Serie A 9:e omgången 2002

Brindfors - BOW Reklam  2-7
Br.
Peter Göthe 2. BOW. Peter Kisfaludy 3, Bengt Wicksell 2, David Nildén, Stefan Söderström.

Formstarka BOW Reklam har inte förlorat någon av hösten fyra seriematcher. Idag var segern extra skön eftersom man definitivt säkrade nytt kontrakt och dessutom gick upp på slutspelsplats med två omgångar kvar. Jumbolaget Brindfors har gått kräftgång en längre tid men i dagens match såg man en liten ljusning. Det offensiva spelet var ibland strålande men man åker på alltför många kontringsmål. Annars började matchen avvaktande och trögt fram till den tionde minuten då det blixtrade till rejält och man trodde att man var på Copcabana. Med sju kvar av halvleken gjorde Henrik Strömblad en fin räddning på Lars Axelssons avslut men på returen slängde sig Peter Göthe likt en Kamikaze-pilot och nickade in 1-0. Starkt gjort. Minuten senade letade sig Peter Kisfaludys passning in i mål men där skall Hans Löwinder ha en eloge efter att ha stört målvakten. Brindfors svarade i sin tur med ett riktigt mönsteranfall där Peter Barsos drev bollen 25 meter och serverade Peter Göthe som direktsköt in sitt andra mål till 2-1. Stefan Söderström serverade sedan David Nildén bollen och så stod det 2-2. Söderström tog senare emot bollen, vände om, drog målvakten och så hade BOW vänt till 3-2. I sista anfallet av första halvlek fick Nildén en långpassning som han gjorde en halvbicycletas på och det sa bara pang i stolpen på det otroliga skottet. Returen rakade Bengt Wicksell in. De tillverkades sex granna mål på sju minuter. Vilket fyrverkeri. När så Kisfaludy gjorde ett solomål till 5-2 med dussinet minuter kvar var matchen körd. BOW gjorde sedan ytterligare två mål genom 61-årige Wicksell och BOW:s nygamle målkung Kisfaludy.
MATCHENS LIRARE: BENGT WICKSELL, BOW REKLAM.

Svea - Fältman & Malmén  1-5
Mårten Forsell. F. Stephan Frank, Owe Wahlberg, Johan Hornhammar, Johan Elevant, Björn Ericsson.

Fältman & Malmén spelade stundtals lysande och det räckte för att besegra ett dalande Svea efter en äkta fem-etta. F & M fick en kanonstart när Stephan Franks inlägg letade sig i mål via en Sveaförsvarare. Svea var ganska taggat och hade bud på kvittering innan det var dags för en patenterad variant av F & M. Domaren såg att det skulle bli mål långt innan. Johan Hornhammar kastade ett långt inkast och vid bortre stolpen dök Owe Wahlberg upp och nickade in 2-0, vilket var hans 70:e i Reklamseriehistorien. Bra för att vara mittback. Ner sedan Hornhammar gjorde 3-0 i slutet på första såg saken klar ut trots att matchen var ganska jämn. Stabile Mårten Forsell hann reducera precis innan paus. Med tio kvar så gjorde Johan Elevant ett mål som kanske ingen någonsin har gjort tidigare. Han kastade bollen över hela planen och in i mål. För ett ögonblick tvekade domaren att blåsa mål men varför inte! Man får ju göra mål på utspark. Detta bör undersökas. Evigt kämpande Björn Ericsson fastställde sedan slutresultatet till 5-1. Vårens serieledare åkte nu ner under strecket. F & M ser oerhört pigga ut.
MATCHENS LIRARE: JOHAN ELEVANT, FÄLTMAN & MALMÉN.

MindShare - MarknadsTaktik  5-3
MS.
Roger Palmgren 2, Torbjörn Larsson 2, Robert Schwartz. MT. Pelle Ericsson, Mikael Örnliden, Mikael Brunell.

MindShare arbetade sig sakta men säkert in i matchen och kunde till slut besegra MarknadsTaktik med 5-3. MT hade tagit åt sig den senast kritiken och inledde mycket starkt anförda av Pelle Ericsson. Redan efter 30 sekunder hade han skjutit sitt första skott där den vikarierande målvakten Erik Larsson gjorde en fin räddning. Sekunderna senare var det dags igen med den skillnaden att bollen satt i nätmaskorna efter ett väl avvägt skott. MindShare kom in i matchen omgående när Robert Schwartz blev vräkt över ända och den efterföljande straffen slog Roger Palmgren i nät. MT hade sedan två-tre fina chanser att ta ledningen igen men det ville sig inte. Palmgren hade en stänkare i ribban men 1-1 stod sig halvleken ut. Fem minuter in på andra kastade MT ett inkast som Mikael Örnliden nickade på en försvarare och retfullt enkelt studsade bollen i mål, vilket var en rättvis ledningen. Sista kvarten vaknade MindShare till liv igen och på bara en minut så vände 1-2 till 3-2 efter ett kvitteringsmål av Palmgren efter fint förspel. Torbjörn Larsson satte trean efter fint förspel från Schwartz. Med sju kvar avgjordes matchen efter ett grannt mål signerat Larsson. Han vände blixtsnabbt bort sin back och sköt bollen spikrakt upp i närmaste krysset. Mikael Brunell gav matchen lite liv igen när han reducerade med fem kvar. Sekunderna senare låg bollen i nätmaskorna igen efter mål av Schwartz. MindShare går nog till slutspel men det ser dystrare ut för MarknadsTaktik.
MATCHENS LIRARE: ERIK LARSSON, MINDSHARE.

