Serie A 11:e omgången 2002

BOW Reklam - Annons & Reklambyrån  2-5
David Nildén 2. A. Fredrik Dahlström 2, Adam Stevens, Erik Johannisson, Mathias Tauberman.

Annons & Reklambyrån avslutade serien på bästa tänkbara sätt när man vann mot BOW Reklam efter ett övertygande spel som bådar gott inför slutspelet. A & R inledde klart bäst och de 1-0 (Adam Stevens) man hade efter fem minuter kunde varit ett par mål till. Med tre kvar av första kontrade BOW och kom fyra mot en där Peter Kisfaludy spelade fram David Nildén som kunde kvittera. I detta läge av matchen var inte det rättvist. A & R visade sedan vart skåpet skulle stå och innan paus hann man med att göra både 2-1 och 3-1. Båda målen genom Fredrik Dahlström som först slängde sig och nickade in en ribbretur och sedan en på volley. När sedan Erik Johannisson satte dit 4-1 i början av andra såg det klart ut. BOW som inte förlorat en seriematch under hösten gav inte upp och med tio minuter kvar reducerar de. David Nildén, BOW:s bästa spelare, sköt ett kanonskott rätt upp i krysset med en härlig båge på bollen. BOW fick då vind i seglen och jagade på för ytterligare en reducering. Chanser fanns men A & R:s kontringar var livsfarliga och planens bäste spelare, Dahlström, var ständigt alert. Henrik Strömblad gjorde några svettiga räddningar men när Mathias Tauberman smällde in 5-2 var det spiken. A & R kommer sämst trea (starkt) medan BOW klarar slutspelsplatsen på bättre målskillnad.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK DAHLSTRÖM, ANNONS & REKLAMBYRÅN.

AGO Reklam - MindShare  5-1
Marcus Berg 2, Per Apelgren 2, Thomas Endler. M. Roger Palmgren.

AGO Reklam och MindShare spelade en helt avgörande match där vinnaren gick till slutspel. En rysare med andra ord. Efter en jämn inledning kunde AGO göra matchens första mål och det var Marcus Berg som sköt in den via en försvarare. Spelet böljade sedan fram och tillbaka innan Berg var framme igen och blev tvåmålsskytt. MS fick tyvärr spela andra halvlek med en man mindre men det hindrade inte Roger Palmgren från att reducera till 1-2 efter en frisparksretur. AGO hade en växel till i denna match och träffade stolpen två gånger innan Thomas Endler, av alla spelare, dök upp och smällde in 3-1 på en retur. Vilt jubel utbröt. AGO kunde då spela ut och under matchens sista fem utökade man siffrorna till 5-1 efter två påpassliga mål av Per Apelgren. AGO inledde serien katastrofalt men har sakteliga blivit bättre och bättre. Denna morgon var första gången man gick upp på slutspelsplats. Det gäller att ligga där efter den sista omgången. Man kan inte heller låta bli att tycka synd om MindShare, som spelat direkt lysande och parkerat på en slutspelsplats sedan serien startade. Men bara en seger på de avlsutande fyra räckte alltså inte.
MATCHENS LIRARE: KENT BÖSCHEN, AGO REKLAM.

MarknadsTaktik - Brindfors  2-2
Dick Carlsson, Jonas Boström. B. Andreas Göthe, Erik Höglund.

Med 90 sekunder kvar att spela satte MarknadsTaktik dolken i den redan döende svanen. MT inledde denna match mot nedflyttningshotade Brindfors i stor stil och redan efter fem minuter borde man haft en ledning med både 1-0 och 2-0. Efter tio minuter kontrar Brindfors där Lars Axelsson lyfter en boll över en försvarare och på helvolley dundrar Andreas Göthe in 1-0 rätt upp i nättaket. Detta var fjärde gången i rad Brindfors tog ledningen. Matchen böljar sedan fram och tillbaka. I början av andra bryter duktige Sten Knigge ett anfall på mittlinjen och spelar fram Erik Höglund. Han tar i sin tur ett par snabba steg och formligen dunkar upp bollen i krysset med vänstern och nu ledde Brindfors med 2-0. MT som inte hade mycket att spela för gav inte upp. Påmanade av Pelle Ericsson flyttade de fram folk men då uppstod det kontringslägen ideligen. Vi räknar till tre otroliga räddningar av Markus Bergkvist i mitten av andra. Däremellan träffade Peter Göthe stolpen och 3-0 där hade varit spiken. Med sex-sju minuter kvar pressar MT hejdlöst mot ett tröttkört motstånd. Man träffar insidan av stolpen och bollen går bakom Bergkvist (som är på den) till inkast. Inkastet spelas bort men Dick Carlsson får tag i bollen och sätter dit 1-2 invid stolpen. MT får då poängvittring och med 90 sekunder kvar så rullar "Laxens" granne, Jonas Boström, in 2-2. Starkt kämpat av MarknadsTaktik och mycket bittert att tappa poäng för Brindfors. Vi hoppas verkligen att de knyter näven under vintern, går ut och käkar med laget, springer några meter får konditionens skull och kommer tillbaka med dunder och brak till våren. Detsamma gäller MT som inte vann någon av de sista fyra matcherna.
MATCHENS LIRARE: MARKUS BERGKVIST, BRINDFORS.

