Text & Rubrik – MarknadsTaktik  1–2
T. Ludvig Grimlund. M. Janne Rydberg 2.

Härmed nominerar vi MarknadsTaktik som en kandidat till månadens lag. I premiären pulvriserade man de regerande mästarna AGO Reklam med 5-2. Idag var det dags för en ny storskalp. Det var bronsmedaljörerna och cuptvåan Text & Rubrik som fick ge sig för de svarta. MT har gjort de bästa värvningarna inför året. Man har köpt spelare med rätta känslan för Reklamserien. Först fick man bröderna Rydbergs (Miche & Janne) namnteckning. Nästa stjärna var Ulf Kramer, vilken härlig libero. Dessutom med rätt attityd. MT tog med sig spelet från igår och spelade stor fotboll första tio minuterna. Då kom också 1-0 genom Janne Rydberg. Man hade även bud på tvåan. Text & Rubrik kom dock in i matchen och efter hand tog man också över. Följaktligen kom sedan kvitteringen. Det var på ett riktigt mönsteranfall där David Schwieler bröt ett uppspel samt gick till ett snabbt anfall tillsammans med far och son Grimlund (Lars & Ludvig) där den sistnämnda sköt via stolpen i mål. Precis innan halvtid kunde dock MT ta ledningen igen och nu hade man lite tur. Frisparken tog på en försvarare samt stenhårt rätt upp i ansiktet på Pelle Ericsson varpå bollen hamnade hos Janne Rydberg som därmed gjorde sitt andra mål. I andra halvlek backade MT hem och T & R började trycka på riktigt ordentligt. De gula var verkligen värda ett kvitteringsmål. Sista fem skickade man upp allt folk och då kontrade MT livsfarligt men det blev inga fler mål.
MATCHENS LIRARE: ULF KRAMER, MARKNADSTAKTIK.

Clear Channel – Slitz  1–5
C.
Robert Jansson. S. Jimmy Thurby 2, Rutger Lindquist 2, Klaus Bengtsson.

Samma motståndare och samma resultat. Vädret var dock mycket bättre. Slitz spelade en mycket fin fotboll första kvarten och målen kom som på beställning. 1-0 genom Jimmy Thurby och både 2-0 och 3-0 via Rutger Lindquist. Hade inte Per Cason storspelat i målet hade siffrorna skjutit i höjden. Mathias Lind verkar ha lätt för att få ribba, han hade två nickar i ribban inom tre sekunder. Mikael Persson verkar gå mot en stor säsong. Clear Channel kämpar dock på bra och i Lena Nordén har man en härlig fotbollspelare med rätt attityd och en härligt positiv anda. Idag gjorde även stabile Terho Koskela en fin debut. CC spelade upp sig och Robert Jansson kunde reducera till 1-3 med åtta kvar. Segern var dock aldrig hotat för Slitz, som tryckte på gasen sista minuterna igen. Coachen, lagledaren, kämpen eller kalla honom för vad ni vill, Klaus Bengtsson, stack i luckan samt smällde in 4-1 och blev givetvis gladast av alla. En riktig Dansk dynamit. Matchen slöt till sist 5-1.
MATCHENS LIRARE: KLAUS BENGTSSON, SLITZ.

Spoon SC – CSKA McCANN   4–6 (efter straffar, 2-2 full tid)
Pelle Bäckman, Marcus Hallberg. Straffmål: Olle Källström, Patrik Mattsson. C. Enis Püpülek, David Granath. Straffmål: David Granath, Petrus Kukulski, Fredrik Espmark, Enis Püpülek.

Nykomlingen CSKA McCANN tog en riktig skalp när man efter stor dramatik besegrade Serie A laget Spoon SC. Det betydde avancemang till 8-delsfinal. CSKA inledde som dopade tigrar och redan efter 28 sekunder så spelade Fredrik Espmark fram Enis Püpülek som rullade in 1-0. Bara minuten senare fick CSKA en indirekt frispark innanför straffområdet. Espmark spelade bakåt till David Granath, som i sin tur dundrade in 2-0 i burgaveln. Espmark spelade även fram Kalle Widgren men nu räddade målvakten Patrik Persson friläget. Vilken chockstart. Efterhand fattade Spoon att matchen hade börjat och i den sjunde minuten kunde Pelle Bäckman reducera. Tempot bedarrade avsevärt efter det målet. Nu började Spoon ta över matchbilden men vikarierande målvakten David Hägglund briljerade med sin lite egna hemmagjorda men dock effektiva spelstil. I andra halvlek kroknade CSKA rejält och Spoon tog ett kraftigt spelövertag. Det kändes dock som skenbart för det där stora målchanserna uteblev. Men sedan kunde inte CSKA stå emot mer och Marcus Hallberg kvitterade. Nu väntade man även på ett segermål för Spoon men det var CSKA som låg närmare ett mål för man vaskade fram tre heta chanser sista fem. Det hela slutade dock 2-2 varpå straffar fick avgöra drabbningen. Spoon vann lottningen och valde att inleda enligt nedan: Olle Källström 1-0, David Granath 1-1, Patrik Mattsson 2-1, Petrus Kukulski 2-2, Peter Krokstrand miss, Fredrik Espmark 2-3, Pelle Bäckman miss och Enis Püpülek 2-4. Vilken överraskning för nykomlingen CSKA McCANN och vilken start på säsongen.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK ESPMARK, CSKA MCCANN.

