Slutspel 2002 - Semifinaler

BOW reklam – Fältman & Malmén  0-2
F. Johan Hornhammar 2

Även en ordblind skulle kunna sätta rubriken till dagens match. Fältman & Malméns målvakt Johan Elevant växte ut till en jätte Elefant! Det var nämligen så att F & M gick till final för första gången på sju år och man har klarat av generationsväxlingen på ett utmärkt sätt. Dagens match mot BOW reklam öppnades i ett högt tempo där dock lagen hade svårt att skapa det där riktiga målchanserna inledningsvis. Men efter åtta minuter så går Ulf Olofsson upp och skarvnickar men Henrik Strömblad reflexräddar. Minuten senare tränger sig Johan Hornhammar sig före en försvarare som i sin tur skall slå undan bollen men träffar tyvärr Hornhammars ben som likt en fura faller innanför straffområdet. Rutinerat och domaren har bara en sak att göra, blåsa straff. Hornhammar tar straffen själv och 1-0 är ett faktum. BOW reklam kommer inte riktigt upp i samma nivå som i kvarten men sista tio på första halvlek spelar man dock mycket bra. I den 12:e minuten så skjuter Thomas Nyström en kanon men Elevant gör en enhandsräddning precis under ribban. I den 14:e minuten skjuter David Nildén ett jätteskott och bollen går likt en projektil upp mot det högra krysset. Då gör Elevant årets svettigaste räddning i alla kategorier när han boxar ut bollen till hörna. I den 16:e minuten så skjuter Nildén ytterligare ett kanonskot. Denna gång nere vid vänstra stolproten och tro på fan. Elevant är där också. BOW sliter sitt hår i förtvivlan. I början på andra flyttar BOW fram sina positioner men har svårt att skapa det där riktigt heta chanserna. Istället kontrar F & M mycket giftigt. Efter två minuter så driver Andreas Krantz bollen över hela planen samt spelar ut den till Björn Eriksson som i sin tur spelar tillbaka men Strömblad reflexräddar Krantz nick från nära håll. Minuterna senare spelar Sten-Ove ¨Putte¨ Ramberg fram Eriksson men på nytt gör Strömblad en kanonräddning. I den 8:e minuten kastar Elevant ut ett av många bra utkast över hela planen till Hornhammar som tar emot bollen vid straffområdet gräns, vänder om samt drar målvakten och rullar vackert in 2-0. Resten av matchen försvarar sig F & M föredömligt. BOW trycker på och skapar väl 5-6 hörnor men den där riktiga udden saknas och ju längre matchen led så förstod man att gubbarna i F & M var klara för final, starkt. BOW kan dock se tillbaka på en bra säsong och får spela match om bronset samt närvara vid prisutdelningen. Civilklädda Ture Ågren, Lasse Hörberg och Pelle Kotschack njöt i fulla drag.
MATCHENS LIRARE: JOHAN ELEVANT, FÄLTMAN & MALMÈN.

AGO Reklam – Text & Rubrik  5-2
A. Michel Gordin 2, Per Apelgren 2, Kent Svensson. T. Ludvig Grimlund, Jonas Persson.

Vi lyfter på hatten för gubbarna i AGO Reklam. Laget gjorde kanske sin bästa match för året och spelade ut självaste Text & Rubrik, som därmed förlorade för första gången på 15 matcher. Redan från start såg man att AGO verkligen var fokuserat och man började piggt. Efter fyra minuter så gör formstarka Michel Gordin 1-0. AGO har även bud på 2-0. Efter hand vaknar T & R till liv och matchen är helt jämn. I slutminuterna på första får båda lagen varsitt skitmål. Ludvig Grimlund kvitterar när hans skott ur ganska dålig vinkel letar sig in i bortre burgaveln. Minuterna senare så gör dock AGO ett viktigt mål när Gordin lite turligt snappar upp en retur och gör 2-1. I början på andra händer en viktig händelse som definitivt påverkar matchens utgång. Två AGO spelare (inklusive målvakten) och Niklas Anbratt drabbar samman vid straffområdets yttersta spets. Anbratt är först på bollen och den rullar mot det öppna målet men bollen går precis utanför. I anfallet efter så kontrar AGO och superheta Gordin lägger ett väl avvägt inlägg som Per Apelgren nickar in. Det blev alltså 3-1 istället för 2-2. AGO ser i detta läge av matchen oerhört starka ut medan T & R för ovanlighetens skull såg vilsna ut. När sedan Apelgren gör 4-1 är matchen i så gott som över. Sista tio blir en transportsträcka. Med tre kvar så möter Kent Svensson en hörna med vänstern och dundrar upp 5-1 via ribban. T & R snyggar till siffrorna till 2-5 med ett mål i slutsekkunderna av Jonas Persson. Vilken urladdning AGO Reklam. Man är nu uppe i sin fjärde (1997, 99 och 00) final. Tre finalförluster dock. Man har dock en cupvinst 1999. T & R med sin breda trupp spelar både match om 3:e pris och cupfinal. Lycka till. Tor Sundberg har varit lätt knäskadad men givetvis civilt på plats både i kvart och semi. Sundberg saknas men det vill inte hans lagkamrater att han skall veta.
MATCHENS LIRARE: PER APELGREN, AGO REKLAM