Stromberg Media Group - AGO Reklam  10-1
Erik Werner 5, Roy Henriksson 3, Roger Bergman, Niklas Karlsson. A. Per Jonsén.

Vi lyfter ett varningens finger för Stromberg Media Group. Laget är i sitt livs form. På de inledande fyra höstomgångarna har laget vunnit tre på teknisk överlägsenhet. Målskillnaden är imponerande 34-8. Erik Werner är glödhet med hela 17 mål. Fjolårets skyttekung Roy Henriksson har gjort sju. Vem kan stoppa tåget? Ja, idag försökte annars formstarka AGO Reklam men man hade inget flyt. Inledningsvis hade AGO ett spelövertag och Per Jonséns 1-0 mål kom helt planenligt. Sedan hade Jonsén en klockren ribba och ner. Kent Svensson slog upp sin skada i slutet på första och eftersom AGO inte hade några avbytare var det som att spela med en man mindre och det utnyttjade SMG. Werner gjore raskt två mål. När så SMG direkt i andra gjorde 3-1 och 4-1 var saken klar. Utan att AGO var dåliga gjorde SMG mål på allt som rörde sig och till sist slutade drabbningen 10-1 efter 18:39. Målfirman Werner & Henriksson svarade för åtta kassar.
MATCHENS LIRARE: ERIK WERNER, STROMBERG MEDIA GROUP.

Annons & Reklambyrån - Text & Rubrik  7-7
Fredrik Dahlström 3, Thomas Nilsson 2, Johan Wallberg, Adam Stevens. T. Tor Sundberg 3, Niklas Anbratt 3, Lars Grimlund.

Den ena sevärda matchen efter den andra spelas just nu på Hjorthagens IP. Idag var det dags för en seriefinal och vilken match det blev. Annons & Reklambyrån gick fram till en 2-0 ledning efter fem minuter efter mål av Johan Wallberg och Thomas Nilsson. I detta läge såg A & R helt överlägsna ut. Tre minuter senare stod det 2-2 efter mål av Tor Sundberg och Niklas Anbratt. Två minuter senare stod det 3-3 och nu var det Adam Stevens och Anbratt som stod för målen. Ytterligare fem minuter senare stod det 4-4 med Nilsson och Lars Grimlund (första på tre år) som avslutare. Åtta mål på en kvart i en seriefinal, det ni! Halvleken var inte slut än och T & R gjorde ytterligare två mål genom Sundberg, som verkligen har kommit igång och svarat för två hattrick i rad i en halvlek. T & R låg under med 0-2 och 2-3 men vände till 6-4 i halvlek. När sedan duktige Anbratt satte dit 7-4 fem minuter in på andra och hade en rykare i stolpen till 8-4 såg matchen körd ut. Peter Hautalahti var grymt bra i de bakre regionerna och vikarierande målvakten Sture Johansson tog många skott. Med nio kvar klev Fredrik Dahlström in i handlingen på allvar när han reducerade till 5-7. A & R fick då blodad tand och gav allt samtidigt som T & R började krokna. Med två kvar träffar Tauberman ribban. I samma minut slarvar T & R så att Dahlström rakar in 6-7. A & R satsar då allt framåt vilket gav T & R en jättemöjlighet i ett tre mot två läge på en kontring men man plottrar bort chansen. Spelet vänder igen och Dahlström avslutar denna otroliga match med sitt 7-7 mål. Vi kan verkligen inte beskylla dessa lag för en defensiv dödgrävarfotboll. Trots att det var seriefinal var det full sprutt framåt i en vild offensiv lusta. Det bjöds på många granna mål idag i en match man minns livet ut.
MATCHENS LIRARE: PETER HAUTALAHTI, TEXT & RUBRIK.

Spoon SC - Eurosport  4-2
Gustave Gaudras, Olle Källström, Pelle Bäckman, Marcus Hallberg. E. Dennis Andersson, Fredrik Ericson.

Spoon SC tog sista chansen att haka på slutspelslagen i och med dagens seger över Eurosport med rättvisa men knappa 4-2. Tack vare segern är Spoon helt klara för spel i nästa års Serie A. Spoon inledde klart bäst och redan efter en minut hade Gustave Gaudras gjort 1-0 retfullt enkelt. Slitstarke Olle Källström gjorde också 2-0 innan halva den första halvleken hade spelats. Det blev inte några fler mål innan paus. När Pelle Bäckman gjorde 3-0 i början av andra såg matchen helt klar ut från Spoons sida. Det är emellertid segt virke i Eurosport och på fem minuter segade man sig närmare till 2-3 efter mål av Dennis Andersson och planens gigant Fredrik Ericson. Man brukar säga att en spelare springer för två men Ericson sprang för minst tre. Med fyra minuter kvar hade Eurosport en frisparksvariant som tog i stolpen efter skott av Anders Lindblad. Där hade Spoon tur och sedan kontrade de in segermålet direkt genom Marcus Hallberg som elegant chippade in 4-2. Eurosport ligger fortfarande ovanför nedflyttningsstrecket.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK ERICSON, EUROSPORT.