Serie A 8:e omgången 2003

BOW reklam – MarknadsTaktik  4–1
B. Christian Hosenfeld 3, Olle Jeansson. M. Mikael Brunell.

Ett taggat BOW reklam gjorde årets bästa match och besegrade de hittills obesegrade och överlägsna serieledarna MarknadsTaktik. Redan från start såg man att BOW hade något på gång. Under de första fem minuterna skapade man tre fina lägen och vid samtliga tillfällen var det Peter Kisfaludy som var avslutare. En av chanserna borde ha suttit. Evigt unge Olle Jeansson gjorde sedan en fin prestation när han drev bollen över hela plan och där han smart växlade tempo samt visade prov på fin teknik. Olle avslutade med ett distinkt skott som via en försvare gick in i mål. Ett jublande BOW anföll igen där Christian Hosenfeld och Kisfaludy sågade sig igenom ett stillastående och överrumplat försvar. ¨Hosen¨ avslutade med att nicka in 2-0 efter nio minuter. Vilken kanonstart! MT kom igen lite mot slutet av halvleken och Mikael Brunell sköt en kanon som dock Henrik Strömblad gjorde en strålande räddning på. Spelet vände och speedkulan Hosenfeld sköt i stolpen men slog själv in returen till halvtidsresultatet 3-0. Vi trodde nog att MT skulle rycka upp sig i början på andra men detta var BOW:s dag och laget var närmare 4-0 än MT var 3-1. Med nio kvar kom också 4-0 genom planens kung Hosenfeld. Inte förrän det var sex-sju minuter kvar började MT få till lite farligheter och med två kvar fick man in ett tröstmål genom Brunell. BOW vill verkligen vara med i ett slutspel och med detta spel höjer Reklamserien ett varningens finger för de röd-svarta spelarna.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN HOSENFELD, BOW REKLAM.

AGO Reklam – Brindfors  4–3
A. Per Jonsén 3, Per Apelgren. B. Joachim Ahlm 2, Lars Axelsson.

Formstarka Brindfors var nära en skräll mot seriens för närvarande bästa lag, AGO Reklam. Efter en jämn inledning kunde planens bästa spelare, Joachim Ahlm först göra 0-1 med högern. Minuterna senare skjuter han ett nytt välplacerat skott men denna gång med vänster och 0-2 var ett faktum. AGO började ana ugglor i mossen samt inledde ett tryck mot ett taktiskt och väl kämpande Brindors. Markus Blomkvist var strålande i mål. Thony Andersson var en klippa längst bak och hans offensiva raider var sevärda. Sedan tröt orken. Per Jonsén kunde med fyra kvar av första reducera men i halvlekens absolut sista sekund gjorde pigge Lars Axelsson ett fint 1-3 mål. I andra halvleken höjde AGO tempot ett snäpp till och tryckte nu på ordentligt. Man hade inget flyt i avslutningarna inledningsvis men Per Apelgren kunde sätta 2-3. Sedan tickade minuterna i väg. Vi trodde nog att Brindfors skulle ro hem en poäng men med fem kvar kom kvitteringen efter fint spel där Jonsén var avslutare. Med fyra kvar kom även 4-3 och ytterligare en gång var det Jonsén som gjorde målet. Därmed hade AGO vänt 0-2 och 1-3 till seger med 4-3. Starkt. Brindfors hade troligtvis fått med sig en poäng om man haft en avbytare. Man föll med flaggan i topp.
MATCHENS LIRARE: JOACHIM AHLM, BRINDFORS.

