Premier League 12:e omgången 2003

Tip TV/IMG – Mediaedge: CIA   7–0
T. Janne Skogsberg 2, Andreas Gustafsson 2, Erik Sylvén, Michael Dabrowski, Johan Apel.

Efter snedsteget i den förra omgången var Tip TV/IMG tillbaka i vinnarcirkeln igen, stabilare än någonsin. Daniel Sjögren, Tommy Bark och Johan Apel var klanderfria och det Leif Göransson hade att göra skötte han med bravur. Det blev en nolla igen. Janne Skogsberg (tvåmålsskytt) och Michael Dabrowski (ett mål) vann mittfältskampen. Erik Sylvén var pigg idag och gjorde ett snyggt nickmål samt slog en fin cross från halva plan till ett av målen. Nye Andreas Gustafsson var som vanligt bra och bokfördes för två granna strutar. En nicklobb samt en helt underbar ¨vanlig¨ lobb. Han var lite väl bollkär men det får en bollartist vara. Mediaedge: CIA kämpade på men förlorade med hela 0-7. Spelet ute på plan var jämnare än resultatet. Tip TV har aldrig varit bättre som lag än just nu. Vi minns Johan Högfeldts grymma räddning när han låg raklång som stålmannen och tippade bollen till hörna.
MATCHENS LIRARE: JOHAN APEL, TIP TV/IMG.

Dagens Industri – TV 4  8–1
Johan Nilsson 3, Mats Ringström 2, Steven Groves 2, Lars Nyqvist. T. Michael Bergdahl.

Snart är det dags att ringa till Guinness rekordbok. Hur kan ett lag som nästan jämnt legat i botten under tio års tid helt plötsligt, med nästan samma lag, spöa skiten ur det ena laget efter det andra. Dagens Industri har roligt tillsammans, spelarna ställer upp mangrant, man har ett grundspel och så har gubbarna utvecklats på ålderns höst. Det är en fröjd att döma DI. Idag hade man en sagolik period de första tolv minuterna. Man hade fem avslut och gjorde fyra mål. Ett chockat TV 4 låg alltså under med 0-4 innan matchen ens hade börjat. Mats Ringström gjorde 1-0, Lars Nyqvists passning blev till ett självmål, Johan Nilsson smällde in 3-0 och Steven Groves stötte in 4-0. TV 4 kom in i matchen lite senare och Michael Bergdahl reducerade till 1-4 och ytterligare reduceringsmål var på gång. I början på andra halvlek hade DI en ny period där allt bara stämde. På fyra minuter gick man från 4-1 till hela 7-1. Slutresultatet skrevs 8-1. Nilsson bokfördes för tre mål och Ringström (ett av målen var grymt) samt Groves gjorde två vardera. Årets upplaga av DI har en uppsjö av spelare som kan avgöra matcher och det skall bli spännande att se hur långt det kan bära av i höst.
MATCHENS LIRARE: MATS RINGSTRÖM, DAGENS INDUSTRI.

Starcom – Aftonbladet  3–5
Johan Brandt 2, Björn Schmidt. A. Sven-Anders Eriksson 3, Magnus Helander 2.

Aftonbladet lämnade jumboplatsen för gott. Idag gjorde Bladet en heroisk match när man vände 2-3 i paus till seger med 5-3. Det var annars Starcom som inledde bäst och Johan Brandts målflyt håller i sig och det var också han som gjorde 0-1. Med sex minuter kvar av halvleken blixtrade matchen bokstavligen till. Häng med här. Magnus Helander sköt en kanon med vänstern till 1-1. Direkt efter det målet slog dagens överraskning, Björn Schmidt, till och så hade Starcom tagit ledningen igen. Sven-Anders Eriksson kvitterade till 2-2. Schmidt träffade ribban och returen räddade mirakulöst Rainer Back i Bladets mål. Precis innan paus kunde måltjuven Brandt göra även 2-3 efter det att Johan Pettersson slagit en perfekt hörna som Patrik Sandberg nickade vidare till Brandt som i sin tur nickade in bollen. Andra halvlek blev än mer öppen, trevlig och det bjöds på rolig offensiv fotboll där båda lagen anföll hejdlöst. Aftonbladet inledde andra halvlek bäst och Helander kvitterade omgående till 3-3. Sedan var det Starcom som skapade de två vassa chanser och både Pettersson och Sandberg (nick) träffade ribban. Heta Eriksson sköt i ribban och när Johan Rikner även han träffade ribban räknade vi till hela fem ribbträffar under denna match. Från slak vid 06.30 till fem superribbor vid 07.00. Eriksson gjorde sedan 4-3 och nu hade Bladet segervittring. Pontus Ogebjer gjorde en bejublad comeback och Jon Hansson kändes oerhört stabil. Även Stefan Persson spelade bra. En som verkligen var bra, så var det Starcoms debuterande målvakt Klas Jansson. Matchen stod och vägde men när 58-åriga Sven-Anders Eriksson gjorde sitt tredje mål, starkt. Då var saken klar. Aftonbladet fick nu blodad tand och vi ser fram emot att dom sätter fler käppar i hjulen på de återstående motståndarna.
MATCHENS LIRARE: SVEN-ANDERS ERIKSSON, AFTONBLADET.

