Premier League 3:e omgången 2003

Mediacom – Kramgo/FLT Media  4–6
M. Henrik Jönsson 2, Daniel Hesser 2. K. Daniel Wiklund 3, Peter Elmhorn 2, Pontus Karlsson.

Det bjöds på riktig rallarfotboll när Kramgo/FLT Media och Mediacom drabbade samman. Båda lagen körde efter modellen full fart framåt. Spelet var hafsigt, ogenomtänkt och felpassen var många. Spelarna och publiken hade dock kul för matchen var underhållande och det tillverkades hela 10 mål. Mediacom inledde ganska optimistiskt men i den femte minuten så gjorde Daniel Wiklund både 1-0 och 2-0 utav något som egentligen inte var målchanser från början. Mycket påpassligt och Kramgo fick en drömstart. Mediacom reducerade sedan via Henrik Jönsson med ett skott i nättaket och nu var man på gång. Inget hindrade Wiklund från att fullborda sitt hattrick med minuten kvar av första. Mediacom startade positivt även i andra men hoppet släcktes när Peter Elmhorn ryckte på kanten och formligen stänkte in 4-1. Elmhorn nickade även in 5-1 för sitt Kramgo/FLT Media minuten senare. Kämparna i Mediacom snackade hela tiden om Sverige – Finland i Hockey. Kan dom så kan vi och ta mej fan, 2-5 kom genom Daniel Hesser och 3-5 kom genom Jönsson (kanon i krysset). Sedan tog dock det roliga slut för Pontus Karlsson satte 6-3. Hesser fastställde slutresultatet, som blev 6-4. Kramgo vägrar att förlora. Kom igen Mediacom.
MATCHENS LIRARE: PETER ELMHORN, KRAMGO/FLT MEDIA.

CSKA McCANN – Aftonbladet  2–1
C. Håkan Liljemärker, Fredrik Espmark. A. Fredrik Fellenius.

Flytet håller i sig för CSKA McCANN. Idag kom man inte upp i samma nivå spelmässigt som i de tre tidigare matcherna. Men trots att kropparna var slitna från skrällen i cupen igår orkade man mobilisera en ny seger. CSKA inledde bra och det var en storspelande Rainer Back som räddade sitt Aftonbladet. Vilka boxningar. Med tre minuter kvar kom dock ett rättvist 1-0 mål genom Håkan Liljemärker. Bladet kom ut som ett nytt lag i andra och redan efter två minuter kunde Fredrik Fellenius kvittera med ett vänsterskott. Resten av matchen var helt jämn och det såg ut som om båda lagen var nöjda med ett kryss. Mot slutet gjorde sedan Fredrik Espmark en otroligt prestation när han på egen hand drev, dribblade, vann närkamper på väg mot mål samt sköt ett skott som målvakten räddade. Returen fick han dock in och 2-1 var ett faktum. Det blev inga fler mål och CSKA är fortfarande obesegrade. Det här var ett fall framåt för Aftonbladet. Kom igen.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK ESPMARK, CSKA MCCANN.

Mediaplanet – Hill & Knowlton  2–5
M. Robert Mikkov, Jonas Barklund. H. Stefan Andersson 2, Hans-Olof Johansson 2, Lisa Ehn.

Hill & Knowlton tog sin första seger för året i en öppen och trevlig match mot Mediaplanet. Det var annars Mediaplanet som började bäst och hade inte Claes-Göran Rapp storspelat i målet hade utgången kunnat bli en annan. Dessutom missade man öppet mål i inledningen. H & K:s mittback, Stefan Andersson, stötte upp i mitten av halvleken och gjorde ett vackert solomål, via en tunnel på en försvarare. Detta kom som en chock för Mediaplanet. Samtidigt dök ett par sjusovare upp i H & K som därmed fick dubbel tändvätska. Av bara farten kunde Lisa Ehn snyggt styra in 2-0. Det innebär att hon är den främste kvinnliga målskytten i Reklamseriens historia tillsammans med Christina Lenstrup (spelade på 80-talet för Mediasäljarna). Fortsätter Lisa så här kommer hon att vara ensam i topp. Sedan svängde matchen till H & K:s fördel främst anförda av spelfördelaren Joel Holmer. Mediaplanet gav inte upp och i mitten av andra halvleken kunde Robert Mikkov välförtjänt reducera. Matchen fick lite liv men H & K höll ifrån. Med fyra kvar kunde Hans-Olof Johansson ”stänga matchen” med två snabba mål. Visserligen reducerade Jonas Barklund men mittbacken Andersson gick upp i ett sista anfall och satte sin andra kasse och fastställde slutresultatet. Mycket trevlig stämning på planen. Mattias Wretman och Marcus Andersson var mycket bra i Mediaplanet men planens kung var Hill & Knowltons Joel Holmer.
MATCHENS LIRARE: JOEL HOLMER, HILL & KNOWLTON.

