Premier League 1:a omgången 2003

Mediaplanet – Kramgo/FLT Media   1–10
M. David Hedberg. K. Mårten Magnusson 3, Daniel Wiklund 3, Pontus Karlsson 2, Johan Petersen, Claes Andberg.

Snön lyste vit på planen och endast Reklamseriekämpen var vaken. Nej det var inte inledningen på en dikt utan bitter verklighet. Under de 22 åren jag (Tommy Söderström) dömt på Hjorthagens IP så har givetvis vädret varierat men aldrig har planen varit helt täckt av vit snö som idag. Det var nollgradigt men mjukt och skönt och egentligen inte så kallt. De vita linjerna syntes såklart inte utan de blev till att kona. Kramgo/FLT Media (f.d. Svenska Dagbladet, namnet ändrades efter matchen) hade dock linjer i sitt spel. Efter 22 sekunder gjorde Mårten Magnusson 1-0 och efter 40 sekunder letade sig Pontus Karlssons ¨inlägg¨ in i mål. Vilken mardrömsstart för den trevliga nykomlingen Mediaplanet. Efter fem minuter stod det 4-0 och i paus hela 8-1. FLT:s offensiv bedarrade i andra samtidigt som Mediaplanet började hitta sina positioner något sånär. Matchen slöt dock 10-1 efter en 35 minuter. Magnusson gjorde tre liksom kanonvärvningen Daniel Wiklund. Karlsson satte dit två och Johan Petersen samt Claes Andberg var sitt. David Hedberg tröstmålade för Mediaplanet och i Mathias Wretman har laget en framtida playmaker. Matchens lirare var dock redan korad innan matchen. Klas Winberg spelade nämligen i kortbyxor.
MATCHENS LIRARE: KLAS WINBERG, MEDIAPLANET.

CSKA McCANN – Dagens Industri   5–0
C. Enis Püpülek 2, Mattias Falk, Petrus Kukulski, Magnus Engström.

Vilken nykomling! CSKA McCANN spelade upp en snabb, teknisk och framför allt viljestark fotboll och besegrade fjolårssexan Dagens Industri med hela 5-0. Första halvlek var helt jämn men i halvlekens absolut sista minut forcerade Enis Püpülek in 1-0. Det skulle visa sig som ett viktigt mål. D.I. tvingades till offensiven varpå CSKA kontrade blixtsnabbt. Mattias Falk gjorde mycket påpassligt 2-0 i den andra halvlekens tredje minut men den definitiva spiken kom med tio kvar. Püpülek klackpassade till Petrus Kukulski som smällde in matchavgörande 3-0. Sista tio kroknade banans aktörer betänkligt men det hindrade inte CSKA med härföraren Fredrik Espmark i spetsen nämnvärt utan 3-0 blev till 5-0 efter ytterligare mål av Püpülek och Magnus Engström. Anders Strid höll välförtjänt nollan.
MATCHENS LIRARE: ANDERS STRID, CSKA McCANN.

Slitz – Clear Channel   5–1
S. Jack Melcher Claesson 4, Jimmy Thurby. C. Jonas Jägerskog.

Snödjupet var 2/3 av en banan och enligt vaktmästaren skulle samtliga ligor världen över ställa in och jag fick börja rikta in mig på att ställa in för första gången i Reklamseriehistorien. Men när gubbarna började droppa in en efter en så såg dom ut som 10-åriga skolpojkar första dagen på sommarlovat och alla var eniga, - vi spelar! Trots att det var parodi på fotboll bjöds det upp till en bra duell. Matchen var helt jämn men Slitz kunde till sist vinna med 5-1 och det kunde man tacka en 19 kg lättare Jack Melcher Claesson för. Han for fram likt Michael Owen i snöyran och bokfördes för hela fyra mål. En annan som trivdes var Mikael Persson, som från sin mittbacksposition styrde sitt lag med bravur och passningen till det tredje målet var grann. Nykomlingen Clear Channel kommer inte bli någon strykpojke. I Acki Kupila hade man en härlig 50-talslibero. Playmakern Claudio Simatovic gjorde stor nytta på mitten och Robert Jansson väntar vi oss mycket av i framtiden. Längst fram var Jonas Jägerskog ständigt på bettet och gjorde också ett mål.
MATCHENS LIRARE: JACK MELCHER CLAESSON, SLITZ.

Tip TV/IMG – Hill & Knowlton   6–3
T. Erik Sylvén 3, Per Tellander 2, Michael Dabrowski. H. Tommie Fagerli 2, Hans-Olof Johansson.

Tip TV/IMG inledde säsongen på bästa tänkbara sätt på den vita planen. Det var dock ett starkare Hill & Knowlton än förra året som tog ledningen. Tommie Fagerli hade en betydligt trevligare premiär i år än ifjol och bokfördes för två mål. Tip TV både kvitterade och tog ledningen innan halvtid efter två mål av Erik Sylvén. I andra var Tip TV klart bättre och gick från 2-1 till 5-1 som till sist blev 6-3 efter ytterligare ett mål av planens bästa spelare Sylvén. Per Tellander och Michael Dabrowski gjorde var sitt mål men dagens sista mål gjordes av Hans-Olof Johansson efter en kraftfull nick på hörna. Stefan Andersson såg teknisk ut och i Joel Holmer har definitivt H & K en man för framtiden.
MATCHENS LIRARE: ERIK SYLVÈN, TIP TV/IMG.

TV 4 – Kanal 5 1–2
Johan Färnqvist. K. Daniel Cedercrona, Johan Westman.

