Aftonbladet – BOW reklam   0–8
B. Christer Uhrlin 3, Christian Hosenfeld, 2, Hans Pettersson 2, Olle Jeansson.

I vårsäsongens elfte timme vaknade helt plötsligt BOW reklam till liv och spelade drömfotboll. Tyvärr blev det Aftonbladet som blev lidande för det. Efter fem minuter så gjorde matchens bästa spelare, Christer Uhrlin 1-0. Samme man gör även 2-0. Efter dussinet minuter så spelar Uhrlin fram Christian Hosenfeld till 3-0. Under halvlekens sista minuter så ökar Olle Jeansson på till 4-0 innan det var dags för en fin framspelning av Uhrlin igen. Hosenfeld var målskytt ytterligare en gång. Bladet som vunnit tre och förlorat tre under våren samt stundtals spelat riktigt bra var inte dåliga idag. Det var bara det att BOW var grymt effektiva. Under andra halvlek slog BOW av på tempot en aning men det hindrade inte laget att gå ifrån 5-0 till slutresultatet 8-0. Uhrlin gjorde ett till varpå Hans Pettersson sparkade in två. Matchens prestation svarade dock just hemkommen från Portugal, Michael Eklund för. Micke överraskade samtliga när han gjorde en bakåt bicycleta på volley med klacken. Tyvärr gick bollen över men t.o.m. Zlatan hade blivit imponerad.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL EKLUND, BOW REKLAM.

Text & Rubrik – Grand Sociedad   0–2
G. Magnus Tengzelius 2.

Grand Sociedad och Text & Rubrik spelade en underhållande match i ett behagligt tempo. GS var ganska heta under den första halvleken och allra hetast var Magnus Tengzelius. Efter tio minuter gjorde han 1-0 och några minuter senare hade han en kanon på volley strax utanför. Tengzelius gav sig inte utan dundrade med vänstern in 2-0. GS hade kontroll över händelserna och Göran Broberg hade ett skott över. I den andra halvleken tröttnade GS något samtidigt som grabbarna i T & R började flytta fram sina positioner avsevärt. Man hade dock svårt att få till de där riktigt vassa chanserna men i mitten på halvleken var en reducering nära. Först räddade Broberg på mållinjen och på den efterföljande hörnan gjorde Johan Elevant en kanonräddning. GS höll undan och avancerar vidare i cupen.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS TENGZELIUS, GRAND SOCIEDAD.

Slitz – Starcom   3–0
Sl. Mathias Lind, Rutger Lindquist, Peter de Clairac.

Härmed är Slitz bästa vårsäsong någonsin avklarad. Laget toppar Serie A och går även vidare till kvartsfinal i Reklamseriecupen. Klaus Bengtsson måste vara väldigt stolt över killarna. Idag fick man dock hårt motstånd av Starcom som verkligen hade haft en intern utredning av försvarsspelet. Starcom backade hem samt satsade på kontringar. Slitz blev konfunderade och den första kvarten var ren från klara målchanser. Låt vara att Paul Mayanja hade tre avslut men han spred dom som en vattenspridare. I slutet på den första halvleken vaskade Slitz fram två heta lägen. Först var det Johan Malmberg som avancerade fram i plan samt spelade vägg med Peter de Clairac men skottet tippades över av duktige Klas Jonsson. Minuten senare är Rutger Lindquist fri med målvakten men han skjuter strax utanför den vänstra stolpen. Det står 0-0 i paus och 0-0 efter en halvtimme. Med nio kvar av matchen får Slitz en hörna som Malmberg slår mot den bortre delen av straffområdet. Där möter Mathias Lind bollen med pannan och nicken sitter oerhört vackert i nättaket. Därmed fick Slitz det förlösande målet varpå Starcom tvingades öppna sig. Med sju kvar slår matchhjälten Malmberg en långboll till en fristående Rulle som i sin tur nickskarvar in matchavgörande 2-0. Nu njuter Slitz av den härliga sommarmorgonen den 21 juni då solen står som högst under året. Det var 15 plusgrader och svaga sydliga vindar samt ett fuktigt grus efter helgens regn. Efter ett mycket fint spel så fastställer De Clairac slutresultatet 3-0. Starcom har nu inte gjort mål på 2 timmar.
MATCHENS LIRARE: JOHAN MALMBERG, SLITZ.

