Premier League 10:e omgången 2003

Tip TV/IMG – Slitz  3-1
T. Andreas Gustafsson 3. S. Rutger Lindquist.

Tip TV/IMG har legat länge och fiskat i vinnarhålet bakom favoriten Slitz och idag skulle de båda mötas i en äkta seriefinal. Då passade Tip TV på att göra en av sina bästa matcher någonsin i deras Reklamseriehistoria. Matchen var tuff och mestadels juste varpå den första halvleken slöt 0-0 med lite mersmak för Tip TV. Därför kom inte Tip TV:s 1-0 mål som någon överraskning i början på andra. Det var Andreas Gustafsson som slog in en frispark. Just denna Gustafsson var den bästa värvningen något av de 28 Reklamserielagen gjort precis innan transfermarknaden stängde. Vilket tillskott under de resterande omgångarna. Det var nämligen Gustafsson show sista kvarten. Med tio kvar smällde han in även 2-0 och då kändes det som om matchen var körd. Slitz kom inte upp i normal styrka denna dag men Rutger Lindquist går ju sällan mållös av plan och det gjorde han inte idag heller. Med åtta kvar kom reduceringen och Slitz fick ny luft under vingarna. Med fyra kvar slocknade dock alla poängplaner för Slitz för då gjorde Gustafsson 3-1. Det skall nämnas att hela Tip TV var på tårna idag och fortsättningen ser spännande ut. Försvarsspelet är lysande och målskyttar har man. Vi har därmed nya serieledare i Premier League. Slitz fick en nyttig väckarklocka i och med första förlusten.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS GUSTAFSSON, TIP TV/IMG.

Starcom – Dagens Industri  2-3
S. Henrik Oldenburg, Patrik Sandberg. D. Lars Karlsson 2, Johan Nilsson.

Otroliga Dagens Industri tog ytterligare en tvåpoängare och ligger nu endast två poäng från serieledning. Dagens motståndare, Starcom, bjöd på mycket bra motstånd. Redan i den andra minuten gör debutanten Henrik Oldenburg 1-0 för Starcom något som formstarka Lasse Karlsson kvitterade omgående. Matchen svängde friskt och det trevligt ute på plan. Karlsson var sedan nära att även göra 2-1 men det blev inget mål den gången. Peter Callius smekte iväg en passning med vänstern och Jens Westin prickade ribban. I andra halvleks 40:e sekund gjorde Patrik Sandberg ett mål som bara han kan göra, därefter sköt Richard Ponsbach sköt i stolpen. Nu var DI mycket illa ute men Karlsson kvitterade på nytt. Gotlänningen Johan Nilsson gjorde även han ett snyggt mål och DI hade vänt 1-2 till 3-2. Med åtta minuter kvar duggade målchanserna tätt igen. Johan Pettersson var nära att kvittera för Starcom liksom Oldenburg som träffade ribban. Även DI var nära att gå ifrån men Steven Groves boll gick precis utanför. Ett lyckligt tröttkört DI jublade när slutsignalen ljöd och segertåget fortsätter. Starcom har inget flyt just nu. Kom igen.
MATCHENS LIRARE: RICHARD PONSBACH, STARCOM.

Aftonbladet – Kanal 5  1-7
A. Daniel Brändh. K. Nic Edwards 3, Daniel Cedercrona 2, Manfred Aronsson, Mikael Fagerdal.

Äntligen lossnade det för Kanal 5. Men även denna match var man ineffektiv framför mål till en början. Matchen mot jumbolaget Aftonbladet var ganska jämn under första halvlek men ingen kunde hindra Nic Edwards från att göra 1-0 i den sjätte minuten med vänstern. I den andra halvlekens tredje minut nickade Daniel Brändh in Thomas Hanuseks fina hörna och nu var Bladet på gång. Men när Daniel Cedercrona snyggt tog ner bollen samt smällde in 2-1 på halvvolley var det början på ett storspel från Femmans sida. Med tio kvar gör Edwards sitt andra mål men denna gång med högern. Bladet kroknade då märkbart och Manfred Aronsson gjorde snyggt 4-1 samt spelade fram till 5-1. Bladet var nu ett slaget lag och Kanal 5 gick upp till hela 7-1. Edwards svarade för ett hattrick och Cedercrona gjorde två. Dagens sista mål dundrade Mikael Fagerlund in från nära håll. Femman är på gång medan vi lider med Aftonbladet, som är bättre än sitt läge.
MATCHENS LIRARE: NIC EDWARDS, KANAL 5.

Mediaplanet – CSKA McCANN  0-5 (WO)

Hill & Knowlton – Mediaedge: CIA   3–2
H. Joel Holmer 2, Hans-Olof Johansson. M. Kalle Ekstam, Jonas Bergström

Bollen är rund! Ja så kan man sammanfatta matchen mellan Hill & Knowlton och Mediaedge: CIA. Det var nämligen så att H & K sköt sitt första skott mot mål efter en kvart och man låg under med 0-2 med tio kvar och ingenting tydde på att man ens skulle få oavgjort. Men så fick man något som måste likna en Lidners knäpp. På fem minuter lyckades man med nästan allt och vände 0-2 till en seger med 3-2, otroligt! CIA började bravurartat och Jonas Bergström som slutat röka för sex månader har nu börjat få upp någorlunda flås och han sprang som en dopad furie under de första tio minuterna. Debutanten Niklas Pettersson sköt i stolpens utsida, Kalle Ekstam gjorde snyggt 0-1 och samma Ekstam lirade fram Niklas Andreasson som tyvärr missade friläget. CIA hade full kontroll på matchen. Efter nio minuter in på andra så spelar duktige Ekstam fram Bergström som inte gör något misstag och 0-2 känns hur stabilt som helst. Sedan inträffade som sagt de otroliga. Joel Holmer dundrar lågt in 1-2 i bortre burgaveln. Samma man nickar sedan in 2-2 efter en fin hörna av Tommie Fagerli. Jonas Rodny frestar målvakten med ett bra skott och Martin Borgs skott räddas på mållinjen. Sedan spelar Holmer fram Hans-Olof Johansson som från 17-18 meter skjuter en vänsterkanon rätt upp i nättaket, vilket projektil! Ett chockat CIA samlar i alla fall ihop sitt lag och gör några sista försök till anfall. Duktige Pettersson lobbar bollen i ribban och Andreas Leidegård skjuter ett hårt skott på returen men den gamla handbollsmålvakten Niclas Strahner gör en kanonräddning. Matchen slutar med vinst för Hill & Knowlton. CIA glömde att knyta till säcken som så många andra lag i historien.
MATCHENS LIRARE: NICLAS STRAHNER, HILL & KNOWLTON.

