Premier League 15:e omgången 2003

Kanal 5 – Tip TV/IMG  5–3
K.
Daniel Cedercrona 3, Daniel Lundin, Mikael Fagerlund. T. Andreas Gustafsson 3.

Skrällarna har duggat tätt i slutomgångarna och vi trodde nog att det var slut på överraskningarna. Men idag slog blixten ner från en klarblå himmel igen. Tolfte placerade Kanal 5 har ju gått lite kräftgång i serien under hösten och skulle nu ta sig an serieledarna Tip TV/IMG. Det kunde väl bara gå på ett sätt. Men ack så fel man kan ha. Femman har ju en bra trupp när alla är samlade och det var dom idag. Matchen öppnades i ett högt tempo och redan efter tre minuter hade Daniel Cedercrona skaffat sig tre klockrena lägen. Det ena gick i mål till 1-0. Däremellan frestade Andreas Gustafsson Kalle Forsbeck med en fräck frispark men Kalle var med på noterna. Ett chockat Tip TV blev villrådiga och det spelet som dom skördat så fina framgångar med var helt plötsligt som bortblåst. Det var full fart framåt för bägge lagen och ett tag var det lite ¨raggarfotboll¨. Efter tolv minuter hade Thomas Sellin ett friläge som dock Leif Göransson avvärjde. Där var det nära 2-0. Istället kontrade Tip TV och Gustafsson kunde snyggt kvittera. Minuten senare gjorde Gustafsson mycket påpassligt även 1-2. På en minut vände alltså serieledarna 1-0 till 1-2 men det var inte slut på vändningarna. Med tre kvar av första halvlek fick Kanal 5 straff efter det att Sellin gjorts ner. Stramaren slog Cedercrona men Göransson räddade men returen nickades in av straffläggaren. I samma minut kontrade Femman och ett vidöppet försvar kunde inte hindra Cedercrona från att göra hattrick. Nu var det Femmans tur att vända 1-2 till 3-2. Andra halvlek kämpades det hej vilt och matchen levde i allra högsta grad. Ett nervöst Tip TV såg både seriesegern och slutspelsplatsen försvinna iväg och spelet blev än mer krampaktigt. Femman hade dock inget att förlora och efter åtta minuter grävde krigaren Sellin fram bollen samt serverade Daniel Lundin bollen på ett silverfat varpå 4-2 var ett faktum. Ett frustrerat Tip TV anföll med huvudet under armen och Kanal 5 tackade och tog emot samt kontrade ideligen. Göransson gjorde två fina räddningar på raken. Erik Sylvén hade ett gyllene läge till reducering men Kalle gjorde en benparad. Med fem kvar kunde Mikael Fagerlund göra även 5-2. Kanal 5 gjorde helt otippat sin absolut bästa match i deras Reklamseriehistoria. Tyvärr gick det ut över Tip TV/IMG, som dock hann med att reducera en gång till 3-5 genom Gustafsson igen men sedan var det stopp. Vi får hoppas att resultaten går Tip TV:s väg i nästa vecka och vi får hoppas att Kanal 5 presterar något liknande spel nästa år. Då blir man definitivt ett topplag. Tip TV har en nervös väntan på de andra resultaten. Nic Edwards och Kent Larsson var grymma på backen idag och släppte inte en jävel över bron. Tip TV har bara förlorat två matcher i år och vid bägge tillfällena var man serieledare.
MATCHENS LIRARE: DANIEL CEDERCRONA, KANAL 5

Carat Sverige – Mediaedge: CIA  5-0 (WO)

Aftonbladet – Mediaplanet  5–0 (WO)

Clear Channel – Digaloo  3–8
C. Niklas Borg 2, Joachim Beijmo. D. Niclas Ivarsson 3, Ronny Kannerberg 3, Stefan Säfström 2.

