Slutspel 2003 - Kvartsfinaler

BOW reklam – Grand Sociedad  3–2
David Nildén 2, Peter Kisfaludy. G. Andreas Krantz, Jonas Hörberg.

Fyran och femman i Serie A, eller med andra ord BOW reklam och Grand Sociedad möttes i den första kvartsfinalen. Matchen blev också så jämn som tabelläget visade. Lagen hade varsin period i den första halvleken. GS inledde klart bäst mot ett BOW som hade svårt att få ordning på positionerna. Redan i den andra minuten dök helt plötsligt bollen upp framför fötterna på Johan Hornhammar efter en tilltrasslad situation. Hornhammar sköt ett snabbt skott som strök stolpens utsida. 0-1 målet kom ändå sju minuter senare. Duktige Andreas Krantz bröt ett uppspel och helt fri med målvakten gjorde han inget misstag. Med nio kvar av halvleken kom BOW upp i ett av få anfall hittills och Hans Pettersson spelade in bollen till Peter Kisfaludy som stod med ryggen mot målet och oerhört elegant klackade han in kvitteringen. Då blev det helt plötsligt en väldans fart på gubbarna i BOW och nu ägde man matchen. 2-1 kom som ett brev på posten efter ett mycket vackert anfall där slutligen Christian Hosenfeld kom ner på kortlinjen samt serverade David Nildén bollen på ett silverfat. Bollen kom med lagom fart rullande mot Nildén som mötte bollen ungefär två meter till höger om straffpunkten. Bollen satt otagbart i nättaket. BOW jagade sedan ytterligare ett mål men med 15 sekunder kvar av halvleken kontrar GS och Björn Ericsson skjuter mot den bortre stolpen. Bollen hade gått utanför men ytterbacken Jonas Hörberg hade följt med upp i anfallet och smällde in kvitteringen 2-2. Matchen levde i allra högsta grad. I den andra halvleken var det ett långt ställningskrig och målvakten i BOW, Henrik Strömblad, samt den vikarierande målvakten i GS, Jörgen Lindqvist, var bra och spikade igen sina kassar. Domaren började fundera på vilket mål straffarna skulle slås mot. Det behövdes inga straffar för matchens lirare, Nildén, fick tag i bollen precis vid straffområdets gräns ute till vänster. Framför målet stod Kisfaludy och Stephan Frank och ¨småbrottades¨ lite samt höll i varandra. Samtidigt dundrade Nildén in 3-2. Frank ville ha det till att Kisfaludy screenade bort honom ungefär som framför kassen i en Hockeymatch. Det var omöjligt att se från avbytarbåsen och ingen annan i GS hade klagomål. De sista sex sju minuterna jagade GS ett kvitteringsmål. Laget fick också ett gyllene frisparksläge precis på straffområdets linje. En linje som inte fanns. Otroligt nog slarvades frisparken bort och det blev inga fler mål i denna match. Därför gratuleras BOW reklam till semifinalplatsen. Grand Sociedad är välkomna tillbaka nästa år.
MATCHENS LIRARE: DAVID NILDÈN, BOW REKLAM.

Tössinger – Eurosport  2–0
Kim Ekman, Stefan Alvén.

Den andra kvartsfinalen kom inte upp i någon stor fotbollsunderhållning. Tössinger var det klart bättre laget och endast en storspelande målvakt i Mikael Olsson höll kvar Eurosport i matchen. Däremot punkterades inte matchen någon gång denna morgon. Eurosport hade sina lägen. Det första kom redan efter 30 sekunder när en långboll gick enda fram i straffområdet och var nära att skarvas in. Efter sex minuter har konditionsfenomenet Kim Ekman en egen show. Han vickar sig igenom två-tre man samt avslutar med en äkta patenterad tåjagare som går stenhårt efter marken via stolpen och in. Tössinger har sedan kontroll på matchen men i andra halvleks första anfall var Frederic Pavlidis ytterst nära att kvittera. Sedan var det Tössinger för hela slanten igen och så var det dags för Ekman att ta tag i bitarna igen. Han spelade in bollen framför mål och till sist hamnade den hos Stefan Alvén som satte dit 2-0. Tössinger hade sedan tre-fyra bra lägen till men Olsson storspelade mellan stolparna. Lennart Claesson hade en gyllene chans till reducering men matchen slöt 2-0 till Tössinger, som därmed får ta sig an vinnaren AGO Reklam eller Slitz i semifinalen. Eurosport har ju cupfinalen att se fram emot.
MATCHENS LIRARE: KIM EKMAN, TÖSSINGER & CO.

