Expressen – Slitz   1–2
E. Mikael Nordlund. S. Rutger Lindquist, Jack Melcher Claesson.

Slitz är för tillfället inne i ett vinnarstim. Idag blev man första lag i årets Reklamseriecup som gick vidare. Laget gjorde tidigt 1-0 genom en snygg volley av skyttekungen Rutger Lindquist. Efter det spelade man äckligt disciplinerat. Man kröp hem med laget och stor organisatör var bulldozern Roberth Westlund. Han lämnar ingen oberörd. Rulle fick tidigt känning av en sträckning vilket medförde att man förlorade en farlig offensiv kraft. Dagens motståndare Expressen dök upp med 13 man och en coach och överraskade alla igen med ett mycket stabilt spel. Expressen hade mycket boll men det riktiga målchanserna saknades i den första halvleken. Slitz var farliga i sina kontringar och en gång träffade Mathias Lind stolpen. Sista kvarten ökade Expressen trycket och både Patrik Myrbäck och Michael Eklund matade in bollar mot mitten. Målvakten Niklas Hedberg var med på noterna men han hade tur då Roger Lundqvist träffade stolpen. Mitt i pressen stack Slitz emellan och Jack Melcher Claesson kunde mycket vackert sätta dit bollen från 15 meter. Med sju kvar kunde dock till sist mycket duktige Mikael Nordlund reducera med ett skott i nättaket. Sista fem tryckte Expressen på ordentligt men Slitz höll undan och vi gratulerar till avancemanget. Reklamserien höjer ett varningens finger för Expressen. Det finns mycket kapacitet i laget.
MATCHENS LIRARE: ROBERTH WESTLUND, SLITZ.

Starcom – Mediacom  3–2
Patrik Sandberg, Andreas Bardh, Martin Berchtold. M. John Aleman, Thomas Berg.

Andra paret ut i årets Reklamseriecup var ett derby mellan ¨com-lagen¨ Starcom och Mediacom. Matchen blev ganska jämn och välspelad. Det var Starcom som inledde bäst inspirerade av sina nya snygga gröna Puma-dräkter. Patrik Sandberg gjorde 1-0 redan efter 30 sekunder. När Sandberg, 98 kilo och Paul Mayanja, 88 kilo går till anfall och får upp farten är dom svårstoppade. På mittfältet är krigaren Martin Berchtold dominerande. Så har man även hjärnan Johan Pettersson som lagkapten och pådrivare samt resten av laget som alltid kämpar. Efter tio minuter så rycker den debuterande ekonomichefen Andreas Bardh längs vänsterkanten och får bollen samt smäller in 2-0. Efter hand fick Mediacom ordning på sitt lag men Starcom gick till halvtidsvila med 2-0. Noteras skall att Jonas Jonsson träffade ribbans överkant och att Andreas Lifbom dundrade ett skott i huvudet på den vikarierande målvakten Johan Brandt. Bollen gick sedan i ribbkrysset och längs mållinjen och ut. I början på andra kom sedan reduceringen och det var kämpen John Aleman som gjorde det. Nu var Mediacom kraftigt på gång och minuterna senare kvitterar eleganten Thomas Berg till 2-2. Nu gick Mediacom för segern men Starcom kontrade och efter ett missförstånd i försvaret kunde Berchtold sätta dit en fot och så var Starcom i ledning igen. Mediacom gjorde allt för att kvittera men det blev inga fler mål.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS BARDH, STARCOM.

Eurosport – Carat Sverige  3–5
Janne Möller, Jonas Johansson, Per Boström. C. Peter Arnesson 3, Andreas Malmfält, Fredrik Malmfält.

