Premier League 11:e omgången 2003

Starcom – Mediaedge: CIA  3–3
Johan Brandt 3. M. Martin Linder, Mathias Aspvid, Petter Sundsten.

Starcom hade både 2-0 och 3-2 samt en uppsjö av målchanser men när matchen var färdigspelad stod det ändå 3-3 på anslagstavlan. Det resultatet skall Mediaedge: CIA vara glada för men laget skall ha en stor eloge för att man kämpade väl hela tiden. Johan Brandt i Starcom har haft lite måltorka i år men idag var han alert och gjorde han både 1-0 och 2-0 under de första tio minuterna. Vid 2-0 målet gjorde Bobby Andric ett sagolikt förarbete. CIA hade ingen anledning att sluta spela och Martin Linder kunde reducera. Minuterna senare är Andreas Leidegård hjärnan bakom ett anfall som Mathias Aspvid avslutar i samma maska som 1-0 målet. Anders Bylund var nära att göra mål vid två tillfällen. Andra halvlek inleds med att Daniel Brämhult skjuter i stolpen. 3-2 målet för Starcom kommer ändå när Brandt svarar för ett hattrick. Under det sista dussinet minuter svänger det friskt om matchen. Först lobbar Johan Pettersson utanför och hade det blivit 4-2 där hade matchen varit klar. Istället kontrar kämpen Peter Sundsten in 3-3. Under de sista fem minuterna har Pettersson två gyllene lägen men Brandt har det sista och det är en gåta att bollen inte gick i mål. Noteras skall att Aspvids målvaktsspel i den andra halvleken var intressant och effektivt.
MATCHENS LIRARE: JOHAN BRANDT, STARCOM.

Dagens Industri – Tip TV/IMG  3–2
Lars Karlsson 2, Johan Nilsson. T. Andreas Gustafsson, Tommy Bark.

Vilken match! Vilken toppmatch!! De nykorade serieledarna Tip TV/IMG spelade bra men oturligt nog sprack förlustnollan och man föll faktiskt på eget grepp. Det var nämligen ett av årets kometlag, Dagens Industri, som vi för övrigt varnat för länge nu. Det var dom som idag hade en storspelande målvakt, ett mycket stabilt försvarsspel samt sylvassa kontringar. Redan efter två minuter rann tekniske och snabbe Johan Nilsson igenom och avslutade med ett hårt välplacerat skott invid nedre stolpen. DI hade fått en kanonstart. Tip TV kvitterade nästan omgående när Andreas Gustafsson påpassligt stötte in 1-1. Superheta Lasse Karlsson avlossade minuterna senare stora kanonen och DI var i ledning igen. Efter det målet satte matchen verkligen fart och det var högt tempo, fräna men justa närkamper och mycket trevligt spel i en spännande match. Med två minuter kvar av halvleken så var det dags för Karlsson show igen. Först fick han tag i bollen i utkanten på straffområdet till höger och avlossade en stenhård yttersida i bortre burgaveln till 3-1. Minuten senare så dundrar han på en vänster halvvolley från halva plan men Leif Göransson styrde ut skottet till hörna. Hade den suttit hade det varit för mycket. Domarens pipa ljuder för halvtid och vi kan med gott samvete konstatera att detta var Dagens Industris bästa halvlek någonsin. I pausen hörde man spelarna i DI prata från bänken, - Nu kämpar vi så att vi hostar blod om det så behövs. Vilken inställning! I den andra halvleken trodde vi nog lite till mans att Tip TV skulle ta över. Låt vara att Gustafsson nickade i stolpens insida efter bara några sekunder men DI gav inte Tip TV en meter i onödan. Minuten senare sköt Karlsson i stolpen och ytterligare någon minut senare kom Karlsson helt fri och valde att runda målvakten men Göransson kastade sig modigt framför fötterna och greppade bollen, vilken räddning. Med tio kvar kunde utmärkta stoppern Tommy Bark med ett vristskott reducera till 2-3. Nu började Tip TV få vittring och man tog över matchen helt. Ett tröttkört DI kunde bara försvara sig. Janne Skogsberg (direktskott), Michael Dabrowski (lågt hårt skott) och Erik Sylvén (nick) försökte och var mycket nära men Per Laredius storspelade i kassen och vägrade kapitulera fler gånger. I DI kämpade Lasse Nyqvist, Stefan Svanfeldt, Mats Ringström, Steven Groves, Michael Kinnard och Dawin Kornsing samt tidigare nämnda spelare som aldrig och till sist ljöd domarens pipa för full tid. ¨Skrällen¨ var ett faktum och det var nästan TV-puck glädje hos Dagens Industris spelare. När de båda lagen tackade varandra på mittplan ångade de från deras dräkter i det underbara höstvädret. Detta var en Reklamseriematch att minnas
MATCHENS LIRARE: LARS KARLSSON, DAGENS INDUSTRI.

