Premier League 5:e omgången 2003


CSKA McCANN – Kanal 5  2–0
C. Magnus Engström, Enis Püpülek.

Nu är det dags att ta CSKA McCANN på allvar. Idag spelade man sin sjätte raka match utan förlust (fem i serien & en i cupen). Vi kan med största sannolikhet konstatera att laget kommer att vara med och slåss om en slutspelsplats senare i höst. Ja man är t.o.m. en het kandidat för att vinna hela serien. Då måste man ju givetvis visa upp samma takter framöver. Idag spelade man en ganska tuff match mot Kanal 5. CSKA var det bättre laget i den första halvleken och Fredrik Espmark sprang runt och fördelade bollar likt Beckham. En som verkligen höjde sig från tidigare matcher var utan tvekan Magnus Engström. Peter Kukulski träffade stolpen och David Granath laddade stora kanonen några gånger men bollarna ville inte in i målet. Med fyra kvar av halvleken kom sedan 1-0 och det var förutnämnda Engström som med blodiga knän nickade in bollen. Fredrik Ljungberg i femmans mål spelade ett stort målvaktsspel idag och räddade Kanal 5 vid flertalet gånger. Sista kvarten kom Femman igen med besked och nu började man skapa målchanser. De senaste matchernas måltjuv, Manfred Aronsson, träffade stolpen. Nu klev Anders Strid fram ordentligt och vägrade släppa någon boll förbi sig. Det gjorde han inte heller utan höll nollan för tredje gången i år. CSKA ståtar med endast två insläppta. Slitvargen Enis Püpülek kunde göra 2-0 i matchens sista minut.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS ENGSTRÖM, CSKA MCANN.


Slitz – Aftonbladet  7–2
S. Rutger Lindquist 4, Mikael Persson, Johan Malmberg, Jimmy Thurby. A. Johan Larsson, Thomas Hanucek.

Topplaget Slitz skulle ¨bara¨ gå ut och hämta två poäng från jumbon Aftonbladet. Det skulle visa sig svårare än man trott. Spelet ute på plan var ganska jämnt men framför båda målen var Slitz klart bättre och så hade man ju årets måltjuv Rutger Lindquist. Rulle är hetare än någonsin. Det började med att Mikaels Perssons passning gick i mål. Debutanten Johan Larsson kvitterade minuterna senare. Sedan var det dags för Rulles första strumprullare till 2-1. Sedan var det som sagt jämnt. Rulle gjorde dock ett psykologiskt 3-1 mål med 30 sekunder kvar av halvleken. Andra halvlek bjöds vi på underhållande Hawaiifotboll det stod 4-2 till Slitz och Bladet hade ett stolpskott från ytterligare en reducering men Slitz gled ifrån till hela 7-2. Siffrorna var dock för stora. Kom igen Aftonbladet. Rulle hängde fyra.
MATCHENS LIRARE: KLAUS BENGTSSON, SLITZ.


Clear Channel – Kramgo FLT Media  2–5
C. Claudio Simatovic, Jonas Jägerskog. K. Mathias Kallio 2, Mårten Magnusson 2, Pontus Karlsson. 

Snacka om att Kramgo/FLT Media tog vara på sina chanser. Det var nämligen Clear Channel som inledde med att spela en mycket bra fotboll. Det visades upp en fin teknik, bra rörelse och ett härligt passningsspel. Det enda som fattades var mål. Vad tror ni då hände? Efter sju minuter gör Mathias Kallio 1-0 för FLT med vänster utsida. CC fortsätter att anfalla och Kallio gör 2-0 med vänster insida. CC blir frustrerade varpå Pontus Karlsson gör en fin bollmottagning, precis vändning samt skjuter ett välriktat skott till 3-0. CC reducerar dock när Claudio Simatovic elegant nickar in 1-3. Precis innan paus avgörs nog matchen när Mårten Magnusson har en egen show och avslutar den med att dundra in 4-1. Andra halvlek är helt jämn och båda lagen gör var sitt mål. Magnusson gör sitt andra och som vanligt nickar Jonas Jägerskog in ett. Noterbart var att Kallio var på Cityakuten i går kväll för att få penicillin men kön var för lång. En bra uppladdning med andra ord. 
MATCHENS LIRARE: MATHIAS KALLIO, KRAMGO/FLT MEDIA.


