Serie A 5:e omgången 2003

BOW reklam – Spoon SC  0–2
Gustave Gaudras, Marcus Hallberg.

Spoon SC stal poängen från BOW reklam denna härliga sommarmorgon och därmed är laget fortfarande obesegrat under årets Serie A spel. Men det var BOW som inledde klart bäst och man kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Patrik Persson i Spoons mål var verkligen formidabel samtidigt som BOW:s många avslut var under all kritik. Olle Jeansson träffade stolpen och Hasse Pettersson träffade ribban men samtidigt var Spoons kontringar farliga men 0-0 blev halvtidsresultat. Det fortsatte i samma stil i andra och efter sex minuter kom målet. Ja just det, för Spoon. Det var Gustave Gaudras som höll sig framme och gjorde påpassligt 1-0. BOW blev desperata och satsade allt framåt och på Spoons andra anfall i andra halvlek fick man en hörna och så var det dags för 2-0 i den tolfte minuten. Då förstod vi att det var Spoons match. Laget har spelat bra under hela våren men man har samtidigt marginalerna på sin sida. Då är man ett topplag. Bra försvar och listiga kontringar är segervapnet. BOW har också spelat bra men har bara vunnit en match. Det är en gåta med det laget.
MATCHENS LIRARE: PATRIK PERSSON, SPOON SC.

Argumentor – MindShare United  3–3
Johan Wilny, Mathias Stegrud, Mattias Ringwall. M. Lars Jacobsson 2, Robert Schwartz.

Äntligen kom MindShare Uniteds första poäng men det borde varit en seger. Man hade nämligen vänt ett hotande 1-2 underläge till en 3-2 ledning efter att visat stort hjärta och fint kämpahumör. Det började med att Johan Wilny slog en hörna direkt i mål till 0-1. Minuterna senare så gick Robert Schwartz upp och kom högst i en nickduell varpå bollen gick i mål till 1-1. Sedan var Argumentor det något bättre laget och efter tretton minuter kunde Mathias Stegrud göra sitt första mål på tre år vilket betydde 1-2. MS kom igen mycket starkt och i slutet på första träffade Henrik Eriksson stolpen och sedan missade laget ett friläge. Efter sju minuter på andra kvitterade Lars Jacobsson till 2-2 och nu var MS på gång. Debutanten Jacobsson gjorde även 3-2 och så fick vi se en härlig bicycleta av Manuel Lindberg som tyvärr ej resulterade. Minuterna tickade iväg och MS var på väg mot sin första seger. Ett slutkört Argumentor såg inte ut att orka kvittera men man fick ett inkast med 30 sekunder kvar. Mattias Ringwall offrade sina absolut sista krafter och nicklobbade elegant in 3-3. Snacka om att ha flyt.
MATCHENS LIRARE: MANUEL LINDBERG, MINDSHARE UNITED.

Tössinger & Co – Grand Sociedad  5–1
Erik Johannisson 2, Fredrik Dahlström 2, Kristian Jältsäter. G. Andreas Krantz.

Efter fyra raka utan seger samt respass ur cupen kom äntligen Tössingers första seger lagom till den sista vår matchen den 11 juni. Idag var man klart bättre än Grand Sociedad och gick fram till en 3-0 ledning efter en kvart efter det att Erik Johannisson, Kristian Jältsäter och Fredrik Dahlström gjort varsitt mål. Tössinger bevakade sedan sin ledning samtidigt som GS ryckte upp sig lite och matchen slöt till sist 5-1. Johannisson och Dahlström satte varsitt till. Andreas Krantz tröstmålade för GS. Trevlig sommar.
MATCHENS LIRARE: ERIK JOHANNISSON, TÖSSINGER & CO.

Svea – Brindfors  2–1
Mårten Forsell, Patric Redenstrand. B. Anders Knutsson.

