MarknadsTaktik – Carat Sverige  5-0 (WO)

BOW reklam – Eurosport  4-5 (1-1 vid full tid)
Olle Jeansson. Straffmål: Christian Hosenfeld, David Nildén, Olle Jeansson. E. Torbjörn Sahlin. Straffmål: Krister Eriksson, Torbjörn Sahlin, Per Boström, Åke Johansson.

Eurosport gratuleras till deras största framgång i Reklamseriehistorien. Åke Johanssons gäng kunde vinna en mycket spännande semifinalmatch i Reklamseriecupen över formstarka BOW reklam efter ett straffdrama. Det var annars BOW som inledde klart bäst då man hade så gott som bollen under kontroll inom laget under de första tre och en halv minuterna och det avslutades med att Christian Hosenfeld slog ett inlägg från vänster hörnflagga. Några meter utanför bortre straffområdets hörn mötte Olle Jeansson samt smällde in bollen i bortre krysset i något som måste varit detta århundradets skönaste volleyträff i på Hjorthagens IP. Efter det hade segerrusiga BOW:are ett grepp om matchen. Efterhand kom Eurosport in i fighten, speciellt Krister Eriksson och Andreas Fält började hitta varandra. Det sistnämnda dundrade bollen i stolpen efter tio minuter. Tre minuter senare laddade Torbjörn Sahlin sin vänsterkanon med ett markskott från ca 17-18 meter. Bollen gick igenom allt och alla samt in i den bortre burgaveln. Nu var det match igen och de efterföljande 20 minuterna böljade spelet fram och tillbaka i en öppen match där båda lagen hade fina målchanser. Det stod 1-1 inför de sista tio minuterna och nu började Eurosport krokna samtidigt som BOW höjde tempot samt inledde en kanonad enligt följande: 30:e minuten David Nildén volley utanför, 31:a Hans Pettersson volley utanför, 34:e Pettersson skott som Torbjörn Weinesjö mirakelräddade, 36:e Stefan Söderström skott som Weinesjö reflexräddade, 37:e Bengt Jonevret nick över efter hörna, 39:e Nildén kanon i ribbans överkant och i den 40:e minuten skjuter Pettersson ett markskott men bollen stryker både den bortre stolpen och Söderströms utsträckta fot. Sedan går slutsignalen och Eurosport räddas av gong gongen. Straffar fick avgöra vilket lag som skulle spela cupfinal fredagen den 31 oktober. BOW vann lotten och valde att inleda enligt följande: Christian Hosenfeld 1-0, Krister Eriksson 1-1, David Nildén 2-1, Torbjörn Sahlin 2-2, Hans Pettersson i stolpen, Per Boström 2-3, Olle Jeansson 3-3, Åke Johansson 3-4 och Bengt Jonevret miss (målvaktsräddning). Därmed behövde inte ens Tony Almén slå sin stramare.
MATCHENS LIRARE: TORBJÖRN WEINESJÖ, EUROSPORT.