Serie A 10:e omgången 2002

BOW Reklam - MarknadsTaktik  9-1
Peter Kisfaludy 4, Stefan Söderström 3, David Nildén 2. M. Morgan Hägglund.

BOW Reklam gjorde årets bästa match lagom till den viktiga slutspelsstreckmatchen mot MarknadsTaktik. BOW hade hög lagmoral, samtliga spelare sprang hem på rätt sida direkt efter tappad boll och man kontrade blixtsnabbt. När man dessutom fick en drömöppning med två mål på fyra minuter gick det inte att stoppa laget. Stefan Söderström gjorde 1-0 på en styrning från Thomas Nyströms skott. Andra målet var en delikatess. Mycket duktige Nyström slog en snabb inspark till Hans Pettersson, som i sin tur gjorde en underbar 25 meters rusch och avslutade med att servera Peter Kisfaludy bollen vid bortre stolpen. Resten av halvleken var helt jämn men BOW hade 100%-ig utdelning, vilket visade sig igen när Söderström petade in 3-0 med knapp styrfart. Andra halvlek inleddes som den första, nämligen två snabba BOW-mål. Det stod alltså 5-0, vilket flyt! MT som inte spelat dåligt blev helt tagna på sängkanten. BOW kunde spela ut hela registret och gick upp till 9-0 innan Morgan Hägglund kunde göra ett tröstmål med 10 sekunder kvar. Kisfaludy gjorde hela fyra mål och 1986-års skyttekung är verkligen het. På de fem matcher han har spelat har han gjort 13 mål. Vilket snitt! Två fotaren till 8-0 är patenterad. Söderström gjorde tre och David Nildén två. Matchens snyggaste svarade Nildén för. Pettersson, Söderström och Nildén passade bollen i luften inne i MT:s straffområde innan Nildén tryckte in bollen på volley i nättaket. Trots segern är inte BOW klara för slutspel ännu. Däremot gick tåget för MT. Man har dock hedern att spela för i slutomgången, då laget man möter är inblandat i bottenstriden.
MATCHENS LIRARE: PETER KISFALUDY, BOW REKLAM.

AGO Reklam - Brindfors  3-1
Per Jonsén, Marcus Berg, Michel Gordin. B. Erik Höglund.

AGO Reklam vände 0-1 till seger med 3-1 mot ett bra spelande Brindfors. Det var annars ett taggat Brindfors som tog ledningen redan efter två minuter genom Erik Höglund. AGO kvitterade omgående genom Per Jonsén. Resten av halvleken bjöds på ett spännande ställningskrig. AGO hade ett skott från Pär Magnusson i överkanten av ribban och så gjorde vikarierande målvakten Peter Göthe en underbar reflexräddning med ena handen. Brindfors Thony Andersson hade en rökare i stolpens insida men paussiffrorna skrevs till 1-1. Detta var ju en kamp om strecken. AGO krigar för en slutspelsplats och Brindfors för sin existens i Serie A. Andra halvlek blev bra. Med kvarten kvar klev Per Apelgren fram och hans känsliga högerfot slog två precisa crosspassningar på fem minuter. Den ena var till Marcus Berg, som stod vid hörnet av straffområdets vänstra sida och på volley lobbade han in bollen i bortre burgaveln. Ett av årets snyggaste mål. Den andra passningen gick till Michel Gordin och han nicklobbade in 3-1. Sista tio tryckte Brindfors på ordentligt och man hade en mängd två mot en och tre mot två situationer. Skotten ven kring stolpe och ribba och vid två tillfällen räddade AGO bollen mirakulöst på mållinjen. AGO höll undan med blotta förskräckelsen.
MATCHENS LIRARE: PER JONSÈN, AGO REKLAM.

MindShare - Fältman & Malmén  0-3
F. Johan Hornhammar 2, Andreas Krantz.

Årets första riktiga regn en Reklamseriemorgon kom fredagen den 20:e september. Då trivdes Fältman & Malméns gubbar. De var annars MindShare som inledde klart bäst och skaffade sig tre-fyra bra avslut och hade ett skott i ribban under de första sju-åtta minuterna. Men när F & M skaffade sig sin första målchanse blev det mål. Andreas Krantz luriga skott blev en otrolig lobb i mål. Spelet böljade fram och tillbaka i regnet och i slutet på halvleken avgjordes matchen. F & M bjöd upp till ett riktigt mönsteranfall där bl a Owe Wahlberg, Ulf Olofsson och Johan Hornhammar var inblandade i. Den sistnämnde nickade in bollen. I samma minut rundade Hornhammar målvakten och la in 3-0 i paus. Andra halvlek blev mycket öppen och båda lagen skaffade sig flera bra chanser men Johan Elevant i F & M:s mål var omutlig. Han höll välförtjänt nollan. MindShare hade Henrik Eriksson i kassen i andra halvlek och han var ruskigt bra i den positionen. F & M är nu klara för slutspel medan MS får en svettig match i sista omgången.
MATCHENS LIRARE: HENRIK ERIKSSON, MINDSHARE.

