Serie A 2:a omgången 2003

Brindfors – Grand Sociedad  3-3
B. Joachim Ahlm, Andreas Göthe, Thony Andersson. G. Håkan Sjöstrand, Owe Wahlberg, Miles de Champs.

Brindfors och Grand Sociedad delade broderligt på poängen i en underhållande och trevlig match på Valborgsmässoaftonens morgon. Brindfors som inte vunnit en seriematch på ett år tog ledningen med 1-0 genom Joachim Ahlm. Duktige Håkan Sjöstrand kvitterade minuterna efter. GS hade fem hörnor i första halvlek och vid varje tillfälle nickades bollen tätt utanför eller över av olika gubbar. Grymma hörnor, det var bara målen som fattades. Istället kunde årsdebuterande Andreas Göthe göra 2-1 tre sekunder in på andra halvlek. Även denna gång fick inte Brindfors vara i ledning särskilt länge för Owe Wahlberg kunde med en välriktad tåpaj kvittera till 2-2. Sista kvarten var jämn, spännande och spelet tuffade till sig lite. Ingen ville ju vika ner sig. Med sju kvar så gör Thony Andersson 3-2 och nu var segern nära. Med fem kvar presenterade sig nummer 10, Miles de Champs (vilket vinnarnamn). Han kunde fastställa slutresultatet 3-3 vilket var rättvist. Pelle Kotschack spelade hela matchen och gjorde inte ett misstag. Djurgårdarna är fulla av självförtroende.
MATCHENS LIRARE: PELLE KOTSCHACK, GRAND SOCIEDAD.

Spoon SC – Svea  5-3
Sp. Marcus Hallberg 2, Henrik Göthberg, Olle Källström, Peter Krokstrand. Sv. Jens Lundström 3.

Matchen mellan Spoon SC och Svea startade i ett rasande tempo och redan efter fem minuter hade målvakterna Magnus Wihlborg och Patrik Persson gjorde två kanonräddningar var. Olle Källströms rökare i stolpen ytterligare några minuter senare var värd ett bättre öde. Första målet kom sedan efter ett klassiskt Svea mål. Mårten Forsell ryckte loss på kanten och serverade Jens Lundström bollen och så stod det 1-0 på anslagstavlan. Minuterna senare kvitterar Henrik Göthberg till 1-1. Innan halvlekens slut så träffar Spoon stolpen en gång till. I början på andra så var Svea riktigt på hugget och heta Lundström kunde via stolpen göra 2-1. Bara minuten senare gjorde Lundström även 3-1 via en nick och i detta läge på matchen såg Svea ut som ett segrarlag. Men på tre raska minuter i mitten på sluthalvleken kunde Spoon göra två lättvindiga mål och så var det hastigt och lustigt 3-3. Svea gjorde ett sista ryck att avgöra och både Lundström och Petter Wåhlén sköt via målvaktens händer i var sin stolpe. Lundström hade även en som strök målramen och när vi började ställa in oss på ytterligare en 3-3 match så kontrade Spoon och Marcus Hallberg nickade in 4-3 varpå han blev tvåmålsskytt. Svea tog då ¨ut målvakten¨ och i öppen kasse rullade Peter Krokstrand in 5-3. Det är starkt av Spoon att vända 1-3 till 5-3 under matchens sista elva minuter. Hade Svea spelat lite smartare hade man fått med sig minst en poäng idag. Men det är samtidigt härligt med lag som spelar efter melodin full fart framåt. Vänta bara till Mårten Forsell orkar köra med full sula längre än en kvart. Kalle Schröder var bra idag.
MATCHENS LIRARE: JENS LUNDSTRÖM, SVEA.

Text & Rubrik – Argumentor  0–6
A. Paul Lindholm 2, Johan Wilny 2, Mattias Ringwall, Mikael Norberg.

Vilken urladdning Argumentor. Den andra halvleken mot Text & Rubrik är troligtvis Argumentors bästa någonsin. Den konkurerar med premiären för två år sedan när man vann mot just T & R med 8-1. Argumentor inledde piggt men sedan var det T & R för hela slanten. Argumentor räddades av gonggongen i den första halvleken och Bo Gripevall storspelade i målet. Ett resultat som 2-0 till de gula hade varit normalt. I andra hände det osannolika. Efter sju minuter stod det 4-0 till Argumentor. Vad hade oddset varit på det, 1000 gånger pengarna? Det var otroligt vasse Paul Lindholm som hade nätat två gånger. En tränares drömspelare. Lojal, löpvilligt, stryktålig, mycket snabb i djupled och gör mål. Strategen Mattias Ringwall och klurige Mikael Norberg var även de målskyttar. Den store segerorganisatören var dock Johan Wilny. Han svarade för fyra målgivande passningar samt avslutade med att elegant rulla in 5-0 och 6-0. Några spelare i motståndarena tyckte han påminde om Ryan Giggs, både i spelstil och utseende! Argumentor ligger nu trea.
MATCHENS LIRARE: JOHAN WILNY, ARGUMENTOR.

