Carat Sverige – Argumentor  7–3
C. Peter Arnesson 2, Andreas Malmält 2, Fredrik Malmfält, Per Boquist, Martin Andreasson. A. Patrik Johansson, Johan Wilny, Mikael Norberg.

Vi har alltid hyllat Carat Sverige genom åren och sagt att dom har hög kapacitet när det stämmer. Men när man summerat säsongen år efter år har dom hamnat på en liten undanskymd placering i tabellen. Men idag spelade man kanonbra och lyckades nå den största framgången i deras Reklamseriehistoria. Laget slog ut Serie A klubben Argumentor efter att ha vänt 1-2 i halvtid till en 7-3 viktoria. Man såg direkt i inledningen på matchen att Carat var taggat. Redan efter fem minuter dundrade formstarke Peter Arnesson upp 1-0 i nättaket. Under de närmsta fem minuterna så träffade både Mikael Djulstedt och Per Boquist stolpen. Därför var det lite överraskande när Patrik ¨Purjo¨ Johansson kämpande in kvitteringen. Carat gick upp i ett blixtrande anfall och Arnesson sköt ett skott som målvakten Bo Gripevall gjorde en strålande parad på. Returen nickade Andreas Malmfält mot mål men på nytt gjorde Gripevall en kanonräddning när han tippade bollen i för Carats del den tredje stolpen i första halvlek. Spelet vände igen och Johan Wilny kunde med ett elegant skott ge Argumentor ledningen med 1-2. Vilken utdelning. Carat blixtrade sedan till i inledningen på andra och redan efter 30 sekunder kvitterade Andreas Malmfält till 2-2. Borsan Fredrik ville inte vara sämre och sköt via en försvarare in 3-2 minuterna senare. Nu gick inte Carat att stoppa. Under sista sju minuterna gick man från 3-2 till 7-3 efter mål av A Malmfält, Boquist, Arnesson samt ett hejdundrade skott från Andreasson. Mikael Norberg avslutade målkavalkaden med ett roligt mål i sista sekunden. Carat Sverige är i semifinal.
MATCHENS LIRARE: BO GRIPEVALL, ARGUMENTOR.

MarknadsTaktik – CSKA McCANN  3–2
Freddy Hägglund, Stefan Karlsson, Jonas Boström. C. Niklas Angergård, Roberto Martorell.

De två obesegrade lagen MarknadsTaktik (Serie A) och CSKA McCANN (Premier League) möttes i en stentuff, spännande och sevärd kvartsfinalmatch. Ett taggat CSKA inledde bra men på en minut i mitten på första halvlek kunde MT ta ledningen med både 1-0 och 2-0 genom Freddy Hägglund och Stefan Karlsson. Vilken start för MT. CSKA fick in ett reduceringsmål per omgående när kämpen Niklas Angergård gjorde sitt första mål för sitt lag i år. Under de närmaste 20 minuterna var det ett härligt ställningskrig ute på planen och det blev inga mål. Sedan slog dock den duktige, pigge men lite konditionssvage debutanten Roberto Martorell in kvitteringen till 2-2. De sista tio minuterna blev minnesvärda. Direkt efter att Jonas Boström gett MT ledningen kom CSKA i ett tre mot två läge och i ett två mot ett läge. Dessvärre missades den sista avgörande passningen. Efter det sköt Magnus Engström ett kanonskott och som han själv sade, - det kändes i foten att nu blir det mål. Men tro på faan. Michel Rydberg låg raklång i luften och tippade ut bollen i hans vänstra kryss. MT gick upp i två fina anfall där Mikael Örnliden missade hårfint. Pelle Ericsson hade även han ett fint läge. Matchen slutade på ett talande sätt. Fredrik Espmark laddade stora kanonen mot det andra krysset och nu skulle det väl bli mål. Herr Rydberg gjorde dock en räddning som inte ens Carolina Klüft skulle klarat av. Än lever stålmannen och spelarna i CSKA rev sitt hår i förtvivlan men man föll med flaggan i topp. Grattis MT.
MATCHENS LIRARE: MICHEL RYDBERG, MARKNADSTAKTIK.

TV 4 – Eurosport  2–4
Michael Bergdahl, Anton Glanzelius. E. Johan Fröblom 2, Andreas Fält 2.