Vilket derby i premiären. TV 4 mot Kanal 5. Det blev en bra match trots förutsättningarna. Spelet var helt jämt. TV 4 var dock lite bättre under en period i första och då kom också 1-0 målet efter ett skott via stolpen av Johan Färnqvist. Med 20 sekunder kvar så kunde sedan Daniel Cedercrona, med de självlysande fingervantarna, kvittera. I andra halvlek så var det Femman med sin 14 man starka trupp som hade ett litet grepp men målchanserna var jämt fördelade och vi trodde nog på ett kryss. Med tre kvar slog Johan Westman ett misslyckat inlägg och utbrast nej samt vände sig om för hemjobb. Då jublade lagkamraterna. Bolljäveln hade letat sig in i mål på något konstigt sätt. Vilken mylla för Kanal 5 och otur för TV 4.
MATCHENS LIRARE: PETER LINDSTRÖM, TV 4.

Digaloo – Starcom  4–4
D. Ronny Kannerberg 2, Mats Carlsson, Janne Suhr. S. Daniel Brämhult 2, Johan Pettersson 2.

Denna vår är inte som andra vårar. Idag sken solen men planen var hård som cement, ojämn och med isfläckar! Viljan hos spelarna var det som vanligt inget fel på. Starcom inledde piggast och träffade målvaktens högra stolpe vid två tillfällen första fem minuterna. 1-0 kom ändå när Daniel Brämhagen satte dit kulan i nättaket. Efter halva halvleken började Digaloos Mats Carlsson och Ronny Kannerberg såga sig igenom försvarslinjen och det var Carlsson som kvitterade. Minuten senare gjorde Brämhagen 2-1 och därmed fördubblade han sin målskörd från ifjol. Starcom tappade sedan sitt övertag och sista fem så både kvitterade Digaloo samt tog ledningen efter mål av Kannerberg och Janne Suhr. Jannes mål var en kanon från 15 meter rätt upp i nättaket. Starcom kvitterade i den sjunde minuten genom duktige Johan Pettersson med ett skott i krysset. Kannerberg gjorde sitt andra mål med åtta kvar och det såg ut som om laget skulle hålla undan. Sista höstmatchen i fjol kvitterade Starcom med 30 sekunder kvar och i år var det 40 sekunder kvar, repris. Lycklig målskytt var Pettersson. Vi minns Hans Hallbergs TV-räddning i andra halvlek. Bobby Andric var pigg värre i den första halvleken.
MATCHENS LIRARE: JANNE SUHR, DIGALOO.

Carat Sverige – Aftonbladet  6–1
C.
Andreas Malmfält 2, Martin Andreasson, Henrik Helander, Fredrik Malmfält, Joachim Persson. B. Tomas Ghassemi.

Äntligen vann Carat Sverige en premiär. Första kvarten visade man upp Premier Leagues bästa spel från den första omgången. Att siffrorna bara stod 1-0 efter ett mål i krysset av Martin Andreasson kunde Aftonbladet tacka målvakten Rainer Back för, han storspelade. Vi väntade på att 2-0 skulle komma men så länge den inte kom var Bladet med i matchen. Grabbarna kämpade på bra och Pontus Ogebjers skott i stolpen i början på andra var värd ett bättre öde. Med tio kvar kom nådastöten. Carat gjorde både 2-0 och 3-0 i samma minut efter kontringsfrilägen. Henrik Helander och Andreas Malmfält var målskyttar. Mot slutet kroknade båda lagen och 3-0 blev till 6-1 efter ytterligare ett mål av planens bästa spelare Andreas Malmfält. Fredrik Malmfält gjorde ett, liksom Joachim Persson. Mikael Djulstedt vikarierade som målvakt och var riktigt bra. Han fick dock inte hålla nollan för konditionsfenomenet Tomas Ghassemi tröstmålade.
MATCHENS LIRARE: RAINER BACK, AFTONBLADET.

Mediaedge: CIA – Mediacom  3–2
MC.
Magnus Lundström, Jonas Bergström, Jonas Larsson. M. Daniel Hesser 2.

Detta var ett mediaderby med känslor inblandade. Mediacom hade nämligen värvat Niclas Jensell från Mediaedge: CIA. Spelarna från bägge lagen såg ut som kalvar på grönbete och spelet var Hawaiibetonat. Redan efter två minuter hamnade bollen framför fötterna på CIA:s Magnus Lundström innanför straffområdet och pang så stod det 1-0. Mediacom kvitterade sedan efter tio minuter genom Daniel Hesser på frispark. Lyckan blev dock kortvarig för Jonas Bergström ryckte på kanten, fintade ett inlägg varpå målvakten gick ut och lämnade en lucka invid den första stolpen och där smällde Bergström in bollen. Matchen stod sedan och vägde men i den sjunde minuten på andra stod Jonas Larsson med ryggen mot mål ungefär vid avbytarbänken varpå han lobbade in bollen, vilken känsla! Annars så utmärkte målvakten, Leif Andersson med de fenomenala utkasten, var maktlös. Under de avslutande 7-8 minuterna forcerade Medicaom ursinnigt och matchens bästa spelare, Daniel Hesser, var ständigt farlig. Hans stenhårda inlägg gick via en försvarare och in i mål och 2-3 var ett faktum. Hesser hade ytterligare två fina lägen men andra halvleks målvakt, målskytten Bergström, gjorde två fina enhandsräddningar. Det blev 3-2 för Mediaedge:CIA som hade hela sex nya spelare. Oskar Lindström var bra i CIA men roligast hade nog William Sävblom från Mediacom.
MATCHENS LIRARE: JONAS BERGSTRÖM, MEDIAEDGE: CIA.