Premier League 9:e omgången 2003

Slitz – Starcom  10- 0
Jack Melcher Claesson 3, Rutger Lindquist 2, Mikael Persson 2, Roberth Westlund, Johan Malmberg, Mathias Lind.

Vilket lag skall kunna stoppa Klaus Bengtssons Slitz? Serieledarna fick maximal utdelning med två poäng och 10-0 i målskillnad. Mer kan man inte få i Reklamserien. Detta var dock ingen match som skulle sluta med TÖ (teknisk överlägsenhet). Det var nämligen så att Starcom gjorde sin bästa halvlek (den första) i deras Reklamseriehistoria. Johan Pettersson och framför allt Patrik Sandberg sågade sig igenom Slitz försvaret gång på gång inledningsvis. Man hade tre klockrena frilägen där Niklas Hedberg gjorde några fantastiska räddningar. Slitz hade sitt första riktiga avslut på mål efter tio minuter. Men det var ett avslut som heter duga. Roberth Westlund laddade stora kanonen och ingen i hela serien skjuter hårdare än han. Bollen for spikrakt upp i nättaket och spelarna i båda lagen ¨flyttade¨ sig för bollen. Starcom fortsatte sedan sitt fina spel men med tre kvar kunde Jack Melcher Claesson fastställa halvtidsresultatet 2-0. Det borde varit minst oavgjort. När så Mikael Persson slog ett inlägg från halva plan som gick igenom allt och alla till 3-0 var uppförsbacken allt för tung för Starcom. Sista kvarten visade Slitz upp ett spel och en effektivitet som kan räcka mycket långt senare i höst. Det sa bara pang, pang, pang, pang och pang i burgaveln och på fem chanser blev det fem grymma mål och 3-0 blev 8-0, som till sist blev hela 10-0!!! Melcher Claesson gjorde tre och Rutger Lindquist samt Mikael Persson två. Westlund, Johan Malmberg och Mathias Lind ett var. Pigg värre var också Staffan ¨Starre¨ Dahlberg. Sedan förfogar sig Slitz över serien tuffaste men samtidigt mest rättvisa coach i form av Klaus Bengtsson. Där sticker ingen upp bland spelarna, ja t.o.m. Rutger blir som ett lamm, annars blir det bänken.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS HEDBERG, SLITZ.

Kanal 5 – Mediaedge: CIA  1 – 1
K.
Daniel Cedercrona. M. Kalle Ekstam.

Både Mediaedge: CIA och Kanal 5 ligger för långt ner i tabellen om man tänker på deras egentliga kapacitet. Dagens match blev en härlig tillställning i sann Reklamserieanda. CIA med sina orange Hollands influerade matchdräkter dök upp med hela 13 spelare och man började skönja en ny generation av spelare runt omkring de gamla kämparna Bosse Larsson och Niclas Andreasson. CIA inledde bäst och redan efter två minuter kunde formstarka Kalle Ekstam rulla in 1-0. Sedan var CIA klart bättre den första kvarten och Andreas Leidegårds kanon i insidan av stolpen var värt ett bättre öde. Efterhand arbetade sig Femman in i matchen och i början på andra så nicklobbade Daniel Cedercrona elegant in 1-1. I anfallet efter hade Femman dessutom ett ribbskott. Sista kvarten blev ett hejdundrande ställningskrig där spelet böljade fram och tillbaka och där båda lagen hade vinstchans till den sista sekunden. Jag tror att båda lagen hade två hörnor var under den sista minuten. Det hela slutade rättvist 1-1. Pigge Leidegårds andra stolpe på en frispark med tio kvar var stenhård. Vi minns också Johan Högfeldts fina räddningar i slutet på andra.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS LEIDEGÅRD, MEDIAEDGE: CIA.

Mediacom – Mediaplanet  5–0 (WO)

Dagens Industri – Hill & Knowlton  5–0
D. Steven Groves 2, Bo Björmander, Michael Kinnard, Stefan Svanfeldt.

De Engelsk influerade Dagens Industri trivdes som fisken i vattnet när årets första riktiga regnmatch (27 augusti) gick av stapeln. En oerhörd taggad Lasse Karlsson sprang som en dopad Östtysk friidrottare ute på plan och var sånär att lyckas med Jesper Blomquist dragningar. Steven Groves lobbade ursnyggt in 1-0 och Lasse Nyqvist slog passningar med yttersidan som en äkta Brasilianare. Till råga på allt så dundrade Bosse Björmander in 2-0 i nättaket med sträckt vrist. Hill & Knowlton försökte stoppa formstarka DI men det gick inte. Den tekniske strategen Hans-Olof Johansson var mycket bra i den första halvleken men de många avsluten resulterade tyvärr inte i mål. I den andra halvleken gick DI från 2-0 till 5-0 efter mål av Groves, Michael Kinnard och Stefan Svanfeldt. Den sistnämndas mål var en elegant nicklobb. Lisa Ehn försökte och Jonas Rodny träffade ribban men utmärkte Per Laredius höll välförtjänt nollan. Går det att slå DI nu för tiden?
MATCHENS LIRARE: PER LAREDIUS, DAGENS INDUSTRI.

Kramgo/FLT Media – Aftonbladet  9–0
K.
Peter Elmhorn 4, Nisse Calmnius 2, Nikola Teofilovic 2, Claes Andberg.

