Serie A 9:e omgången 2003

Eurosport – Text & Rubrik  2–2
Johan Fröblom, Lennart Claesson. T. Jonas Persson 2.

Just nu känns det inte så roligt att sätta sig ner och skriva om matchen med tanke på det tragiska med Anna Lindhs bortgång. Livet går trots allt vidare. Matchen mellan de gula Text & Rubrik och de blåa Europsort blev en bra, spännande och välspelad historia. Första halvlek blev mållös men det fanns några fina möjligheter från bägge sidor till nätkänning. Ludvig Grimlund och Christian Carlsson hade två bra avslut som duktige Torbjörn Weinesjö avvärjde. I Eurosport, som var något vassare mot slutet av halvleken, där hade både Krister Eriksson och Andreas Fält två fina lägen var. Målvakten Peter Segerströms storform håller i sig och han gjorde några otroliga reflexräddningar. I andra halvleks inledning fick T & R till ett spel som liknade det dom hade när de var som bäst. 1-0 målet var lite turligt. Det var Jonas Persson som styrde in ett misslyckat skott. Minuterna senare gör Martin Berggren en fin prestation när han vinner en duell på kanten och trots hård uppvaktning sliter han sig fri och sedan är fyra gula spelare inblandade i ett klapp, klapp spel där Persson är sist på bollen och 2-0 var ett faktum. Samme Persson är sedan ytterst nära att göra ett hattrick men skottet från straffpunkten går över. I detta läge på matchen skulle man kunna sätta en slant på att T & R skulle ta en seger. Eurosport kommer dock in i matchen igen när Johan Fröblom utnyttjar ett försvarsslarv. Under de sista åtta minuterna trycker de blåa på för en kvittering men minuterna tickar snabbt iväg. Eurosport satsar sedan allt på ett sista anfallsförsök och Eriksson klackar gigantiskt fram Lennart Claesson som bredsidar in 2-2 i öppet mål med endast 50 sekunder kvar att spela. T & R föll snopet men 2-2 var rättvist om man tittar över hela matchen.
MATCHENS LIRARE: KRISTER ERIKSSON, EUROSPORT.

Grand Sociedad – Spoon SC  5–1
G.
Håkan Sjöstrand 2, Andreas Krantz 2, Stephan Frank. S. Patrik Mattsson.

De rutinerade gubbarna i Grand Sociedad gick ut och spelade en kompromisslös fotboll helt utan att bry sig om att denna match gällde en ¨viktig slutspelsplats¨. Redan efter tre minuter slog Håkan Sjöstrand in bollen framför mål och mer behövde inte GS göra för det skötte spelarna i Spoon SC om. Två spelare var på bollen i Spoon och den rullade helt otroligt in i burgaveln. I den åttonde smäller Stephan Frank in 2-0 med högern. Ett stressat Spoon reducerar till 1-2 genom Patrik Mattsson och i anfallet efter nickar Marcus Hallberg precis utanför och Spoon hade i detta läge av matchen närkontakt igen. Segerförhoppningarna grusades snabbt för notoriskt duktige Andreas Krantz avslutade halvleken med att göra både 3-1 och 4-1. Allt det som gjorde Spoon till serieledare över sommaren, det spelet är som bortblåst för tillfället. Organisationen i laget och försvarsspelet över hela banan funkar inte. I andra halvlek spelade man dock upp sig avsevärt och Pelle Bäckman nickade i stolpen och Hallberg sköt precis utanför. GS var aldrig hotade på allvar och i slutet ökade man dessutom på till 5-1 efter ett mäktigt skott av Sjöstrand. GS blir farliga framöver. Kom igen Spoon.
MATCHENS LIRARE: HÅKAN SJÖSTRAND, GRAND SOCIEDAD.

BOW reklam – MindShare United  5-1
Hans Pettersson 2, David Nildén 2, Peter Kisfaludy. M. Lasse Johansson.

Med två omgångar kvar går BOW reklam upp på slutspelsplats för första gången i år. Detta efter att presterat ytterligare en bra match. Jumbolaget MindShare United hade vid vinst idag fortfarande chansen på att hänga kvar och man kämpade mycket bra och gjorde också 0-1 genom Lasse Johansson i den femte minuten. Under de sista tio minuterna på första halvlek spelade BOW stundtals propagandaspel. Thomas Nyström passningslobbade bollen till Peter Kisfaludy som i sin tur slog ett perfekt inlägg på Hasse Pettersson skalle och så var det kvitterat. Med tre kvar dribblade Kisfaludy ute på vänsterkanten och skar in mot mål samt smälde in 2-1 vid den första stolpen. En mycket bra prestation! Samma man spelade sedan genialt fram David Nildén som från nära håll slog in 3-1 och BOW hade vänt på steken. Kisfaludy var het idag och direkt på inledningen av andra spelade han fram Nildén igen och David smällde otagbart in 4-1 i den bortre burgaveln. Sista kvarten var spelet jämnt och det böljade fram och tillbaka i det underbara höstvädret. Matchen slöt 5-1 efter mål av HP.
MATCHENS LIRARE: DAVID NILDÈN, BOW REKLAM.

AGO Reklam – Svea  6-1
A. Michel Gordin 2, Jonas Henriksson 2, Thomas Johansson 2. S. Jens Lundström.

AGO Reklam var ruskigt effektiva idag och spelade en fantasifull fotboll, speciellt i den första halvleken. Michel Gordin rundade målvakten och la in 1-0 i den femte minuten. Minuten senare slog sedan Gordin ett superinlägg från vänsterkanten och Jonas Henriksson hade bara att stöta in bollen i ett tomt mål. En stund senare var det dags igen och på nytt var det Gordin som var framme. Halvleken avslutades med att Thomas Johansson gjorde 4-0. AGO:s spel bedarrade något i andra samtidigt som Svea med sina nya Getinginfluerade dräkter spelade upp sig avsevärt. Jens Lundström reducerade till 1-4 och laget hade bud på fler mål. Matchen avslutades med att Johansson och Henriksson gjorde varsitt mål till och AGO hade därmed ett hattrick i tvåmålsskyttar. AGO ser mycket stabila ut. Svea måste nog ta två segrar i rad för att nå slutspelet.
MATCHENS LIRARE: THOMAS JOHANSSON, AGO REKLAM.

MarknadsTaktik – Argumentor  1-0
Mikael Örnliden.

Serieledarna MarknadsTaktik är nu helt klara för slutspel men man behöver en seger till för att koras seriesegrare. Idag vann men med knappa 1-0 mot ett dalande Argumentor. Efter 0-0 i paus kunde Mikael Örnliden resolut göra matchens enda mål i den tredje matchminuten. Bo Gripevall och Pelle Ericsson var för dagen målvakter och höll som sagt välförtjänt nollan i första halvlek. Argumentor höjde sitt spel flera snäpp idag i jämfört med de senaste matcherna. Paul Lindholm (frispark i kryssribban), Mattias Ringwall och Johan Wilny hade alla fina lägen till nätkänning. MT kom undan med blotta förskräckelsen i slutet på matchen och Ericsson storspelade mellan stolparna. Argumentor har fortfarande chansen att nå slutspelet.
MATCHENS LIRARE: PELLE ERICSSON, MARKNADSTAKTIK

Brindfors – Tössinger & Co  0-5 (WO)