Digaloo – Tip TV/IMG   2–3
D. Jannes Dahlgren, Mats Carlsson. T. Daniel Sjöberg, Erik Sylvén, Mats Nyman.

Tip TV/IMG har full pott efter 3 omgångar. Nu satt det hårt åt efter en mycket tät och intensiv match mot Digaloo. Matchen sprakade till ordentligt under den första minuten. Först styrnickade Jannes Dahlgren in 1-0 för Digaloo. I anfallet efter forcerade Daniel Sjöberg in kvitteringen. Matchen var sedan ytterst jämn även om Tip TV hade ett litet större bollinnehav. Erik Sylvén hade ett par bra chanser men ofta var speldirigenten Tommy Svensson där och avstyrde. I slutet av halvleken sprakade det till igen. Först gjorde mycket duktige Mats Carlsson behärskat 2-1 för Digaloo. Ständigt hungrige Sylvén kunde med halvminuten kvar kvittera. Andra havleken var inte gammal då den för dagen starke Mats Nyman dundrade in ledningsmålet. Sedan blev det en enormt ställningskrig. Mycket handlade om kampen mellan nämnde Carlsson och Johan Apel. Många heta dueller mellan dem utan ett enda negativt ord. Starkt! Digaloo kämpade ända in i det sista för att nå en kvittering men Tip TV höll rättvist undan. Denna match höll hög klass.
MATCHENS LIRARE: MATS NYMAN, TIP TV/IMG.

TV 4 – Starcom  1–2
T. Michael Bergdahl. S. Liselott Wiklund, Johan Pettersson.

Starcom tog sin första seger efter mycket disciplinerat spel. Man hade två bra målvakter som tog så gott som allt i form av Johan Pettersson (den första)och Henric Gänger (den andra). Man hade ett bra försvarsspel med Bobby Andric som klippan i mitten. Laget tog också vara på sina målchanser när dom dök upp. Hen helgjuten laginsats med andra ord. TV 4 är en gåta. Man har bra material och man har ett mycket fint spel emellanåt. På de tre inledande matcherna så har man endast en poäng som dock lika gärna kunde varit full pott med normal utdelning. Dagens match förde man i den första halvleken men Pettersson storspelade i målet och istället kunde Starcom gå till halvtidsvila med en 1-0 ledning efter mål av Liselott Wiklund. I andra halvlek var TV 4 mycket bra första fem. Vi räknade till tre solklara målchanser. Istället kontrade Johan Pettersson in 2-0. TV 4 kom då av sig för ett ögonblick och matchen böljade fram och tillbaka. TV 4 borde fått en straff när duktige Gänger gjorde en av sina räddningar men var lite tuff mot Peter Göthe. Domaren friade men kände i ryggmärgen efteråt att det var straff. Reduceringen kom dock en stund senare när Michael Bergdahl efter ett snyggt anfall rullade in bollen. Sista fem blev dramatiska men Starcom höll undan. Kom igen Fyran.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETTERSSON, STARCOM.

Slitz – Dagens Industri   2–2
Rutger Lindquist, Jack Melcher Claesson. D. Mats Ringström, Johan Nilsson.

