Serie A 6:e omgången 2003

MindShare United – Tössinger & Co  0-5 (WO)

AGO Reklam – Text & Rubrik  8-3
A. Thomas Johansson 3, Fredrik Sträng, Kent Svensson, Jonas Henriksson, Per Jonsén, Per Apelgren. T. Jonas Persson 2, Claes Looft.

Ett stjärnspäckat AGO Reklam gjorde processens kort med Text & Rubrik. Efter en relativt jämn första halvlek gick AGO från 1-1 till 6-1 efter kanonspel. Det hela rundades av med en 8-3 viktoria. Fredrik Sträng inledde målfyrverkeriet och tremålskytten Thomas Johansson avslutade den. Däremellan gjorde Per Apelgren, Per Jonsén, Jonas Henriksson och Kent Svensson varsitt mål. Samtliga dessa sex målskyttar har spelat i Allsvenskan eller i div 1. Kexxet sprang som aldrig förr och visade en härlig sensommarform. T & R var en blek kopia av sitt forna jag. Claes Looft satte dit ett medan Jonas Persson gladde med två fullträffar. Dessa lag bytte plats kring strecket. Noterbart var att det var tre Grimlundare på plan idag. Lars, Ludvig och Oskar!
MATCHENS LIRARE: KENT SVENSSON, AGO REKLAM.

BOW reklam – Svea  1-3
Bengt Jonevret. S. Jens Lundström 3.

Svea och BOW reklam bjöd på en öppen, trevlig och målrik första halvlek. BOW var det bättre laget inledningsvis och gjorde också 1-0 redan i den fjärde minuten på nick genom sommarens nyförvärv Bengt Jonevret. Minuterna senare blir Jens Lundström ¨brutalt¨ fälld innanför straffområdet. Han sätter själv dit straffen till 1-1. Sedan har BOW:s Stefan Söderström, Jonevret och Olle Jeansson tre gyllene tillfällen att göra mål men Patric Redenstrand storspelar i målet. Sveas Thomas Svensson har även han ett pangläge. Matchen lever och det är en underhållande tillställning. I andra halvlek har BOW bollen mest men Svea kontrar livsfarligt. Söderström tar ner bollen på bröstet, vänder på en femöring samt dundrar med vänstern i ribban och ner. Ingen ser vad nedslaget är men ingen protesterar att den skulle vara inne. Istället kontrar typiskt nog Svea in 2-1 och på nytt är det Lundström som är målskytt. BOW blir frusterade och man spelar ju bra samt skapar chanser men det är Svea som gör målen efter flygande kontringar och efter nio minuter är det dags igen. Snabbe, starke och löp villiga Mårten Forsell drar upp ett anfall som Lundström avslutar med att göra sitt tredje mål och matchens avgörande 3-1.
MATCHENS LIRARE: PATRIC REDENSTRAND, SVEA.

Brindfors – Argumentor  2-0
Håkan Nylin, Lars Axelsson.

Det tog ett år, tre månader och två veckor. Så länge sedan var det Brindfors vann i Serie A. Idag hade man dock bestämt sig för en seger. Erik Höglund mellan stolparna spelade storstilat och höll nollan. Thony Andersson var libero och planens kung, Andreas Göthe, huserade på mitten och spelade fram Håkan Nylin till 1-0 i början på andra halvlek. Argumentor pressade på hårt mot slutet men på en kontring stack Lars Axelsson emellan och gjorde 2-0 framspelad av Göthe med sex kvar. Till sist gick slutsignalen och trötta men framförallt glada Brindfors spelare höjde armarna mot den ljusblåa sensommarskyn. Argumentor åkte därmed på sin första förlust i den högsta serien och det är starkt av en nykomling. Idag hade man inte marginalerna på sin sida. Mattias Ringwall träffade stolpen med en kanon och Mikael Norberg nickade i ribban. I slutskedet på matchen träffade även Mattias Stegrud ribban. Det var en sådan dag. Brindfors blickar framåt med spänning.
MATCHENS LIRARE: THONY ANDERSSON, BRINDFORS.

MarknadsTaktik – Spoon SC  4-0
Stefan Karlsson, Mikael Örnliden, Dick Carlsson, Pelle Ericsson.

I den första omgången på hösten fick vi se en äkta seriefinal mellan de två obesegrade lagen MarknadsTaktik och Spoon. Inledningen var precis så jämn som tippat. Efter tio minuter slår Kaj Holmqvist en crossboll från halva plan ute till höger och lite överraskande kom Stefan Karlsson högst i luftduellen och nickade in 1-0. Bara minuterna senare så skjuter Freddy Hägglund ett skott som målvakten räddar men returen nickas in av Mikael Örnliden till 2-0. MT hade därmed fått en drömstart. Spoon inledde då en intensiv jakt på att komma ikapp och tog över matchbilden. Det var bara en storspelande Michel Rydberg som hindrade Spoon från att gå mållösa från den första halvleken. I andra halvlek backar MT taktiskt hem och Spoon trycker på ordentligt. Ulf Kramer är grym som sista gubbe och Rydberg börjar växa ut till en jätte. Mikael Göransson skjuter ett bra skott, Marcus Hallberg nickar i ribban och Per Olsson träffar stolpen så chanser saknas definitivt inte. Mitt i pressen kontrar MT och Dick Carlsson skjuter på en försvarare varpå bollen retfullt enkelt rullar in invid stolpen. När så Pelle Ericsson även han skjuter på en försvarare och in så kan man sammanfatta matchen. MT hade stolpe in. Därmed har Reklamserien nya serieledare i Serie A, nämligen MatknadsTaktik.
MATCHENS LIRARE: MICHEL RYDBERG, MARKNADSTAKTIK.

Grand Sociedad – Eurosport  0–7
Andreas Fält 3, Lennart Claesson 2, Johan Fröblom 2

Eurosport lämnade definitivt nedflyttningsspöket bakom sig och kan börja koncentrera sig på det övre strecket. Detta p.g.a. 7-0 segern över ett väl kämpande men ¨B-betonat¨ Grand Sociedad. Eurosport var klart bättre inledningsvis och på tolv minuter gick man fram till en komfortabel 3-0 ledning efter mål av Lennart Claesson samt Andreas Fält två gånger om. Sedan kom GS tillbaka överraskande starkt och skapade flertalet fina målchanser där Johan Hornhammar hade de vassaste. Michael Benkert var dock rena väggen i målet. Innan paus kunde dessutom Johan Fröblom öka på till 4-0. De första tio på andra var GS klart bättre och bl.a. Göran Broberg slet föredömligt. Nu gjorde Benkert ytterligare tre idioträddningar. Med sju kvar kunde Claesson kontra in 5-0 vilket blev ridå för matchen. Fält och Fröblom gjorde då ytterligare varsitt. Eurosport ser vassa ut. GS föll med flaggan i topp och med målvaktsbyte på de båda lagen hade det hela kanske slutat betydligt jämnare.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL BENKERT, EUROSPORT.