Text & Rubrik – Svea  4-2

T. Jonas Persson 3, Ludvig Grimlund. S. Jens Lundström, Daniel Eskilsson.

Text & Rubrik gav allt och lyckades vända en negativ trend i och med segern över ett frustrerat Svea. Första halvlek var helt jämn och under en fem minuters period i början på matchen tillverkades hela fyra mål. Först ut var Ludvig Grimlund som elegant nickade in pappa Lasses fina hörna. Den notoriska målskytten Jens Lundström kvitterade omgående. Sedan var det dags för Jonas Persson show. Först smällde han in 2-1 med vänstern likt Holländaren i Derbyt igår mellan Djurgården och AIK. Minuten senare gjorde Persson 3-1 med högern. Efter den mål explosionen blev det måltorka. T & R kroknade rejält mot slutet på halvleken och Svea började ta över. Nu klev målvakten Peter Segerström fram och vägrade släppa några bollar förbi sig. I den andra halvleken var det bara Svea på plan och dom tryckte på ordentligt. T & R ville inte backa hem men tvingades till det på grund av att Svea spelade bra samtidigt som man gick på knäna. Svea hade fina chanser men missade allt för mycket. Med åtta kvar kom dock reduceringen när Petter Wåhléns stolpskott slogs i mål på returen genom Daniel Eskilsson. Det blev dock inga fler mål för Svea. Med 30 sekunder kvar kunde Persson fastställa sitt hattrick och de avslutande omgångarna blir spännande i kampen om en slutspelsplats för en mängd lag däribland både Text & Rubrik och Svea.
MATCHENS LIRARE: JONAS PERSSON, TEXT & RUBRIK.

MindShare United – Grand Sociedad  0-5 (WO)

Argumentor – Eurosport  0-8
E.
Krister Eriksson 3, Frederic Pavlidis 2, Andreas Fält, Torbjörn Sahlin, Per Boström.

Helt plötsligt och helt utan förvarning passade Eurosport på att göra sin absolut bästa match på flera år. Man spelade stundtals propagandafotboll och formsvaga Argumentor var helt utan chans. Redan efter fem minuter hade Andreas Fält nickat in en ribbretur och Torbjörn Sahlins skott letade sig turligt in i den bortre gaveln efter det att Lennart Claesson hoppat (missat) att skarva den i mål. Innan halvtidsvilan presenterade sig utmärkte debutanten Krister Eriksson sig med två mål. Under de första tio minuterna på andra spädde Frederic Pavlidis på de 4-0 som då blev 6-0 efter två mycket fina mål. Matchen avslutades med att Eriksson gjorde sitt hattrick mål och 8-0 fastställde Per Boström. Eurosport avancerade nu upp på slutspelsplats med tre omgångar kvar. För vårens komet, Argumentor, gäller det att vända den negativa trend man är inne i. Johan Wilny gladde dock med sin fina teknik och laget var minst värda både ett och två mål denna match. Kom igen.
MATCHENS LIRARE: FREDERIC PAVLIDIS, EUROSPORT.

Tössinger & Co – Spoon SC  7–5
T. Christian Gröning 2, Christian Bauer 2, Magnus Bernåker, Stefan Alvén, Erik Johannisson. S. Olle Källström, Jacob Andersson, Anders Wadin, Henrik Göthberg, Ernesto Villalba.

Tössinger och Spoon SC bjöd på en trevlig, öppen och framförallt målrik match. Det började med att Olle Källström dunkade in 0-1 i den bortre burgaveln. Men trots den drömstarten för Spoon så bjöd Tössinger upp till en sprakande fotboll under en tio minuters period. Laget hade så gott som 100% utdelning när man vände 0-1 till 4-1 efter mål av i tur och ordning Christian Gröning, Magnus Bernåker (kanon), Stefan Alvén och Christian Bauer. I detta läge av matchen trodde vi nog att Tössinger skulle gå mot en enkel seger. Spoon ger som bekant inte upp så lätt och i slutminuten på första reducerar Spoon efter ett mycket fint anfall till 2-4 där kämpen Jacob ¨Jack¨ Andersson blev målskytt. I andra halvlek var det Tössinger som hela tiden såg ut att rycka men Spoon segade sig ikapp. Duktige Gröning gjorde 5-2 men Anders Wadin reducerade till 3-5. Sedan visade Tössinger upp sin femte målskytt i dagens match. Det var Erik Johannisson som elegant rullade in 6-3 invid närmsta stolpen. I mitten på halvleken så hade Spoon sin chans. Först reducerade Henrik Göthberg till härliga 4-6 varpå Ernesto Villalba tryckte in även 5-6. Vilken thriller det blev. Spoon hade sedan en gyllene kvitteringschans men frisparken från ett bra läge strök ribbkrysset. Matchen avgjordes definitivt med tre kvar då Bauer smällde in slutresultatet 7-5. Tössinger är inne i ett vinnarstim. Spoon måste ta sig ur sin poängsvacka. Serie A är annars otroligt jämn och det skiljer endast två poäng mellan tvåan och tian.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN GRÖNING, TÖSSINGER & CO