Carat Sverige – IMG/TWI   3–5
C. Martin Andreasson, Joachim Persson, Andreas Malmfält. I. Johan Apel 4, Andreas Kallur.

IMG/TWI har haft lite oflyt under vårsäsongen men det hade man sannerligen inte i dagens match mot ett bra och väl kämpande Carat Sverige. Det var nämligen Carat som inledde i stor stil. Mikael Djulstedt sköt en långskottskanon som Leif Göransson tippade till hörna. Joachim Persson sköt ett närskott som Göransson räddade och Andreas Malmfält kom fri men Göransson gjorde en fotparad. Janne Skogsberg stack emellan men 0-0 stod sig till den elfte minuten då Carat rättvist tog ledningen med 1-0. Martin Andreasson gjorde en soloraid och stark som en oxe hakade han av sig sina bevakare samt skar in mot mål och dundrade starkt in bollen i den bortre burgaveln. Minuterna senare kontrade dessutom Persson in 2-0. IMG såg uppgivet ut men med fem kvar av halvleken tog Erik Sylvén tag i bollen och spelade fram Andreas Kallur som reducerade. Precis innan pausvilan kunde IMG även kvittera till 2-2 genom Johan Apel. I början på andra hade både lagen varsin fin chans men Michael Dabrowskis nick från nära håll gick otroligt nog över och Perssons skott räddades av Göransson. Sedan var det ett ovisst ställningskrig i en kvart och vi började inrikta oss på vilket mål straffarna skulle slås i. Men tänk vad fel man kan ha. Sista fyra minuterna tillverkades det hela fyra mål. Med fyra kvar så gör A Malmfält 3-2 för sitt Carat. En missnöjd Johan Apel går av banan för att byta sparkande i gruset. Han hoppar in minuten senare och efter ett fint triangelspel står Apel vid den bortre stolpen och nickar in 3-3. När matchen går in på sin sista minut är det fortfarande oavgjort men Apel ville verkligen vinna och hans kanonskott går i mål till 4-3. Ett besviket Carat tar i alla fall sista chansen och samtliga spelare går upp för att kvittera men då går det som många gånger förr. IMG kontrar och ja, gissa vem. Jo Apel gör 5-3. Apel gör sitt fjärde mål och hans tredje de sista fyra minuterna, vilken dramatik.
MATCHENS LIRARE: JOHAN APEL, IMG/TWI.

Spoon SC – Hill & Knowlton   2–1
S. Peter Andersson, Patrik Mattsson. H. Niklas Lundin.

Spoon vann rättvist över Hill & Knowlton men det satt långt inne. Första kvarten var ganska avvaktande och Niclas Strahner gjorde några fina ingripanden. Den vassaste chansen hade dock Niklas Lundin när han från 30 meter lobbade bollen i ribban och där var det nära att H & K tog ledningen. Det gjorde istället Spoon när Peter Andersson fick till en tunnel till 1-0. Den andra halvleken blev intressant. Först gjorde Patrik Matsson 2-0. Då trodde vi att det skulle rinna iväg. Hela H & K kämpade dock bra, framförallt Lundin och Hans-Olof Johansson drog ett mycket tungt lass. Med tio kvar blev det nerv i matchen igen. Först träffade Mikael Göransson stolpen. I stället för 3-0 så kontrade Lundin in 2-1 efter ett fint mål. När endast fyra minuter återstod fick H & K en hörna och den nickade Johansson i stolpen. Spoon kontrade och nu var det Marcus Hallbergs tur att träffa stolpen. Sekunderna senare träffade samma man ribban och matchen levde. Det blev dock inga fler mål vilket betydde att Spoon avancerar till kvartsfinal efter sjätte raka segern.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS LUNDIN, HILL & KNOWLTON.

CSKA McCann – AGO Reklam   1–4
C. Enis Püpülek. A. Jonas Henriksson 2, Per Jonsén 2.