En skräll inträffade på centercourten när Premier League laget Carat Sverige överraskande slog ut Serie A laget och titelförsvararna Eurosport efter stundtals frejdigt spel. Matchen rivstartade med att Åke Johanssons snabbe son Jonas Johansson ryckte igenom samt träffade utsidan på stolpen bakom pådrivaren och vikarierande målvakten Harald Fransson. I anfallet efter nickade Peter Arnesson men Torbjörn Weinesjö stod rätt placerad. Det kom ett mål innan matchuret tickat iväg till två minuter. Det var Janne Möller som nickade in 0-1 till Eurosport efter en fin slagen hörna av Johansson senior. Carat var laddade och speciellt då Arnesson. Andreas Malmfält laddade stora kanonen men fick snedträff och vid den vänstra stolpen stod Arnesson och föste in kvitteringen. 2-1 målet var ingen fösare utan en ren volleyträff av heta Arnesson. Tio sekunder innan halvtidsvilan så kvitterade debutanten Johansson junior med att snärta upp bollen nättaket. I början på andra kastade Mikael ¨Mini¨ Djulstedt ett långt inkast som Arnesson nickskarvade bakåt till A Malmfält som i sin tur nickade in 3-2. Carat var små fyndiga hela tiden och i den åttonde minuten gjorde Arnesson sitt tredje mål och ställningen var 4-2. Med fem kvar avgjordes matchen. Johan Fröblom träffade stolpen från ett bra läge och istället för 3-4 kunde Fredrik Malmfält i anfallet efter skjuta 5-2. Per Boström kämpade in 3-5 men närmare kom Eurosport inte. Carat går vidare.
MATCHENS LIRARE: PETER ARNESSON, CARAT SVERIGE.

IMG/TWI – Dagens Industri   3–0
I.
Erik Sylvén, Johan Cederqvist, Johan Apel.

IMG/TWI spelade taktiskt och smart samt kämpade så att matchdräkten blev svettig i sommarvärmen. Efter 22 sekunder hade teknikern Erik Sylvén redan gjort 1-0. Dagens Industri är långt ifrån fjolårets form men man kämpar in i det sista vilket brukar leda till resultat. Stefan Svanfeldt prickar ribban i den andra minuten och i anfallet efter så har Nicklas Malmros en dubbelchans efter hörna. I stället kan Johan Cederqvist göra 2-0 i nättaket ifrån en ganska svår vinkel. I den andra halvlekens inledning har Johan Apel en egen liten soloshow och avgör nog fighten med sitt 3-0 mål. Båda lagen har sedan var sin stolpen (Sylvén och Malmros).
MATCHENS LIRARE: JOHAN APEL, IMG/TWI.

Spoon SC – MarknadsTaktik   5–2
Ernesto Villalba 2, Olle Källström 2, Marcus Hallberg. M. Mikael Örnliden 2.

I en mycket öppen och trevlig match såg Spoon SC till att även den andra cupfinalisten från ifjol är ute ur Reklamseriecupen 2004. Pigge Ernesto Villalba träffade stolpen redan i den andra minuten. Den gången gick det inte men tre minuter senare kunde Villalba nicklobba in 1-0. MarknadsTaktik jobbade sig in i matchen och efter tio minuter kunde Mikael Örnliden kvittera efter en fin passning från Dick Carlsson. I början på andra kunde sedan Örnliden (högerback) nicka in 1-2. MT brukar kunna hålla tätt och idag var dessutom Ulf Kramer lysande. Men matchen bedrevs i öppna landskap och båda lagen gick till anfall ideligen. Richard Hagenstam drog fem man men Michel Rydberg gjorde en fin fotparad. Sedan var det Kalle Schröder som bröt igenom men han fick inte in bollen. Villalba var igenom men Rydberg gjorde en dubbelräddning. Ett mål för Spoon hängde verkligen i luften och till sist kom det. Olle Källström kvitterade till 2-2. Freddy Hägglund skaffade sig sedan två bra lägen som dock inte resulterade och Mikael Brunell träffade stolpen. Hans Svelanders bröstnedtagning var dagens tekniska delikatess. Med fem kvar gick domaren och funderade på vilket mål som skulle användas till straffarna och det gjorde nog även MT. För hur skall man annars tyda de sista minuterna. Det sa bara pang, pang och pang. Marcus Hallberg, Villalba (nick igen) och Källström såg till så att 2-2 blev 5-2. Vilken urladdning från Spoons sida, en match varar 2 x 20 minuter i Reklamserien.
MATCHENS LIRARE: HANS SVELANDER, SPOON SC.

CSKA McCann – TV 4   4–0
C.
Kalle Widgren 2, Petrus Kukulski, Mattias Falk.