Digaloo – TV 4  2–2
D. Mats Carlsson 2. T. Peter Göthe, Johan Färnqvist.

Att Digaloo och TV 4 ståtar med en nolla i vinst kolumnen efter fyra omgångar är en gåta. När man såg matchen blev gåtan ännu svårare att förstå. Digaloo inledde väldigt inspirerat och i den sjätte minuten skjuter Mats Carlsson något av årets skott. Bollen tar klockrent i ribbans underkant. Minuterna senare träffar Ronny Kennerberg samma ställe på ribban. Efter tio minuter kommer dock ett rättvist 1-0 mål genom duktige Carlsson. Digaloos så kallade doldisar klev verkligen fram idag. Peter Shaw gjorde inte ett misstag och dominerade sin högerkant. Än värre var Ralf Lippert. Han gick från ¨bänken¨ och att passa lagkaptenens barn till att göra sin bästa match i Reklamserien. I andra halvlek höjer sig TV 4 flera snäpp och tar över matchen. Som vanligt missas många fina lägen men i den nionde minuten hittar Peter Göthe rätt med ett närskott. Nu var verkligen TV 4 på gång men på en kontring gör Carlsson 2-1 och Fyran fick börja jaga igen. Anton Glanselius skjuter i ribban men med två kvar kan Johan Färnqvist fastställa slutresultatet 2-2. Båda lagen väntar fortfarande på sin seger men jag kan garantera att vinsterna snart börja droppa in. Kom igen.
MATCHENS LIRARE: RALF LIPPERT, DIGALOO.


Carat Sverige – Starcom  0–0

Matchen mellan Sveriges Manchester United (Carat Sverige) och Starcom blev en spännande thriller till sist. Det började med att Carat hade ett stort bollinnehav men Starcom spelade ett väldigt bra försvarsspel. Det betydde att Carats många avslut kom i ganska dåliga lägen. Starcom hade inte så mycket framåt så den första halvan slutade mållös. Det var kul att se Christian Lewenhaupt göra årsdebut och noteras skall att Peter Arnesson var pigg värre inledningsvis. Vilket huvudspel. I andra halvlek höjde Carat intensiteten ytterligare ett snäpp. Daniel Brämhagen hade sin egen stil i målet men vägrade släppa in något mål. Backlinjen med Henric Gänger, Bobby Andric och Jens Welin var direkt strålande. Deras ljusgula tröjjor blev sakta men säkert mörkgula av svett i sommarvärmen. Patrik Sandberg och Liselott Wiklund kämpade storstilat och Johan Pettersson är grymt bra stundtals. Carats Andreas Malmfält dundrade bollen i ribban och Fredrik Andersson träffade stolpen. Carat hade inget flyt i avslutningarna och blev mer och mer frustrerade. I matchens sista sekund träffade dessutom Martin Andreasson ribban. Det blev 0-0. Båda lagen hakar dock på i toppen.
MATCHENS LIRARE: DANIEL BRÄMHAGEN, STARCOM.


Dagens Industri – Mediaedge: CIA  3–1
D. Michael Kinnard 2, Johan Nilsson. M. Magnus Lundström.

