Premier League 6:e omgången 2003


Hill & Knowlton – CSKA McCANN  1–2
H. Claes-Göran Rapp. C. Enis Püpülek, Fredrik Espmark.

För första gången i Reklamseriens historia spelades matcher efter midsommarhelgen p.g.a. det är så många lag med i år. Denna morgon var årets finaste. Det hade regnat på natten så planen var lagom fuktig och så var det mycket syre i luften. Det var 20 grader varmt, vindstilla och solen lyste. Matchen mellan CSKA McCANN och Hill & Knowlton var en mycket spännande och sevärd match där det var jämnt in i det sista. CSKA inledde bäst de 10-12 första minuterna men Tor Enqvist höll nollan. H & K spelade upp sig allt eftersom matchen led och precis när vi skulle skriva in att första halvlek slutade 0-0 sköt Niklas Angegård ett skott i ribban där Enis Püpülek fläkte sig fram och slog in returen tio sekunder innan paus. Andra halvlek var ett långt ställningskrig. I den femte minuten kunde Claes-Göran Rapp kvittera. Sista kvarten blev händelserik. Först sköt Angegård i ribban. Minuten senare sköt Fredrik Espmark 2-1 till CSKA. Püpülek skymde förtjänstfullt målvakten. Sedan hade H & K två kanonchanser. Först ut var Hans-Olof Johansson men hans kanon avvärjdes mirakulöst av Anders Strid med en enhandsräddning. Sedan var det Niclas Strahners tur men hans kanon strök krysset. Sedan prickade Kalle Widgren ribban men till slut blåste domaren för full tid och därmed är CSKA McCANN obesegrat. Sex matcher i serien och två i cupen, starkt. Sex av åtta spelare i CSKA hade varit nere i Cannes och festat vilket syntes på vissa. En som det gjorde gott var David Granath. Han var lite hetare i surret men så visade han upp några tekniska moment vi inte sett tidigare, s.k. "dagen efter finter".
MATCHENS LIRARE: DAVID GRANATH, CSKA MCCANN.


Kanal 5 – Clear Channel  1–7
K. Daniel Cedercrona. C. Jonas Jägerskog 3, Pehr Dunger 2, Claudio Simatovic, Joachim Beijmo.

Clear Channel går från klarhet till klarhet och idag avslutade man vårsäsongen på absolut bästa sätt. Redan efter 24 sekunder vann Jonas Jägerskog ett ihopslag varpå bollen satt lite turligt i nätmaskorna. Kanal 5 kvitterade dock omgående när Daniel Cedercrona fick lite halvträff från ett friläge men bollen gick in i burgaveln. Med sju kvar ryckte Joachim Beijmo på högerkanten samt serverade offensiva högerbacken Pehr Dunger bollen på silverfat och 2-1 var ett faktum. I andra halvlek var verkligen CC heta och redan efter fem minuter hade man skaffat sig två frilägen som dock Kalle Forsbeck räddade. Dels genom en fotparad, dels genom att tippa bollen i stolpen och ut. Med ca tio minuter kvar hände det en matchavgörande sak. Först hade Johan Westman en jättechans men bollen gick i utsidan på stolpen där CC kontrade in 3-1 i anfallet efter genom Jägerskog. I samma minut kunde även Dunger göra sitt andra mål och istället för 2-2 så stod det 4-1 till Clear Channel på anslagstavlan. Femman gav då upp i sommarvärmen varpå CC rullade in tre bollar till genom Claudio Simatovic, Beijmo och Jägerskog. Segersiffrorna skrevs 7-1 men matchen var jämnare än så.
MATCHENS LIRARE: JOACHIM BEIJMO, CLEAR CHANNEL.


Digaloo – Mediaedge: CIA  3–1
D. Mats Carlsson, Tommy Svensson, Ian Johnson. M. Magnus Lundström.

Digaloo har spelat fler bra matcher under våren men inte fått med sig några poäng. Idag spelade man mindre bra och då kom årets första seger. Så kan det vara i fotboll. Det var nämligen så att Mediaedge: CIA spelade väldigt bra. Kalle Ekstam hade en i ribban. Petter Sundsten var igenom och så hade Mathias Aspvid två fina avslut. En nick och ett fräsande skott tätt utanför. Hade det inte varit för den storspelande målvakten Hasse Hallberg hade det stått 2-0 eller 3-0 istället för 0-0. I början på andra skjuter Tommy Svenssson ett skott som målvakten släpper retur på och vips är Mats Carlsson framme och stöter in 1-0 till Digaloo. CIA ger sig inte utan fortsätter trumma på och man radar upp fina lägen. Jonas Larsson träffar ribban men så kommer äntligen kvitteringen med fyra kvar. Magnus Lundström skott ändrar riktning på en försvarare och in i mål. CIA är inte nöjda och går för seger varpå Svensson gör 2-1 för Digaloo på frispark med två kvar. CIA flyttar upp allt folk men Digaloo kontrar in 3-1 med två sekunder kvar av matchen genom Ian Johnson. Det är inte alltid det bästa laget vinner. Båda dessa lag har material för att avancera i tabellen senare i höst.
MATCHENS LIRARE: HASSE HALLBERG, DIGALOO.


Kramgo/FLT Media – Slitz  1–2
K. Pontus Karlsson. S. Roberth Westlund, Jack Melcher-Claesson.

