Serie A 3:e omgången 2003

Grand Sociedad – MarknadsTaktik  2–3
G. Stephan Frank 2. M. Pelle Ericsson, Freddy Hägglund, Mikael Örnliden.

MarknadsTaktik tog sin fjärde raka seger (3 i serien + 1 i cupen) när man slog tillbaka Grand Sociedad, som därmed förlorade sin första match för året. MT är inne i ett mycket positivt stim och inledde denna match bra. Men det dröjde till den tionde minuten innan Pelle Ericsson smällde in 1-0 med vänstern. I anfallet efter kunde evigt unge Freddy Hägglund behärskat rulla in 2-0. GS kom tillbaka in i matchen när laget fick en hörna med två kvar av halvleken och vid den bortre stolpen dök Stephan Frank upp samt lättade in reduceringen. MT centrade och bollen gick till Mikael Örnliden som med årets hårdaste skott från 20 meter gjorde 3-1 via stolpen. I andra halvlek var spelet öppet och både Michel Rydberg och nyförvärvet Christer Påhlsson fick visa att det var två bra målvakter. Vi minns speciellt Pelle Kotschacks kanon i ribban från 25 meter. Med tre kvar gör GS en specialare. Ett långt inkast som Johan Hornhammar nickskarvar vidare till Frank som i sin tur nickar in 2-3. Sista minuterna blir dramatiska men det blir inga fler mål.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL ÖRNLIDEN, MARKNADSTAKTIK.

Svea – Argumentor  3–5
Michael Kjell 2, Thomas Svensson. A. Mikael Norberg 3, Paul Lindholm, Johan Wilny.

Argumentors inledning på matchen kan bara sammanfattas i ett ord, - Chockstart! Redan efter 45 sekunder så gör Mikael Norberg 1-0. Ytterligare 45 sekunder senare lobbar samme Norberg in 2-0 från 20 meter. Inte nog med det. I den fjärde minuten så smäller Paul Lindholm in 3-0. Vilket lag som helst hade nog gett upp men inte krigarna i Svea som f.ö. blev tagna på sängen med sitt eget vapen. Efter hand spelade Svea upp sig och man började rada upp chanser. Jens Lundström hade flera stycken men hade inget flyt idag. Med två sekunder kvar av halvleken kunde till sist Svea reducera till 1-3 genom Michael Kjell. Svea startade andra halvan precis som man avslutade den första, nämligen med att göra mål. Det var Kjell som gjorde sitt andra mål. Nu öppnades matchen på vid gavel och målchanser skapade från bägge lagen. Efter nio minuter slår Serie A:s utropstecken så här långt in på serien till igen. Mannen utan bredsida, Mikael Norberg, gör sitt tredje mål och nu har Argumentor två upp igen. Gubben Thomas Svensson gör påpassligt 3-4 och sista sju minuterna blir spännande. Kjell är nära sitt tredje mål och Argumentor har en i ribban. Matchen är sevärd men spiken i kistan kommer med tre kvar när Johan ¨Giggs¨ Wilny smäller in 5-3 på straff. Vilken start för nykomlingen i Serie A.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL NORBERG, ARGUMENTOR

Eurosport – BOW reklam   1–3
Andreas Fält. B. Viktor Jeansson, Peter Kisfaludy, Stefan Söderström.

