Premier League 4:e omgången 2003

Kramgo/FLT Media – CSKA McCANN   0 – 0

Lagom till den fjärde omgången fick vi uppleva en tidig seriefinal mellan Kramgo/FLT Media och CSKA McCANN. Matchen blev precis så jämn, tuff och spännande som vi befarade. Det bjöds inte direkt på något skönspel men samtliga aktörer på plan gav allt och liret böljade fram och tillbaka. Första halvlek blev mållös men det var tack vare att två av seriens bästa målvakter visade sig på den styva linan. Anders Strid i CSKA har släppt in minst mål av de samtliga 28 lagens målvakter. Han visade fina reflexer på bl.a. Mattias Spetz och Nisse Calamnius skott. Leslie Marsden ville inte vara sämre utan briljerade på Fredrik Espmarks kanon. Årets räddning hittills i serien gjorde han dock när han tippade ut duktige David ¨B 52:an¨ Granaths projektil till hörna. Efter många heta dueller slöt matchen rättvist 0-0. Det enda negativa man kan säga om dagens historia var att det var lite tuffare och lite grinigare än brukligt. Inte otrevligt men tänk på det i fortsättningen. Gubbarna på plan är dock förlåtna, det var ju i alla fall seriefinal. Vi ser fram emot en spännande säsong.
MATCHENS LIRARE: LESLIE MARSDEN, KRAMGO/FLT MEDIA.

Aftonbladet – Clear Channel   2–6
A. Mikael Hedquist, Fredrik Fellenius. C. Jonas Jägerskog 3, Per Norgren 2, Claudio Simatovic.

Clear Channel har börjat komma in i hur man spelar i Premier League. Idag spelade man sin tredje match utan förlust och vann den andra raka. Det var dock Aftonbladet som inledde bäst och redan efter en minut kunde Mikael Hedquist rulla in 0-1 via stolproten. CC kontrade och sköt stolpe ut. Men det skulle komma mera. I mitten på halvleken kunde först Jonas Jägerskog snyggt nicka in 1-1. Minuterna senare hade man vänt på steken när Claudio Simatovic gjorde 2-1. I den andra halvlekens femte minut kvitterade Fredrik Fellenius på en kanon. Med ca tio kvar var matchen jämn men då klev Per Norgren in i handlingarna. Först gjorde han 3-2. I samma minut sköt samme man även 4-2 via ribba ner och upp i nättaket. Helt plötsligt hade CC två mål upp och det var en för stor uppförsbacken för Bladet. Nickspecialisten Jägerskog nickade in sitt andra mål och matchen var klar. Jägerskog gjorde även sitt tredje mål på en lobb lite senare och matchen slöt 6-2. Bladet har inlett lite blekt men vi får hoppas att dom tvättar såren och kommer igen. Nästa match möter man topplaget Slitz. Läge för en skräll kanske. Clear Channel fördubblade sin målskörd.
MATCHENS LIRARE: PER NORGREN, CLEAR CHANNEL.

Kanal 5 – Mediacom   2–0
K. Manfred Aronsson, Daniel Cedercrona.

Detta var en sådan där underbar morgon. Lagom temperatur, vindstilla, solen sken från en klarblå himmel och det var lite dagg i luften så plan var så där lagom fuktig och mjuk. Men det bästa av allt var stämningen på plan. Där fanns humor, kämpatag, bra nivå mellan spelarna och så spelades det en ganska bra fotboll. Det enda som var synd var att ett av lagen måste åka till jobbet som förlorare. Det såg länge ut att bli oavgjort. Första halvlek blev mållös och även med fem kvar av matchen stod det 0-0. Johan Westmans volleyskott i utsidan av stolpen efter en hörna var värd ett bättre öde. Även Johan Karlsson och Henrik Jönsson hade fina avslut. På backen glänste 50-åriga Thomas Berg och som vanligt var det trevligt att höra William Sävbloms kommentarer från bänken. Med fyra kvar kom det en lång boll från egen planhalva och den skarvnickades av Daniel Cedercrona till Thomas Sellin, som i sin tur nickade på mål. Utmärkta målvakten Johan Broshammar reflexräddade men returen nickades in av Manfred Aronsson inför jublande lagkompisar. Av rena glädjeyran så lobbade Cedercrona snyggt in även 2-0 i anfallet efter. Kanal 5 tog en härlig seger. Mediacom gjorde kanske sin bästa match taktiskt sätt och vi unnande dom verkligen en pinne denna dag. Kalle Forsbeck höll nollan.
MATCHENS LIRARE: JOHAN BROSHAMMAR, MEDIACOM.

Dagens Industri – Digaloo  5–3
Da. Steven Groves 2, Nicklas Malmros, Dawin Kornsingh, Lars Karlsson. D. Henrik Grannas 2, Mats Carlsson.

Nu har Dagens Industri hittat vinnarstilen och spelade nu tredje raka utan förlust. Redan innan matchuret tickat iväg en minut så hade Steven Groves gjort 1-0. Matchen var sedan helt jämn. På sex minuter innan paus blixtrade det till hela fyra gånger. Först gjorde Nicklas Malmros 2-0 varpå Groves satte dit 3-0. DI blev nu lite för säkra och vips så reducerade Digaloo två gånger genom Henrik Grannas och Mats Carlsson. Andra halvlek var ett enda långt ställningskrig och det var lika nära att DI gjorde 4-2 som att Digaloo skulle kvittera till 3-3. Det blev det förstnämnda och tekniske Dawin Kornsingh var målskytt efter ett mycket bra förarbete av Lasse Karlsson. Ytterligare en gång kom Digaloo ikapp när Grannas dundrade in sitt andra mål. Sista sju minuterna blev spännande men till sist satt spiken i kistan när Karlsson gjorde 5-3.
MATCHENS LIRARE: STEVEN GROVES, DAGENS INDUSTRI.

