Slutspel 2002 - Kvartsfinaler

AGO Reklam - Stromberg Media Group  5-2
A
: Michel Gordin 2, Marcus Berg 2, Per Apelgren. S: Erik Werner, Marcus Rehnberg.

De rutinerade rävarna i AGO Reklam spelade mycket disciplinerat och smart samt tog vara på målchanserna vilket räckte för att besegra Stromberg Media Group. AGO var ju nere på nio men räddade en slutspelsplats i sista omgången. Det var annars ytterst nära att SMG tog ledningen redan i det första anfallet när bollen likt en flipperkula studsade fram och tillbaka inne i straffområdet i minst 10 sekunder och till sist gjorde Kent Böschen en jätteräddning. Istället kunde AGO ta ledningen med 1-0 i den fjärde matchminuten genom Michel Gordin. Resten av halvleken var bra. Båda lagen vårdade bollen föredömligt och gick till anfall när det var rätt läge samt avslutade utan tjafs. I mitten på halvleken var Gordin nära att göra även 2-0 men på den utmärkta nicken gjorde P-O Byrén en fin enhandsräddning. Hörnan slogs och Marcus Berg sköt via en försvarare in i mål och AGO hade fått en drömstart. Minuterna senare gör Böschen en fin räddning men han kunde inte ta Erik Werners iskalla tåpaj invid stolproten. Sedan var det dags för Byrén att briljera med en fotparad. AGO får en drömstart även i andra och Gordin dundrar med vänstern in 3-1 i burgaveln efter 30 sekunder. Sedan tar SMG över och jagar en reducering men AGO kan med både tur och skicklighet hålla undan och med fyra minuter så gör höstens måltjuv, Marcus Berg, 4-1 efter elegant förspel mellan flera spelare. Sekunderna senare reducerar dock SMG via Marcus Rehnberg och sista tre blir nervösa. Man märker på spelarna att det är slutspel. Matchen avslutas med att Per Apelgren fastställer slutresultatet 5-2. Rättvist, men siffrorna var för stora. Äventyret fortsätter för AGO. SMG kan trösta sig med cupfinalen den 15 oktober.
MATCHENS LIRARE: MICHEL GORDIN, AGO REKLAM.

Annons & Reklambyrån - BOW Reklam  1-2
A
: Erik Johannisson. B: David Nildén, Peter Kisfaludy.

Ett upp över öronen laddat BOW reklam lyckades med det mesta vilket räckte för att besegra Annons & Reklambyråns ¨stjärnspäckade¨ lag. Att BOW var laddat fick vi verkligen höra efter det att bollen efter en tilltrasslad situation gick ut till David Nildén, som formligen dundrade upp bollen i nättaket. Jublet hördes ända ner till Värtahamnen och väckte nog t.o.m. några halvfulla finnar i sina hytter på Siljabåten. A & R pressade sedan kraftigt i en femminutersperiod men kom av sig när BOW kontrade och Nildén spelade fram Peter Kisfaludy, som i sin tur gjorde en teknisk bollmottagning, vilket i sin tur medförde att han kom fri och satte bollen mellan benen på en förgäves sprattlande målvakt. Nu utbröt nog ett ännu högre jubel (stackars grannar). BOW hade fått den drömstart man så väl behövde. Sista tio på första halvlek bjuder BOW upp till en fotboll vi inte trodde dom var mäktiga att prestera. Hasse Pettersson är grymt bra och ger BOW:s spel en extra dimension. Det var närmare 3-0 än 2-1. Vi minns speciellt Bengt Wicksells nick till Nildén som sköt över ur bra läge. BOW hade sedan som mål att hålla tätt i inledningen på andra men redan efter 30 sekunder så gör Adam Stevens elegant bort sin försvarare nere vid hörflaggan samt serverar Erik Johannisson bollen, som i sin tur lättar in reduceringen i den bortre burgaveln. A & R fick då blodad tand på allvar. Man har ju legat under med både ett, två eller t.o.m. tre mål i serien och vänt men i ett slutspel måste man vara med från start. A & R har sedan ett kraftigt spelövertag och Henrik Strömblad gör några kanonräddningar samt har änglavakt vid flera tillfällen. Ja, det är en gåta att inte A & R får in kvitteringen vid ett flertal tillfällen. BOW backar givetvis hem men skapar ingenting framåt så bollen kommer ideligen tillbaka. BOW:s försvarare spelar på gränsen till det tillåtna i Reklamserien och Thomas Nyström lyckas tygla Fredrik Dahlström men det är inget gnäll bland spelarna trots det snabba och tuffa spelet. Minuterna tickar iväg men det är BOW som har fru fortuna med sig och lyckas hålla undan. A & R är en gåta. Med det spelarmaterialet är man ju en het kandidat till hela sluttiteln. Men man får ta nya tag nästa år hur hårt det än låter. BOW tog en tung seger framför ögonen på chefen Bo Wicksell. Har man denna inställning kan hösten sluta hur roligt som helst!
MATCHENS LIRARE: HENRIK STRÖMBLAD, BOW REKLAM.

