Serie A 4:e omgången 2003

BOW reklam – Text & Rubrik  1–1
B. Peter Kisfaludy. T. Björn Schönbeck.

Detta var en historisk match på Tanto BP. Sedan Reklamserien startade i seriespel 1958 har serien bara spelats på Hjorthagens IP. Enda gången den traditionen bröts var när Hjortis dränerades om 1980. Då spelades matcherna på Spånga IP. Det var då jag (Tommy Söderström) började döma. Den som vann serien fick på den tiden arrangera nästa års serie. BOW reklam var seriearrangörer och Bosse Wicksell lagkapten. Han frågade mig om jag ville tjäna 70:- per match och det ville man ju på den tiden. Det lag som spelade första matchen fick hämta mig på morgonen. Ibland fick man åka motorcykel och någon gång blev man bortglömd. En gång fattades det folk så då fick man hoppa in i det laget. 8 mål stänkte man in i den matchen. Endast tre gånger på 24 år har ambulansen fått hämta någon p.g.a. skada. 1990 fick Philip Jones dilerium och satt och skakade i omklädningsrummet efter matchen. Sture Johansson fick åka för något år sedan men han var tillbaka i spel efter några omgångar, han är ju en krutgubbe. En kille i AGO Reklam bröt benet och idag var olyckan framme för fjärde gången. I en helt lugn match utan frisparkar mellan BOW reklam och Text & Rubrik sparkade Janne Eklund och Alexander Rauscher ihop varpå den sistnämnda bröt benen i en ren olyckshändelse. Om man får åka ambulans får man åka till Kanarieöarna som plåster på såret. Matchen spelades i 26 minuter och var helt jämn. Peter Kisfaludy gjorde 1-0 i slutet på första och Björn Schönbeck 1-1 i början på andra. Vädret var underbart men efter olyckan valde vi alla att bryta och matchen slöt rättvist 1-1.
MATCHENS LIRARE: DET SKÖNA VÄDRET.

MindShare United – Svea   0-5 (W.O)

AGO Reklam – Grand Sociedad   2–3
Martin Mc Ardle, Magnus Laurin. G. Andreas Krantz 2, Johan Hornhammar.

Grand Sociedad och AGO Reklam spelade en mycket bra Reklamseriematch i det underbara sommarvädret. Båda lagen kände lite på varandra de första fem minuterna och under den tiden fick båda lagen var sitt slumpmål genom Andreas Krantz och Martin Mc Ardle. Sedan tog matchen fart och sista kvarten på första halvlek bjöds det på underhållande fotboll. I målväg hände det att Johan Hornhammar elegant styrde in 2-1 och det blev också halvtidsresultatet. Under andra halvleks första tio minuter bjöd GS upp till en sagolik dans. Man var bra hemåt samt anföll väldigt listigt och vi räknade till fyra klara målchanser som dock inte blev mål. 3-1 kom lite senare när Putte Ramberg, Hornhammar och Krantz hade kattens lek med råttan och bollen gick som på ett snöre. Den sistnämnde avslutade med att göra 3-1. Vi trodde nog att detta mål var spiken men AGO:s duktiga lag med flera härliga spelare i laget vägrade ge upp. Kämpen Magnus Laurin reducerade med sju kvar och nu tände AGO till på riktigt. Sista fem jagade man en kvittering och chanser fanns men till sist höll Grand Sociedad undan och vann med 3-2. Ulf Olofsson spelade lite längre bak i planen idag och gjorde det mycket bra.
MATCHENS LIRARE: ULF OLOFSSON, GRAND SOCIEDAD.

Brindfors – Spoon SC   3–6
Thony Andersson, Joachim Ahlm, Erik Höglund. S. Olle Källström 4, Henrik Göthberg, Pelle Bäckman.

Allsvenskan har en Källström (Kim), som dominerar och gör mål. Reklamserien har en Källström (Olle), som dominerar och gör mål. Spoon SC har ett härligt flyt i laget för tillfället och det går knappt stoppa dem. Dagens match mot Brindfors var helt jämn, ja det var t.o.m. ett spelövertag för Brindfors stundtals. Det började med att Thony Andersson gav Brindfors ledningen efter 30 sekunder. Man hade sedan bud även på tvåan. Istället så hade Spoon en riktig lyckominut i mitten på halvleken. Först kvitterade Henrik Göthberg och sedan började Källström show. Han nickade in 2-1 efter hörna. Duktige Joachim Ahlm stack emellan med att skjuta 2-2. Innan paus fick Spoon ytterligare en hörna och vem var där om inte Källström och stötte in 3-2. Efter sex minuter in på andra så rundade Källström keepern och la in 4-2 och då skall ni veta att Brindfors haft flertalet fina kvitteringschanser innan. Pelle Bäckman gjorde 5-2 innan Källström gjorde sitt fjärde mål vilket betydde 6-2. Erik Höglund reducerade till 3-6 och där stannade målskyttet. Det är synd om Brindfors. Man har inte vunnit i serien på 13 månader och det var över ett år sedan man vann en match i Reklamserien. Det var på Norska nationaldagen. Dagens match var dock ett stort steg framåt. Man vann skottstatistiken klart. Spoon är fortfarande obesegrat i årets Serie A. Per Olsson är en nöjd lagkapten i sin läckra bil.
MATCHENS LIRARE: OLLE KÄLLSTRÖM, SPOON SC.