För några veckor sedan var det värmebölja och 18 grader varmt samt sydliga vindar. Men vi lever i Sverige så idag var det minus tre grader, frost på bilrutorna och halt väglag. Det svänger i vädret och det svänger på plan. Det var inte så kallt som man kunde ana eftersom det var vindstilla. Stefan Säfström spelade i alla fall i kortbyxor men han spelade som om han vore på Copacabana. Efter tio minuter hade han mycket vackert spelat fram till två mål gjorda av Niclas Ivarsson och Ronny Kannerberg. Sedan spädde Säfström på med två egna mål. Den här gången skulle väl inte Digaloo släppa sin ledning. Det gjorde man inte heller utan man gick fram till en 6-0 ledning i paus. Ivarsson gjorde två mål till och svarade därmed för ett hattrick i den första halvleken. Båda lagen hade spelare som kom sent på grund av trafikstockningar på E4. Den andra halvleken blev helt jämn och förvånadsvärt bra med tanke på lagens placering. Clear Channel spelade mycket bättre och vann de sista 20 minuterna med 3-2. Det betydde 8-3 till Digaloo. Kannerberg kom också upp i tre mål. Niklas Borg i CC bokfördes för två strutar och alltid dukige Joachim Beijmo svarade för ett. Välkommet åter 2004.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SÄFSTRÖM, DIGALOO.

Kramgo/FLT Media – TV 4  7–1
K.
Nikola Teofilovic 3, Claes Andberg 2, Daniel Wiklund, Leslie Marsden. T. Michael Bergdahl.

Kramgo/FLT Media avslutade säsongen på bästa tänkbara sätt. Man spelade glad anfallsfotboll och skapade mängder av målchanser. Laget fick dessutom en kanonstart när Claes Andberg gjorde både 1-0 och 2-0 redan efter två minuter. TV 4 gav inte upp och kämpade på bra men efter en kvart fastställde Nikola Teofilovic halvtidsresultatet 3-0. I andra halvlek var FLT sevärda och Kalle Hemmingsson fick verkligen visa vad han gick för i Fyrans mål. Trots detta gick FLT fram till segersiffrorna 7-1. Nikola gjorde två mål till och Daniel Wiklund smällde in ett i nättaket. Det målet som rev ner mest applåder från läktaren var dock när Leslie Marsden plockade ner en hörna samt satte själv fart över hela planen. Efter ett väggspel fick han tillbaka bollen samt gjorde ett snyggt mål. Reklamserien gillar offensiva målvakter. Kämpen Michael Bergdahl tröstmålade för TV 4. Kramgo/FLT Media kan bli riktigt giftiga nästa år. TV 4 likaså om man får dit gubbarna.
MATCHENS LIRARE: LESLIE MARSDEN, KRAMGO/FLT MEDIA.

Dagens Industri – Mediacom  1–1
D. Lars Karlsson. M. Johan Karlsson

Två av höstens hetaste lag i Premier League drabbade samman i den sista omgången, nämligen Dagens Industri och Mediacom. DI hade ju fått ytterligare en chans till en avgörande match om slutspelsplatserna tack vare att resultaten gått deras väg i slutomgångarna. Det var dock topplagens skräckmotståndare, Mediacom, som stod på andra sidan nätet idag. Heltaggade DI inledde klart bäst och hade ett klart grepp om matchen den första kvarten. Vi räknade till 3-4 bra avslut som strök både ribba och stolpe. Det hetaste läget hade pigge Johan Nilsson men utmärkte Johan Broshammar avvärjde friläget. Efterhand kom Mediacom in i matchen på allvar och både John Aleman och Daniel Hesser fick till två giftiga skott men nu var det Per Laredius tur att briljera. 0-0 blev halvtidsresultat. Den andra halvleken var helt jämn och det var en härlig inramning på matchen. Båda lagen gav allt och var tända. Matchen var juste, fantasifull och framför allt spännande. Med tio kvar så får vi se ett otroligt vackert mål. Johan Karlsson tar ner ett inkast på bröstet, vänder på en femöring och på halvvolley dundrar han bollen över målvakten och via stolpen nästan vid krysset och in. Ett riktigt praktskott och en enastående prestation av Karlsson. Vilt jubel bröt ut hos Mediacoms spelare. DI var värda minst ett mål men låg nu under med 0-1. Man gav inte upp utan kämpade och slet för varandra som aldrig förr. Man flyttade upp folk men det skapade blottor bakåt. Vid tre tillfällen kom Mediacom tre mot två men det sista passen gick aldrig fram. Med två kvar går Lasse Karlsson med sin otroliga spänst upp i en nickduell och hann precis före målvakten samt nickade in 1-1. Slutsekunderna blev dramatiska. Stefan Svanfeldt fick sista chansen men matchen slöt 1-1. Detta var en otroligt sevärd match där samtliga inblandade skall ha en stor eloge för fint uppträdande. Vi ser fram emot våren 2004 med stor glädje.
MATCHENS LIRARE: LARS KARLSSON, DAGENS INDUSTRI.