Mediaplanet – Slitz  0–5  (WO)

Kanal 5 – Digaloo  1–1
K.
Mikael Fagerlund. D. Sasa Stanic.

Digaloo och Kanal 5 delade broderligt på poängen i dagens drabbning. Digaloo har spelat bra en längre tid men dom får med sig alldeles för lite poäng med tanke på spelövertaget. Idag var det samma visa igen och tekniske Sasa Stanic kunde rättvist göra 1-0 för Digaloo. De fortsatte sedan offensiven och Niclas Ivarsson sköt i ribban och returen räddades av Kalle Forsbeck. Femman hade svårt att skapa målchanser och det var tur och Forsbecks storspel i mål som höll de blåa kvar i matchen. Samma tendens fortsatte i den andra halvleken men nu fick Kanal 5 till lite farliga kontringar och på en sådan gjorde Mikael Fagerlund 1-1. Sista tio böljade spelet fram och tillbaka men Digaloo var närmast segern. Matchen slöt till sist 1-1 i det vackra men friska höstvädret.
MATCHENS LIRARE: KALLE FORSBECK, KANAL 5.

Mediacom – CSKA McCANN  2–1
William Sävblom, Daniel Hesser. C. Roberto Martorell.

Vakna William. Du gjorde mål. Matchen inleddes med ett patenterat Mediacom mål. Reklamserien trodde att det var slut på lagret med sådana mål i Mediacoms skafferi. Men det var det tydligen inte. Daniel Hesser laddade bokstavligen stora kanonen och sköt knallhårt. Målvakten Anders Strid boxade ut skottet rätt i ansiktet på William Sävblom och tro på fan. Bolldjäveln gick i mål. En lite groggy Sävblom vacklar glad i hågen mot avbytarbänken inför jublande lagkamrater. – William tänker! - Undrar om tänderna sitter kvar, men det gör dom eftersom han samtidigt tuggar grus. William tänker vidare! Jag har två viktiga möten idag, hur skall detta sluta. Men det var ingen fara, det blev ju 1-0. Ett chockat CSKA McCANN hade dagen i ära fått sitt ursnygga matchställ. Vita strumpor, vita kortbyxor och vita tröja. Ett helvitt ställ med andra ord. Efter sex minuter kvitterar också Roberto Martorell till 1-1. Mediacom går sedan från klarhet till klarhet och man har en mycket bra lagmoral och en klar spelidé. Hesser har två bra avslut och duktige John Aleman ett men 1-1 står sig halvleken ut. Andra halvlek är helt jämn. Kalle Widbeck skjuter i stolpen och CSKA är nära i anfallet efter igen. Farlige Hesser har sedan ytterligare två heta chanser och på det ena gör han 2-1. Sista tio går Mediacom på knäna och nu jagar CSKA ett kvitteringsmål. Man skapar flertalet fina chanser och Martorell, Enis Püpülek och Martorell igen vara nära en kvittering. En storspelande Johan Broshammar var dock en levande vägg. Mediacom höll undan och vann igen samt avancerar i tabellen. Nästa år kan bli högintressant. En olycka kommer aldrig ensam och nu förlorade CSKA andra raka. Man har fortfarande chans på slutspel men den minskande avsevärt. Båda dessa nykomlingar är en frisk fläkt i Reklamserien. Härligt gubbar.
MATCHENS LIRARE: WILLIAM SÄVBLOM, MEDIACOM

Hill & Knowlton – Kramgo/FLT Media  5–4
H. Tommie Fagerli, Jonas Rodny, Jussi Kontinen, Hans-Olof Johansson, Joel Holmer. K. Nisse Calamnius, Peter Elmhorn, Daniel Collin, Claes Andberg.

