Premier League 2:a omgången 2003

Kramgo/FLT Media - Carat Sverige  5-1
K. Nisse Calamnius 2, Daniel Wiklund, Peter Elmhorn, Claes Andberg C. Andreas Malmfält

Matchen mellan Kramgo/FLT Media och Carat Sverige var en mycket tidig seriefinal. Dessa två lag bjöd ju publiken på strålande underhållning i premiären. FLT hade både medvind och marginalerna på sin sida i den första halvleken. Det började med att Claes Andeberg slog ett väl avvägt inlägg i den fjärde minuten och Daniel Wiklund mötte på volley men fick bara halvträff men det räckte, bollen gick stolpe in. Efter dussinet minuter så spelade Wiklund fram Nisse Calamnius, som med perfekt vristträff med vänstern gjorde 2-0. Vilken drömstart för FLT. Med 15 sekunder kvar av halvleken sköt Mårten Magnusson ett skott som styrdes i mål av måltjuven Calamnius. Carat kom inte upp i samma standard som i premiären. Man hade dock lite oflyt. Vid 0-1 prickade man ribban och istället för 1-1 blev det 0-2. I början på andra, som man inledde starkt, träffade man klockrent i stolpen och istället för 1-3 och kontakt gick FLT upp och efter ett inkast nickade Peter Elmhorn mycket vackert in 0-4. Ridå. Sista kvarten blev lite Hawaiibetonad och båda lagen skapade mängder av målchanser. Då fick de båda målvakterna Stefan Zetterberg och Leslie Marsden visa vad de gick för. Båda lagen fick dock in ett mål var till. Därmed befäste Kramgo/FLT Media sin serieledning.
MATCHENS LIRARE: NISSE ¨Juventus¨ CALAMNIUS, KRAMGO/FLT MEDIA.

Aftonbladet - Mediacom  1-8
A. Pontus Gustafsson. M. Daniel Hesser 3, Gustaf Nordström, Henrik Jönsson, Joakim Francke, Johan Karlsson, William Sävblom.

Vilken show Mediacom! Laget dök upp med hela 14 laddade lirare i sina snygga matchdräkter sponsrade av SIBYLLA. Mediacom har allt från stjärnlirare till mindre bra spelare i laget. Men tillsammans besitter man oanade krafter. Ta bara Jonas Hemmingsen t.ex.. Han såg ju inte precis ut som fotbollsatlet men han gled in på plan i sina nyköpta kritvita gympaskor och slog passningar som aldrig förr. Vi minns speciellt hans nedtagning på bröstet i en trängd situation. Spelarna har olika spetsegenskaper och idag släppte allt. Efter 3-1 i paus gick man ifrån till hela 8-1, otroligt! Daniel Hesser gjorde tre mål varpå man radade upp hela fem enmålsskyttar i form av Gustaf Nordström (sträckt vrist i nättaket), Henrik Jönsson, Joakim Francke, Johan Karlsson och William Sävblom. Den sistnämndas mål var osannolikt. Hesser laddade stora kanonen men sköt precis utanför stolpen men där stod Sävblom och blev träffad på vaden och bollen gick i mål. Att Sävblom fick till ett mål och två målgivande passningar med den speltiden och den aktionsradien var starkt. Aftonbladet har fått en tung start. När alla stjärnspelare är på plats samtidigt så är man ju ett topplag men det är lika svårt att få dit dom samtidigt som de Svenska NHL Hockeyspelarna att komma till VM.
MATCHENS LIRARE: WILLIAM SÄVBLOM, MEDIACOM.

Kanal 5 – Mediaplanet   3–5
K. Magnus Ringmar, Thomas Sellin, Daniel Cedercrona. M. Mathias Wretman 2, Richard Båge 2, Felix Norberg.

