Serie A 11:e omgången 2003

Grand Sociedad – Argumentor  5–5
G. Owe Wahlberg 2, Stephan Frank 2, Andreas Krantz. A. Johan Wilny 2, Mikael Norberg, Patrik Johansson, Paul Lindholm.

Matchen mellan Argumentor och Grand Sociedad hade två ansikten. Den första halvleken var tät och chansfattig. Detta berodde på att GS backade hem med laget och försvarade sig föredömligt. Argumentor hade bollen mycket men hade svårt att skapa de där riktigt heta lägena. Det som löste upp allt var Johan Wilnys 1-0 mål med högern när endast 30 sekunder återstod. Den andra halvleken blev tvärtom. GS tvingades p.g.a. målunderläget att anfalla och det blev Hawaiifotboll. Massor av snygga mål och annat sevärt bjöds det på. GS chockade Argumentor inledningsvis på andra och redan i den första minuten träffade Andreas Krantz stolpen och minuten senare hade Björn Ericsson ett friläge. I den tredje minuten fick GS en frispark utanför straffområdet och innan muren hade ställt upp sköt Owe Wahlberg snyggt in 1-1. Detta blev en väckarklocka för Argumentor, som i den efterföljande tio minuters perioden spelade en underbar fotboll. Mikael Norberg nickade in Paul Lindholms perfekta Henke Larsson inlägg till 2-1 och Patrik Johansson gjorde 3-1 efter fint förarbete av David Nordbeck. Sedan gjorde Lindholm själv 4-1 och nu såg Argumentor ut som ett segrande lag. Stephan Frank tände dock ett litet hopp för GS med sitt reduceringsmål. Heta Wilny hade tidigare i matchen gjort ett mål samt haft en i ribban och nu smällde han in 5-2 på halvvolley med sex minuter kvar. Nu var väl i alla fall matchen helt körd. Gubbarna i GS trodde även de att matchen var förlorad (sa dom efteråt). Med fem kvar sköt Krantz en kanon med vänstern via stolpen och in till 3-5 och med fyra kvar nickade Wahlberg in 4-5. Helt plötsligt var det match igen. Det otroliga hände och Frank kvitterade till 5-5 med två kvar. På fyra minuter gick GS från 2-5 till 5-5. Helt otroligt! Ett chockat Argumentor skall nog vara glada att domarens pipa ljöd för annars vete katten hur detta hade slutat. Det är alltid trevligt med mycket mål.
MATCHENS LIRARE: OWE WAHLBERG, GRAND SOCIEDAD.

Text & Rubrik – Spoon SC  4–3
T. Håkan Tranér 2, Ludvig Grimlund, Claes Looft. S. Olle Källström 2, Jakob Andersson.

Text & Rubrik inledde matchen mot Spoon SC som om det gällde en slutspelsplats. Redan i den första minuten spelade Lars Grimlund genialiskt fram Håkan Tranér, som i sin tur nickade in 1-0. Fem minuter senare sköt Tranér i ribban och på målvakten och in till 2-0. Efter tio minuter så kontrade T & R och Tranér spelade fram Ludvig Grimlund som gjorde 3-0. Vilken start! Sedan tröttnade både Tranér och T & R något samtidigt som Spoon tog tag i bitarna och började kämpa. Det gav resultat för Jakob Andersson sköt med precision 1-3 med fem kvar på ett direktskott. I början på andra kunde kämpen Olle Källström även reducera till 2-3 och nu var det ombytta roller. Det var Spoon som höll i taktpinnen och jagade ett kvitteringsmål. Som vanligt skapades det chanser men Christian Carlsson storspelade i målet. Med två kvar kontrade T & R in 4-2. Det var Claes Looft som fintade ner målvakten och gjorde ett vackert mål. Om man skall prata om vackra mål så måste Källströms reducering till 3-4 med minuten kvar att spela nämnas. Olle tog ner bollen på bröstet och med ryggen mot mål sköt han på volley över målvakten och in i mål. Detta var ett av de snyggaste målen i år på Hjorthagens IP. Spoon fick sedan en sista chans men Carlsson var på sin vakt och därmed vann T & R årets sista match men man kom undan med blotta förskräckelsen. Spoon är verkligen ett vårlag. Man ledde serien efter våren obesegrade. Sedan vann man inte en match under hösten. Man hamnar på en sjunde eller åttonde plats. Vi ser fram emot nästa säsong och hoppas att dessa båda lag kommer laddade.
MATCHENS LIRARE: HÅKAN TRANÈR, TEXT & RUBRIK.

MarknadsTaktik – Brindfors  4–1
M.
Pelle Ericsson, Mikael Brunell, Jonas Boström, Freddy Hägglund. B. Jan Schiratzki.

