Svea – Carat Sverige  3 – 5
S. Mårten Forsell 2, Daniel Eskilsson. C. Peter Arnesson 2, Fredrik Andersson, Henrik Helander, Martin Andreasson.

Carat Sverige och Svea bjöd på en sprakande fotbollsföreställning i den första halvleken. Redan efter 33 sekunder lyfte Mårten Forsell in 0-1 med vänstern i nättaket. I den sjunde minuten drog Forsell halva laget i en egen soloshow och så var det dags för 0-2. Carat som har ett bra lag samt spelat en fin fotboll under hela våren vek inte ner sig och i mitten på halvleken så vände man 0-2 till 3-2 på fem minuter. Först bröstade Fredrik Andersson fram bollen från straffområdets gräns och från nära håll dundrade han in 1-2 på halvvolley via båda stolparna, helt otagbart för målvakten. Minuten senare smäller Peter Arnesson in kvitteringen på helvolley, mycket elegant. Ledningsmålet gör Henrik Helander när han kommer fri på en kontring och i flygande fläng smäller han in bollen över målvakten som nästan är två meter. Innan paus fastställer sedan Daniel Eskilsson halvtidsresultatet 3-3 efter ett lurigt skott där både en touch och en mystisk studs lurar målvakten. Detta var underhållning. Andra halvlek blev av förståliga själ inte lika bra men gubbarna kämpade in i det sista i det underbara juni vädret. Forsell bröt sig igenom två gånger i början på andra men båda gångerna var Per Boquist med på noterna och avvärjde. I stället kunde Martin Andreasson skjuta in 4-3 för Carat som därmed fick ett psykologiskt mål. Sista kvarten var ett ställningskrig men med sju kvar avgjordes matchen på ett slumpmässigt sätt. Wihlborg sprang efter bollen för att rädda den till hörna vilket han gjorde men först på bollen därefter, som låg på linjen, var Arnesson som slängde sig och kämpen med blodiga knän avgjorde tillställningen med sitt 5-3 mål. Detta var en mycket trevlig match och ett lag från en lägre serie vann.
MATCHENS LIRARE: PETER ARNESSON, CARAT SVERIGE.

Starcom – Argumentor  4 – 6
S. Johan Pettersson 2, Daniel Brämhagen, Patrik Sandberg. A. Paul Lindholm 5, Hans Nannsjö.

Argumentor är ett av de största överraskningslagen under denna vår. Som nykomlingar i Serie A är man obesegrat efter fem omgångar och idag gick man även vidare i cupen. Det var annars Daniel Brämhagen som gav Starcom ledningen när han påpassligt snappade upp bollen efter försvarsslarv. Paul Lindholm kvitterade dock minuten senare. Sedan kom ett otroligt vackert mål. Det var en högerhörna och Johan Pettersson gick fram och med en höger yttersida skruvade han in bollen via den bortre stolpen. Ett konstmål som kommer att gå till historien som ett av de absolut läckraste målen i Reklamserien. Sedan började Lindholm show. Det kändes som att det bara var att ge bollen till honom så gjorde han mål. På nio minuter satte han dit tre distinkta mål och 1-2 blev 4-2. Heta Hans Nannsjö avslutade målorgien med att göra 5-2 innan paus. Tappra Starcom reducerade efter ett sagolikt fint anfall redan efter 23 sekunder på andra då Pettersson dundrade in 3-5. Trots att Argumentor var det bättre laget och skapade mängder av chanser genom framförallt Nannsjö och Patrik ¨Purjo¨ Johansson så var inte matchen körd ty Starcom var giftiga i kontringarna. Lindholm gjorde dock sitt femte mål och med fem kvar stod det 6-3. Patrik Sandberg reducerade ytterligare än gång men närmare kom man inte. Vi lyfter på hatten för Argumentor. Henrik Berggren var bra idag.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETTERSSON, STARCOM

Grand Sociedad – CSKA McCANN  1–3
G.
Jörgen Lindqvist. C. Enis Püpülek, Fredrik Espmark, Magnus Engström.

Nu lyfter vi på hatten för nykomlingen CSKA McCANN. Först har man radat upp fem raka matcher i serien utan förlust och med endast två insläppta mål. Sedan har man slagit ut serieledarna i Serie A i cupen varpå man idag tog ännu en skalp. Slutspelslaget Grand Sociedad fick även de vika sig mot CSKA. Det stod 1-0 i paus efter mål av kämpen Enis Püpülek på nick. GS hade många fina lägen men Anders Strid var bra i målet. Även Lars Löfgren var bra i GS mål. I början på andra formligen dundrar Fredrik Espmark in 2-0 med ett skott från 20 meter ribba in. Vilken projektil. Med tio kvar får GS en straff. Johan Hornhammar berättar då att det är andra gången på 14 år han får en straff med sig (vilket inte stämmer, han har fått fem straffar med sig, webmasters anmärkning). Jag garanterar att det skall bli fler straffar de närmsta 14 åren. Jörgen Lindqvist reducerar och matchen får nytt liv. Sista minuterna böljar spelet fram och tillbaka och det är lika nära 3-1 som 2-2 och det blev de förstnämnda när duktiga Magnus Engström gör mål i matchens sista sekund. Niklas Angegård skall ha beröm för en bra insats idag. Hur skall detta sluta för CSKA McCANN?
MATCHENS LIRARE: NIKLAS ANGEGÅRD, CSKA MCCANN.