Text & Rubrik - Spoon SC  6-3
Jonas Persson 3, Niklas Anbratt, Lars Grimlund, Alexander Rauscher. S. Anders Wadin, Marcus Hallberg, Jacob Andersson.

Vi lyfter på hatten för seriesegrarna Text & Rubrik. Nu har man trippeln i sikte men för att greja den krävs nog ett under. Idag vann man båda halvlekarna, 3-1 och 3-2, vilket betydde 6-3 i en öppen och lite avslagen match mot Spoon SC. För fjärde gången i rad släppte man in 0-1 (Anders Wadin, igen). T & R vände på steken i vanlig ordning innan paus efter mål av Niklas Anbratt, Lars Grimlund och Alexander Rauscher. Anbratt hade även en i stolpen. I andra halvlek svarade Jonas Persson för ett hattrick. När Marcus Hallberg reducerade till 2-4 med tio kvar var Spoon på gång men man kom inte närmare. Jacob Andersson blev siste målskytt för Spoon. Vi önskar de regerande mästarna lycka till inför nästa säsong. T & R spelade nu sin 14:e raka (serie och cup) utan nederlag. Otroligt. T & R är givetvis en av storfavoriterna till ännu en titel den 15:e oktober.
MATCHENS LIRARE: ANDERS WADIN, SPOON SC.

Fältman & Malmén - Stromberg Media Group  4-2
Jonas Hörberg, Andreas Krantz, Björn Ericsson, Sten-Ove Ramberg. S. Jimmy Jelleryd, Roy Henriksson.

Nykomlingen i Serie A, Fältman & Malmén, avslutade seriespelet på bästa tänkbara sätt när man besegrade formstarka Stromberg Media Group efter en välspelad och trevlig match. Matchen inleddes med att SMG centrade och efter fyra-fem passningar hamnade bollen framför fötterna på Jimmy Jelleryd, som med högern rullade in 0-1 efter 19 sekunder. F & M hade inte ens rört bollen. Sedan var SMG nära att göra 0-2 men Johan Elevant gjorde en kanonräddning. Detta berörde inte F & M nämnvärt och efter åtta minuter dundrade Jonas Hörberg in kvitteringen via stolpen. F & M hade sedan en mycket bra period och efter en kvart kom sedan 2-1 när Andreas Krantz hade två returer på sig att göra mål och till slut nickade han in bollen. Sedan var det P-O Byréns tur att briljera. Han gjorde först en kanonräddning och när Owe Wahlberg sköt hade han ribban till sin hjälp. I detta läge av matchen var F & M på gång att rycka ifrån. Matchen svängde igen och nu var Elevant igång igen med två kanonräddningar. Istället för 2-2 kontrade F & M in 3-1. Sten-Ove "Putte" Ramberg gjorde en otrolig nedtagning på mittplan och sköt i stolpen. Returen rakade Björn Ericsson i nät. Sista sex-sju minuterna pressade SMG på ordentligt och Erik Werner sköt klockrent i stolpen. Med två kvar kunde Roy Henriksson reducera och slutet blev nervöst. Putte gjorde då en otrolig tunnel på mittplan och fri med målisen rullade han in 4-2. Därmed slutar F & M tvåa i serien. Starkt. Även SMG är ju nykomlingar och de kom på en fin femteplats. Målvaktsduellen var härlig att skåda denna morgon.
MATCHENS LIRARE: STEN-OVE RAMBERG, FÄLTMAN & MALMÈN.

Eurosport - Svea  5-4
Lennart Claesson 2, Jarno Nieminen 2, Chris Härenstam. S. Mårten Forsell 2, Jens Lundström 2.

En legend var tillbaka på planen dagen till ära. Detta överskuggade att Eurosport tog sin första seger i serien. Sveas Jens Lundström gjorde årsdebut efter den olyckliga korsbandsskadan han ådrog sig för ett år sedan. Sedan hade ju Freddy Hägglund återtagit ledningen i den totala Reklamserieskytteligan med 313 mål (ett mål mer än Lundström). I denna match gjorde Svea 0-1 genom Mårten Forsell som gjorde två överstegsdragningar innan han dundrade in bollen med ett mäktigt skott med en otrolig brassebåge. Eurosport hade sedan en mycket bra period på tre minuter vände man 0-1 till 3-1 efter mål av Lennart Claesson efter en retur, Jarno Nieminen på en kanon och en iskall bredsida av en annan årsdebutant, Chris Härenstam. Mot slutet av halvleken gick Eurosport på knäna och Lundström träffade bl a ribban. I början av andra kom Svea ut som ett nytt lag och redan efter 20 sekunder hade Forsell reducerat. Minuten senare kom målet med stort M. Lundström kommer fri och med vänstern skjuter han upp bollen i nättaket. Nu trodde vi att Svea skulle segla ifrån men Nieminen gör årets vackraste lobb och Eurosport återtar ledningen. Med sju minuter kvar gör sedan Lundström 4-4 när en kollega skjuter honom på låret och in. Men mål som mål och nu är Jensa ensam ledare av Reklamseriens totala skytteliga med 314 mål. Otroligt. Minuterna tickar iväg och skulle Eurosports nolla i vinstkolumnen stå sig. Med tre kvar frälser Claesson sitt lag genom att dundra upp 5-4 i krysset och så kom dem efterlängtade segern. Svea har gått kraftgång under hösten men kommer nog igen till våren.
MATCHENS LIRARE: JENS LUNDSTRÖM, SVEA.