Seriesegrarna MarknadsTaktik fortsätter att ha vinnarflyt. Första halvlek blev man stundtals utrullade av Brindfors. Man skall vara glada för att det stod 1-1 i paus. Pelle Ericsson kontrade in 1-0. Ett mål som sedan kvitterades till 1-1 på straff av Jan Schiratzki. Janne blev själv fälld. Jonas Boström vände på en femöring i slutsekundera och sköt från död vinkel i ribban och ner. Hade det blivit mål där hade det inte varit rättvist men det föringar inte Boströms prestation. Brindfors som spelade överraskande bra och fantasifullt var värda att leda med både ett och två mål en bit in på andra men Michel Rydberg storspelade i kassen. Vi minns speciellt Kaj Eskelinens klacktunnel. Efter hand kroknade Brindfors och när Mikael Brunell smällde in 2-1 nere vid burgaveln tog MT sakta men säkert över matchen. 2-1 blev sedan 4-1 efter två mål av Boström och Freddy Hägglund. Det var ett härligt magiskt väder som inramade denna match. Dimman låg tät i elljuset. Planen var nykritad och gruset var brunt, mjuk och skönt. Trots att temperaturen endast visade 8 grader plus kändes det varmt. Det var mycket syre i luften samt vindstilla. Hösten kan vara underbar. Hela Reklamserien hoppas att Brindfors samlar ihop sina styrkor till nästa år samt dyker upp med tio spelare till varje match. Då kan man gå långt. För MT har säsongen hittills varit jackpot. Vi får se hur den slutar.
MATCHENS LIRARE: JAN SCHIRATZKI, BRINDFORS.

AGO Reklam – MindShare United  5–0 (WO)

BOW reklam – Tössinger & Co  5-2

B. Stefan Söderström 2, Michael Eklund, Christian Hosenfeld, David Nildén. T. Fredrik Dahlström, Stefan Alvén

BOW reklam hade marginalerna på sin sida idag. Det var nämligen Tössinger & Co som inledde med att skapa tre fina chanser direkt. BOW redde ut den stormen och efter fem minuter tar Michael Eklund ner bollen framför motståndarmålet och gör 1-0. Ingen hade protesterat om domaren blåst för hands i samband med nedtagningen. I samma minut rinner kvicksilvret Christian Hosenfeld igenom och skjuter via en försvarare 2-0. Tala om utdelning. Tössingers 12 man starka trupp kommer då av sig men efter hand tar man över igen och precis innan paus reducerar Fredrik Dahlström. Direkt i inledningen på andra så gör Stefan Söderström 3-1 på en retur. Några minuter senare gör Stefan Alvén ett fint mål där förspelet var suveränt. Det är ett avslappnat Tössinger som jagar en kvittering men med sju kvar kontrar Söderström in sitt andra mål och vinner därmed den interna skytteligan. David Nildén ökar på till 5-2 och därmed bryts Tössingers fina svit.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN HOSENFELD, BOW REKLAM.

Eurosport – Svea  4-7
E.
Johan Fröblom 2, Torbjörn Sahlin 2. S. Jens Lundström 3, Mårten Forsell 2, Martin Eisele, Petter Wåhlén

Lagom till den sista omgången så fick Svea till sitt spel som dom firat så stora triumfer med under de senaste åren. Det var full fart framåt och vi fick se hela nio mål under den första halvleken samt två kanoner i stolpen. Det blev alltså ett mål varannan minut. Mårten Forsell var rent ut sagt grym inledningsvis och han sprang in det första målet redan i matchinledningen. 2-0 gjorde Forsell i den fjärde minuten. Ett chockat Eurosport vaknade till liv och Johan Fröblom reducerade. Sekunderna senare serverade Forsell, Jens Lundström bollen och han nickade in 3-1. Lundström gjorde även 4-1 och då hade inte uret tickat iväg till tio minuter än. Torbjörn Sahlin dundrade ett skott i stolpen och ut men fick revansch minuten senare när hans hörna blev till ett självmål. Sedan var det Daniel Eskilssons tur att dundra ett skott i stolpens insida och ut. Formstarka Lundström svarade för ett hattrick i den första halvleken när han smällde in 5-2. Det var inte slut med det. Sahlins inlägg blev till ett nytt självmål innan Martin Eisele fastställde paussiffrorna 6-3. I den andra halvleken bedarrade tempot något och båda lagen orkade inte anfalla som i den första. Fröblom sköt i alla fall ett skott från egen planhalva och in till 4-6. Det blev ett ställningskrig och med tio kvar missade Petter Wåhlén en straff. Lennart Claesson var nära att göra 5-6 men skottet tog i stolpens insida och istället kontrade Svea samt spelade upp årets bästa anfall där Forsell och Lundström gjorde ett vackert förspel till Wåhlén, som stod vid den bortre stolpen och bredsidade in slutresultatet 7-4. Därmed gjorde Petter sitt första mål för i år. För Eurosport väntar ett ovisst men spännande slutspel. Svea borde varit där med dagens spel.
MATCHENS LIRARE: MÅRTEN FORSELL, SVEA.