Text & Rubrik – Slitz   2–1
Claes Looft, Peter Hautalahti. S. Mikael Skoglund.

För ovanlighetens skull så gick seriesegrarna vidare från kvartsfinalspelet men det behövdes ett turmål med tio minuter kvar för att avancemanget skulle bli klart. Den suveräna ettan Text & Rubrik fick slita ont för att besegra ett för dagen mycket bra spelande Slitz. Första halvlek bjöd inte på något skönspel. T & R var det något bättre laget men målchanserna var jämnt fördelade. Slitz försvarade sig föredömligt och såg verkligen till så att T & R inte fick till sitt vanliga rull. Med fyra kvar löper dock Håkan Tranér efter en förlupen boll som gick mot hörnflaggan samt slår ett väl avvägt inlägg och liggande i luften nickar Claes Looft in 1-0. Vilken balja. I andra tror man T & R skulle gå ifrån men det blir lite överraskande Slitz som tar tag i taktpinnen. Peter de Clairac och Mikael Skoglund dominerar stundtals planen och på topp är Rutger Lindquist ständigt farligt. I målet är Niklas Hedberg säkerheten själv. Slitz vaskar fram två fina lägen som dock inte resulterar men med tio kvar så kvitterar Skoglund till 1-1 och en sensation är på gång. T & R har dock flytet och direkt anfaller man och Peter Hautalahti skjuter ett skott som troligtvis var menat mer som ett inlägg. Bollen gick emellan alla ben samt studsade på minst två spelare och ställde målvakten helt och så ledde T & R igen. Det tog endast 20 sekunder mellan målen. T & R hade sedan ett jätteläge till 3-1 men målet uteblev. Sista tre minuterna mobiliserar Slitz ett sista försök att få till en straffsparkstävling. Man har två halvchanser samt en jätteläge med 15 sekunder kvar. Det blir dock inga fler mål. T & R jagar vidare mot trippeln! Slitz föll med flaggan i topp.
MATCHENS LIRARE: PETER DE CLAIRAC, SLITZ.

Fältman & Malmén – Argumentor   6–1
Ulf Olofsson 2, Sten-Ove Ramberg, Owe Wahlberg, Håkan Sjöstrand, Andreas Krantz. A. Johan Ringberger.

Fältman & Malmén går mot en av sina bästa säsonger någonsin. Ture Ågren och flera spelare undrade om man skulle hänga med i tempot i Serie A! Istället går gubbarna ut spelar skjortan av nästan alla lag och kniper en andraplats. Idag hade man stundtals lekstuga med seriesegrarna i Premier League, Argumentor. Det var dock Argumentor som chockstartade och Johan Ringberger sprang igenom redan efter 30 sekunder och gjorde 0-1. Rutinerade F & M led dock inga kval och hade en underbar femminutersperiod efter baklängesmålet. Först träffade man stolpen. Sedan dribblade sig Sten-Ove Ramberg ner till kortlinjen samt serverade på silverfat, Ulf Olofsson, bollen och 1-1 var ett faktum. I anfallet efter skjuter Ramberg ett lurigt skott som går in via stolpen och så hade F & M vänt på steken. Argumentor svarade i sin tur med att skapa två frilägen som dock inte resulterade. Mot slutet på halvleken skjuter Owe Wahlberg ett skott som tar på en försvarare och in i mål. I början på andra så punkterar Håkan Sjöstrand matchen när han sätter dit 4-1. Starka Argumentor ger givetvis inte upp och både Johan Wilny och Ringberger har var sin stolpträff men man saknade det flyt man måste ha för att vinna. F & M ökar sedan på till 6-1 mot ett tröttkört Argumentor. Bra jobbat gubbar.
MATCHENS LIRARE: STEN-OVE RAMBERG, FÄLTMAN & MALMÈN.