Premier League 14:e omgången 2003

TV 4 – Aftonbladet  0–5 (WO)

Starcom – Kanal 5  3–1
S. Bobby Andric, Johan Pettersson, Patrik Sandberg. K. Peter Svensson.

Idag hade Starcom marginalerna på sin sida. Det var nämligen Kanal 5 som började klart bäst. Redan i den första minuten lossade debutanten Peter Svensson stora vänsterkanonen. Bollen satt fastnitad i nättaket nära det vänstra krysset och 0-1 var ett faktum. Minuten senare har Fredrik Ljungberg ett gyllene läge men det blir inget mål. Det blir det inte heller när Daniel Lundin kämpar till sig ett motlägg som går i stolpen. Femman borde ha lett med två mål i paus. Starcom kommer in i matchen på allvar när Bobby Andric gör 1-1 på en fin frispark i den fjärde minuten på andra. Kanal 5 tyckte att resultatet var orättvist. Det blev dock ännu mer orättvist när först Thomas Sellin sköt i stolpen och när Mikael Fagerlunds volley gick strax över. Istället kontrade Johan Pettersson in 2-1 till Starcom. Sellin sköt ytterligare en stolpe och på nytt kontrade Starcom och Patrik Sandberg slog in 3-1. Starcom kämpade väldigt bra och Richard Ponsbach var bättre än på länge. Säsongen börjar lida mot sitt slut. En match kvar för bägge lagen.
MATCHENS LIRARE: RICHARD PONSBACH, STARCOM.

Mediacom – Slitz  7–1
Andreas Lifbom 2, William Sävblom 2, John Aleman, Henrik Jönsson, Mattias Westerlund. S. Rutger Lindquist.

Först kom en BOM. Sedan kom en kvittering av Andreas LifBOM. Därefter slog en BOM(B) ner på Hjorthagens IP. Matchen mellan serieledarna Slitz och formstarka Mediacom var helt jämn inledningsvis. Ettan och tvåan i skytteligan (Rutger Lindquist och Daniel Hesser) hade två fina lägen var innan Lindquist gjorde ett omdiskuterat 0-1 mål i den elfte minuten. Var bollen ute över linjen innan målet. Diskussion blev dock kortvarig eftersom förutnämnda Lifbom kvitterade i anfallet efter på ett mäktigt skott från ganska dålig vinkel. Bollen satt i den högra burgaveln ganska högt upp. Direkt efter det målet hade Lindquist ett fint läge men Johan Broshammar gjorde en störtdykning och tog bollen. Vi har ju tidigare varnat för att Mediacom varit ett av de starkaste lagen i serien för tillfället och efter dagens propaganda spel så sticker vi ut hakan och påstår att de röda Sibylla gubbarna är hetast i Premier League. Hur skall man annars tolka dagens andra halvlek. Det började rent av i slutet på första halvlek när Mediacom skapade tre hörnor på raken och vid två tillfällen stressades Slitz spelare till att nästan göra två självmål. Efter den sista hörnan dunkade planens bästa spelare, Lifbom, bollen i stolpen. På returen tvingade dagens överraskning, John Aleman, Niklas Hedberg till en spektakulär räddning. Detta borde varit en varningssignal för Slitz och redan i den första minuten på andra spelade Hesser fram William SävB(L)OM, som från nära håll stötte in 2-1. Minuten senare var det dags för ett solonummer av Lifbom som avslutades med ett fint mål till 3-1. Minuten senare skjuter Hesser en kanon som Hedberg vackert reflexräddar. Ytterligare en minut senare tänds den röda lampan igen. Aleman gör en bra prestation samt avslutar med att smälla in 4-1. Alla på Hjorthagens IP trodde att dom drömde men så var inte fallet. Med tio kvar frestar Lifbom Hedberg med ett nytt kanonskott men Hedberg storspelar. 5-1 kom dock på den efterföljande hörnan. Bollen gick ut till Henrik Jönsson som utanför straffområdet får en fin träff och det låga skottet går i mål. Lindquist sticker emellan men skottet träffar stolpen. Slitz är inte dåliga framåt utan skapar en del chanser men Broshammar är grym. Vi bevittnar en sevärd match och sedan kommer det vi väntat på. Hesser skjuter en kanon och tro på fan, måltjuven Sävblom är där och styr in 6-1 vid den bortre stolpen. Matchen avslutas med att Hedberg gör en grym räddning på Lifboms skott och i den sista spelminuten gör kämpen Mattias Westerlund hans första Reklamseriemål. Vi gratulerar Mediacom till en otrolig insats när man vänder 0-1 till 7-1 mot självaste serieledarna. Frågan är om Slitz någonsin har släppt in sex mål på en halvlek trots en storspelande målvakt. Nu måste Slitz lita till att Mediacom slår Dagens Industri i den sista omgången. Annars missar de det självklara slutspelet. Vad hände Mediacom?
MATCHENS LIRARE: JOHN ALEMAN, MEDIACOM.

