Serie A 7:e omgången 2003

Text & Rubrik - Grand Sociedad  1-6
Claes Looft. G. Jörgen Lindquist 2, Andreas Krantz, Sten-Ove Ramberg, Björn Ericsson, Stephan Frank

De formsvaga lagen Grand Sociedad och Text & Rubrik möttes i en viktig match där de segrande lagen förhoppningsvis får fart under vingarna igen. Redan i den första minuten kunde Jörgen Lindqvist göra 1-0 för GS och sedan bara rullade det på. I den tionde minuten var det dags för 2-0 när duktige Andreas Krantz slog till. Efter en kvart lättade Putte Ramberg elegant in 3-0. T & R tog sig sedan i kragen i den andra halvleken och försökte jaga i kapp. GS hade dock ett bra försvarsspel där bl.a. Ulf Olofsson visade stort hjärta samtidigt som målvakten Pelle Kotschack formligen spikade igen kassen. Lindqvist gjorde sedan sitt andra mål på en kontring vilket betydde 4-0. Att det inte var T & R dag förstod alla när först Claes Looft dundrade bollen i ribban varpå returen sköts i stolpen av Håkan Tranér sekunden senare. Kotschack kunde lugnt konstatera att stolparna är målvaktens bästa vänner. Looft kunde dock spräcka nollan men innan matchen var över ökade Björn Ericsson och Stephan Frank på till 6-1.
MATCHENS LIRARE: PELLE KOTSCHACK, GRAND SOCIEDAD.

Spoon SC - AGO Reklam  2-7
S. Peter Andersson, Anders Wadin. A. Michel Gordin 3, Jonas Henriksson, Thomas Johansson, Per Jonsén, Marcus Berg.

De regerande mästarna AGO Reklam har nu fått fart på seger maskinen riktigt ordentligt. Idag spelade man stundtals propagandafotboll. De första tio minuterna var tämligen jämna och mållösa men sista tio minuterna på halvleken smällde det till fem gånger i nätmaskorna. Först ut var Jonas Henriksson för AGO. Spoon SC kvitterade 30 sekunder senare genom Peter Andersson. På bara en minut gick AGO från 1-1 till 3-1 efter mål av Michel Gordin och Thomas Johansson. Precis innan paus avslutades en sprakande första halvlek med att Per Jonsén avlossade vänsterkanonen varpå bollen for spikrakt upp i det högra krysset till 4-1. Spoon ryckte sedan upp sig avsevärt i början på andra och först brände man ett friläge. Sedan reducerade Anders Wadin till 2-4 och sedan var det dags för att missa ytterligare ett friläge. Med tio kvar avgjordes matchen. Spoon missade ett jätteläge och istället för 4-3 kontrade AGO in 5-2. Då var loppet definitivt kört. Det femte målet var en delikatess. Per Apelgren bröstpassade ned bollen till Marcus Berg, som i sin tur smällde in bollen. Om det målet var grant så måste 7-2 målet också nämnas. Det var frispark för AGO. Alla trodde Apelgren skulle skjuta men han hoppade över bollen vilket medförde att både målvakten och muren gick lite till vänster och där bakom kom Gordin och smällde upp bollen i vänstra krysset. Ett äkta Beckham-mål. Sommarserieledarna har nu förlorat två raka, kom igen.
MATCHENS LIRARE: MICHEL GORDIN, AGO REKLAM.

Argumentor - BOW Reklam  2-3
Paul Lindholm 2. B. Viktor Jeansson 2, Christian Hosenfeld.

BOW reklam och Argumentor bjöd på en öppen, trevlig och anfallsglad fotboll. BOW inledde bäst liksom i den förra matchen. Skillnaden mot den matchen var att nu gjorde man mål. Christian Hosenfeld smällde upp bollen i krysset och minuterna senare stötte Viktor Jeansson in en hörna på volley och så var det 2-0 till BOW efter tio minuters spel. Argumentor såg ringrostiga ut men helt plötsligt vaknade man till liv och på en minut både reducerade och kvitterade man. Båda gångerna var det en av seriens absolut bästa spelare, Paul Lindholm, som gjorde målen. Det första efter ett elegant väggspel med Mikael Norberg. Argumentor hade även en ribba och nu var det helt plötsligt BOW som räddades av gonggongen när domaren pipa ljöd för halvlek. Planens kung, Viktor Jeansson, hade sedan en egen soloshow som han avslutade med att göra 3-2 på. Sista tio jagade Argementor febrilt efter en kvittering. Johan Wilny träffade stolpen och man hade ett friläge med både fem- och med tre minuter kvar. Henrik Strömblad avvärjde förtjänstfullt och BOW tog en mycket välbehövlig fullpoängare. Vårens komet Argumentor verkar ha legat för mycket i hängmatten och druckit öl. Idag förlorade man andra raka. Kom igen.
MATCHENS LIRARE: VIKTOR JEANSSON, BOW REKLAM.

