Slutspel 2002 - FINAL

AGO Reklam – Fältman & Malmén  2-1
A. Per Jonsén 2. F. Johan Hornhammar.

Så var det dags för den stora finalen och den skulle spelas mellan två lag som har hög medelålder vilket alltid är trevligt. Fältman & Malmén var något bättre inledningsvis men målchanserna var få från bägge sidor. I mitten på halvleken så skjuter Sten-Ove ¨Putte¨ Ramberg ett bra skott som dock AGO Reklams Kent Böschen gör en kanonräddning på. Minuten senare så gör Johan Hornhammar 0-1 för sitt kära F & M. Mot slutet av halvleken så tar det höga tempot ut sin rätt och spelet mattas en aning. Då passar AGO på att skapa två kanonchanser. Först sköt Michel Gordin ett skott som nästan omutlige Johan Elevant styrde i stolpen. Minuten efter slängde han sig och gjorde en underbar benparad och F & M gick till pausvila med en 1-0 ledning. AGO var dock på gång efter den fina avslutningen på den förra halvleken och redan i den första minuten så nickar Per Jonsén bollen mot mål men Elevant räddar. Jonsén stöter dock in returen till 1-1. I anfallet efter så dundrar samma Jonsén in även 2-1 på helvolley. Vilken vändning. Ett chockat F & M blev paralyserat och AGO tog över taktpinnen. Mot slutet på matchen har F & M två jättechanser till kvittering men en fri Hornhammar skjuter inte, utan osjälviskt passar han bollen till en kamrat men bollen går inte fram. I anfallet efter skjuter man i burgaveln från fritt läge men till sist håller AGO Reklam undan och man är mästare. Ett stort grattis!
MATCHENS LIRARE: PER JONSÈN, AGO REKLAM.

Match om 3:e pris

Text & Rubrik – BOW reklam  3–2
T. Ludvig Grimlund, Patrik Raune, Jonas Persson. B. Hans Pettersson, Bengt Wicksell.

För andra året i rad knep Text & Rubrik bronset. Inledningsvis var dock BOW reklam det bättre laget. Hans Pettersson gjorde en fin prestation när han sågade sig igenom försvaret och fri med målvakten rullade han in bollen i mål. Trodde man! Bollen stannade i vattenpölen precis framför mållinjen. Stolparna brukar ju vara målvaktens bästa vänner men nu får Christian Carlsson mynta ett nytt uttryck. – Vattenpölarna är mina bästa vänner. Minuterna senare hade dock Carlsson inte någon hjälp av varken medspelare eller vattenpölar för Pettersson gjorde 0-1 ändå. BOW:s ledning varade bara några minuter för Ludvig Grimlund kunde kvittera från sin specialvinkel. I andra halvlek var T & R det något bättre laget och Patrik Raune gick upp på en hörna och hängde kvar länge i luften samt nickade med kraft in 2-1. Med fem kvar så kunde Jonas Persson på sin 40-årsdag (GRATTIS) raka in 3-1. Matchen fick lite nytt liv i slutminuterna när 61-åriga Bengt Wicksell reducerade. Närmare kom man dock inte.
MATCHENS LIRARE: JONAS PERSSON, TEXT & RUBRIK.