Mediaplanet – Mediaedge: CIA  0-5 (WO)

Tip TV/IMG – Kramgo/FLT Media  1–1
Michael Dabrowski. K. Peter Elmhorn.

Med tre minuter kvar av den tuffa och tempostarka matchen tog Michael Dabrowski tag i bollen vid mittplanen och drog två tre gubbar samt hårt trängd kunde han fastställa slutresultatet 1-1. En mycket bra prestation vilket också betydde serieledning för Tip TV/IMG med endast en omgång kvar att spela. Kramgo/FLT Media hade tagit ledningen med fem kvar efter ett mål av Peter Elmhorn där förspelet var magnifikt. Dagens resultat innebär att Kramgo nu bara har teoretiska chanser kvar, men dom finns fortfarande, att nå slutspelet. Tip TV inledde matchen bäst och att det stod 0-0 efter tio minuter kan Kramgo tacka Leslie Marsden för. Han gjorde tre riktigt bra ingripanden. Erik Sylvén nickade i ett bra läge utanför. Sedan hade Dabrowski en frispark och ett friläge som Marsden avvärjde. Det gjorde han även med Janne Skogsbergs direktskott efter hörna. Resten av matchen var helt jämn med få målchanser. Med tio kvar började Kramgo att skapa ett visst tryck och Nikola Teofilovic träffade ribban. Sedan kom då ledningsmålet. Kramgo hade i detta läge ett gyllene tillfälle att nå ett spännande slutspel. Kvitteringsmålet försämrade dock chanserna samtidigt som Tip TV/IMG har vinnarläge.
MATCHENS LIRARE: LESLIE MARSDEN, KRAMGO/FLT MEDIA.

Carat Sverige – Dagens Industri  3–1
C.
Peter Arnesson 2, Mikael Djulstedt. D. Stefan Svanfeldt.

I fem månader och 17 dagar var överraskningslaget Dagens Industri obesegrade. I tretton minuter var man dessutom serieledare. Onsdagen den 15 oktober 2003 kunde bli ett historiskt datum i de rödas almanacka. Det började ju så bra. Redan efter tre minuter dundrade Stefan Svanfeldt upp bollen i nättaket på helvolley efter en hörna. Matchen stod sedan och vägde. DI blev varse om att man faktiskt var i serieledning så det såg ut som om nerverna var utanför dräkterna stundtals. Mats Ringström skulle passa hem till egen målvakt men träffade stolpen. Där var det nära. Efterhand började Carat Sveriges Martin Andreasson att röra på sig och på bara några minuter skaffade han sig tre fina skottlägen. Bollarna gick dock både utanför och över. Däremellan gjorde Lasse Karlsson ett ryck på vänsterkanten som nästan bara han kan göra i hela Reklamserien. Till sist spelades bollen in till en fristående Michael Kinnard som tyvärr missade det upplagda läget. Karlsson själv hade även han ett skott strax över. Mot slutet på halvleken hängde det ett mål i luften för Carat. DI såg mer och mer virriga ut och med fyra kvar kom också kvitteringen när Mikael Djulstedt slog in bollen stående vid den bortre stolpen. I pausen kom DI överens om att sälja sig dyrt. Man kom till spel med hela 13 spelare. Det var dock Carat som tog tag i spelet och redan i den första minuten tvingas Per Laredius till en kanonräddning på Andreas Malmfälts fina nick. I anfallet efter kunde pigge Peter Arnesson göra 2-1. DI tvingades då jaga men Carat kontrollerade matchen i detta läge av matchen och efter nio minuter kom även 3-1. Det var Arnesson som var framme på en retur. Carat är ett riktigt topplag och idag visade man det. DI har fortfarande chansen men chansen minskade i och med dagens förlust. Den första sedan april. Starkt ändå grabbar.
MATCHENS LIRARE: PETER ARNESSON, CARAT SVERIGE.