Matchen mellan Dagens Industri och Mediaedge: CIA är ett av Reklamseriens äkta derbyn. Grabbarna sa att det kändes i kroppen att denna match var lite extra. DI dök upp med hela 12 förväntansfulla gubbar men det var CIA anförda av Oskar Lindström som inledde bäst. Första halvlek slöt dock 0-0 för att sedan formligen blixtra till i inledningen på andra. Efter två minuter skjuter Magnus Lundström 0-1 för CIA inför jublande lagkamrater. Sedan händer det en matchavgörande sak. Lundström kommer fri men Per Laredius gör en kanonräddning varpå DI kontrar och Michael Kinnard gör 1-1. Ett 0-2 mål där och matchbilden hade nog sett lite annorlunda ut. Med tio minuter kvar skapar Nicklas Malmros, Johan Nilsson och Steven Groves ett härligt triangelspel men det blir inte mål på det underbara anfallet. Nilsson sätter ändå in 2-1 i anfallet efter och nu är DI verkligen på gång. Segermaskinen går inte att stoppa och Kinnard gör en otrolig soloprestation samt avslutar med att dundra in 3-1 så bollen fastnar i nätet. Vilken härlig syn det är att se en jublande Kinnard galopperande bort till sina glada lagkamrater på bänken. På nio minuter vände alltså Dagens Industri 0-1 till en seger med 3-1. DI hänger med topplagen och ser starka ut. Bo Björmander var laddad idag.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL KINNARD, DAGENS INDUSTRI.


Mediaplanet – Tip TV/IMG  1–6
M. Daniel Nawarro. T. Michael Dabrowski 3, Erik Sylvén 2, Janne Skogsberg. 

Tip TV/IMG befäster sin serieledning efter att ha besegrat Mediaplanet ganska enkelt med 6-1. Erik Sylvén och Janne Skogsberg såg till att det stod 2-0 efter tio minuter. Matchen fick nytt liv igen när Daniel Nawarro hade en egen soloshow som resulterade i ett reduceringsmål till 1-2. Innan paus kunde dock Michael Dabrowski göra 3-1. Dabrowski gjorde även ytterligare två mål i andra varpå Sylvén satte dit ett till. Matchen kom aldrig upp i några svindlande höjder men det gjorde Tommy Bark när han gick upp och nickade bort så gott som alla höjdbollar. Vänta bara till skotten sitter. När tappar TipTV/IMG poäng? Kom igen Mediaplanet.
MATCHENS LIRARE: TOMMY BARK, TIP TV/IMG.


Mediacom – Hill & Knowlton  7–6
M. Daniel Hesser 4, Andreas Lifbom 2, William Sävblom. H. Hans-Olof Johansson 4, Lisa Ehn 2.

Mediacom och Hill & Knowlton bjöd på en mycket öppen, trevlig och framförallt underhållande match. Vilka mål vi fick se. Spelarna uppträdde hjärtvänligt mot varandra på Svenska nationaldagen. Mediacom gick till sist segrande ur striden efter att skickligt vänt ett underläge på både 1-3 och 3-4 till en seger med de fantastiska siffrorna 7-6. Redan efter 20 sekunder kunde Hans-Olof Johansson göra 0-1. Fem minuter senare kvitterade Andreas Lifbom till 1-1. Lisa Ehn blev sedan historisk. Hennes 1-2 mål betydde att hon nu ensam leder maraton skytteligan för damer. I den åttonde minuten gör Johansson ett otroligt vackert mål när han lobbar in bollen från egen planhalva till 1-3. Med sex kvar av första reducerar William Sävblom till 2-3 efter att stått på sin favoritposition vid ena stolpen samt föst in en retur via både mage och lår. Lifbom smäller sedan in 3-3. Tre minuter in på andra avlossar Johansson sin kanon igen och så stod det 3-4. Efter det började Daniel Hesser show. Från att för ovanlighetens skull varit lite anonym i första så är han planens kung och på tio minuter gör han hela fyra mål och 3-4 blir hastigt och lustigt för Mediacom 7-4. Vi tror då att matchen är slut men denna årgång av H & K är klart bättre än fjolårets och så var det dags för Johansson att dra så gott som hela laget samt sätta dit 5-7. Ehn gör 6-7 och sista minuten blir darrig men inga fler mål faller. Kul fight.
MATCHENS LIRARE: HANS-OLOF JOHANSSON, HILL & KNOWLTON.