Premier League 8:e omgången 2003

Aftonbladet – Digaloo  3–2
Mikael Hedquist, Henning Johannesson, Sven-Anders Eriksson. D. Ralf Lippert, Ronny Kennerberg.

Äntligen kom Aftonbladets första seger. Laget visade upp ett bra spel, härlig kampvilja och så vände man ett hotande 0-2 underläge till en skön seger med 3-2 efter mål i slutminuten. Matchinledningen var jämn så därför kom Digaloos två snabba mål som en liten överraskning. Ralf Lippert slog in en retur och minuten senare kunde Ronny Kennerberg skjuta ett fint skott i burgaveln. Då hade matchuret tickat iväg till sex minuter. Bladet slet på och Mikael Hedquist hade en mycket bra period i slutet på första halvlek då han också reducerade. Precis innan paus spelade sedan Hedquist fram Hening Johannesson som slog in kvitteringen. Andra halvlek var helt jämn. De båda målvakterna Hans Hallberg och Daniel Brändh spikade igen sina kassar. Thomas Kingdahl såg stundtals ut som Beckenbauer från sin liberoposition och när man började inställa sig på delad pott så slog Aftonbladet till med minuten kvar. Det var rutinerade Sven-Anders Eriksson som inför jublande kamrater nätade.
MATCHENS LIRARE: THOMAS KINGDAHL, AFTONBLADET.

Mediaplanet – Carat Sverige  0–5 (WO)

Hill & Knowlton – Slitz  2–5
H. Joel Holmer 2. S. Rutger Lindquist 2, Mikael Skoglund, Jack Melcher Claesson, Roberth Westlund.

Serieledarna Slitz fick ge allt för att besegra ett mycket bra spelande Hill & Knowlton. Matchen inleddes med att Joel Holmer snurrade frisk och smällde in 1-0 redan efter 15 sekunder. Sedan blixtrade matchen ordentligt i en kvart och det var fin fotboll som vi bjöds på. Jack Melcher Claesson träffade stolpen och Hans-Olof Johansson träffade ribban. Mathias Lind nicklobbade men Tor Enquist gjorde en bravurartad räddning. H & K gjorde sin bästa halvlek någonsin och Claes-Göran Rapp, Hans-Olof Johansson och Joel Holmer spelade stor fotboll. Holmer gjorde 2-0 i den tionde minuten efter ett oerhört snyggt skott i krysset. Fem minuter senare hade dock Slitz både reducerat och kvitterat efter mål av Rutger Lindquist och Mikael Skoglund. Slitz avgjorde matchen i början på andra när man gick från 2-2 till 4-2 på tre minuter. Det var Lindquist och Claesson som nätade. En bra match avslutade med att Roberth Westlund gjorde 5-2. Slitz fortsätter som serieledare. H & K föll med flaggan i topp.
MATCHENS LIRARE: ROBERTH WESTLUND, SLITZ.

Starcom – Clear Channel  0–4
C.
Nicklas Andersson 3, Pehr Dunger.

Clear Channel och Starcom är som bekant två bra mittenlag. Vinnaren i denna match tar sista chansen att haka på toppgängen. Första halvlek var jämn men om det skulle vara poängräkning som i boxning hade Starcom vunnit knappt men halvlekens enda mål gjordes av debutanten Nicklas Andersson med minuten kvar att spela. Robert Ljunggren motade alla skott med sin lite speciella målvaktsstil och i andra halvlek fortsatte han med det. Starcom hade flertalet bra chanser men det ville sig inte. Istället kunde Pehr Dunger och Andersson göra både 2-0 och 3-0. Det var för stora siffror om man tittar på spelet på plan. Men ingen kunde protestera att rätt lag vann när Andersson fullbordade sitt hattrick när han fastställde slutresultatet 4-0. Men man kan konstatera att CC hade stolpe in.
MATCHENS LIRARE: ROBERT LJUNGGREN, CLEAR CHANNEL.

TV 4 – Mediacom  2–3
Jesper Arkinger, Peter Göthe. M. Daniel Hesser 2, Henrik Jönsson.

Mediacom passade på att göra sin bästa match någonsin i deras Reklamseriehistoria. Därmed stoppade man TV 4 och dess framfart de senaste matcherna. Matchen startade i ett virvlande tempo och efter sex minuter gjorde Henrik Jönsson ett mycket vackert mål. Likt Kenneth Andersson i WM 1994 lobbade han över målvakten i flykten med känslig högerfot. Det målet blev första halvleks enda mål trots flertalet chanser för bägge sidor. Mediacom har aldrig spelat bättre än dessa 20 minuter. Även andra halvlek blev öppen, tempostarkt och sevärd. TV 4 kom igen med stormsteg och i den sjätte minuten kunde Jesper Arkinger kvittera. Bara 15 sekunder senare lossade Daniel Hesser vänsterkanonen från 25 meter och pang så var det 2-1. Fyran fick jaga igen och med sju kvar slog Michael Bergdahl en hörna som Peter Göthe elegant styrde in. Under de sista minuterna mattades gubbarna i bägge lagen en aning men i matchens absolut sista självande minut blixtrade det till igen. Göthe kom helt fri men brände läget. I anfallet efter smällde Hesser in bollen vid första stolpen och bollen gick i mål till 3-2. TV 4 gick upp i ett sista anfall och Anton Glanzelius sköt men precis utanför. Mediacom vann men TV 4 skall ha en eloge för en bra match.
MATCHENS LIRARE: HENRIK JÖNSSON, MEDIACOM.