Digaloo – Hill & Knowlton  4–5
D. Mats Carlsson, Ronny Kennerberg, Niclas Ivarsson, Ian Johnson. H. Joel Holmer 2, Jussi Kontinen 2, Martin Borgs.

Vi lyfter på hatten för Hill & Knowlton. Idag spelade man nämligen sin femte raka match utan förlust. Laget har gått framåt 100% mot i fjol och idag hade man dessutom marginalerna på sin sida. Det var nämligen gåtan Digaloo som höll i taktpinnen inledningsvis. Helt plötsligt fick Digaloo utdelning och Mats Carlsson smällde in 0-1 med högern. Minuterna senare kunde Ronny Kennerberg göra 0-2 på nick efter en fin hörna från Peter Shaw. H & K hade ingenting men efter tio minuter spelar Jussi Kontinen fram Joel Holmer som i sin tur hinner före målvakten och reducerar. Digaloo går direkt upp i ett bra anfall men Tor Enqvist gör en kanonräddning. H & K kontrar och från ett friläge gör Holmer mål igen. I stället för 3-1 till Digaloo står det helt plötsligt 2-2. Digaloo hade tappat en säker 2-0 ledning på några få minuter. Men det skulle bli värre. I slutet på första halvlek gör Kontinen 3-2. Men målet med stort M kommer fem minuter in på andra halvlek. Martin Borgs får ett fint läge framför målet och skjuter i stolpen. Returen går till Borgs igen och nu gör han inget misstag. Därmed gör han sitt livs första Reklamseriemål. Domaren har dömt på Hjorthagens IP i 22 år men aldrig sett en gladare målskytt. Borgs inledde med en Roland Sandberg kullerbytta, fortsatte med att göra flygplans målgesten. Därefter hoppade han in i björken som står vid berget för att sedan rusa mot bänken med armarna höjda mot skyn. Inte ett öga var torrt hos H & K och 4-2 var ett faktum. Digaloo gjorde ett sista försök att nå ikapp. Man har ju ett bra spel och en bra spelartrupp. Duktige Niclas Ivarsson reducerade till 3-4 och med fem kvar kom kvitteringen genom Ian Johnson. Äntligen hade Digaloo lite tur tänkte man. Med tre kvar kom dock dödsstöten. Kontinen kunde fastställa slutresultatet 5-4 till Hill & Knowlton.
MATCHENS LIRARE: MARTIN BORGS, HILL & KNOWLTON.

CSKA McCANN – Clear Channel  10-0
CS.
David Granath 3, Fredrik Espmark 2, Niklas Angergård 2, Kalle Widgren, Mattias Falk, Magnus Engström.

CSKA McCANN inledde med att göra 1-0 redan i den första minuten efter ett mäktigt skott från Fredrik Espmark som satt klockrent i den högra burgaveln. I den andra minuten kom även 2-0 genom Niklas Angergård. Efter den starten så flöt det bara på för CSKA och grabbarna sprang som aldrig förr. Efter tio kom 3-0 (Angergård igen) och efter en kvart stod det 4-0 (Kalle Widgren). I paus var siffrorna 5-0 (Mattias Falk). Det var inte kul för varannandagslaget Clear Channel, som dock kämpade emot så gott det gick. Espmark gjorde ytterligare ett mål innan det var dags för backkämpen David Granath att göra tre raka strutar. Efter 14.30 fick domaren slänga in handduken för det var dags för TÖ (teknisk överlägsenhet) när Magnus Engström gjorde 10-0. Om CSKA vinner mot ett darrigt Slitz samtidigt som ett formstarkt Mediacom besegrar Dagens Industri är kämparna i CSKA i slutspel. Vilken nykomling.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS ANGERGÅRD, CSKA MCCANN.