Eurosport – MindShare  6–1
E. Per Boström 2, Lennart Claesson, Tony Almén, Frederic Pavlidis, Torbjörn Sahlin. M. Nicklas Johansson.

Eurosport behåller sin serieledning efter en lätt 6-1 seger över ett decimerat MindShare. Matchen var jämn första kvarten och Per Boströms ledningsmål kunde lika gärna varit 1-1 om inte Kenneth Danielssons nick tagit i ribban. Lennart Claesson gjorde ett psykologiskt mål i sista minuten på första men spiken i kistan kom med tio kvar då ¨doldisen¨ Per Boström gjorde sitt andra mål och matchens 3-0 mål. Sista sju-åtta minuterna kroknade MS och 3-0 blev 6-1. Frederic Pavlidis hade två i stolpen men fick till sist in den via stolpen. Tony Almén och Torbjörn Sahlin var två andra glada målskyttar. Vem hade trott att Åke Johanssons gäng skulle toppa efter två omgångar i denna stjärnspäckade Serie A. Det känns som om kontraktet redan är klart.
MATCHENS LIRARE: PER BOSTRÖM, EUROSPORT.

Tössinger & Co. – MarknadsTaktik  1–3
Stefan Alvén. M. Freddy Hägglund, Jonas Boström, Pelle Ericsson.

Segertåget fortsätter för MarknadsTaktik. Nu har man i tur och ordning besegrat AGO reklam, Text & Rubrik (cupen) och nu Tössinger & Co. Idag kom man inte upp i samma nivå spelmässigt men man har ett härligt flyt och en underbar stämning i laget just nu. Det var Tössinger som var det bättre laget i den första halvleken och man skapade även en mängd chanser. Ulf Kramer var som Beckenbauer och Michel Rydberg storspelade i målet. MT hade dock några otroliga minuter i slutet på halvleken. Första gick en förlupen boll fram till Freddy Hägglund, som fri med målvakten rullade in 1-0. Bara minuten senare kämpade Jonas Boström på sedvanligt vis samt med vänstern dundrade han in 2-0. Vilken vändning på matchbilden. Redan efter 30 sekunder in på slutrundan kunde Stefan Alvén sätta dit reduceringen i burgaveln och nu satte Tössinger gasen i botten. MT kontringar var inte ofarliga men det var klart närmare 2-2 än 3-1. Man krigade dock sig blodiga mot en välorganiserad köttmur och mot slutet bedarrade offensiven varpå Pelle Ericsson klippte in 3-1 med ett mäktigt skott (med vänstern såklart) i det vänstra krysset.
MATCHENS LIRARE: MICHEL RYDBERG, MARKNADSTAKTIK.

AGO Reklam – BOW reklam  3–3
A. Per Apelgren, Jonas Henriksson, Per Jonsén. B. Stefan Söderström 2, Peter Kisfaludy.

BOW reklam och AGO Reklam bjöd på en riktig toppmatch. Det vimlade av gamla avdankade storspelare på planen idag och spelet höll högsta klass och så fick vi se otroligt vackra mål. Efter sju minuter kunde Stefan Söderström dundra in 1-0 med vänstern och BOW kändes marginellt bättre. Några minuter senare skjuter Michel Gordin ett skott som Per Apelgren styr in till 1-1, som också blev halvtidssiffror. I andra halvlek är spelet fortfarande av hög klass och i den femte matchminuten gör Peter Kisfaludy årets mål. Med en underbar teknik dribblar han bort två motståndare samt prickskjuter det vänstra krysset. Ett riktigt proffsmål. BOW har medvind och när Söderström gör sitt andra mål vilket betyder 3-1 med sex minuter kvar tror nog alla att detta var segermålet. AGO med sina mycket eleganta tröjor med två stjärnor på bröstet (seger i både Reklamseriecupen och det hela Reklamserieslutspelet) ger inte upp. Med fem kvar avancerar Jonas Henriksson sig fram över planen och avslutar med att dundra in 2-3 efter ett skott som for fram som en häxpipa samt träffade precis mitt i målet. AGO satsar allt i en sista offensiv och Micke Eklund i målet gör minst en kvalificerad räddning. Med tre kvar får AGO en hörna och upp i luften går Per Jonsén samt nickar in bollen exakt i bortre krysset. En tuff men trevlig match slutar 3-3. Båda dessa lag kan gå långt i år.
MATCHENS LIRARE: PETER KISFALUDY, BOW REKLAM.