Clear Channel – Mediaplanet  5-0 (WO)

CSKA McCANN – Carat Sverige  1-3
CS.
Enis Püpülek. Ca. Joachim Persson, Mikael Djulstedt, Martin Andreasson.

Carat Sverige svarade för en kanonmatch. Dagens 3-1 seger över CSKA McCANN betydde tre saker för Reklamserien. För det första så sprack den sista förlustnollan (starkt CSKA). För det andra så blandade sig Carat på allvar sig in i slutspelsdramatiken. För det tredje spetsade det till kampen om både slutspelsplatser och uppflyttning till Serie A. Där är det nu hela sex lag som slåss inom några få poäng. I dagens match drog Carat upp ett högt tempo från start och redan i den första och andra spelminuten uppstod kalabalik innanför CSKA:s straffområde men båda gångerna redde det försvarande laget upp situationen. Minuterna senare så skjuter Martin Andreasson ett direktskott mot krysset men den rörliga målvakten Anders Strid är med på noterna. I den åttonde minuten laddar Andreasson stora kanonen igen. Strid räddar även denna gång men returen går i ganska hög fart ut till Joachim Persson som drar till på direkten på den lite studsande bollen. Den sitter klockrent under ribban och 1-0 var rättvist. Efter hand kommer CSKA in i matchen och Magnus Engström kommer helt fri. Hade han vetat hur fri han varit (typ Marcus Allbäck i EM-kvalet) så hade han nog tagit det lite lugnare. Skottet gick i alla fall utanför. Med tre kvar av halvleken så har Andreasson bollen på egen planhalva i ett ¨vänsterbacksläge¨. Han drar sin bevakare samt driver bollen i 25 meter efter kanten, skär in mot mitten och serverar bollen på silverfat till Mikael Djulstedt. Han i sin tur chippar bollen över den utrusande målvakten, rundar den samma innan han smäller in bollen och ett mycket vackert 2-0 mål är ett faktum. Det sista som händer i halvleken är att planes kung, Andreasson, nickar i stolpen. CSKA samlar sig i pausen och kommer in som ett nytt lag i andra. Direkt skapar man två fina chanser genom Enis Püpülek och Mattias Falk. Bläckfisken Fredrik Andersson i Carat-målet storspelar. Carat kontrar sedan vid tre tillfällen i rad och Peter Arnesson serverar Andreas Malmfält två heta mackor. Ena gånger skjuts bollen över ett vidöppet mål och den andra gången går bollen i stolpen. Arnesson själv har en fin nick strax utanför. Andreasson tar sedan själv tag i bollen samt gör snyggt 3-0. I detta läge av matchen känns matchen avgjord men man skall aldrig räkna bort ett bra moraliskt och kämpande CSKA. Mycket riktigt så reducerar Püpülek till 1-3. När det återstår fyra minuter har Püpülek ytterligare ett bra läge men skottet skjuts över från nära håll. Det hade varit intressant om det blivit 2-3 där. Då hade kanske slutminuterna blivit dramatiska. Carat höll dock undan och formkurvan pekar brant uppåt. Man har dessutom allt i de egna händerna. Kom igen, CSKA McCANN.
MATCHENS LIRARE: MARTIN ANDREASSON, CARAT SVERIGE.

Slitz – TV 4  2-1
Jack Melcher Claesson, Roberth Westlund. T. Michael Bergdahl.