De båda hittills obesegrade topplagen Slitz och Kramgo/FLT Media drabbade samman i den sista vår omgången. Matchen blev precis så jämn, spännande och smågrinig som vi befarat men det var ju en toppmatch. Slitz började klart bäst och efter sju minuter kunde Roberth Westlund trycka in 1-0 efter en hörna. Fyra minuter senare gjorde Jack Melcher Claesson en 20 meters rusch samt avslutade med att prickskjuta krysset från 20 meter. Vilket underbart mål från fjolårets gentleman. Slitz hade fått den start man önskat. FLT kom dock sakta men säkert in i matchen och efter en kvart så kommer reduceringen som ett brev på posten när Pontus Karlsson trycker in bollen i gaveln. I andra halvlek höjer sig FLT märkbart och man skapar två fina frilägen, några giftiga hörnor och andra möjligheter dock utan att få in bollen. Slitz mäktar i detta skede på matchen bara med några få kontringsattacker. FLT har dessutom ett mycket bra frisparksläge och så bränner man en straff. Det blev inga fler mål och därmed tog Slitz ett stort steg mot ett hägrande slutspel.
MATCHENS LIRARE: JACK MELCHER-CLAESSON, SLITZ.


TV 4 – Mediaplanet  5–0 (W O)


Tip TV/IMG – Carat Sverige  2–2
T. Janne Skogsberg, Nicklas Brunzell. C. Martin Andreasson, Joachim Persson.

Ytterligare en toppmatch gick i den sista omgången när serieledarna Tip TV/IMG tog emot formstarka femman Carat Sverige. Tip TV inledde bäst och redan i den första minuten kom Erik Sylvén igenom och lobbade mot Fredrik Andersson som var burväktare. Andersson gjorde en fin räddning. Han var sedan chanslös när Janne Skogsberg lättade in 1-0 i det högra krysset minuten efter. Vilken start! Mot slutet av halvleken repade Carat mod och både Martin Andreasson och Peter Arnesson sköt fina skott. Leif Göransson var dock säkerheten själv. Tip TV inledde även den andra halvleken starkt och i den fjärde minuten spelade Sylvén fram bollen till Nicklas Brunzell som likt skjuten ur en kanon kom bakifrån och slog in 2-0 på helvolley i bortre burgaveln. Ett mycket vackert mål. I detta läge av matchen såg Tip TV ut som ett segrarlag. Carat gav sig inte och planens absolut bästa spelare, Martin Andreasson, kunde reducera 1-2 strax efter och därmed blev sista kvarten en rysare. Målchanser saknades inte för Carat samtidigt som Tip TV:s kontringar inte var ofarliga. Precis när man trodde att Tip TV skulle hålla undan slog Joachim Persson till med två kvar. Därmed slutade matchen ganska rättvisa 2-2. Tip TV tappade serieledningen men behåller slutspelsplatsen. Denna poäng var oerhört viktig för Carat eftersom man nu är med och slåss om slutspelsplatserna.
MATCHENS LIRARE: NICKLAS BRUNZELL, TIP TV/IMG.


Starcom – Mediacom  3–3
S. Bobby Andric, Patrik Sandberg, Richard Ponsbach. M. Daniel Hesser, William Sävblom, Johan Karlsson.

Matchen mellan Starcom och Mediacom var ett äkta comderby. Redan efter fem minuter kunde Daniel Hesser kontra in 0-1. Minuten senare gör Mediacom även 0-2 på klassist Mediacom-vis. Det går till enligt följande; Hesser skjuter på William Sävblom som står vid ena stolpen och så är det mål. Starcom gav inte upp och man började pressa i slutet på halvleken. Med minuten kvar kunde duktige Bobby Andric nicka in 1-2 efter en perfekt slagen hörna av hörnspecialisten Johan Pettersson. Det dröjde endast 24 sekunder av andra innan Patrik Sandberg kunde bryta sig igenom och kvittera. När sedan Richard Ponsbach iskallt placerade bollen i burgaveln så hade Starcom vänt 0-2 till 3-2 på ett framgångsrikt sätt. Nu var det helt plötsligt Mediacom som fick jag och med tre kvar kom också kvitteringen när Johan Karlsson med sträckt vrist fastställde slutresultatet 3-3 i en trevlig och stundtals välspelad match.
MATCHENS LIRARE: JOHAN BROSHAMMAR, MEDIACOM.


Aftonbladet – Dagens Industri  3–5
A. Timo Nurmi, Mikael Hedquist, Thomas Hanusek. D. Lars Karlsson 3, Steven Groves 2.

Sista paret ut denna vårsäsong var Dagens Industri och Aftonbladet. Vi fick se en mycket trevlig match mellan två sympatiska lag. DI inledde med en torsk men har sedan radat upp hela fem matcher i rad utan förlust. Man har haft ett härligt flyt i spelet mot slutet och idag hade man dessutom full utdelning. Lasse Karlsson gjorde både 1-0 (på nick) och 2-0 innan matchuret visat fem minuter. 3-0 gjorde Steven Groves på frispark via stolpen. Sedan var det dags för Karlsson att fullborda sitt hattrick. Innan paus kunde teknikern Timo Nurmi reducera. DI gjorde fyra mål på fem chanser och de 4-1 som stod i halvtid var alldeles för stora siffror. Bladet kom ut som ett nytt lag i andra vann halvleken med 2-1 efter mål av Mikael Hedquist och Thomas Hanusek. Sedan hade playmakern Thomas Kingdahl en lobb i ribban och så få fick vi se en bejublad debutant i Charles Berglund. Dagens Industri vann med 5-3 och ligger sexa över sommaruppehållet endast tre poäng från förstaplatsen. Hela Reklamserien lider med Aftonbladet. Man har en stor och bred trupp med många ganska hyggliga fotbollsspelare. Man får inte till det och för tillfället parkerar man på jumboplatsen utan poäng. Vi håller tummarna för att det vänder i höst. Trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: LARS KARLSSON, DAGENS INDUSTRI.