BOW reklam gjorde en mycket bra match när man vände ett hotande 0-1 underläge i paus till en rättvis 3-1 viktoria. Det var annars serieledarna Eurosport som inledde bäst och efter tio minuter så gör Andreas Fält ett mål som betyder 0-1. I anfallet efter så dundrar Johan Fröblom bollen i stolpen och där var 0-2 nära. Efter ca en kvart börjar BOW komma in i matchen och spelarna börjar hitta sina positioner. Peter Kisfaludy och debutanten Viktor Jeansson sågar sig igenom ett par gånger men målen uteblir tack vare storspel från Nicklas Palm i målet. I andra halvlek tappar Eurosport initiativet och BOW börjar spela en mycket fin fotboll. Mycket riktigt kommer också kvitteringen när Viktor Jeansson på egen hand vänder och vrider samt dundrar in bollen i gaveln. I den sjätte minuten så rycker Stefan Söderström fram på högerkanten samt skär in mot mål och väl nere på kortlinjen spelar han elegant snett inåt bakåt till Kisfaludy, som i sint tur gör en bra mottagning med vänstern samt lättar in 2-1 i nättaket med högern. Nu är BOW verkligen på gång och Söderström gör även 3-1. Eurosport ger givetvis inte upp men Michael Eklund tar det han skall i målet och backlinjen med Janne Eklund och Thomas Nyström är felfri. Nyströms huvudspel var av yttersta klass. Pappa Olle Jeansson var pigg.
MATCHENS LIRARE: THOMAS NYSTRÖM, BOW REKLAM.

Tössinger & Co – AGO Reklam   2–2
Christian Gröning, Kristian Jältsäter. A. Peter Nierenburg, Jonas Henriksson.

De två tilltänkta topplagen Tössinger & Co och AGO Reklam har inlett säsongen skralt om man tittar på poängflödet. Dagens match vittnar dock på att dom verkligen kommer att bli två topplag. Det bjöds på fin fotboll. Efter en jämn inledning kunde Christian Gröning ge Tössinger ledningen efter en kvart. Minuten senare kunde Peter Nierenburg gå upp, hänga kvar samt nicka in 1-1. Andra halvlek inleddes på ett märkligt sätt. Det var AGO som centrade men efter 10 sekunder hade Kristian Jältsäter gjort 2-1 för Tössinger. Resten av halvleken var ett ställningskrig där båda lagen hade lägen för ytterligare mål. Det blev dock bara ett mål till och det gjordes av Jonas Henriksson vilket betydde att slutresultatet skrevs 2-2. Det var ytterst nära att Tössinger avgjort i matchens sista sekunder men Kent Böschen gjorde en kanonräddning.
MATCHENS LIRARE: KENT BÖSCHEN, AGO REKLAM.

Text & Rubrik – Brindfors   2–0
Håkan Tranér, Niklas Anbratt.

Text & Rubrik och Brindfors bjöd på en mycket trevlig match i det underbara vårvädret. Stämningen på plan mellan spelarna var så där bra så man blir glad. De gula tog sig upp på en slutspelsplats igen efter att ha vunnit med 2-0 samt haft tre skott i stolpen. Det ena stolpskottet sköt Sture Johansson varpå returen sköts över av samma man. T & R förde spelet långa stunder i matchen men Brindfors kontringar var inte ofarliga och minst ett mål var dom värda. Markus Bergkvist i Brindfors mål var direkt lysande. Ludvig Grimlund höll nollan. Håkan Tranér och Niklas Anbratt var T & R:s målskyttar.
MATCHENS LIRARE: MARKUS BERGKVIST, BRINDFORS.

Spoon SC – MindShare United   3–1
Mikael Göransson, Pelle Bäckman, Henrik Göthberg. M. Robert Schwartz.

Spoon SC har fått en kanonstart på säsongen i Serie A. Idag var man det bättre laget mot MindShare United och vann med 3-1. Därmed är man fortfarande obesegrade. Efter tio minuter kunde Mikael Göransson göra det första målet som betydde 1-0. Sedan var det ställningskrig i ca 20 minuter men med sju minuter kvar av matchen kom det förlösande 2-0 målet genom Pelle Bäckman, som gjorde en härlig tvåfotare innan skottet. Henrik Göthberg punkterade definitivt matchen när han gjorde 3-0. Duktige Patrik Persson fick inte hålla nollan för med 30 sekunder kvar reducerade tekniske Robert Schwartz. Kom igen MSU.
MATCHENS LIRARE: PATRIK PERSSON, SPOON SC.