Serie A 1:a omgången 2003

Grand Sociedad – BOW reklam  5–3
G.
Andreas Krantz 3, Björn Ericsson 2. B. Peter Kisfaludy, Stefan Söderström, Thomas Nyström.

Grand Sociedad spelade äckligt disciplinerat och var otroligt effektiva. Matchen var jämn inledningsvis och Björn Ericsson sprang som en furie och rev djupa sår i BOW reklams backlinje och efter tio minuter fick han utdelning. Eriksson tog sedan helt slut och syrgasen var nära varpå GS anfallsspel försvann. BOW började trycka på ordentligt och med tre kvar kunde Peter Kisfaludy välförtjänt kvittera med ett skott under ribban efter en fin passning från Hans Pettersson. GS räddades av gong-gongen när halvtidssignalen ljöd. Efter en välbehövlig vila kunde Andreas Krantz göra 2-1 redan efter 30 sekunder och minuten senare så gjorde Ericsson lite turligt även 3-1. BOW:s stjärngäng fick då jobba i dubbel uppförsbacke. Man tryckte på ordentligt men det var nu lagkaptenen och tillika debuterande målvakten Lars Löfgren klev in i handlingarna. Han gjorde tre kanonräddningar på rad och hade stolpen med sig vid ett tillfälle samt en gnutta flax för BOW radade upp lägen. Till sist kom reduceringen när pigge Stefan Söderström bredsidade in bollen till 2-3. Lyckan blev dock kortvarig för planens kung, Krantz, blev neddragen när han skulle rulla in bollen i öppet mål. Straffen slog han in själv. BOW hade två mål upp igen och när även 5-2 kom genom Krantz var matchen körd. Thomas Nyströms reducering hjälpte inte. De smarta gubbarna vann. BOW ser dock vassa ut i år.
MATCHENS LIRARE: LARS LÖFGREN, GRAND SOCIEDAD.

Svea – Tössinger & Co  2–1
Jens Lundström, Mårten Forsell. T. Magnus Bernåker.

Svea svarade för en liten skräll då man besegrade det tilltänkta topplaget Tössinger & Co med knappa 2-1. Tössinger inledde klart bra och skaffade sig tre målchanser redan första fem. Men dom kom av sig när Mårten Forsell slog ett stenhårt inlägg som Jens Lundström mötte på volley och så satt bollen i nätmaskorna. En kämpande Magnus Bernåker kunde lite senare kvittera. I andra halvlek tog Tössinger över helt och chanserna radades upp men Magnus Wihlborg var omutlig i målet. Sveas kontringar var som vanligt vassa och på en sådan kunde Forsell göra 2-1. Sista fem ven bollarna runt Sveamålet men dom två giftigaste chanserna hade Svea men nu var det Peter Carlssons tur att briljera med två otroliga reflexräddningar. Ett kämpande Svea vann. Tössinger kommer nog att bli giftiga framöver.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS WIHLBORG, SVEA.

Argumentor – Spoon SC   2–2
Mikael Norberg 2. S. Peter Krokstrand, Pelle Bäckman.

Argumentor kämpade till sig en poäng i premiären och med lite flyt hade man åkt till jobbet med en seger. Matchen var jämn men med ett litet bollövertag för Spoon SC. Båda lagen hade varsin stolpträff första fem. Med sju minuter kvar av halvleken forsar Mikael Norberg fram längst kanten men faller men får med sig bollen på något underligt sätt (bl.a. ofrivilligt med handen) och liggande får han till ett skott som smiter in. Spoon kommer igen och träffar stolpen ytterligare en gång innan paus. Redan efter 30 sekunder på andra ¨föll¨ Spoons nya taktik som skulle ge dom en seger för Norberg gjorde sitt andra mål. Spoon skjuter sedan i ribban men på en straff kommer ett rättvist reduceringsmål. Sista kvarten jagar Spoon för ytterligare ett mål men Bosse Gripevall i målet storspelar. Precis när man börjar tro att Argumentor skall hålla undan så kan Pelle Bäckman mycket påpassligt tåa in 2-2. Sista målchansen i matchen blir Argumentors. Johan Wilny driver bollen från egen planhalva men de avslutande skottet tar i stolpen. I Paul Lindholm har Argumentor gjort en kanontransfer. Snabb, teknisk och framförallt löpvillig.
MATCHENS LIRARE: BO GRIPEVALL, ARGUMENTOR.