Kanal 5 – Dagens Industri  1–2
K.
Anders Sahlee. D. Stefan Svanfeldt, Kim Forsström.

Otroliga Dagens Industri tog sin femte raka seger. Laget har inte förlorat sedan den 10 april och idag vände man ett 0-1 underläge till seger med 2-1 efter en riktig kämpainsats. Det var nämligen en av Reklamseriens färgklickar, Kanal 5, som kom till match med hela 14 spelare! Man gjorde tidigt 1-0 genom Anders Sahlee som via ett ¨ihopslag¨ fick bollen över en överrumplad målvakt. DI jagade sedan kvittering men det var lika nära att Femman ökade på till 2-0. I andra halvleks sjunde minut fick DI en hörna och bollen hamnade hos Stefan Svanfeldt och 1-1 var ett faktum. Dessförinnan hade Peter Callius träffat stolpen och nu var DI på gång. Trots allt lutade det mot ett kryss men skillnaden mellan toppen och botten är att lagen på den övre halvan har tur när det gäller och mycket riktigt. Med fem kvar får DI en ny hörna och då smäller Kim Forsström in matchbollen inför jublande kamrater.
MATCHENS LIRARE: KIM FORSSTRÖM, DAGENS INDUSTRI.

Tip TV/IMG – CSKA McCANN  2-2
Janne Skogsberg, Mats Nyman. C. Peter Kukulski, David Granath.

I sista rundan i omgång åtta så drabbade de både obesegrade lagen Tip TV/IMG och CSKA McCANN samman i en riktig toppmatch. Båda lagen hade varsin halvlek. CSKA inledde bäst och skruvade upp ett enormt tempo, en härlig kämpaglöd och fick till ett skapligt rull. Redan efter fyra minuter kunde laget ta ledningen efter ett flygande anfall där Peter Kukulski avslutade med att smälla in bollen. Tip TV stack emellan med en kontring och efter en 50-50 duell med målvakten fick Janne Skogsberg en tå på bollen och 1-1 var ett faktum. CSKA fortsatte dock sin glada offensiv och efter tolv minuter kommer bollen rullande mot David Granath och från 20 meter drog han på ett skott för kung och fosterland varpå bollen gick som en projektil i stolpen och in. Vilken pärla. CSKA hade sedan greppet om matchen i slutet på första och i början på andra. Man skrapade ihop ett stolpskott från Fredrik Espmark och så var Kukulski inblandad i en straffsituation där dock domaren friade. Ute på plan hade det varit frispark men det var ¨för lite för straff¨. Den kommer nog senare i höst istället. Det brukar jämna ut sig och domaren har koll på detta. Sista tio tog CSKA helt slut och samtidigt började Tip TV spela riktigt bra. Med åtta kvar kom också kvitteringen genom Mats Nyman. Tip TV/IMG gick sedan för seger och Johan Apel träffade stolpen men det blev inga fler mål och 2-2 får betraktas som rättvist. Bra match, gubbar.
MATCHENS LIRARE: DAVID GRANATH, CSKA MCCANN.

Kramgo/FLT Media – Mediaedge: CIA  5-1
K.
Nisse Calamnius 3, Daniel Wiklund 2. M. Kalle Ekstam.

Kramgo/FLT Media tog sista chansen att haka på slutspelsgänget när man besegrade ett uppåtgående Mediaedge: CIA i en märklig match. FLT inledde bäst och radade upp fina lägen men det dröjde till den 17:e minuten på första halvlek innan 1-0 kom. Det var Nisse Calamnius som med sträckt vrist borrade in bollen i nätgaveln. Ju längre matchen led desto bättre blev CIA och i andra halvlek kunde formstarka Kalle Ekstam kvittera. Han har nu stänkt in fem mål på de två inledande höstmatcherna. Sista tio tryckte dock FLT på ordentligt men nu storspelade duktige målvakten Petter Sundsten. Han gjorde minst tre högkvalificerade räddningar. Även Leslie Marsden var bra i andra kassen. Med fyra kvar stod et det 1-1 och vi trodde nog att CIA skulle kämpa till sig ett kryss men då hände något underligt. På fyra minuter gjorde FLT fyra mål. Dagens hetaste spelare var grym. Gotlands stolthet och det äkta Juventusfanset Calamnius gjorde både 2-1 och 3-1, vilket stim. Av bara farten kunde Daniel Wiklund spä på med 4-1 och 5-1. Detta var givetvis för stora siffror men rätt lag vann.
MATCHENS LIRARE: NISSE CALAMNIUS, KRAMGO/FLT MEDIA.