer på ett uppgivet motstånd. Jältsäter gjorde tre mål och var ständigt farlig. Erik Johannisson svarade för två och A & R blir intressanta att följa. Kom igen Brindfors.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN JÄLTSÄTER, ANNONS & REKLAMBYRÅN.

Fältman & Malmén - Spoon SC  5-5
Andreas Krantz 2, Johan Hornhammar, Sten-Ove Ramberg, Jonas Hörberg. S. Pelle Bäckman 2, Patrik Mattsson, Marcus Hallberg, Gustave Gaudras.

Matchen mellan Spoon SC och Fältman & Malmén var kanske den mest sevärda drabbningen i årets serie. I alla fall för publiken. Det började med att ett taggat Spoon rivstartade och redan efter tre minuter hade Gustave Gaudras haft en styrning i stolpen samt en nicklobb som utmärkte Johan Elevant fick fingertopparna på. Johan avvärjde även ett friläge. Spoon fortsatte spela ut ett totalt handlingsförlamat F & M. På tre minuter gick Spoon fram till 3-0 efter att vänstern talat två gånger för Pelle Bäckman och så nätade Patrik ¨Putte¨ Mattsson. Spoon kom därefter av sig när F & M gick upp i sitt första riktiga anfall efter ungefär tretton minuter. Johan Hornhammar kunde efter en tilltrasslad situation reducera. Av bara farten sköt Andreas Krantz in 2-3 och med två sekunder kvar av halvleken slängde sig Sten-Ove ¨Putte¨ Ramberg raklång i luften samt nickade in 3-3. Vilket mål och vilken scenförändring av matchen. Nu var det F & M som var på gång och man skaffade sig två jättefina målchanser direkt i inledningen på andra. Då tog Marcus Hallberg tag i bollen och avancerade fram i planen samt skruvade mycket vackert in 4-3 i bortre burgaveln. Ett klassiskt mål. Mycket duktiga Krantz såg till att lyckan blev kortvarig för Spoon för han kvitterade till 4-4 och matchen var verkligen sevärd. Med fyra kvar så sköt Spoon i stolpen innan bollen gick ut och ett nytt skott avlossades. Detta bröstade (¨magade¨) Gaudras in och ställningen var 5-4. F & M satsade allt för en kvittering i slutminuterna och man skaffade sig en rad hörnor och inkast innan bollen hamnade hos Jonas Hörberg som kämpade in slutresultatet 5-5 med minuten kvar. Det kändes nog som en seger för F & M. Man var ju i underlägen med både 0-3, 3-4 och 4-5 med minuten kvar. Härlig match gubbar i bägge läger.
MATCHENS LIRARE: STEN-OVE RAMBERG, FÄLTMAN & MALMÉN.