Klockan är 08.00 och här är ekot: - En bomb exploderade på Hjorthagens IP nära gasklockan. Nej så illa var det inte men det otroliga inträffade när jumbon (1-10 i premiären) Mediaplanet vände 0-3 till 5-3 mot storfavoriten Kanal 5. Det började dock enligt planerna. Femman var helt överlägsna och Magnus Ringmar, Thomas Selin (på frispark) och Daniel Cedercrona såg till att det stod 3-0 efter dussinet minuter. Man började fundera på om det skulle bli tvåsiffrigt igen. Då hände något märkligt. Ingen fattade någonting. Det måste varit Gud som ville hjälpa Mediaplanet. Synbart för ögat var i alla fall att MP lagkapten Mathias Wretman tog tag i sitt lag och efter 15 minuter skapade laget sitt första riktiga anfall och på det gjorde Wretman mål. I samma minut gjorde samma man även 2-3 och med endast 20 sekunder kvar av halvleken kvitterade Felix Norberg när han gled igenom Femmans försvar samt avslutade med ett skott som satt fastnitat i krysset. Vilken chock! Men det skulle komma mera. Nu började Richard Båge show. Båge som inte visste hur man skulle kasta inkast eller som trodde att han skulle centra när det egna laget hade gjort mål. Just han, klev in i handlingarna och efter 20 sekunder på andra halvlek kom han i ett friläge och sköt. Målvakten räddade varpå bollen gick upp i luften. I kamp med målvakten och en försvarare gick Båge upp, hängde kvar samt nickade in 4-3. På fem minuter hade MP vänt 0-3 till 4-3. Femman råkade ut för en kollektiv kollaps och började nu anfalla i panik. Det var nu målvakten Mikael Järling spikade igen kassen. Så hände det igen. På en kontring kunde glade Richard Båge även göra 5-3. Sista tio var en lång press från Femmans sida och målchanser saknades definitivt inte. Manfred Aronsson borde fått en straff när han blev nergjord men även domaren var blockerad av MP:s framfart. Manfred har en tillgodo till ett senare tillfälle. Det blev inga fler mål och ett historiskt ögonblick hade inträffat. Om man blir matchens lirare behöver det inte betyda att man är bäst på plan.
MATCHENS LIRARE: RICHARD BÅGE, MEDIAPLANET.

Hill & Knowlton – TV 4   2–2
H. Hans-Olof Johansson 2. T. Peter Göthe, Anders Blomqvist

Vi varnade för Hill & Knowlton redan i premiären och mycket riktigt så kämpade laget till sig en pinne mot det tilltänkta topplaget TV 4. Först skall vi lyfta på hatten för att en legendar i Reklamserien är tillbaka på Hjorthagens IP. Nämligen seriens gentleman för tio år sedan, Michael Bergdahl, TV 4. Matchen var mållös nästan hela första halvlek. TV 4 hade ett både spel- och målmässigt övertag men Tor Enqvist höll tätt. Halvleken avslutades med att planens kung, Hans-Olof Johansson, bröt en crossboll med bröstet på mittlinjen samt avancerade fram och avslutade med en grym lobb. TV 4 tog sig samman i pausen och Peter Göthe som var målvakt i första halvlek gjorde 1-1 på första bollkontakten. Nu trodde nog TV 4 att det skulle lösa sig men H & K stred som vanligt tappert och minuterna senare slängde sig Johansson raklång i luften efter en hörna samt nickade in 2-1 för sitt H & K. Sista kvarten tryckte TV 4 på riktigt ordentligt och det var en gåta att bollen inte gick in. Vi räknade till minst sex solklara lägen. Enqvist briljerade och Joel Holmer löpte otroligt mycket och var riktigt bra. Det var nära att han gjorde 3-1 på en kontring men friläget räddades av Peter Lindström. Precis som man tyckte att den värsta stormen ebbat ut så ryckte Anders Blomqvist en sista gång på kanten och inspelet framför mål gick igenom allt folk och kvitteringen var ett faktum. Delad pott var bra.
MATCHENS LIRARE: HANS-OLOF JOHANSSON, HILL & KNOWLTON.

Tip TV/IMG – Starcom   4–1
T. Janne Skogsberg 2, Dennis Söderhäll, Erik Sylvén. S. Johan Pettersson.

Tip TV/IMG hakar på i toppen. Idag spelade man taktiskt och kröp hem med laget samt kontrade effektivt. Man fick dessutom en drömstart och efter ett fint anfall redan i den första minuten hamnade bollen hos Erik Sylvén, som i sin tur magnifikt spelade fram Dennis Söderhäll som bara hade att sätta fram foten. Sedan hade Starcom en mycket bra period anförda av Johan Pettersson. Man hade två frilägen som räddades av Leif Göransson i IMG:s mål. Dessutom hade Liselott Wiklund ett skott i ribban. Sedan tog Pettersson helt slut varpå Starcom tappade sitt offensiva spel och mot slutet på halvleken så kunde Janne Skogsberg och Sylvén efter två kontringar göra både 2-0 och 3-0. Det var för stora halvtidssiffror. I andra halvleks inledning hade Starcom ytterligare en bra period men när Skogsberg smällde in sitt andra mål som betydde 4-0 var saken klar. Sista tio minuterna var det många trötta spelare på plan. Pettersson tröstmålade varpå det slutade 4-1.
MATCHENS LIRARE: LEIF GÖRANSSON, TIP TV/IMG.

