Slutspel 2003 - Semifinaler

AGO Reklam – Tössinger & Co  2 - 0
Jonas Henriksson, Fredrik Sträng.

En mycket bra målvakt, fantastiskt försvarsspel, giftiga kontringar och marginalerna med sig. Så kan man sammanfatta de regerande mästarna AGO Reklams trollformer till att man är i en ny final. Det var annars Tössinger som inledde oerhört piggt. Stefan Alvén, Kristian Jältsäter och Fredrik Dahlström hade samtliga gyllene lägen till att ge sitt lag ledningen. AGO:s segervapen hittills i slutspelet, Kent Böschen, storspelade mellan stolparna. Ena gången låg han som stålmannen och boxade ut bollen och en annan gång tog han ett friläge samt ett närskott. Efter denna anstormning från Tössingers sida tar AGO:s Jonas Henriksson tag i bollen från egen planhalva lite till vänster. Han driver bollen snett över mot den högra sidan och några meter utanför straffområdet skjuter han ett bra och lågt skott i den bortre vänstra burgaveln. Ett förstklassist mål. Tössinger känner givetvis en frustration att efter den fina inledningen ligga under. Fredrik Dahlström ville dessutom ha en straff i en situation när bollen, Dahlströms huvud och målvaktens händer drabbade samman i en duell. Han menade att händerna träffade hans huvud. En svårbedömd situation. Domaren friade dock. Efter det att Tössinger tack vare fint spel skaffat sig ytterligare en klar målchans, som dock brändes, så kom det en ny kontring. Kent Svensson som var i högerbacksposition, slog en klockren crossboll till Per Apelgren, som stod långt ute till vänster (vid berget). Apelgren slog i sin tur en genialisk boll mot den bortre stolpen där Fredrik Sträng kom farande samt mötte på ett tillslag och 2-0 var ett faktum. Ett oerhört vackert mål. Tössinger tvingades på storoffensiven och resten av matchen blev väldigt öppen. Det var stundtals stor fotboll publiken bjöds på. Med tolv minuter kvar skjuter AGO:s Thomas Johansson i stolpen. Minuten senare är det Christian Grönings tur att träffa virket när bollen tar i ribban. Tössinger har ingen tur alls. Sedan inträffar en ny straffsituation. Dahlström tacklar ganska hårt ner Thomas Endler. Domaren skall precis blåsa för frispark till AGO när Endler drar ner Dahlström. Det var givetvis en solklar straff men det var frispark innan. Bollen rensades undan till en AGO spelare så det behövdes ingen domarsignal. I slutet på matchen träffar Gröning stolpen igen. Detta var AGO:s dag och man vann med 2-0. AGO:s finalrutin avgjorde.
MATCHENS LIRARE: KENT BÖSCHEN, AGO REKLAM.

BOW reklam – Tip TV/IMG  2-0
Peter Kisfaludy, Christian Hosenfeld.

BOW reklam kom undan med blotta förskräckelsen mot överraskningslaget från Premier League, Tip TV/IMG. Redan efter 15 sekunder dök bollen upp framför fötterna på Andreas Gustafsson, som dock sköt över det öppna målet. Hade Tip TV gjort mål där vet man aldrig hur det slutat. Matchen var jämn inledningsvis men mot slutet på halvleken tog BOW sakta men säkert över. Tip TV försvarade sig mycket bra och man kontrade smart. Första halvleken slutade mållös och efter en halvtimme stod det fortfarande 0-0. Tip TV fick sedan till ett riktigt bra anfall som avslutades med att Mats Nyman sköt strax över. Där var skrällen nära igen. I anfallet efter såg Peter Kisfaludy att målvakten stod lite långt ut (men bara lite) och han lobbade bollen mot mål stående på halva plan. Leif Göransson hade solen i ansiktet (jodå, sommartiden hade slutat så solen tittade fram ordentligt i halvtid). Bollen tog i ribban samt i ryggen på Leffe och studsade in bara någon meter innanför mållinjen. Snacka om turmål även om det var meningen som ett målskott. Tip TV hade då inget att förlora och anföll med hela laget. Gustafsson sköt ett bra skott som Henrik Strömblad gjorde en fin räddning på. I anfallet efter fick Gustafsson ytterligare en chans men skottet gick över. BOW var pressat av ett bra spelande Tip TV/IMG. På en kontring med fem kvar avgjordes matchen. Christian Hosenfeld var iskall innanför straffområdet och drog målvakten samt la in 2-0 och BOW var i final, grattis! Tip TV föll verkligen med flaggan i topp. Vi ser fram emot nästa år för deras del.
MATCHENS LIRARE: HENRIK STRÖMBLAD, BOW REKLAM.