Serie A 10:e omgången 2003

Brindfors – BOW Reklam  2–8
Br.
Andreas Göthe, Kaj Eskelinen. B. Bengt Jonevret 3, Hans Pettersson 3, Olle Jeansson, David Nildén

BOW Reklam tog ett stort steg närmare en slutspelsplats efter att spelat ut hela registret i den andra halvleken mot Brindfors. Matchen öppnades med att båda lagen anföll friskt. Brindfors hade den första chansen men det var BOW som gjorde 1-0 när Bengt Jonevret med sträckt vrist smällde in bollen. Sedan var det Brindfors tur igen men vikarierande målvakten Michael Eklund avvärjde förtjänstfullt. David Nildén träffade överkanten på ribban. Sedan var det dags för debutanten Kaj Eskelinen att slå ett härligt inlägg. Andreas Göthe kom i flygande fläng och med kraft nickade han in 1-1 i burgaveln. I slutet på en jämn första halvlek kunde Olle Jeansson göra 2-1. Halvlekens sista chans hade Brindfors. I början på andra halvlek avgjorde så gott som BOW matchen när man gick från 2-1 till 4-1 på två minuter efter mål av Nildén och Hans Pettersson. Det som var spiken var när Göthe med en enorm kraft träffade stolpen varpå BOW kontrade in ytterligare ett mål. Istället för 4-2 blev det 5-1. Sedan öppnades himlen och ett decimerat Brindfors föll i samma takt som det nästan tropiska regnet vräkte ner. BOW gick fram till en seger med 8-2. Jonevret bokfördes för tre mål och vi undrar om detta hänt någon gång tidigare i hans karriär. Planens kung, Eskelinen, visade prov på en härlig teknik, god spelförståelse och så fick han krydda denna morgon med att skjuta ett skott från egen planhalva in i mål. Bollen var rätt så hal, kan nämnas som en liten tröst för målvakten.
MATCHENS LIRARE: BENGT JONEVRET, BOW REKLAM.

Svea – Grand Sociedad  3-5
Mårten Forsell 2, Jens Lundström. G. Björn Ericsson 2, Sten-Ove Ramberg 2, Stephan Frank.

Även Grand Sociedad tog ett stort kliv mot en hägrande slutspelsplats när man slog tillbaka Svea med de trevliga siffrorna 5-3. GS var klart bättre inledningsvis och Christer Lepistu gjorde några fina räddningar. Mellan den tolfte och sextonde minuten gick GS från 0-0 till 3-0 efter några fina mål. Björn Ericsson snappade upp bollen efter försvarsslarv och gick raka spåret mot mål innan han rullade in ettan. Stephan Frank rundade elegant målvakten och la in tvåan medan Sten-Ove ¨Putte¨ Ramberg satte dit trean. Då kändes det som om GS skulle gå mot en enkel seger. Precis innan paus smällde dock Mårten Forsell in reduceringen i burgaveln. När sedan Christer Persson slog ett inlägg i den första minuten på andra som först tog på en försvarare och vidare på Jens Lundströms höft och in i mål till 2-3 var det match igen. GS blev stillastående, passiva och tillbakatryckta och nu var Svea verkligen på gång. Lundström, Thomas Svensson och Lundström igen hade tre jättechanser till kvittering. Ja det var en gåta att inte en av bollarna gick i mål. Med fem kvar kontar GS och Putte Rambergs inspel blev till ett självmål. Av bara farten så gjorde även Ericsson 5-2 minuten efter och nu hade GS tur. Forsell reducerar en gång till men närmare kom man inte.
MATCHENS LIRARE: STEPHAN FRANK, GRAND SOCIEDAD.

MindShare United – MarknadsTaktik   0–5
Ma.
Mikael Brunell, Mikael Örnliden, Pelle Ericsson, Jonas Boström, Freddy Hägglund.

Vi gratulerar MarknadsTaktik till seriesegern. Det är alltid mycket svårt att vinna en serie och när mästaren utses efter ett slutspel så glöms ju seriesegrare oftast bort. Därför vill Reklamserien ytterligare en gång säga grattis till MT. Idag var det toppen mot botten (MindShare United) och de skulle väl vara en munsbit för MT. Låt vara att man gjorde 1-0 genom Mikael Brunell i den sjunde minuten men sedan visade MSU upp ett anfallsspel som man inte sett på länge. Duktige Hristo Kristensen och Mattias Blomm hade tillsammans fyra heta lägen i rad. Men antingen stod Michel Rydberg i vägen eller så missade man hårresande. Var vad då inte naturligare än att MT gick upp på två kontringar och så stod det hastigt och lustigt men inte rättvist 3-0. Det var Mikael Örnliden och Pelle Ericsson som inte gav någon pardon med sina skott. I den andra halvleken förstod vi att det inte var MSU morgon idag heller. Efter ett väldigt fint triangelspel hamnade bollen mitt framför det öppna målet en meter från mållinjen men en liggande Rydberg fick bollen till sig ändå. Sista tio minuterna var det ett öppet Hawaiispel från bägge sidor men det var som sagt MT som hade marginalerna och givetvis skickligheten på sin sida. Jonas Boström och den femte engångsmålskytten Freddy Hägglund såg till att slutresultatet skrevs 5-0. MT är redan i cupfinal, man vann serien och ser fram emot en spännande höstavslutning. MSU har inte vunnit någon seriematch i år men vi hoppas på en värdig sorti ur Serie A.
MATCHENS LIRARE: HRISTO KRISTENSEN, MINDSHARE UNITED.

Argumentor – AGO Reklam  4–6
Ar.
Paul Lindholm 2, Patrik Johansson, Mattias Ringwall. AG. Per Apelgren 2, Fredrik Dahlin, Jonas Henriksson, Marcus Berg, Peter LaTerra.

