Premier League 13:e omgången 2003

Aftonbladet – Tip TV/IMG  0–10
Erik Sylvén 3, Michael Dabrowski 3, Janne Skogsberg 3, Andreas Gustafsson.

Tip TV/IMG fick full pott mot Aftonbladet idag. Man kan inte få mer än två poäng och 10-0 i målskillnad i Reklamserien och det fick man. Tip TV visade upp ett hattrick i hattrick i form av Erik Sylvén, Michael Dabrowski och Janne Skogsberg. 10-0 målet gjordes av Andreas Gustafsson efter 16.40 i andra halvleken. Många fina mål tillverkades men det allra snyggaste var Skogsberg grymma lobb. Det skall mycket till om Tip TV skall missa att gå till slutspel för andra gången i deras Reklamseriehistoria. Bladet föll tillbaka på gamla synder och spelade med en man mindre. Vi trodde ju att det skulle finnas glöd i och med segern i den förra omgången. De som var där stred dock tappert. Man får visa var man går för i den sista matchen mot TV 4.
MATCHENS LIRARE: JANNE SKOGSBERG, TIP TV/IMG.

TV 4 – Mediaedge: CIA   0–5 (WO)

Digaloo – CSKA McCANN  1–4
D. Ronny Kennerberg. C. Enis Püpülek, Magnus Engström, David Granath, Kalle Widgren.

Efter två raka förluster kom CSKA McCANN tillbaka med stormsteg och i en mycket tempostark och bra fotbollsmatch besegrade man Digaloo med 4-1. CSKA inledde matchen mycket inspirerande och redan i den första minuten så står Fredrik Espmark nere vid den vänstra hörnflaggan vid berget och slår en crossboll till högerbacken David Granath, som i sin tur slår en underbar lyra in till Enis Püpülek som nickar in 1-0 via stolpen. Minuten efter så har Mattias Falk två fina lägen med vänstern. Det ena skottet går utanför och det andra går över. CSKA anfaller igen och Magnus Engström gör 2-0. Efter dussinet minuter så bjuds publiken på ett underbart mål. Espmark spelar bollen snett inåt bakåt till Granath som möter den rullande bollen med en sträckt vrist och pang så sitter 3-0 som en strut i nätmaskorna. Ett chockat Digaloo spelar ju bra men ligger under med tre mål ändå. I slutet på halvleken har Digaloo en boll på mållinjen. Både Espmark och Granath åker till Köpenhamn i halvtid. Digaloo inleder den andra rundan mycket bra och man skapar flertalet heta målchanser. Antingen missar man öppna lägen men samtidigt så stred Anders Strid mycket framgångsrikt i målet. Istället för både ett eller två reduceringsmål så kontrar Kalle Widgren in 4-0 och därmed var segern så gott som klar. Ronny Kennerberg rullar bollen i stolpen efter ett friläge men till sist spräcks välförtjänt nollan när Kennerberg rullade in bollen. CSKA har två intressanta matcher kvar. Kom igen Digaloo, ni spelar ju bra.
MATCHENS LIRARE: ANDERS STRID, CSKA MCCANN.

Dagens Industri – Mediaplanet   5-0 (WO)

Kanal 5 – Hill & Knowlton  2–2
K. Daniel Cedercrona 2. H. Hans-Olof Johansson 2.

Det var ¨one man show¨ i den första halvleken mellan Hill & Knowlton och Kanal 5. Det började med att Femman skaffade sig två fina lägen på direkten som dock inte resulterade. I den andra minuten tog Hans-Olof Johansson bollen från eget straffområde och inledde en raid över hela banan. Vi fick se honom dribbla, rycka och vinna motlägg varpå han till sist hamnade i motståndarnas straffområde. Väl där gjorde han 1-0 via stolpen efter att han dribblat av hela laget. Detta var årets prestation och inte ens Tumba hade gjort det bättre. Ett chockat Kanal 5 repade sig efter hand men efter tio minuter kom nästa chock. Då nöjde sig Johansson med att dribbla av halva laget samt startade raiden från mittpunkten. Men mål blev det och så ledde H & K med 2-0. I slutet på halvleken slog Christer Plars en fin hörna som Daniel Cedercrona nickade in varpå Femman fick kontakt igen. Kanal 5 tryckte sedan på för en kvittering i den andra halvleken och i den sjunde minuten kom den. Åter var det duktiga Cedercrona som smällde in 2-2. Slutet blev dramatiskt och Nic Edwards nickade bollen i ansiktet på duktige Tor Enqvist samt upp i ribban. Närmare mål än så kan man knappast komma. Det blev 2-2. Vi kommer alltid att minnas Johanssons första halvlek.
MATCHENS LIRARE: HANS-OLOF JOHANSSON, HILL & KNOWLTON.

Clear Channel – Mediacom  2–10
C. Claudio Simatovic, Per Norgren. M. Gustaf Nordström 2, Daniel Hesser 2, Joakim Franke, Andreas Lifbom, Henrik Jönsson, Johan Broshammar, Thomas Berg, Johan Karlsson.