Text & Rubrik - Svea  4-2
Tor Sundberg 2, Ludvig Grimlund, Niklas Anbratt. S. Mårten Forsell, Martin Eisele.

Serieledarna Text & Rubrik som redan är klara för slutspel visade ingen nåd när man besegrade Svea. Ännu en gång hamnade T & R i underläge men visade härlig moral och styrka vilket gjorde att man vände på steken. Svea kunde ta ledningen genom första halvleks kung, Mårten Forsell, som forcerade in 1-0. I slutminuterna av första var det några moment som avgjorde matchen. Först nickade Christer Lepistu i ribban och 2-0 där så vete sjutton hur det hade slutat. Svea var mycket bra bakåt men i slutet gjorde man två grodor och ger man T & R lillfingret så tar de hela handen. Istället för 2-0 till Svea gick T & R till paus med en 2-1 ledning efter mål av Tor Sundberg och Ludvig Grimlund. Sundberg gjorde sedan 3-1 i andra men när kämpen Martin Eisele reducerade fick Svea nytt hopp. Niklas Anbratt släckte detta när han fastställde slutresultatet till 4-2. T & R behöver nu en poäng till för att bli seriesegrare. Vårens serieledare Svea missar tyvärr slutspelet efter en höst med missflyt.
MATCHENS LIRARE: MÅRTEN FORSELL, SVEA.

Annons & Reklambyrån - Spoon SC  5-3
Kristian Jältsäter 4, Mathias Tauberman. S. Anders Wadin 2, Per Olsson.

Annons & Reklambyrån gjorde en otrolig vändning när man gick från 0-3 till 5-3 mot ett snopet Spoon SC. Därmed säkrade man slutspelsplatsen. A & R inledde bra och dagens överraskning, Rickard Westerberg, nickade i ribban, bollen gick upp i luften och i ribban igen. Returen sköts utanför. A & R:s anstormning kom av sig när Per Olsson avlossade stora kanonen och från 22 meter borrade sig bollen upp i vänstra stolpkrysset. Vilken pärla! Sedan slog dagens överraskning nummer två till. Anders Wadin gjorde både 0-2 och 0-3. Vid det andra gjorde Olle Källström ett grymt förarbete. Spoon hade därmed ett tremålsöverläge efter tretton minuter och A & R såg ut som ett slaget lag. Man hade dock i minnet att de hämtade upp ett 4-7 underläge i förra omgången. Sista tre av första gjorde A & R två mycket viktiga mål genom Kristian Jältsäter, assisterad av Westerberg. Andra halvlek blev avvaktande och 2-3 stod sig tills det var tre minuter kvar. Då blixtrade det till ordentligt. Mathias Tauberman som varit målvakt gick ut som utespelare och vid den första bollberöringen sköt han årets hårdaste kanon rätt upp i krysset från 25 meter. I rena glädjeyran gjorde Jältsäter två till och vändningen var ett faktum. Spoon får inte klappa ihop så totalt när man leder med ett mål med tre kvar. Då skall man inte förlora med två. Hade inte A & R gjort sådan här flytvändningar hade de missat slutspelet.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS TAUBERMAN, ANNONS & REKLAMBYRÅN.

Stromberg Media Group - Eurosport  2-2
Niklas Karlsson 2. E. Lennart Claesson, Jarno Nieminen.

Stromberg Media Group och Eurosport spelade en mycket öppen match där målchanserna duggade tätt från båda lagen. Första tio blev mållösa. Eurosport tog ledningen två gånger i slutet på första men vid båda gångerna kvitterade SMG. Lennart Claesson och Jarno Nieminen var målskyttar medan Niklas Karlsson gjorde två. Det borde stått 4-4 istället för 2-2. I andra så var Åke Johansson i Eurosport strålande i målet men P-O Byrén var rena rama väggen. Trots att SMG hade kanonlägen hela tiden var Eurosport närmast segern. Båda lagen var nöjda med en poäng. För SMG betyder det sannolikt slutspel och för Eurosport betyder det troligtvis spel i Serie A nästa säsong.
MATCHENS LIRARE: P-O BYRÈN, STROMBERG MEDIA GROUP.