Jumbolaget Dagens Industri hade inlett med två raka utan vinst och inte gjort något mål. Det var inget drömläge inför matchen mot serieledarna Slitz. Mot den bakgrunden går DI ut och spelar en mycket bra match och efter tio minuter får man en straff, som dock missas. Bollen går sedan ut till en spelare som skjuter men den räddas på mållinjen men på den tredje chansen smäller Mats Ringström in 1-0 via stolpen. Slitz svarar dock omgående med att gå upp och kvittera. Måltjuven Rutger Lindquist gör mål via stolpen. Nu har Slitz en bra period i matchen och Mikael Persson visar ytterligare en gång upp ett härligt passningsspel. Pigge Jack Melcher Claesson dundrar sedan in halvtidsresultatet 2-1. I andra halvlek ger DI allt och spelar stor fotboll med en härlig inställning. Michael Kinnard nickar i stolpen samt skjuter en kanon utanför. DI har en mängd farliga hörnor och långa inkast in mot mål och det osar katt ideligen. Niklas Hedberg storspelar i målet. Slitz kontringar är dock listiga och man kan aldrig slappna av med en Rutger på motståndarsidan. Per Laredius gjör några halsbrytande räddningar. Med fem kvar skjuter den nya transfern Johan Nilsson (f.d. TV4 och Sv.D) in en rättvist 2-2 mål mot ett knäande Slitz. DI är inte nöjda med det utan jagar ytterligare ett mål. En gång slås bollen bort på mållinjen men delat pott blev det till sist.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL PERSSON, SLITZ.

Clear Channel – Mediaedge: CIA   2–1
C.
Jonas Jägerskog, Per Cason. M. Kalle Ekstam.

Clear Channel tog sin första seger efter en riktig kämpamatch. Det var annars Kalle Ekstam som gav Mediaedge: CIA ledningen med 1-0 när han påpassligt slog in bollen efter försvarsslarv. Man såg dock att CC var fokuserade idag och i mitten på halvleken vände man på steken efter två mycket granna mål i samma minut. Först ryckte Per Norgren på kanten och det perfekta inlägget nickades i mål av starke och snabbe Jonas Jägerskog. I anfallet efter pricksköt Per Cason det vänstra krysset efter en riktig projektil. I andra halvlek tryckte CIA på ordentligt men Clear Channel kämpade för varandra på ett föredömligt sätt. Robert Ljunggren hade en egen stil men vägrade släppa fler bollar förbi sig. Robert Jansson var grym där bak och Lasse Åstrand slet för två. Minuterna tickade iväg och till sist gick slutsignalen och det blev en historisk seger för Clear Channel.
MATCHENS LIRARE: JONAS JÄGERSKOG, CLEAR CHANNEL.

Carat Sverige – Kanal 5   4–2
C.
Martin Andreasson 3, Andreas Malmfält. K. Thomas Sellin, Manfred Aronsson.

Carat Sverige fick en drömstart när Andreas Malmfält från ett fritt läge kunde göra 1-0. Bara minuten senare nickade Martin Andreasson elegant in 2-0. Då hade matchuret endast tickat iväg tre minuter. I den tionde minuten gör sedan Andreasson även 3-0 på ett turligt vis. Kanal 5 var helt under isen och nyvakna men efter en kvart fattade man att det var match och då kom man sakta men säkert igång. Innan paus kunde stabile Thomas Sellin reducera från 25 meter, vilket skott! I andra halvlek kom Femman ut som ett nytt lag och spelade en härlig offensiv fotboll. Målchanser saknades definitivt inte och Manfred Aronsson kunde styra in Mikael Fagerlunds skott varpå ytterligare en reducering var ett faktum. Förra matchen tappade man en 3-0 ledning och nu ville man revanschera sig. I mitten på halvleken dundrade duktige backen Christer Plars bollen i stolpen och i anfallet efter kontrade Carat och Fredrik Malmfälts skott räddades på mållinjen. Matchen levde. Mitt i Femmans anstormning kontrade Carat igen och planens kung, Martin Andreasson, kunde göra förlösande 4-2. Kanal 5 gav inte upp men Per Boquist storspelade. Detta var en toppmatch.
MATCHENS LIRARE: MARTIN ANDREASSON, CARAT SVERIGE.