Mediacom är för tillfället ett av Premier Leagues allra hetaste lag. Idag tog man tredje raka segern och visade samtidigt upp sitt bästa spel för säsongen. Att Clear Channel var decimerat spelar ingen roll. Under de inledande fem minuterna skapade man lika många chanser och de inkluderar ett friläge och en träff i ribban. När forwards hade svårt att göra mål klev killen som bara blir bättre och bättre fram, nämligen mittbacken Joakim Franke. Han drev bollen från mitten av plan samt smällde in 1-0 via stolpen. Efter det målet släppte allt och på tio minuter gick Mediacom från 1-0 till halvtidsresultatet 6-0 och vi fick se många snygga mål. Speedkulan Andreas Lifbom gjorde 2-0 och Henrik Jönsson 3-0. Sedan klev målvakten Johan Broshammar över halva plan på en hörna och satte dit 4-0 i gaveln. Gustaf Nordström gjorde både 5-0 och 6-0 och utspelningen var total. CC kom dock igen något i andra och Claudio Simatovic nickade in ett reduceringsmål. När matchen var över stod det 10-2 på anslagstavlan efter det att Johan Karlsson gjort det sista målet som betydde TÖ (teknisk överlägsenhet) efter 16.30 av andra halvlek. Målsugna Daniel Hesser fick till sist in två mål men dagens intressantaste mål gjorde Thomas Berg på en chip. Mediacom möter serieledarna Slitz i nästa omgång. Det kan bli en sevärd historia som redan är full av rykten. Den som lever får se. Mediacom radade upp hela åtta olika målskyttar vilket är svårslaget. Tyvärr gick William Sävblom mållös av planen.
MATCHENS LIRARE: THOMAS BERG, MEDIACOM

Kramgo/FLT Media – Starcom  7–1
K.
Daniel Wiklund 2, Pontus Karlsson 2, Peter Elmhorn, Nisse Calamnius, Nikola Teofilovic. S. Bobby Andric.

Kramgo/FLT Media tog sista chansen att haka på slutspelsgängen i och med en övertygande 7-1 viktoria över Starcom. Kramgo inledde väldigt inspirerande och Daniel Wiklund gjorde 1-0 redan i den andra minuten. Starcom deppade inte för det utan lyfte upp spelet efter hand. Ingen kunde hindra Peter Elmhorn från att göra 2-0. I halvlekens absolut sista sekunder så kunde Bobby Andric reducera på en iskall straff och det var match igen. I början på andra var det ett litet ställningskrig men när Nisse Calamnius lät vänstern tala med ett skott som tog ribba in till 3-1 kroknade de gula betänkligt. I rask takt gick Kramgo från 3-1 till 7-1 efter mål av Nikola Teofilovic, Wiklund och de två sista smällde dagens kämpe Pontus Karlsson in. Om Kramgo skulle tråckla sig vidare till ett slutspel skulle allt kunna hända. Man ser ut som ett cuplag. Topplagen möts ju inbördes i de två resterande omgångarna. Starcom är bra men släpper till för mycket bakåt.
MATCHENS LIRARE: PONTUS KARLSSON, KRAMGO/FLT MEDIA.

Slitz – Carat Sverige  4–4
Rutger Lindquist 2, Jack Melcher Claesson, Roberth Westlund. C. Per Boquist, Peter Arnesson, Henrik Helander, Joachim Persson.

Toppmatchen mellan serieledarna Slitz och de Manchester United-dressade Carat Sverige blev en kul, sevärd och bra fotbollsmatch. Ja den första halvleken var till och med mycket bra. Redan efter 12 sekunder rann pigge Jack Melcher Claesson igenom och rullade in 1-0. Slitz hade fått en drömstart. Carat repade mod omgående och duktige Peter Arnesson sköt först en helvolley strax över och minuten senare träffade han stolpen. Ett mål hängde i luften vilket förstärktes när Niklas Hedberg gjorde en fin räddning. Slitz kontrade efter åtta minuter och mr 100%, Rutger Lindquist, kunde på helvolley göra 2-0 bakom en maktlös målvakt. I detta läge av matchen var 2-0 lite missvisande siffror. I anfallet efter kommer dock en rättmätig reducering när Per Boquist möter ett inkast ungefär vid straffpunkten samt nickar in bollen via den bortre stolpen. Ett mycket vackert mål. Minuterna senare så nickar Arnesson in en retur och helt plötsligt hade den stabila 2-0 ledningen för Slitz förvandlats till 2-2. Starkt Carat! Med sju kvar av halvleken så blir det kalabalik inne i Slitz straffområde. På några sekunder avlossar Carat tre skott och vid samtliga tillfällen räddar Johan Malmberg bollen på mållinjen. Detta måste vara ett rekord i sitt slag. Istället kontrar Slitz och iskalle Lindquist, som för övrigt är planens kung för tillfället, skjuter en strumprullare på volley invid den ena stolpen. Snacka om måltjuv och snacka om att bollen är rund. Med 15 sekunder kvar till paus så stöter Henrik Helander in 3-3 i nättaket. Vilken halvlek! I den andra halvleken så bedarrar tempot med minst två snäpp och båda lagen blir lite mer defensiva. Efter åtta minuter skjuter dock Joachim Persson ett skott som tar på en försvarare och in i mål till 4-3 till Carat. Helt plötsligt så är serieledarna bara trea i tabellen och nu inleds en massiv press för att i första hand kvittera. Claesson skjuter en kanon som vikarierande målvakten Fredrik Malmfält gör en otrolig reflexräddning på. Returen från nära håll nickas sedan över inför en förtvivlad Klaus Bengtsson, som river sitt hår, stampar i marken och vrålar så hela Hjorthagen troligtvis vaknar. Minuten senare är Claesson framme igen men denna gång gör Malmfält en grym fotparad. I den förra omgången blev Roberth Westlund poängräddare med ett mål när det återstod fyra minuter. Idag väntade dock Westlund till det återstod två minuter. Men då talade kanonen och nätet stod som en strut och Slitz var serieledare igen. Laget har flyt. Carat vände både 0-2 och 2-3 men tappade samtidigt 4-3 till 4-4 som dock var rättvist. Carat kan inte nå slutspelet tyvärr. Slitz får räkna med fler rysare innan detta drama är över. Tre lag har 22 poäng.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK MALMFÄLT, CARAT SVERIGE.