Dagens Industri – Clear Channel   0-0

Dom slet sitt hår och bröt sitt svärd. Nej det var inte tjurfäktaren i tjuren Ferdninad som var desperat utan dom som försökte göra mål i dagens match mellan Dagens Industri och Clear Channel. Matchen var helt jämn men dagens namn på Hjorthagens IP var Per. Cason i Clear Channel och Laredius i Dagens Industri. Matchen värmde mer än vädret och hade inte de båda målvakterna formligen spikat igen sina kassar hade det stått 3-3 redan i paus. Det skulle bli värre. I andra halvlek bjöds det på Hawaiifotboll och målchanserna radades upp från bägge håll och så höll det på enda till den sista sekunden. Båda lagen hade t.o.m. var sitt friläge i den sista spelminuten men till sist ljöd domarens pipa. Det slutade 0-0 och det är ovanligt i Reklamserien. Att utse någon av målvakterna till matchens lirare var svårt men till sist fastnade vi för Per Cason. Han gjorde något fler räddningar. Bra inställning och bra kämpat. Snart kommer nog första segern. När gör D.I. sitt första mål?
MATCHENS LIRARE: PER CASON, CLEAR CHANNEL.

CSKA McCann – Mediaedge: CIA   4–1
C. Håkan Liljemärker, Mattias Falk, Janne Strindlund, Fredrik Espmark. M. Kalle Ekstam.

Vilken nykomling! Redan i den andra omgången bjöd CSKA McCANN upp till äkta totalfotboll. Första fjärdedelen på matchen var jämn men när pigge Håkan Liljemärker gjorde 1-0 var det dags för islossning. CSKA sprang, kämpade samt lirade stundtals mycket fin fotboll anförda av klippan Fredrik Espmark. Att det bara stod 1-0 i halvtid kan Mediaedge: CIA tacka sin vikarierande målvakt Johan Högfeldt för. Direkt på inledningen av andra kämpade fightern Mattias Falk in 2-0. Även fast CSKA hade ett grepp om matchen så var det inte klart. CIA kontrade listigt. Matchen avgjordes dock definitivt när Janne Strindlund bröt ett uppspel på halva plan samt avancerade framåt och avslutade med ett mäktigt skott i krysset. Espmark gjorde även 4-0 i samma kryss. Tyvärr fick inte otroligt duktige målvakten Anders Strid hålla nollan för andra gången i rad. Klurige Kalle Ekstam fastställde slutresultatet 4-1. Samuel Åkesson var frejdig på backen och Peter Kukulski sprang som en furie första tio men slocknade sedan. Hade kämpen Petter Sundstens nick i ribban gått i mål vid ställningen 0-0 kanske matchen hade fått en annan karaktär.
MATCHENS LIRARE: JANNE STRINDLUND, CSKA McCANN.

Slitz – Digaloo  10- 0
S. Rutger Lindquist 5, Mathias Lind 3, Jimmy Thurby, Kim Friberg.

Slitz har fått en drömöppning på säsongen och toppar nu Premier League. Man har även gått vidare i cupen. Laget fick även en drömöppning på dagens match när Roberth Westlund slog en crossboll till Mathias Lind, som gjorde en Brassenedtagning med vänstern samt slog på volley in 1-0 med högern i burgaveln. Tid 25 sekunder. Bara minuterna senare rycker Westlund ner på kortlinjen samt serverar Rutger Lindquist och 2-0 är ett faktum. Jimmy Thurby smäller in 3-0 efter åtta minuter. Ett chockat Digaloo repar lite mod och jämnar ut spelet. I slutet på halvleken kommer dock både 4-0 och 5-0. Andra halvlek blev lik den första. Slitz gick fram till 10-0 med fem kvar. Fjolårets skyttekung Lindquist hängde fem och Lind tre. Kom igen Digaloo.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS LIND, SLITZ.