MarknadsTaktik – Eurosport  3-2
M. Mikael Örnliden, Stefan Karlsson, Freddy Hägglund. E. Jarno Nieminen, Frederic Pavlidis.

Nu är det dags att ta MarknadsTaktik på allvar. Att man vann dagens match mot Eurosport tyder på bra lagmoral. Det var nämligen så att Eurosport spelade ut MT första kvarten. Vid ett tillfälle gjorde Michel Rydberg en kanonräddning. Sedan var Fredrik Ericson helt fri men bollen rullades utanför stolpen. Samme Ericson sköt klockrent i stolpens insida. Efter en kvart hade MT sitt första avslut när Mikael Örnliden nickade tätt utanför. Minuten senare så gör Örnliden 1-0 och det var inte rättvist i detta läge av matchen. Minuten senare dundrar Jarno Nieminen in 1-1 med sträckt vrist i burgaveln. Redan i den andra halvlekens första minut gör Frederic Pavlidis 2-1 till Eurosport och så var ¨ordningen återställd¨. MT hade dock kommit in lite i matchen och minuterna senare slår Freddy Hägglund sin andra målgivande passning och denna gång gör Stefan Karlsson 2-2. Sedan blir det ett ställningskrig och matchen är nu helt jämn. Med nio minuter kvar klackpassar Örnliden fram Hägglund, som avancerar fram från halva plan samt avslutar med att iskallt göra 3-2. Sista fem satsar Eurosport allt för en kvittering och målchanser skapas men samtidigt har MT fina kontringslägen. Eurosport dundrar ytterligare ett skott i stolpens insida men Rydberg har änglavakt idag.
MATCHENS LIRARE: FREDDY HÄGGLUND, MARKNADSTAKTIK.

Argumentor – Tössinger & Co  4-4
Mattias Ringwall 2, Paul Lindholm, Johan Ringberger. T. Christian Gröning 2, Rickard Westerberg, Magnus Bernåker.

Matchen mellan Argumentor och Tössinger var en mycket bra korpmatch. Tössinger inledde i stor stil och redan efter en minut hade Christian Gröning gjort 0-1. Minuten senare har Tössinger en i stolpen och hade inte Bo Gripevall storspelat i målet hade ställningen varit 0-3 efter tio minuter. Under denna match var rubrikerna klara vid två tillfällen. Först skulle de stå ungefär. - Det behövdes ett planbyte för att Tössinger skulle ta sin första seger etc. Sedan vände matchbilden totalt och Argumentor spelade en otroligt bra fotboll under en tiominuters period. Frågan var om något lag hittills under årets serie spelat bättre. Rubriken hade väl ungefär låtit så här. – Argumentor spelade som Polen i WM 1974. Laget spelade ett fint försvarsspel samt ställde om från försvar till anfall blixtsnabbt. Paul Lindholm och Mikael Norberg var som Lato och Gadoscha. Gripevall kastade ut bollen i djupet till Norberg, som ryckte och sköt. Returen sköts in av Lindholm. Minuterna senare skjuter Mattias Ringwall ett kanonskott vid stolproten och 0-1 hade blivit 2-1. Duktige Johan Ringberger gör sedan 3-1 och totalfotbollen är ett faktum. I andra halvlek fortsätter Argumentors storspel men nu är det Tössinger som har lite flyt. På fyra minuter gör man två mål. Först ut är Gröning och sedan nickar Rickard Westerberg in 3-3. Matchen är spännande och jämn och med sju kvar så visar Mathias Tauberman stort spelsinne när alla väntar på ett skott så spelar han fram Magnus Bernåker som har öppet mål och nu hade 3-1 blivit 3-4 i svängningarnas match. Det skulle dock bli ett mål till när fightern Ringwall vräker sig fram och stöter in bollen efter ett inkast till 4-4. Sista fem blir dramatiska. Adam Stevens har en jättechans och det luktade straff vid något tillfälle för Tössinger men en trevlig match slöt 4-4.
MATCHENS LIRARE: PAUL LINDHOLM, ARGUMENTOR.