Digaloo – Grand Sociedad  4–6 (efter straffar, 3-3 full tid)
Tommy Svensson 2, Jannes Dahlgren. Straffmål: Ronny Kannerberg. G. Björn Ericsson 2, Jörgen Lindqvist. Straffmål: Ulf Olofsson, Stephan Frank, Jörgen Lindqvist.

Grand Sociedad kom undan med blotta förskräckelsen mot ett nytänt Digaloo. Matchen inleddes med relativt jämnt spel. GS var det bättre laget men Digaloo hade höjt sig flera snäpp mot den förra matchen. Det hindrade inte otroligt vassa Björn Ericsson från att kruta in 1-0 utan pardon. Av bara farten gjorde även Jörgen Lindqvist 2-0 efter en 25 meters rusch. Precis innan paus satte Ericsson in även 3-0 och det var nog spiken trodde det flesta. Digaloos spelare fick en utskällning av lagkaptenen Tommy Svensson i halvtid samt kom ut som ett nytt lag. Svensson själv, inledde med att mycket vackert göra 1-3 på frispark. I samma minut kunde sedan Jannes Dahlgren reducera ytterligare en gång. Sista kvarten bjöds det på öppen fotboll och båda lagen hade flera chanser till mål. När vi börja ana att det var slut på målfabrikationen så slog Svensson till igen. Han borrade upp bollen i krysset efter ett mäktigt skott. Med vänstern så klart och Digaloo skall ha en eloge för att man hämtade upp 0-3 till 3-3 mot topplaget i Serie A, Grand Sociedad. Straffar fick avgöra även denna match. Digaloo vann lotten och inledde enligt nedan: Ronny Kannerberg 1-0, Ulf Olofsson 1-1, Mats Carlsson (räddning Jonas Hörberg), Stephan Frank 1-2, Tommy Svensson (räddning Hörberg), Jörgen Lindqvist 1-3 och Jannes Dahlgren (räddning Hörberg). Grattis Grand Sociedad. Vi lider med Digaloo.
MATCHENS LIRARE: JONAS HÖRBERG, GRAND SOCIEDAD.

MindShare United – Aftonbladet  5–1
Robert Schwartz 2, Torbjörn Larsson, Manuel Lindberg, Henrik Eriksson. A. Sven-Anders Eriksson.

Serie A:s jumbolag MindShare United mötte Premier Leageus jumbolag Aftonbladet. MSU fick en drömstart och ledde med 2-0 redan efter fyra minuter. Glada målskyttar var Robert Schwartz och Torbjörn Larsson. Sedan tog sig Bladet i kragen och började spela riktigt bra och var värda minst ett mål. Schwartz gjorde dock 3-0 med fem kvar och då kroknade Aftonbladet betänkligt. MSU kunde gå från 3-0 till 5-0 innan pausvilan efter mål av Manuel Lindberg och Henrik Eriksson. I andra halvlek kom Bladet ut som ett nytt lag samtidigt som MSU drog ner på tempot. Det såg länge ut att inte bli några fler mål men med minuten kvar kunde Sven-Anders Eriksson tröstmåla. Därmed fick tyvärr inte utmärkta Erik Larsson hålla nollan.
MATCHENS LIRARE: ERIK LARSSON, MINDSHARE UNITED.

Tössinger & Co – TV 4   5–7 (efter straffar. 2-2 full tid)
Tö.
Adam Stevens, Magnus Bernåker. Straffmål: Christian Bauer, Stefan Alvén, Magnus Bernåker. TV. David Bogerius 2. Straffmål: Johan Färnqvist, Jonas Uhrström, Peter Göthe, David Bogerius, Jesper Arkinger.