MarknadsTaktik – Slitz  7–5 (3-3 vid full tid)
Mikael Örnliden, Mikael Brunell, Jonas Boström. Straffmål: Stefan Karlsson, Kaj Holmqvist, Ulf Kramer, Freddy Hägglund. S. Rutger Lindquist 2, Jack Melcher Claesson. Straffmål: Michael Skoglund, Rutger Lindquist.

Lika mycket otur som MarknadsTaktik hade i den förra matchen. Lika mycket tur hade man i denna match. Det var nämligen Slitz som storspelade den första kvarten. Frågan är om inte detta var det bästa Slitz visat upp på bra länge och då skall man veta att Slitz är obesegrade i år. Efter fyra minuter skjuter mycket pigga Peter de Clairac ett skott som blir till en retur och den nickar Rutger Lindquist in till 1-0. Ett mycket taggat Slitz fortsätter att spela stor fotboll och spelarna rör sig mycket bra över planen. Efter fjorton minuter så startar man ett riktigt mönsteranfall och laget rullar upp MT som i handboll. Vid ena stolpen står Lindquist och formligen blir serverad av Clairac och så stod det 2-0. Kaj Holmqvist avbryter anstormningen när han slår ett inlägg som Mikael Örnliden går upp på och nickar in reduceringen via stolpen. I andra halvlek jämnar spelet ut sig samtidigt som det faktiskt är lite grinigt på plan för ovanlighetens skull. Gentlemannen Johan Hornhammar som skall spela matchen efter tycker att vissa spelare i varje lag skall skämmas. Med tio kvar så har Slitz flyt varpå bollen hamnar hos alltid justa Jack Melcher Claesson och han missar inte friläget till 3-1. Nu tror man inte att MT skall orka resa sig men där tar man fel. Med åtta kvar skjuter (passar) Mikael Brunell bollen mot mål och den rinner emellan samtliga spelare inne i straffområdet och in i mål till 2-3. MT får blodad tand och med tre kvar skjuter Jonas Boström 3-3 via målvakten. Det blev dags för straffar och Slitz skulle börja enligt nedan: Michael Skoglund 1-0, Stefan Karlsson 1-1, Rutger Lindquist 2-1, Kaj Holmqvist 2-2, Jack Melcher Claesson miss, Ulf Kramer 2-3, Mathias Lind miss och Freddy Hägglund 2-4. Därmed är MT i kvartsfinal.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL ÖRNLIDEN, MARKNADSTAKTIK.

MindShare United – TV 4   5-8 (4-4 vid full tid)
Kenneth Danielsson 2, Henrik Eriksson, Ted Reuszner. Straffmål: Henrik Eriksson. T. Michael Bergdahl 4. Straffmål: Jonas Uhrström, David Bogerius, Michael Bergdahl, Jesper Arkinger.

Gåtan TV 4 har spelat bättre än sina motståndare i Premier League men trots det har man ingen seger. Däremot verkar laget vara ett riktigt cuplag. I kvalet slog man ut stjärngänget från Serie A, Tössinger på straffar och nu var det dags för nästa skalp mot MindShare United. Den otur man haft i serien kvittades med den tur man hade idag. Det började dock bra och Michael Bergdahl gjorde 1-0 på ett friläge redan efter två minuter. Sedan radade man upp flera chanser utan att näta precis som vanligt. Efter dussinet minuter har MS sin första målchans men man bränner det solklara läget och i stället för 1-1 så kontrar Bergdahl in 2-0 i samma maska som det förra målet. Det är tungt att släppa in sådana mål men det är underbart att göra dom. Minuterna senare är det nära att matchens avgörs. Heta Bergdahl dundrar bollen i insidan på stolpen och returen skjuts utanför i ett fritt läge. Michael Grimborg gör en bejublad debut och vi minns speciellt hans nedtagning av Brasseklass efter en kvart. MS har ingenting men helt plötsligt blir det liv i gubbarna och med två kvar av halvleken reducerar Henrik Eriksson till 1-2. Av bara farten dundrar Ted Reuszner in 2-2 med vänstern och helt plötsligt var det match igen. Redan efter fyra minuter in på andra akten gör Kenneth Danielsson ett snyggt 2-3 mål. TV gasar då på ordentligt och man har mängder av målchanser. Men nu börjar man förstå att det inte bara är otur att det inte blir mål. Grabbarna sprider bollarna likt vattenspridaren borta på Hjorthagens gräs. När sedan Danielsson iskallt lobbar in 2-4 med sju kvar tror vi att det är segermålet. Minuterna tickar iväg och TV 4 börjar ge upp men helt plötsligt kan Bergdahl trycka in 3-4 med 40 sekunder kvar. Spelarna i Fyran hämtar bollen ur målet samt springer till mittpunkten och lägger upp bollen. Danielsson skjuter på centringen och bollen hamnar vid bilstaketet. Med tio sekunder kvar slår TV 4 insparken och bollen spelas ut till vänster samt skickas in mot den bortre stolpen och där dyker kungen Bergdahl upp och smäller in 4-4. Tid 20.00. Snacka om flyt. MS släppte ju in en boll med 30 sekunder kvar i den förra matchen och vi lider med de kämpande grabbarna. Straffar fick tillgripas och TV 4 vann lotten och valde att inleda. Jonas Uhrström 1-0, Niclas Johansson missar eller rättare sagt så gör inhoppande målvakten Grimborg en jätteräddning. David Bogerius 2-0, Erik Larsson missar (Grimborg styr bollen i ribban). Michael Bergdahl 3-0, Henrik Eriksson 3-1 och så avgör sprintern Jesper Arkinger matchen när han slår in 4-1. TV 4 är nu i kvarten, Grattis.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL BERGDAHL, TV 4.