MarknadsTaktik – Tip TV/IMG  1–3
Freddy Hägglund. T. Andreas Gustafsson 2, Mats Nyman.

En första klassens sensation inträffade när seriesegrarna i Serie A och cup-finalisterna MarknadsTaktik förlorade mot tvåan i Premier League, Tip TV/IMG. Det var en kall (- 4 grader) men skön morgon. Tip TV slog ur underläge och det är dom bäst på. Laget spelade med en Rumänsk defensiv och kontrade livsfarligt. Redan efter sex minuter lirkade Andreas Gustafsson in 1-0 för Tip TV. MT replikerade omgående då Pelle Ericsson spelade in bollen ganska hårt efter marken och den gick förbi alla ben och fram till Freddy Hägglund som stötte in bollen vid den bortre stolpen. Ytterligare några minuter senare så bryter Gustafsson ett uppspel vid mittcirkeln och avancerar framåt i planen och smäller med ett bra skott in 2-1. Gustafsson dominerar matchen i detta läge av matchen. MT föll lite på eget grepp och anföll i tid och otid varpå det uppstod stora blottor bakåt. Både Mats Nyman och Erik Sylvén hade två jättechanser att öka på ledningen med det blev inga fler mål i den första akten. I den andra halvleken kröp Tip TV hem och försvarade sig föredömligt. MT hade ett stort bollinnehav men man stångades sig blodiga förgäves den sista tredjedelen. Man hade väldigt svårt att skaffa klara målchanser utan det blev en massa stressade skott utifrån. På en kontring träffade backkämpen Dennis Söderhäll ribban men några minuter senare så gjorde Nyman ändå 3-1. Ytterligare några minuter senare räddade MT en boll på mållinjen efter en nickskarv från Sylvén. Sista fem flyttade MT upp allt folk men det enda som hände var att Tip TV fick två sylvassa lägen. Nyman träffade stolpen och Michael Dabrowski hade ett jätteläge. Matchen slöt 3-1 och som det gestaltades så var det rättvist. Reklamserien gratulerar Tip TV/IMG till en stor fotbollsframgång. MarknadsTaktik får trösta sig med en cupfinal nästa vecka. Detta var en spännande match.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS GUSTAFSSON, TIP TV/IMG.

AGO Reklam – Slitz  3–0
Per Jonsén, Marcus Berg, Michel Gordin.

De regerande mästarna AGO Reklam blev sista lag att ta sig till semifinal. Slitz bjöd dock upp till bästa tänkbara motstånd. Slitz kröp hem och spelade ett mycket bra försvarsspel. Matchens första chans hade Slitz och det var inte vilken chans som helst. Skyttekungen Rutger Lindquist kom fri och sköt ett bra och välplacerat halvvolleyskott upp mot det högra krysset. Kent Böschen gjorde dock en otrolig enhandsräddning och boxade ut bollen till hörna. AGO hade ett större bollinnehav men hade även ovanligt svårt att vaska fram riktigt heta chanser. Fredrik Sträng sköt över från ganska bra läge men på en kontring fick Slitz hörna och den var Mikael Persson nära att nicka in. Med två minuter kvar av halvleken så sköt Per Jonsén ett skott och det blev allmän kalabalik och till sist låg bollen två decimeter innanför mållinjen. Ett skitmål men ack så viktigt. Andra halvlek var ganska jämn men det var AGO som hade marginalerna på sin sida. I den sjunde minuten skjuter Marcus Berg ett skott som via stolpen går in bakom en bra spelande Niklas Hedberg. Sista tio gav Slitz allt och man var värda ett reduceringsmål. Istället kontrade AGO in 3-0 genom Michel Gordin i matchens sista minut. AGO kommer få en mycket tuff uppgift i semifinalen mot Tössinger. Slitz har gjort en strålande säsong och föll med flaggan i topp. Det skall bli kul att följa dom i Serie A.
MATCHENS LIRARE: KENT BÖSCHEN, AGO REKLAM.