TV 4 gjorde en helgjuten insats när man vände ett hotande 0-2 underläge till 2-2 och därefter var man iskalla i straffsparksläggningen där man satte samtliga fem stramare. Både TV 4 och Tössinger & Co har spelat hyfsat i de inledande omgångarna men båda lagen ståtar fortfarande utan seger. Denna match var jämn men efter tio minuter gör tekniske Adam Stevens 1-0. Bara minuten senare gör Magnus Bernåker påpassligt 2-0 på en styrning. Fyran replikerar omgående och gör ett mycket viktigt reduceringsmål ytterligare minuten senare. Målskytt David Bogerius och 2-1 stod sig halvleken ut. Fyran hade sedan en mycket bra period i inledningen på andra. Anton Glanselius lyftpassning till Peter Göthe var av högsta klass. Nicken gick dock stolpe och stolpe samt ut. Med åtta kvar kom sedan kvitteringen. Det var ännu en gång Glanselius som gjorde en genial framspelning till tvåmålsskytten Bogerius. Sista fem var spännande. Tössinger hade två fina chanser mot slutet men det blev straffsparkar som fick avgöra denna drabbning. Tössinger vann lotten men valde för ovanlighetens skull att inte börja skjuta enligt följande: Johan Färnqvist 1-0, Christian Bauer 1-1, Jonas Uhrström 2-1, Stefan Alvén 2-2, Peter Göthe 3-2, Magnus Bernåker 3-3, David Bogerius 4-3, Adam Stevens miss och Jesper Arkinger 5-3. Grattis TV 4 till en storstilad match. Kom igen Tössinger & Co.
MATCHENS LIRARE: ANTON GLANSELIUS, TV 4

Eurosport – Tip TV/IMG  2–1
Jarno Niemeinen, Lennart Claesson. T. Per Tellander.

Strejken är över och vi är tillbaka på Hjorthagens IP. Det passade Eurosport bra och dom avancerade fram till 8-delsfinal efter en seger över Tip TV/IMG med knappa men rättvisa 2-1. Matchen var helt jämn i första halvlek. Tip TV hade som vanligt ett mycket bra försvarsspel. Det hindrade dock inte Jarno Nieminen från att göra 1-0 efter åtta minuter. Per Tellander kunde kvittera till 1-1 minuterna senare när han snappade upp bollen efter försvarsslarv samt placerade in bollen efter ett välriktat skott. Under andra halvleks första tio minuter hade Eurosport en mycket bra period och det var nu matchen avgjordes. Johan Fröblom var het idag. Först nickade han i ribban och minuterna senare hade han en fin lobb precis över. I den åttonde minuten kom sedan 2-1. Fredrik Eriksson gjorde ett sagolikt förspel till Lennart Claesson som inte kunde undgå att missa. Tip TV/IMG mobiliserade sedan en fin offensiv sista tio och man var ytterst nära vid flertalet tillfällen. Eurosport höll undan och har haft en fin vår så här långt.
MATCHENS LIRARE: JOHAN FRÖBLOM, EUROSPORT.

Kramgo/FLT Media – Dagens Industri  2–4
K.
Claes Andberg 2. D. Steven Groves 2, Henrik Hanser, Peter Callius.

Nu är Dagens Industri inne i ett vinnarstim. Idag gjorde man en helgjuten insats och vände ett hotande 0-2 underläge till en 4-2 seger över ett stabilt Kramgo/FLT Media. Det var DI som inledde klart bäst och vid tre tillfällen strök bollen stolparna men det blev inget mål. Helt plötsligt, helt utan förvarning, kunde FLT göra både 0-1 och 0-2 i samma minut. Lycklig målskytt vid bägge tillfällena var Claes Andberg. Med sju kvar av första halvlek kom sedan en reducering genom Henrik Hanser och bara 35 sekunder in på andra kunde Steven Groves kvittera. Nu var DI på gång och Groves kunde även göra 3-2. Sista kvarten var ett ställningskrig och spelat böljade fram och tillbaka. FLT var nära att kvittera flera gånger men lika nära var DI att helt avgöra. I den sista minuten kom 4-2 genom Peter Callius som på nick sänkte sina gamla lagkompisar. Den satt nog skönt.
MATCHENS LIRARE: PETER CALLIUS, DAGENS INDUSTRI.