Eurosport – Brindfors  5–1
Andreas Fält 2, Torbjörn Sahlin, Anders Lindblad, Jarno Nieminen. B. Anders Gravin.

Eurosport startade upp med en fem-etta i vårsolen. Man vann rättvist men hade en gnutta flax vid flertalet tillfällen. Både 1-0 (Torbjörn Sahlin) och 2-0 (Andreas Fält) gick via samma stolpe. Brindfors kämpade på bra idag men sportsliga framgångar har det varit glest med den senaste tiden. Om en vecka är det precis ett år sedan laget vann en match i Serie A. I dag hade man lite missflyt. Först reducerade Anders Gravin till 1-2. Sedan missade man ett friläge varpå Eurosport gjorde 3-1 i anfallet efter genom Anders Lindblad. I andra träffade Brindfors ribban varpå Eurosport kontrade in 4-1 och saken var klar. Sista tio blev gubbarna i båda lagen trötta och det blev lite Hawaii. Då klev de båda målvakterna Åke Johansson och Erik Karlsson in i handlingarna och gjorde några spektakulära räddningar. Karlsson är viktig för Brindfors. Han har en härligt positiv inställning till fotbolls(livet). Fält (två mål) hade lår som Rummenigge och Jarno Nieminen nätade.
MATCHENS LIRARE: ERIK KARLSSON, BRINDFORS.

MarknadsTaktik – AGO Reklam  5–2
Jonas Boström 2, Dick Carlsson, Janne Rydberg, Freddy Hägglund. A. Per Apelgren, Fredrik Sträng.

MarknadsTaktik chockade alla när man denna härliga vårmorgon spelade drömfotboll och besegrade de regerande mästarna AGO Reklam med 5-2. MT inledde med att hålla i bollen i två minuter och avslutade med en nick tätt utanför av Jonas Boström. AGO slog sedan en långboll som Per Apelgren tog ner. Apel fintade skott med högern men la över bollen till vänstern och dundrade in 1-0. Då kom MT av sig varpå AGO spelade en mycket fin fotboll i en tiominutersperiod anförda av playmakern Apelgren. När han tröttnade tog MT över spelet igen och efter ett snabbt anfall kunde Dick Carlsson slå in 1-1 efter en retur. Minuterna senare så kämpar Boström in även 2-1 efter en tilltrasslad situation. Nu spelade MT grymt bra och följaktligen kom även 3-1 när Janne Rydberg på ytterligare en retur gjorde mål. En bra halvlek avslutas med att Fredrik Sträng skjuter bollen över ur fritt läge. I andra har AGO bara en sak att göra, nämligen anfalla och det gör man ganska bra. MT kontrar och Boström gör 4-1 efter en, ja just det, retur. Målvakten i AGO gör en bra första räddning men MT har marginalerna med sig samt är aggressiva. Matchen är så gott som körd och sista kvarten spelas en trevlig fotboll där båda lagen håller bollen på backen. Det blir varsitt mål till.
MATCHENS LIRARE: JONAS BOSTRÖM, MARKNADSTAKTIK.

MindShare – Text & Rubrik  1–2
Torbjörn Larsson. T. Tor Sundberg, Patrik Raune.

Det blev Text & Rubrik som drog det längsta strået i år mot MindShare. Det var annars MS som tog ledningen med 1-0 på straff genom Torbjörn Larsson. T & R kvitterade minuten senare efter en strumprullare av gamle hederlige Tor Sundberg. Sedan var match jämn och ett härligt ställningskrig bröt ut och med tio kvar började man ställa in sig på ett kryss. T & R breda trupp började dock sakta men säkert ge utslag och MS kontringar blev allt färre och med sju kvar kom segermålet. Patrik Raune gick högt upp på en hörna och nickade elegant in bollen. MS orkade inte med en storoffensiv utan det var snarare T & R som var närmare ytterligare ett mål mot slutet. David Schwielers kanon i ribbkrysset var en härlig pärla.
MATCHENS LIRARE: PATRIK RAUNE, TEXT & RUBRIK.