Åskådarna trodde att det var Chelsea (Eurosport) och Manchester United (TV 4) som möttes i kvartsfinalen på Hjorthagens IP. Eurosport konserverade formen från gårdagen ganska bra. Matchens inledning var jämn men i den sjunde minuten gjorde Eurosport ett mycket vackert mål. Vänsterbacken Torbjörn Sahlin slog en lång boll till sin mittbackskollega Johan Fröblom, som sprang över hela plan samt kom först på bollen och nicklobbade över en ställd målvakt. Minuten senare kontrar TV 4 och den före detta målvakten Benny Dehlin gör en 30 meters rusch och visar upp två härliga dragningar modell 70-tal, som dock går hem varpå han spelar fram Mikael Larsson som skjuter men Mikael Olsson gör en fin räddning. Sedan anfaller Europsort och Per Boström har fritt läge men nu är det Kalle Hemmingssons tur att briljera. Spelet vänder igen och Anton Glanzelius slår en fin hörna och det är sånär att Michael Bergdahls nick ger resultat. Matchen lever verkligen och med två kvar av halvleken spelar kämpen (gud vad han sprang idag) Lennart Claesson fram Andreas Fält som inte gör något misstag. Eurosport är det något vassare laget och 3-0 kommer som ett brev på posten när Janne Möller kastar ett långt inkast mot bortre stolpen och där dyker Fröblom upp och trots hård bevakning nickar han in matchavgörande 3-0. Minuterna senare slår målvakts Olsson en lång boll till Fält som låter bollen studsa någon gång innan han drar på en kanon som sitter stenhårt i nätmaskorna. Trots 0-4 i baken ger inte TV 4 upp och med sju kvar blir Bergdahl fälld innanför straffområdet. Han tar själv straffen och gör inget misstag. När sedan Glanzelius får in 2-4 ur snäv vinkel är det match igen. De sista fyra minuterna trycker Fyran på och har en del fina lägen. Ett ytterligare reduceringsmål hade varit kul för matchen men Eurosport håller undan och når därmed sin andra raka semifinal i cupen. Hoppas det går bättre den här gången.
MATCHENS LIRARE: LENNART CLAESSON, EUROPSPORT.

BOW reklam – AGO Reklam 11-10 (efter straffar, 3-3 vid full tid)
B. Peter Kisfaludy, Hans Pettersson, Stefan Söderström. Straffmål: Christian Hosenfeld, Hans Pettersson, David Nildén, Peter Kisfaludy, Bengt Jonevret, Olle Jeansson, Stefan Söderström. A. Jonas Henriksson, Thomas Johansson, Michel Gordin. Straffmål: Jonas Henriksson, Per Jonsén, Michel Gordin, Thomas Johansson, Kent Svensson, Fredrik Sträng.

BOW reklam och AGO Reklam spelade en mycket bra korpmatch och skulle man slå ihop dessa trupper till ett lag skulle säkerligen det laget kunna spela i toppen på division fyra och troligtvis ännu ett snäpp högre upp om dom tränade. BOW:s formstarka Christian Hosenfeld sköt ribba över redan efter två minuter. Matchen var helt jämn men efter försvarsslarv kunde Jonas Henriksson påpassligt göra 0-1 i den sjunde minuten. Minuterna senare så gör Peter Kisfaludy ett otroligt vackert mål. Christer Uhrlin spelar fram och Peter har ryggen mot målet, lite ute till höger utanför straffområdet och väntar in studsen samt klipper till i precis rätt ögonblick på halvvolley och bollen går i en Ralf Edström båge (VM –74) och in i trakterna kring det högra krysset. Vilken pärla och inte ens Marco van Basten hade gjort det bättre på sin tid. BOW får då en härlig tändning i laget och har en mycket bra tiominutersperiod. Därför kommer Thomas Johanssons finurliga 2-1 lite som en överraskning i slutminuten på första halvlek. Redan efter 30 sekunder på andra skjuter Hosenfeld klockrent i stolpen och matchen är sevärd. Med sju kvar så gör BOW ytterligare ett riktigt klassmål som kommer att nomineras till ett av de fem snyggaste i årets serie. Vänsterbacken Thomas Nyström slår en crossboll som inte ens David Beckham hade gjort bättre. Bollen når Hans Pettersson som står ungefär ute vid högra straffområdets kryss. HP gör en riktig Brasse nedtagning samt smäller in bollen med yttersidan i den bortre burgaveln och hade det varit någon proffsuppköpare vid sidlinjen hade han säkerligen undrat vad han hamnat. Kl 7.30 på morgonen och en massa finesser samt grymma mål. Vi trodde att 2-2 skulle bli slutresultatet men matchen blixtrade ytterligare en gång till i slutminuterna. BOW kontrade och HP spelade fram Stefan Söderström som från ett fritt läge gjorde 3-2. Under de avslutande tre minuterna satsade AGO allt framåt och Johansson hade två riktiga rökare som smet utanför stolparna. Där rök nog chansen tänkte man men med minuten kvar hittade Per Jonsén fram med en boll till Michel Gordin som stod vid den bortre stolpen. Gordin slängde sig fram och stötte in 3-3. Innan matchen blåstes av hade AGO en fin chans till men styrningen gick utanför. Straffar fick avgöra denna härliga match i det underbara höstvädret. BOW vann lotten och valde att inleda enligt följande: Christian Hosenfeld 1-0, Jonas Henriksson 1-1, Hans Pettersson 2-1, Per Jonsén 2-2, David Nildén 3-2, Michel Gordin 3-3, Peter Kisfaludy 4-3, Thomas Johansson 4-4, Bengt Jonevret 5-4, Kent Svensson 5-5. Tio mål av tio och nu blev det en och en. Olle Jeansson 6-5, Fredrik Sträng 6-6, Stefan Söderström 7-6 och Fredrik Dahlins skott räddades av Henrik Strömblad varpå det utbröt TV-pucksglädje i BOW reklam. Ni såg väl namnen på straffskyttarna och förstår att det var idel ädel adel på Hjorthagens IP.
MATCHENS LIRARE: PETER KISFALUDY, BOW REKLAM.