Svea tog en viktig tvåpoängare när man knappt men rättvist besegrade Brindfors med 2-1. Svea gjorde tidigt 1-0 genom Mårten Forsell. Sedan var spelet jämnt men Brindfors hade svårt att skapa någonting framåt och det som kom igenom tog Magnus Wihlborg lätt hand om. Med fem kvar av första kunde sedan Patric Redenstrand göra 2-0 och den ledningen kändes ganska stabil. Sista tio minuterna kroknade dock Svea ordentligt och nu började Brindfors att spela riktigt bra. Man mäktade med ett reduceringsmål men det kom alldeles för sent så slutsiffrorna slöt 2-1 till Svea som därmed får fira midsommar som ett slutspelslag. Kom igen Brindfors.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS WIHLBORG, SVEA.

Text & Rubrik – MarknadsTaktik  4–4
Christian Carlsson 3, Niklas Anbratt. M. Jonas Boström 2, Kaj Holmqvist, Mikael Örnliden.

En Hockeymatch varar 3 x 20 minuter. Det fick Finland erfara mot Sverige i Hockey VM när 5-1 blev 5-6. En allsvensk fotbollsmatch varar 2 x 45 minuter plus tillägg. Det fick Djurgårdens IF erfara mot AIK i derbyt då 0-3 blev 3-3. En match i Reklamserien varar 2 x 20 minuter. Det fick MarknadsTaktik bittert erfara när Text & Rubrik gjorde årets upphämtning sista fem minuterna då solklara 4-1 blev 4-4. Tänk att man aldrig lär sig. Den här matchens rubrik och matchtext var ju redan på gång till hemsidan. Mikael Örnliden var ju redan en matchhjälte och en klar matchens lirare efter sitt sagolikt snygga bicycletas mål till 2-0 i början på andra. Men på fem minuter tappade MT spelet, segern och framförallt serieledningen. T & R å andra sidan skall ha en enorm stor eloge för att aldrig ge upp. Man blev tillbakatryckta första kvarten men skaffade sig några giftiga kontringslägen mot slutet av halvleken. Kaj Holmqvist 1-0 mål blev dock det enda. I andra gjorde som sagt Örnliden 2-0 och minuterna senare satte Jonas Boström dit 3-0. Niklas Anbratt reducerade men när Boström rundade målvakten och la in 4-1 med sju kvar trodde alla att det var spiken i kistan. Sedan hände det otroliga. Christian Carlsson som agerat målvakt precis som vanligt bytte position med Sture Johansson. Han gick upp som center och i den 15:e minuten gjorde han 2-4. I den 16:e minuten gjorde han 3-4 och i den 17:e minuten nickade han in 4-4 bakom Bobo Rydberg. Snacka om Lidners knäpp och T & R jublade. Det var nog tur att matchen bara varade i tre minuter till annars hade nog MT inte fått med sig någon poäng. Man är dock fortfarande obesegrat under denna vår. Bobo Rydberg hade inte funnits om inte Reklamserien fanns. Hans föräldrar Michel Rydberg och Monique Sundin (numera Rydberg) träffades under några morgnar på Hjorthagens IP då Miche spelade i Face/Rönnberg och Monique i Adena. Nu gjorde alltså Bobo debut i målet. En askungesaga med andra ord. Dagens kung var i alla fall Christian Carlsson.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN CARLSSON, TEXT & RUBRIK.

Eurosport – AGO Reklam  1–10
Henric Karlsson. A. Michel Gordin 3, Per Jonsén 3, Jonas Henriksson 3, Thomas Johansson.

Ett tamt och viljelöst Eurosport var en munsbit för ett taggat och fokuserat AGO Reklam. Därmed tog AGO sin första seger för i år. Det började med att Eurosport missade två frilägen men sedan var det AGO show för hela slanten anförda av lagkaptenen Thomas Endler. Det stod 4-0 i paus men när 6-0 kom dog matchen helt och efter elva minuter av andra bröts matchen p.g.a. teknisk överlägsenhet. Michel Gordin, Per Jonsén och Jonas Henriksson gjorde hattrick i hattrick eller med andra ord tre mål var. Thomas Johansson debuterade med ett mål medan Henric Karlsson tröstmålade för Eurosport. Eurosport har på tre omgångar gått från serieledning till en tionde plats! AGO såg mycket bra ut idag och 10-1 talar ju sitt tydliga språk.
MATCHENS LIRARE: THOMAS ENDLER, AGO REKLAM.