Mediacom - BOW Reklam  2-7
M: Gustaf Nordström, Henrik Jönsson. B: Peter Kisfaludy 3, David Nildén 2, Stefan Söderström, Christer Uhrlin

Lagen inledde trevande de första fem minuterna. Efter det kom man igång, och i sjunde minuten missade BOW ett "Pratiläge", skott utanför och över från en meter. Strax efter gör BOW en snabb spelvändning och Peter Kisfaludy skjuter snyggt in 0-1 via stolpen. Lagen byter chanser men BOW har lite bättre spets i anfallen. Följdriktigt kommer också 0-2 genom Stefan Söderström. I anfallet efter missar Mediacom ett jätteläge, och har sedan ytterligare en bra chans innan BOW gör 0-3 efter ett öppnande långpass från eget straffområde. Mediacom ger sig inte, och kommer tillbaka med matchens snyggaste mål minuten före paus. Man slår ett inlägg från högerkanten över försvaret, bollen nickas tillbaka över backar och målvakt till en helt fri Gustaf Nordström som krutar upp den i nättaket. I andra har Mediacon ett jätteläge direkt till 2-3, men missar och istället gör BOW sitt fjärde mål som dödar matchen. Det rann iväg till 2-7 efter ett par riktigt snygga klapp-klapp mål av BOW och ett snyggt nickmål av Mediacom. BOW vinner rättvist i en mycket trevlig match där en frispark för hands mitt på plan var enda avblåsningen.
MATCHENS LIRARE: PETER KISFALUDY, BOW REKLAM

Mediaplanet - Brindfors  1-5
M: David Hedberg. B: Anders Gravin 2, Lars Axelsson, Joakim Ahlm, Erik Karlsson

13 är det nya lyckotalet för Brindfors. Man hade inte vunnit på 13 månader, men idag slog man till, fredagen den 13:de. Men det krävdes ett domarbyte för att nå segern! Annars inledde Mediaplanet bäst med flera fina chanser medan Brindfors inte fick till passningarna. Mot mitten av halvleken blir det bättre, man brände en fin chans och prickade stolpen. Mediaplanet hade också flera chanser att ta ledningen, men anförda av duktige Joakim Ahlm blev det ändå Brindfors som gjorde halvlekens enda mål, i den 18:de minuten. Lars "Laxen" Axelsson styrde in en hörna genom ett passivt Mediaplanet-försvar. Brindfors fick en kanonstart av andra halvlek, och spelade upp ett anfall där bollen gick som på ett snöre mellan 3-4 man innan Joakim Ahlm satte 0-2. Mediaplanet gav sig inte, och mot mitten på halvleken hade man ett par fina chanser och reducerade efter slarv av Brindfors. Orken började dock tryta utan avbytare, och då Brindfors bara minuten efter gick ifrån till 1-3 tog man över matchen helt. Brindfors har många chanser på slutet, men slutresultatet stannar vid 1-5 efter att Anders Gravin nätat två gånger och Erik Karlsson stänkt dit en nick.
MATCHENS LIRARE: JOAKIM AHLM, BRINDFORS

Mediaedge: CIA – AGO Reklam  1–4
M. Kalle Ekstam. A. Jonas Henriksson 2, Per Jonsén, Kent Svensson.

AGO Reklam följde upp den första segern i serien med att även vinna i cupen mot Mediaedge:CIA. Det var dock CIA som chockstartade och efter en hörna dök bollen upp framför fötterna på Kalle Ekstam som inte gjorde något misstag utan 0-1 var ett faktum. CIA som ligger på en blygsam trettonde plats i Premier League stod sedan upp bra mot de regerande mästarna AGO. Hade man spelat så bra försvarsspel i sin egen serie hade man varit ett topplag. AGO hade givetvis ett stort bollinnehav och i den tionde minuten kom kvitteringen till 1-1 genom Per Jonsén efter en retur. Det blev inga fler mål i första men det var nära när Michel Gordin laddade stora kanonen men bollen gick i stolpens insida och returen bredsidade Marcus Berg i den andra stolpen och ut. Matchen avgjordes definitivt i mitten på andra halvlek då 1-1 blev 4-1 på tre minuter efter mål av Jonas Henriksson (två) och Kent Svensson. Den pigge och trevlige nykomlingen Thomas Johansson hade många fina lägen men bollen ville inte in den här gången. Matchen slutade 4-1 till AGO.
MATCHENS LIRARE: KENT SVENSSON, AGO REKLAM.

Kanal 5 – Hill & Knowlton 10- 0
K. Daniel Cedercrona 4, Fredrik Ragell 3, Magnus Ringmar 2, Nic Edwards.

Efter 37 sekunder gör Daniel Cedercrona 1-0 och sedan var det kattens lek med råttan när Kanal 5 besegrade ett decimerat men kämpande Hill & Knowlton med hela 10-0. Sista spiken sattes efter nio minuter in på andra. Femman fick i alla fall träna avslut. Cedercrona bokfördes för fyra mål. Fredrik Ragell var het värre och satte dit hela tre strutar. Magnus Ringmar gjorde två och Nic Edwards ett. Femman gick därmed vidare i cupens äventyr senare i höst.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK RAGELL, KANAL 5