Eurosport – Dagens Industri  7–2
Henric Karlsson 3, Andreas Fält 2, Torbjörn Sahlin 2. D. Lars Karlsson, Henrik Hanser.

Dom flesta matcher som slutar 7-2 brukar ju vara mycket ojämna men denna 7-2 match mellan Eurosport och Dagens Industri var spelmässigt ganska jämn. Henric Karlsson gjorde tidigt 1-0 för Eurosport men sedan var DI överraskande bra och man hade tre gyllene lägen till kvittering efter mycket bra spel. Sedan fick Eurosport en hörna i den tolfte minuten som Torbjörn Sahlin slog och den nickade Andreas Fält in till 2-0. Duktige Lasse Karlsson sköt ett fint skott i gaveln i ett bra läge och Lars Nyqvist träffade ribban med ett skott från halva plan varpå Eurosport gjorde 3-0 på nick igen genom Fält. 3-0 var alldeles för stora siffror i detta läge på matchen. Inte nog med det. Karlsson gjorde även 4-0. På fem chanser satte Eurosport dit fyra och på lika många chanser satte DI inte dit någon. Andra halvlek var spelmässigt jämn och mot slutet gjorde båda lagen två mål vardera. Eurosport är därmed i kvartsfinal. Ifjol nådde man semin. Vad händer i år?
MATCHENS LIRARE: TORBJÖRN SAHLIN, EUROSPORT.

BOW Reklam – Brindfors  2–0
BO.
Bengt Jonevret, Hans Pettersson.

BOW reklam och Brindfors drabbade samman i en jämn match målmässigt där dock BOW hade det mesta av spelet. Brindfors försvarade sig föredömligt med Markus Bergkvist som säker sista utpost. Första halvlek slöt mållös trots att Hans Pettersson, Stefan Söderström och Peter Kisfaludy hade ypperliga chanser till nätkänning och där den förstnämnda träffade virket. Även andra halvlek var på väg att sluta mållös men med nio minuter kvar kunde måltjuven Bengt Jonevret göra 1-0 för BOW och därmed har han ett snitt på ett mål per match i BOW:s tröja. Brindfors var då tvungna att gå på storoffensiven och mycket riktigt så kontrade planens bästa spelare ¨HP¨ in 2-0 som sedan blev slutresultatet.
MATCHENS LIRARE: HANS PETTERSSON, BOW REKLAM.

AGO Reklam – Kanal 5  7–1
Thomas Johansson 2, Per Jonsén, Fredrik Dahlin, Michel Gordin, Jonas Henriksson, Per Apelgren. K. Nic Edwards.

AGO Reklam ställde på nytt ett stjärnspäckat gäng på planen och då hade Kanal 5 inget att hämta trots fint visat kämpaglöd. Per Jonsén och Thomas Johansson två gånger om såg till att det stod 3-0 efter åtta minuter. Innan paus kunde även Fredrik Dahlin snyggt prickskjuta krysset efter det att bollen haft en otagbar båge. I andra halvlek spädde Michel Gordin och Jonas Henriksson på till 6-0 innan Femman kunde tröstmåla genom Nic Edwards. Per Apelgren fastställde slutresultatet 7-1 och som AGO ser ut för tillfället är det svårt att hitta någon som kan hota en andra raka slutseger men som sagt bollen är rund. Om Femman visar upp samma spel i sin serie så är man ett lag för den övre halvan.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK DAHLIN, AGO REKLAM.