AGO Reklam är nu teoretiskt klara för slutspelet men idag blev AGO, domaren och publiken verkligen överraskande över Argumentors första halvlek. Ja tror nog t.o.m. Argumentor själva blev lite chockade över hur bra dom inledde matchen. Mikael Norberg flög fram som Kamikaze pilot efter kanten och Paul Lindholm är stundtals Reklamseriens bästa spelare. Det var Lindholm som gjorde 0-1. Fredrik Dahlin som ifjol spelade i Superettan stack dock emellan med en kvittering innan Lindholm gav sitt lag ledningen igen. Snabbe Johan Ringberger träffade ribban innan Lindholm hade ytterligare två frilägen. AGO stack emellan igen med en kontring men man missade friläge. Matchen svängde friskt och men det var Argumentor som förde spelet. AGO skall vara glada att bara gå till halvtidsvila med ett måls underläge. I pausen hände något hos AGO för dom kom ut som ett nytt lag samtidigt som Argumentor slumrade till i markeringarna. På sex minuter vände man 1-2 till 4-2. Redan efter 30 sekunder kvitterade Jonas Henriksson. Nittio sekunder senare blev Per Apelgrens inspel till sist ett självmål. Fyra minuter senare gjorde även Marcus Berg ett mål. Vad hände Argumentor? Laget samlade till sist ihop sina spillror till spelare igen och med tio kvar blev det match igen när Patrik Johansson reducerade. Hoppets släcktes dock ganska fort för Argumentor då AGO gjorde ett äkta "AGO mål". En spelare stod vid bortre stolpen (i detta fall Apelgren) och han bredsidade in bollen i öppet mål efter fint spel dessförinnan. Sista tio avlöste målchanserna varandra för bägge lagen och AGO hade bl.a. två ribbor innan Peter LaTerra gjorde 6-3. Bulldozern Mattias Ringwall kunde med två kvar reducera till tennissiffrorna 4-6. I anfallet efter var det nära att bli även 5-6 men den spektakulära målvakten Michel Gordin gjorde en av många lite udda ingripanden. Gordin var en äkta bollstoppare och gjorde det mycket bra.
MATCHENS LIRARE: MICHEL GORDIN, AGO REKLAM.

Tössinger & Co – Text & Rubrik  3–2
Tö.
Stefan Alvén, Johan Wallberg, Christian Bauer. Te. Claes Looft, Christian Carlsson.

Tössinger & Co blev idag helt klara för det efterlängtade slutspelet. Tössinger är för övrigt Serie A:s hetaste lag. Man har inte förlorat på åtta omgångar, vunnit de sex senaste och har med andra ord gjort rent hus i höst. Idag hade man en tuff uppgift mot ett Text & Rubrik som hade sista chansen att nå slutspelet vid en ev seger. Rickard Westerberg sköt i stolpen i den tredje minuten men det var T & R som tog ledningen när Claes Loofts ¨inlägg¨ hur snyggt som helst blev ett målskott via den bortre stolpen. Stefan Alvén nickade in kvitteringen minuterna senare. I början på andra hade T & R en bra period där bollen bl.a. dansade på mållinjen vid ett tillfälle. Men i den åttonde minuten rundade nyligen meniskopererade Johan Wallberg hela fältet från sin höger ytterbacks position och förlängde Christian Bauers passning in i mål. När sedan Bauer själv sköt en stenhård hörna i ryggen på Fredrik Meyer och in i mål till 3-1, ja då kändes det som om Tössinger hade kopplat segergreppet. Med två kvar tog Christian Carlsson helt fristående framför mål emot bollen och rundade målvakten innan han la vackert in 2-3. Slutsekunderna blev dramatiska. Carlsson själv hade en chans men Peter Carlsson räddade till hörna. Med 15 sekunder kvar fick T & R till ett fint anfall och till sist hamnade bollen hos duktige Martin Berggren som på volley sköt bollen över. Därmed uteblev slutspelsfesten för T & R. Synd för Reklamserien. Tössingers äventyr fortsätter dock.
MATCHENS LIRARE: JOHAN WALLBERG, TÖSSINGER & CO.

Spoon SC – Eurosport  0–6
Torbjörn Sahlin 4, Lennart Claesson, Frederic Pavlidis.

Sexan Eurosport och sjuan Spoon SC spelade en helt avgörande match om vilket lag som skulle gå till slutspel. Matchen var helt jämn och 0-0 stod sig efter den första kvarten. Domaren var snäll mot den vikarierande målvakten Per Olsson i den första minuten vilket Lennart Claesson får ursäkta. I mitten på matchen avgjorde sedan Torbjörn Sahlin till ställningen. I slutet på halvleken dundrade han i 1-0 i krysset med högern och i början på den andra kunde han göra 2-0 med vänstern efter det att Claesson forecheckat föredömligt. Spoon som hade ett bollmässigt spelövertag anföll friskt med mycket folk och skapade mängder av målchanser. Mikael Olsson i målet var dock en levande vägg. Per Boström kom fri men Olsson räddade. Bollen gick ut till Claesson som gjorde 3-0. Sedan fortsatte det efter modellen att Spoon anföll och var ineffektiva och Eurosport kontrade och var effektiva. 3-0 blev till sist 6-0 efter det att Sahlin svarat för hela fyra mål. Frederic Pavlidis gjorde ett vackert mål där han fintade bort målvakten. Vilket år det har varit hittills för Eurosport. Vi lider med Spoon som ledde serien efter vårsäsongen men sedan dess har förlorat fem raka matcher. Man spelar bra men är för dåliga framför de bägge målen om man talar Hockeyspråk.
MATCHENS LIRARE: TORBJÖRN SAHLIN, EUROSPORT.