Det gamla mästarlaget AGO Reklam fick ge sitt yttersta för att besegra det pigga topplaget från Premier League, CSKA McCANN i sommarvärmen. CSKA inledde piggt och redan i den andra matchminuten slog Nils Palhagen ett inlägg i ribban och returen gick utanför. Vi trodde att 0-0 skulle bli ett rättvist halvtidsresultat men Jonas Henriksson ville annorlunda när han skarvade in ett långt inkast i mål och för en gång skull hade CSKA dålig markering. Inledningen på den andra halvleken blev mycket dramatisk. Efter ett fint anfall spelade Enis Püpülek fram Palhagen som fick en bra träff. Kent Böschen vände i luften och boxade elegant ut bollen till hörna. Minuten senare skjuter Petrus Kukulski ett skott som tar på Püpülek och in till 1-1. Där hade CSKA tur men det hade man inte en stund senare. Per Jonsén gick på en retur och fick med sig bollen med handen (förstod domaren efteråt) och sedan slog han in 2-1 till AGO. Sedan sköt Kent Svensson direkt efter en hörna men bollen tog i stolpen. Spelet vände och nu var det Magnus Engström tur att träffa ribban från nära håll. Vid två tillfällen räddade CSKA även bollen på mållinjen och matchen böljade fram och tillbaka och det skapades målchanser i stort sett varje anfall. Nästa mål skulle bli viktigt, 3-1 till AGO eller 2-2. Det blev det först nämnda när vårens storskytt Jonsén smällde in avgörande 3-1 bakom en bra spelande Anders Strid. CSKA kom då av sig någon i det underbara vädret och med nio kvar kom nådastöten när Henriksson fastställde slutsiffrorna 4-1. AGO får vara nöjda med segern. Det är aldrig kul att förlora men CSKA föll verkligen med flaggan i topp. Undrar hur det hade slutat om CSKA fått in 2-2?
MATCHENS LIRARE: KENT BÖSCHEN, AGO REKLAM.

Abby Norm – Digaloo  8–1
A. Dan Sahlin 3, Danne Johansson 3, Peter Göthe, Fadi Afram. D. Tommy Svensson.

Abby Norm gjorde processen kort med Digaloo. Siffrorna skrev till slut 8-1 men matchen var jämnare än så. Det var bara det att AN var ruskigt effektiva. Efter en kvart ledde AN med 1-0. En kvart senare stod det 7-0. Dan Sahlin svarade för tre mål i sin Reklamseriedebut. Vid ett mål gjorde Peter Göthe en fin assist. Göthe själv satt ett skott snyggt i krysset. Danne Johansson svarade även han för ett hattrick. Det sista gjorde Fadi Afram. Anders Gravin är värt ett stort A för sin insats. Digaloo som ångar på i Premier League gjorde årets frisparksmål genom Tommy Svensson. En projektil i kryssribban och in. Johan Hellrup var frejdig och var nära nätkänning vid flertalet tillfällen men Markus Bergkvist var bra i mål. Niclas Ivarsson visade oanade talanger i målet i den första halvleken. AN fortsätter sitt äventyr i cupen medan Digaloo har gjort sitt.
MATCHENS LIRARE: ANDERS GRAVIN, ABBY NORM.

Tössinger & Co – Lokaltidningen Mitt I  9–1

T. Christian Gröning 5, Fredrik Dahlström 2, Erik Johannisson 2. L. Johan Fryk.

Topplaget i Serie A, Tössinger & Co mot bottenlaget i Premier League, Lokaltidningen Mitt i möttes i den sista av 8-delsfinaler. Med tanke på att det var 23 placeringar som skiljde lagen åt klarade sig LMI väldigt bra inledningsvis. Låt vara att det stod 2-0 efter en kvart och 5-1 när sex minuter återstod av matchen. Sista fem gick man på knäna och till ställningen slöt 9-1. Tröstmålet gjorde av Johan Fryk. För Tössingers del så hade Christian Gröning en egen show. Han har gått ner hela 16 kilo sedan vårpremiären och svarade för sitt lags fem första fullträffar. Sedan fick han enligt reglerna inte göra fler i denna match men av misstag nickade han in ytterligare ett mål. Domaren fick lov att döma frispark för LMI. Snack om kluriga regler. Fredrik Dahlström och Erik Johannisson svarade bägge för två fullträffar.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN GRÖNING, TÖSSINGER & CO