CSKA McCANN gjorde en helgjuten insats och grabbarna sprang, kämpade och spelade stundtals hyfsad fotboll. Men som kronan på verket, man gjorde mål på sina chanser. Redan i matchens inledning slog Krister Svensson ett inlägg som Kalle Widgren nickade in till 1-0. Matchen stod sedan och vägde ett tag men när Petrus Kukulskis vänsterskott gick in via stolpen gled matchen mer och mer över till CSKA:s fördel. Med fem kvar av den första halvleken så slog Widgren till igen och 3-0 var ett faktum. I halvlekens absolut sista sekund träffade Anton Glanzelius stolpens utsida. Niklas Angergård träffade ribban direkt i inledningen på andra. TV 4 var numret för kort i dagens match. Anders Dahls stolpskott var dock värt ett bättre öde. Kämpen Mattias Falk kunde fastställa slutresultatet 4-0 i mitten på den andra halvleken. Anders Strid höll välförtjänt nollan i dagens match.
MATCHENS LIRARE: ANDERS STRID, CSKA MCCANN.

Svea – AGO Reklam   1–4
Christian Göransson. A. Jonas Henriksson 2, Marcus Berg, Michel Gordin.

AGO Reklam är för tillfället inne i ett positivt stim. Man spelade bra i dagens match men man hade också marginalerna på sin sida samt gjorde mål i viktiga lägen. I den sjunde minuten så gjorde Per Apelgren en fin två fotare och gick ner på kortlinjen samt spelade snyggt snett inåt bakåt till Marcus Berg som i sin tur inte gjorde något misstag. Sedan var det Svea som bjöd upp till en riktigt fin fotboll. Laget jagade en kvittering och för dagen duktige Christian Göransson drog två man innan han sköt men Thomas Endler räddade på mållinjen. I slutsekunden på halvleken spelade Mikael Bergvall fram en genomskärare till Petter Wåhlén som stod fri vid den bortre stolpen men Petter stötte bollen precis utanför. Fem minuter in på den andra halvleken kom en rättvis kvittering när Göransson via stolpen kvitterade till 1-1. Sista kvarten blev händelserik. Svea jagade ett ledningsmål och Martin Eisele hade ett kanonläge som dock Kent Böschen avvärjde. Pigge Berg stack emellan men hans lobb räddades på mållinjen. Matchen levde i högsta grad. Sedan var det dags för en Bergvall genomskärare igen och denna gång var det Göransson som inte hann fram vid den bortre stolpen. Med tio minuter kvar så slog Michel Gordin till efter en passning från Per Jonsén och så var AGO i ledning igen. Marcus Berg som var i storform träffade sedan stolpens insida och nu var det AGO som var på gång. Med sju kvar kom det avgörande målet när Jonas Henriksson slog in en retur. Ett bra Svea gav då mer eller mindre upp och Berg slog ett hårt fint inlägg som Henriksson elegant nickade in under ribban. Magnus Wihlborg var bra idag. AGO avancerade till 8-delsfinal efter 4-1. Svea var dock spelmässigt nöjda med insatsen.
MATCHENS LIRARE: MARCUS BERG, AGO REKLAM.

Digaloo – Mediaedge:Cia   2–0
Johan Hellrup 2.

För första gången någonsin så avancerade Digaloo till den andra omgången. Man fick en drömstart på matchen mot Mediaedge:Cia när Johan Hellrup fick drömträff på hel volley nästan som Marco van Basten i EM 1988. Johan var lite närmare mål. Det perfekta inlägget slog Tommy Svensson som var pigg inledningsvis. Efter detta mål blev det måltorka i 36 minuter. Det fanns några chanser att nämna. En som var pigg idag var Mathias Aspvid. Det var också han som var nära att nicka in kvitteringen men Hasse Hallberg avvärjde. Det gjorde även Johan Högfelst när Mats Carlsson hade ett friläge. CIA spelade bra idag och störde Digaloo hela tiden. Magnus Ringmar och Oskar Lindström krigade på bra där nere liksom hela laget. Årets hårdaste skott sköt Magnus Lindblad. Han fick en ganska hårt rullande passning emot sig och från 20 meter drog han på för kung och fosterland. Det gick ett sus bland avbytarna på bänken och bollen for som en projektil och snuddade ribbkrysset. Hade den gått på mål hade inte världens bästa målvakt tagit den. Det var dessutom en kraftig inåtskruv på bollen, nästan som på Roberto Carlos frispark för några år sedan om ni minns den. Apropå Lindblad så såg han ut som Terry Butcher efter slutsignalen. Tidigt i matchen fick han näsblod efter att ha fått bollen i ansiktet. En stor tuss i näsan och en blodig tröja var beviset. När äntligen näsblodet stoppat nickade han lindrigt ihop med en motspelare i matchens sista slutskede och ett litet jack uppstod vid ena ögonbrynet. Blodet rann i ansiktet och ner på halsen varpå tröjan blev ännu rödare. Detta kallar vi en viking. Cia gav allt för en kvittering och man var nära att få till den där sista avhörande passningen men mitt i anstormningen kontrade Digaloo in matchavgörande 2-0 genom Hellrup igen.
MATCHENS LIRARE: JOHAN HELLRUP, DIGALOO.