Slitz – Mediaedge: CIA  6–0
S. Rutger Lindquist 4, Jack Melcher Claesson, Mathias Lind.

Efter 35 sekunder gjorde Rutger Lindquist 1-0 efter en kanon med vänster vrist. Efter fem minuter gjorde samme man 2-0. Slitz hade fått sin drömstart. Sedan var matchen mot Mediaedge: CIA både jämn och mållös i hela 22 minuter. Sedan var det dags för Slitz show igen. Jack Melcher Claesson, Mathias Lind och Rutger Lindquist (två mål till) såg till att 2-0 blev 6-0 trots storspel av målvakten Johan Högfeldt. En glad manager i form av Klaus Bengtsson såg mer än nöjd ut när Slitz avancerade i tabellen.
MATCHENS LIRARE: RUTGER LINDQUIST, SLITZ.

Hill & Knowlton – Carat Sverige  2–10
H. Joel Holmer, Niclas Strahnes. C. Andreas Malmfält 5, Joachim Persson 2, Mikael Djulstedt, Fredrik Malmfält, Fredrik Andersson.

Carat Sverige bjöd på en offensiv gladfotboll av sällan skådat slag. Att det bara stod 2-0 i paus kan Hill & Knowlton tacka sin målvakt Tor Enqvist för. I andra halvlek blev det sedan kattens lek med råttan. H & K skall dock ha en stor eloge för att dom kämpade in i det sista men med minuten kvar kom den definitiva stöten som betydde 10-2. Andreas Malmfält avlossade några riktiga stänkare och bokfördes för fem mål. Joachim Persson satte dit två medan Mikael Djulstedt, Fredrik Malmfält och Fredrik Andersson blev enmålsskyttar. Joel Holmer och Niclas Strahner gjorde även det varsitt mål. Carat ser som vanligt giftiga ut ibland.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS MALMFÄLT, CARAT SVERIGE.

Starcom – Mediaplanet  3–2
S. Patrik Sandberg 2, Bobby Andric. M. Jonas Barklund. Robert Fabrizi.

Matchen mellan Starcom och Mediaplanet var en riktig Hawaiimatch där spelet böljade fram och tillbaka utan några direkta linjer. Det passade bland andra Patrik Sandberg som ångade på i sedvanlig stil samt gav sitt lag ledningen med 1-0 i den åttonde minuten. Starcom hade sedan två i stolpen innan lite överraskande Mediaplanet kunde kvittera med minuten kvar. Det var Jonas Barklund som höll sig framme. I andra halvlek var Starcom det något bättre laget och följaktligen kom också 2-1 genom Bobby Andric och 3-1 genom Sandberg. MP avslutade dock matchen på ett bra sätt och tekniske Robert Fabrizi dundrade in 2-3 efter en vänsterkanon. Närmare kom man inte. Starcom är fortfarande med i toppstriden.
MATCHENS LIRARE: PATRIK SANDBERG, STARCOM.

Tip TV/IMG – TV 4   3–1
Ti. Erik Sylvén 2, Jan Skogsberg. TV. David Bogerius.

Vad har Ronaldo, Beckham, Sylvén, Figo och Owen gemensamt, Jo det är stjärnor i sina lag. Denna match spelade Tip TV/IMG med tysk disciplin och det räckte för att besegra TV 4 med 3-1. Därmed går man upp i serieledning efter fyra spelade omgångar. Leif Göransson är en mycket stabil målvakt och tar det mesta. Framför sig har ¨Dalavallen¨ med Kalmars Beckenbauer, Tommy Bark, som säker libero. På var sin sida om Bark spelar granitblocket Johan Apel till vänster och playmakern Daniel Sjöberg till höger. På mitten slet Janne Skogsberg och Michael Dabrowski som hästar och längst fram hade man ju, ja just det, Erik Sylvén! Redan efter fyra minuter smällde Sylvén in 1-0 med vänstern. Sedan backade man hem och TV 4 hade ett stort bollinnehav men de hade mycket svårt att förvalta spelövertaget i mål. Andra halvlek startade TV 4 mycket optimistiskt men i den fjärde minuten slog Tip TV en långboll mot hörnflaggan mot berget. Sylvén jagade ikapp den och vände upp samt drog halva försvaret varpå han serverade Janne Skogsberg bollen på ett silverfat och 2-0 var ett faktum. Nu slet TV 4:s spelare sitt hår likt tjurfäktaren i Tjuren Ferdinand. Det skulle dock bli värre. Några minuter senare snappar Sylvén upp bollen till höger utanför straffområdet och från 17-18 meter dundrar han upp den rätt upp i det vänstra krysset. Vilket mål, ja kanske det snyggaste hittills i årets serie. Fyran gav inte upp och David Bogerius kunde reducera till 1-3. Fler chanser fanns med Tip TV/IMG höll undan. Vi säger det igen. Om TV 4 hade haft normal utdelning på sina chanser på det inledande fyra omgångarna hade man tagit full pott. Man ståtar nu med bara en poäng. Detta är en gåta. Kom igen.
MATCHENS LIRARE: ERIK SYLVEN, Tip TV/IMG