Nu har Kramgo/FLT Media på allvar fått upp ångan igen. Idag visade man upp en otrolig effektivitet mot Aftonbladet. Det var nämligen så att matchen ute på plan var relativt jämn men Kramgo var grymma sista tredjedelen. Laget gick fram till en 3-0 ledning i paus och trotts detta hade man hela tre skott i stolpen och ett i ribban. I andra gjorde man mål på i princip allt. När slutsignalen ljöd hade Kramgo vunnit med hela 9-0. Bladet spelade stundtals bra och bolltrollaren Mikael Hedquist hade show och vi noterade den grymma tunneln på mittplan. Peter Elmhorn visade sitt livs form och gjorde hela fyra mål och där några baljor var av världsklass. Nisse Calamnius fortsätter att övertyga och bokfördes för två mål. Den mycket duktige debutanten Nikola Teofilovic gjorde även han två strutar samt visade upp ett härligt spelsinne. Claes Andberg blev också målskytt och Leslie Marsden höll nollan. Men ytterligare en gång vill jag påpeka att AB var bra trots 0-9 hur man nu kan förklara detta. Kom igen nästa match. Kramgo hakar på i toppen.
MATCHENS LIRARE: PETER ELMHORN, KRAMGO/FLT MEDIA.

Clear Channel – Tip TV/IMG  2–3
C.
Jonas Jägerskog, Nicklas Andersson. T. Janne Skogsberg 2, Erik Sylvén.

Matchen mellan Tip TV/IMG och Clear Channel blev en riktig thriller i bästa Reklamseriestil. Tip TV var klart bättre den första kvarten varpå CC hade en bra period i mitten på matchen vilket betydde att det stod 2-2 inför de sista avslutande tio minuterna. Tip TV fick en drömstart när Erik Sylvén gjorde 1-0 i den femte minuten. Matchen bedrevs i ett högt tempo och det var mycket ge och ta i närkamperna. Pehr Dunger träffade stolpen och det gjorde även Sylvén. De båda målvakterna Leif Göransson och Robert Ljunggren stod för var sin kanonräddning och matchen levde. Precis innan paus lyckades CC få in ett riktigt flyt mål. Jonas Jägerskog var nere vid högra hörnflaggan och därifrån slog han ett inlägg med höger utsida av foten och då vet ni ju hur det kan sluta. Bollen gick över alla och i den bortre stolpen och in. 1-1 blev därmed halvtidsresultat. När sedan Nicklas Andersson gjorde 2-1 för CC i början på andra halvlek var hittills obesegrade Tip TV illa ute. Minuten senare kvitterar dock Janne Skogsberg men det var Tommy Bark som var hjärnan bakom målet. Slutet på matchen blev dramatisk. Michael Dabrowski har en frispark i ribban. Man tror nog lite till mans att matchen skall sluta oavgjort men med fyra kvar får Tip TV en hörna. Det uppstår kalabalik och bollen studsar nära mållinjen och då dyker Skogsberg upp samt sticker in huvudet bland alla skor och knän och nickar modigt in 3-2. CC gör allt för att kvittera i slutminuterna men Tip TV håller undan vilklet var mycket starkt.
MATCHENS LIRARE: JANNE SKOGSBERG, TIP TV/IMG.

CSKA McCANN – TV 4  1–1
C.
Enis Püpülek. T. David Bogerius.

På nytt fick vi se en mycket bra Reklamseriematch i den nionde omgången i Premier League. CSKA McCANN dök upp med 11 hungriga fotbollspelare. TV 4 var ytterligare ett snäpp värre. Man kom till spel med 12 spelare i Manchester United tröjor. Båda lagen drog upp ett lite för högt tempo som man inte riktigt klarade av. Passningsspelet blev lidande och det blev lite stressigt. Båda lagen kämpade frenetiskt och matchen var verkligen sevärd. I den fjärde minuten skjuter Fredrik Espmark en frispark och det blir en retur som pigge Enis Püpülek rakar in till 1-0 inför jublande lagkamrater. Minuterna senare är det dags för Fyran att få en frispark. Peter Göthe tar den med vänsterfoten. Bollen går i ribban men returen sätter David Bogerius i nät. Ytterligare minuter senare skjuter Espmark ett skott. TV 4:s målvakt Kalle Hemmingsson, som gjorde sin första match på sju år gör en fin räddning. Matchen står sedan och väger resten av matchen. Kalle Widgren spelar fram Magnus Engström men Hemmingsson gör en grym räddning på friläget. Båda lagen har fina lägen att avgöra. I matchens absolut sista sekunder skjuter Espmark en frispark från egen planhalva i ribban. Bollen går upp i luften och rakt ner framför mål. TV 4 får undan bollen och en mycket underhållande match helt i publikens smak slutar rättvist 1-1.
MATCHENS LIRARE: KALLE HEMMINGSSON, TV 4.

Carat Sverige – Digaloo  8–0
C.
Peter Arnesson 4, Mikael Djulstedt 2, Per Boquist, Andreas Malmfält.

Carat Sverige har kattens lek med råttan och vinner med hela 8-0. Råttan är idag ett decimerat Digaloo. Det står bara 2-0 i paus och det kan Digaloo tacka sin målvakt Hans Hallberg för. Han gör strålande räddningar. Andra halvan av matchen är lite seg och det saknas puls i matchen. Carat går från 2-0 till 8-0 på en kvart. Digaloo ser till att det inte blir TÖ (teknisk överlägsenhet). Man är faktiskt värda ett mål. Peter Arnesson smäller in fyra mål och Mikael Djulstedt två. Övriga sparkas in av Per Boquist och Andreas Malmfält. Martin Andreasson visade oanade talanger som målvakt. Carat har fortfarande chans på en slutspelsplats.
MATCHENS LIRARE: PETER ARNESSON, CARAT SVERIGE.