Tössinger & Co - Eurosport  6-4
T. Christian Gröning 2, Fredrik Dahlström 2, Erik Johannisson, Kim Ekman. E. Lennart Claesson 2, Dennis Andersson, Torbjörn Sahlin.

Tössinger & Co ångar på för fulla muggar och åker hiss uppåt i tabellen. Idag fick man dock ta ut det absolut sista dropparna för att besegra Eurosport i sina nya tröjjor. Starke Christian Gröning gjorde tidigt 1-0. Efter tio minuter slog Johan Fröblom en långboll till pilsnabbe Lennart Claesson, som i sin tur smällde in 1-1 i burgaveln. Matchen avgjordes nog sedan, för på fyra minuter i slutet på halvleken satte Tössinger allt. Fredrik Dahlström gjorde både 2-1 och 3-1. I slutsekunderna ökade dessutom Erik Johannisson till 4-1. Teknikern Kim Ekman smällde sedan in 5-1 i början på andra när han gjorde sitt första mål med högern på 25 år. Gröning gjorde sedan sitt andra mål innan han formligen dog av utmattning. Trots 6-1 kändes inte matchen helt körd och mycket riktigt. Eurosport segade sig ikapp till både 2-6, 3-6 och t.o.m. 4-6 men sedan tog det stopp.
MATCHENS LIRARE: KIM EKMAN, TÖSSINGER & Co.

Svea – MarknadsTaktik  1–10
Jens Lundström. M. Jonas Boström 2, Pelle Ericsson 2, Freddy Hägglund 2, Mikael Örnliden 2, Kaj Holmqvist, Dick Carlsson.

Serieledarna MarknadsTaktik befäste sin topplacering när man tog en ny fullpoängare. Dessutom fick man hela 10-1 i målskillnad. Hur kunde då detta ske? Jo MT hade så gott som 100% utdelning i den första halvleken som slöt hela 7-1 mot ett chockat Svea. Man radade dessutom upp hela fem olika målskyttar i form av Jonas Boström, Pelle Ericsson, Freddy Hägglund, Mikael Örnliden och Kaj Holmqvist. Vi minns speciellt Hägglunds klackstyrning och så gjorde Boström ett typiskt mål för honom. Han forcheckade energiskt, vann bollen och forcerade mot målet samt dundrade in bollen i nättaket. Jens Lundström tröstmålade för Svea. Andra halvlek blev mycket öppet och båda lagen radade upp målchanser. Med 90 sekunder kvar kom nådastöten och teknisk överlägsenhet beordrades. Boström, Hägglund, Ericsson och Örnliden blev tvåmålsskyttar.
MATCHENS LIRARE: DICK CARLSSON, MARKNADSTAKTIK.

MindShare United – Brindfors  0–5
B. Anders Knutsson 3, Lars Axelsson 2.

Brindfors har varit iskalla under ett helt år men helt plötsligt vände det. Idag gjorde man en helgjuten insats och tog därmed sin tredje seger av fyra (inklusive en cupmatch). Redan efter 17 sekunder gjorde Lars Axelsson 1-0. Innan matchuret tickat iväg till en minut hade sedan Axelsson ytterligare en jättechans men bollen sköts över en meter från mållinjen. Med sju kvar av halvleken kom 2-0 efter ett mål som man kommer att minnas livet ut. Det var Knutsson & Axelsson show. Anders Knutsson spelade vägg med Axelsson varpå Knutsson dundrade bollen stolpe, stolpe och ut. Knutsson fick tag i bollen igen och lirade in till Axelsson som bröstade in bollen. Snacka om flipperspel och allt hände på några sekunder. Att Brindfors gick till halvtidsvila med en 2-0 ledning skall man tacka storspelande målvakten Markus Bergkvist för. I den andra halvleken stod matchen och vägde ett tag men sedan fick Knutsson en lidners knäpp. Det började med att utmärkte liberon Thony Andersson slog en lång inspark över hela plan och 45 meter längre bort stod han och nickade in matchavgörande 3-0. Minuterna senare nickade han även in 4-0. Med två kvar fullbordade Knutsson sitt hattrick. Därmed vann Brindfors jumbofinalen över ett sargat MindShare United med hela 5-0. Vi hoppas att MSU kommer igen som Brindfors gjort. Markus Bergkvist höll nollan och imponerade stort i dagens match.
MATCHENS LIRARE: ANDERS KNUTSSON, BRINDFORS