TV 4 – Clear Channel  5–2
T. Michael Bergdahl 2, Jonas Uhrström, Johan Färnqvist, Mikael Larsson. C. Joachim Beijmo, Jonas Jägerskog.

TV 4 hade verkligen marginalerna på sin sida idag när man besegrade Clear Channel i en riktigt bra korpmatch. Det var nämligen så att CC inledde ruskigt piggt den första kvarten. Redan efter 50 sekunder så gjorde Jochim Beijmo en lång rusch samt avslutade med att skjuta ett flackt lurigt skott invid ena stolpen. Efter det målet var det bara CC och man radade upp fina lägen. Claudio Simatovic dundrade en yttersida i ribban från långt håll och Per Norgren träffade utsidan av stolpen. Både Jonas Jägerskog och Robert Jansson hade fina möjligheter. Mitt i den pressen kontrade TV 4 och heta Michael Bergdahl kunde med vänstern kvittera efter ett maskerat skott. Direkt på den efterföljande centringen sköt Jägerskog ett mycket bra skott som träffade ribb krysset och nu hade CC verkligen oflyt. TV 4 kontrade och Bergdahl nickade in 2-1. Sådan är fotbollen. Andra halvlek var helt jämn och TV 4 spelade upp sig avsevärt. Efter åtta minuter skjuter Bergdahl en kanon men bollen gick utanför. Vid stolpen stod dock Jonas Uhrström och fick den i bröstet och bollen gick in i den bortre gaveln. Detta var Jonas första mål för i år och ett frustrerat CC hängde med huvudet. Minuterna senare skjuter Johan Färnqvist ett läcker frispark i bortre burgaveln och matchen är klar. Jägerskog nickar in en reducering och CC får ett litet hopp men Mikael Larsson får sista ordet och TV 4 står som segrare med 5-2 Denna match höll som sagt hög klass och vi ser fram emot höstens matcher.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL BERGDAHL, TV 4.

Kramgo/FLT Media – Digaloo  2–1
K. Stefan Johansson, Claes Andberg. D. Tommy Svensson.

Kramgo/FLT Media tog en ny seger och är nu endast två poäng från en slutspelsplats. Dagens motståndare, Digaloo, stod för bra motstånd. Första halvlek var jämn men chansfattig. De som producerades var två fina avslut från debutanten Peter Linder och Claes Andberg. Halvleken avslutades dock med två mål. Först ut var Tommy Svensson vars långskott otroligt nog gick igenom allt folk inne i straffområdet samt in i mål. I slutminuten bröt Stefan ¨Skuggan¨ Johansson ett uppspel och avancerade framåt samt avslutade med att skjuta ett vänsterskott i den bortre stolpen och in i mål till 1-1. Den andra halvleken var också jämn men nu duggade chanserna tätt. Det började med att Claes Andberg vände på en femöring och smällde in 2-1. Kramgos Nisse Calamnius hade ett friläge. Minuterna senare startar Digaloo ett drömanfall där fyra spelare var inblandade och Mats Carlsson avslutar med ett bra skott från straffpunkten. Leslie Marsden gör där en kanonräddning. Calamnius och Peter Elmehorn har två fina lägen men med 30 sekunder kvar har Carlsson ett friläge och vi trodde nog att han skulle smälla in kvitteringen men så blev det inte. Kramgo vinner med 2-1.
MATCHENS LIRARE: STEFAN JOHANSSON, KRAMGO/FLT MEDIA.

Carat Sverige – Mediacom  5–2
C. Peter Arnesson 3, Mikael Djulstedt, Andreas Malmfält. M. Niclas Jensell, William Sävblom.

Formstarka Carat Sverige fortsätter att haka på topplagen i Premier League. Första halvan av första halvleken blev mållös tack vare att Mediacoms Johan Broshammar var alert i målet. Men på fem röda minuter avgjorde sedan Carat nästan matchen när man gick från 0-0 till 3-0. Andreas Malmfält kastade ett inkast som Peter Arnesson skarvnickade vidare till Mikael Djulstedt, som i sin tur nickade bollen i mål. Minuterna senare flyger Arnesson fram på kanten i sina nyinköpta skor och i flykten smäller han otagbart in 2-0. Samma man gör även påpassligt 3-0. Innan paus reducerar Mediacom när Niclas Jensell slår in en frispark. Detta var tveklöst Carats morgon och superheta Arnesson nickar från ganska långt håll in 4-1. Jensell skjuter sedan en ny frispark men denna gång tar skottet i ribban. I slutminuterna kommer William Sävblom fri, han driver bollen mot mål och smäller otagbart in reduceringen 2-4 i burgaveln. Matchen avslutas med att Andreas Malmfält gör 5-2 i en trevlig match i ett underbart sensommarväder.
MATCHENS LIRARE: PETER ARNESSON, CARAT SVEIGE.