En andra klassens sensation inträffade idag när Hill & Knowlton överraskande besegrade Kramgo/FLT Media. I en mycket öppen och Hawaii-betonad match hade H & K både 2-0 och 3-2 men låg även under med 3-4 för att till slut vinna med 5-4. Snacka om dramatik. Matchen var jämn och det skulle dröja till den tolfte minuten innan matchens första mål föll. Det var kvicka, tekniska och mycket duktige Jussi Kontinen som svarade för ett grymt förspel där han avslutade med att servera Tommie Fagerli bollen med en snett inåt bakåt passning och 1-0 var ett faktum. Minuten senare skjuter Jonas Rodny ett skott som tar i ribban och på målvakten och in och där hade H & K flyt. Det hade man däremot inte när Hans-Olof Johansson träffade ribban. Istället för 3-0 så kunde FLT reducera. Det var Nisse Calamnius som sköt från 17 meter och Daniel Collin skymde målvakten så att den satt i burgaveln. Den andra halvleken startade med att FLT spelade mycket bra. Peter Linder kastade ett långt inkast till den bortre stolpen och där dök Peter Elmhorn upp och nickade in 2-2. H & K stack dock emellan där Kontinen snappade upp bollen efter försvarsslarv och gjorde 3-2. FLT hade dock fått upp ångan och Collin stötte in 3-3. I den sjunde minuten så gjorde Claes Andberg även 3-4. Vilken vändning! FLT blev segersäkra men glömde knyta till säcken vilket H & K utnyttjade. Johansson löpte med urkraft igenom allt och alla samt smällde in 4-4. Den målrika matchen skulle även få ytterligare ett mål. Ett avgörande mål. Med två kvar gjorde Joel Holmer 5-4. H & K gjorde en kanonvärvning fem i tolv när man knöt upp Kontinen. Det blev en 90 minuters match med Hammarby i Allsvenskan 1994 samt två inhopp. FLT:s seger svit bröts och nu är man tre poäng från slutspelet med tre omgångar kvar.
MATCHENS LIRARE: JUSSI KONTINEN, HILL & KNOWLTON.

Clear Channel – Carat Sverige  5–4
Cl.
Robert Jansson, Joachim Beijmo, Pehr Dunger, Jonas Jägerskog, Claudio Simatovic. Ca. Mikael Djulstedt 2, Harald Fransson, Joachim Persson.

Småskrällarna duggar tätt i den tolfte omgången. Idag var det Clear Channel som satte käppar i hjulet för ett formstarkt Carat Sverige. Matchen inleddes med att Andreas Malmfält missade ett fint läge. Det blev början till en fin spelperiod för CC som gick från 0-0 till 3-0 på sex minuter efter mål av i tur och ordning Robert Jansson, Joachim Beijmo och Pehr Dunger. CC såg i detta läge av matchen ut som ett säkert segrarlag. Carat kom dock mycket starkt igen och innan paus hade man reducerat två gånger genom Mikael Djulstedt och Harald Fransson. CC startade även den andra halvleken mycket bra och på de första fem minuterna gick man ifrån till ytterligare en tremålsledning efter det att Jonas Jägerskog och Claudio Simatovic nätat. Denna gång kände man sig ännu säkrare på en seger men man får aldrig räkna bort de Manchester United-klädda Carat. Pigge Djulstedt reducerade till 3-5 och Joachim Persson till 4-5. De sista tio minuterna blev spännande. Det var lika nära att bli 6-4 som 5-5 vid flertalet. Andreas Malmfält hade två giftiga nickar och Jägerskog och Simatovic hade även två fina lägen. Matchen slöt 5-4 till CC och vi väntar oss mycket av dem nästa år.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL DJULSTEDT, CARAT SVERIGE.