Slitz – CSKA McCANN  2–1
Jack Melcher Claesson 2. C. Enis Püpülek.

Seriemakaren hade lyckats till 100% detta år. I den sista Reklamseriematchen år 2003 så möttes Slitz och CSKA McCANN i en helt avgörande match där segraren gick till slutspel och förloraren missade detsamma. För Slitz del gällde det att spela oavgjort eller att vinna för då blev man dessutom seriesegrare. CSKA skulle bli seriesegrare om man vann med sex mål. Det var alltså dramatik på högsta nivå redan innan matchen. Alla minns väl vårpremiären då snötäcket var på en decimeter. Idag föll det stora snöflingor igen och planen var vit. Det var dock bara en centimeter pudersnö som faktiskt gjorde plan mjuk och skön. Det som lyste upp dom tappra reklamkrigarna var elljuset och en vacker halvmåne. Den första halvleken var helt jämn. Den som trivs alldeles utmärkt i snön är Jack Melcher Claesson. Vi minns ju hur han flög fram i premiären och gjorde fyra mål. I den tionde matchminuten fick Mikael Persson liggande på mittplan iväg en passning till Jack, som i sin tur satte fart längs högerkanten samt avslutade med att skjuta in bollen i den bortre burgaveln. Därmed fick Slitz det viktiga 1-0 målet. I den andra halvleken tvingades CSKA på offensiven vilket medförde att Slitz kontrade livsfarligt. I detta läge av matchen var Slitz närmare ett 2-0 mål än CSKA en kvittering. Det var också det som hände i den sjunde minuten när Jack tog tag i bollen igen och smällde in 2-0 med vänstern. Sista 10-12 minuterna böljade spelet fram och tillbaka och det var en mycket trevlig stämning på plan trots att matchen gällde så mycket. Det var tuffa men justa tag. De båda målvakterna Anders Strid och Niklas Hedberg var mycket bra. Strid har släppt in minst mål i hela Reklamserien. I pausen stod spelarna i Slitz backlinje och sa att dom måste hålla reda på den där lilla grabben i röd mössa. Det lyckades dom inte med när sex minuter återstod för då tog nämligen mannen med den röda mössan, Enis Püpülek, emot bollen felvänd, vände bort sin bevakare samt rullade proffsigt in reduceringen 1-2. Nu fick CSKA en äkta injektion och man gav allt de sista minuterna. Enis var inblandad i en straffsituation med två kvar men domaren friade liksom han gjorde i början på andra när Slitz hade en liknande situation. Till sist gick slutsignalen och trots många om och men så stod Slitz där som seriesegrare. Vi lyfter på hatten för dessa grabbar samt hälsar dom välkomna till Serie A nästa år. För nykomlingen CSKA var premiäråret mer än bra och man hade alltså chans på att vinna hela serien inför slutrundan. Man lyckades inte med det med gubbarna föll med flaggan i topp. Johan Malmberg var mycket vass idag. Klaus Bengtsson såg belåten ut. Lycka till i slutspelet.
MATCHENS LIRARE: JOHAN MALMBERG, SLITZ.

Hill & Knowlton – Starcom  5-0 (WO)