Det var den 19 september, +18 grader i luften och tillbaka erövrad serieledning. Ja detta var en perfekt morgon för Slitz. När klockan visade på 06.47 ringde det på coachen Klaus Bengtssons mobiltelefon! – Det var Rutger Lindquist, som befanns sig på en Golfweekend i Halmstad. – Hur går det? -Vi hade vårat första avslut på mål i den 15:e minuten och Niklas Hedberg storspelar. TV 4 har spelet och chanserna samt är bättre än oss, svarade Klaus. Det var kul att du ringde men nu måste jag sluta snacka samt peppa grabbarna, de verkar sova där ute. Ja det var väl en bra bild om hur den mållösa första halvleken såg ut. TV 4 vann på poäng. Slitz kom sedan ut som ett nytt lag i den andra halvleken och under de första tio minuterna skapade man tre heta lägen. Utmärkte Kalle Hemmingsson höll fortfarande nollan. Med nio kvar får en Slitz spelare bollen på armen innanför straffområdet och det är en straffsituation. Domaren friade dock. Minuterna senare får TV 4 en frispark och man väljer att slå den blixtsnabbt. Bollen låg väl ungefär två-tre meter från den egentliga punkten och bollen var inte helt still. Michael Bergdahls skott gick i mål och denna gång hade TV 4 domaren med sig (varannan gångs principen). Slitz spelare protesterade rättmätigt men gentlemannen Jack Melcher Claesson tystade snabbt ner sina adepter. Minuten senare tråcklade sig, hal som en ål, Jack sig igenom Fyrans försvar samt avslutade med att skjuta ett bra skott i den bortre burgaveln till 1-1. Vilken dramatik! Det hände egentligen mer på de sista tio minuterna än under hela den första halvtimmen. Oavgjort hade varit rättvist men med fyra kvar skjuter Roberth Westlund en inspark över hela plan och in i mål. En chockad och överrumplad Hemmingsson får bara fingertopparna på bollen. Vilket scenario. Vi har tidigare påpekat att Westlund har ett av Sveriges bästa tillslag och borde testa som Kicker i Amerikansk fotboll. När ett bra lag som Slitz dessutom har ett sådant här flyt. Ja då ståtar man serieledare. Om TV 4 har lika mycket tur nästa säsong som man har haft otur i år kommer man att toppa serien.
MATCHENS LIRARE: ROBERTH WESTLUND, SLITZ.

Aftonbladet – Hill & Knowlton  0-5 (WO)

Digaloo – Mediacom  0-1
Johan Karlsson.

Mediacom visade stor lagmoral, kämpade som aldrig förr och hade marginalerna på sin sida. Därmed kunde de glada gubbarna åka till jobbet med en seger i bagaget. Idag tändes elljuset vilket betyder att hösten är här. Det var trots det varmt och skönt samt rikligt med syre i luften. Digaloo gjorde sin bästa match på bra länge och man ägde hela den första halvleken. Vi räknade till två långskott som strök stolparna. Sedan hade man två närskott som suveräna målvakten Johan Broshammar otroligt nog räddade. Mediacom hade bara två avslut att nämna. Det var två frisparkar. Den ena tog målvakten Hasse Hallberg men den andra gjorde Johan Karlsson ledningsmålet 1-0 på. I andra halvlek fortsatte Digaloos övertag. Mediacom backade hem och försvarade sig föredömligt. Suveräna Joakim Francke var som Beckenbauer i mitten och Thomas Berg var inte mycket sämre. Digaloos hade ett s.k. skenbart övertag och det där riktigt heta chanserna var få men halvchanser fanns det gott om. Broshammar var kung. Mediacom kontrade ibland och att Hallberg tog Gustaf Nordströms närskott var en gåta. Minuterna tickade iväg och till sist stod de rödklädda som segrare på centercourten. Kom igen Digaloo.
MATCHENS LIRARE: JOAKIM FRANCKE, MEDIACOM.

Kramgo FLT Media – Kanal 5  4-2
Kr. Daniel Wiklund 2, Nisse Calamnius, Claes Andberg. Ka. Michael Fagerlund, Daniel Cedercrona.

Kramgo FLT Media fick en drömstart när Nisse Calamnius stenhårda skott från 20 meter satt i nätmaskorna efter bara två minuter. Efter det bara rullade det på och FLT broderade riktigt snyggt emellanåt. 2-0 kom som ett brev på posten när rörlige Daniel Wiklund smällde in en yttersida via stolpen. Kanal 5 arbetade sig in i matchen och fem minuter in på andra slog Anders Sahlee en crossboll. Målvakten och en försvarare samt Michael Fagerlund gick upp på bollen samtidigt. Den sistnämnda var högst och nicklobbade vackert in reduceringen. Topplaget FLT höjde sedan tempot igen och med sex kvar avgörs matchen när Nikola Teofilovic serverar bollen till Wiklund som från nära håll inte gör något misstag. Av bara farten gör även Claes Andberg mål och 4-1 är klockrena siffror. Ett kämpande (som vanligt) Kanal 5 reducerar till 2-4 genom Daniel Cedercrona och därmed faller laget med flaggan i topp. Kramgo/FLT får en mycket intressant avslutning.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETERSEN, KRAMGO FLT MEDIA (vilka crossbollar).