FLT/Kramgo – Abby Norm   0–2 (WO)

Clear Channel – Tössinger & Co   3–10
C. Marcus Skärlind 2, John Hård. T. Fredrik Dahlström 5, Mathias Tauberman 3, Adam Stevens, Stefan Alvén.

För två dagar sedan skapade Tössinger & Co mängder av målchanser men fick ingen utdelning. Idag var det precis tvärtom. Man behövde inte ens målchanser för att göra mål. Under de första tio minuter gick man fram till 5-0 mot ett lite chockat Clear Channel. Det ena målet var grannare än det andra. 1-0 klackade Fredrik Dahlström elegant in. Sedan var det dags för ett triangelspel nere vid hörnflaggan där Mathias Tauberman, Adam Stevens och Dahlström var inblandade. Till sist var det Tauberman som sprätte upp bollen i taket. Dahlström nickade in 3-0. Sedan var det dags för en patenterad Tauberman kanon igen och så stod det 4-0. Dahlström skickade in sitt tredje mål till 5-0. Efter en kvart hade Dahlström stänkt in fyra mål. Innan pausvilan fick äntligen Stevens utdelning. Han ägde båda kanterna och sprang i djupledslöpningar ideligen. Ibland fick han inte bollen men klagade aldrig utan tog hem jobbet som en man. John Hård från CC stack emellan så halvtidssiffrorna skrevs 7-1. Efter 5 sekunder (ja ni läste rätt) på andra gjorde Stefan Alvén 8-1 direkt på avspark. Tauberman trivdes som fisken i vattnet i dagens match och svarade för ett hattrick i och med 9-1 målet. Efter det var det faktiskt måltorka för Tössinger i en kvart och CC passade på att hyfsa upp siffrorna lite. Marcus Skärlind reducerade till både 2-9 och 3-9. Det sista målet var en riktig stänkare. Med tre minuter kvar gjorde Dahlström sitt femte mål och därmed fick han inte göra fler. Det fick inte någon annan i Tössinger heller för domaren blåste för TÖ (teknisk överlägsenhet), som man alltid gör när ett lag når tvåsiffrigt. Tössinger spelade verkligen en rolig fotboll. Kom igen CC.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS TAUBERMAN, TÖSSINGER & Co.

Lokaltidningen Mitt i – Kanal 5   2–1
L. Peter Öhnestam 2. K. Thomas Sellin.

Lokaltidningen Mitt i svarade för en liten skräll när man oväntat vände 0-1 till 2-1 mott topplaget Kanal 5. Under den första kvarten var det femman för hela slanten. Efter några halvchanser spelade Daniel Cedercrona elegant fram Thomas Sellin som inte gjorde något misstag och Kanal 5 ledde med 0-1. Några minuter senare avlossade Johan Gyllenpalm en kanon från 20 meter som tog i ribban. Sedan var det Fredrik Ragells tur att få ett bra läge men skottet gick över. Med fem kvar av halvleken så kontrade Peter Öhnestam in 1-1 på ett friläge för LMI. Ett oväntat mål och av bara farten så sköt samma man även påpassligt 2-1. Ett lite chockat Kanal 5 samlade dock ihop sina krafter i halvtid och Cedercrona fick en bra chans i inledningen på andra som dock inte resulterade. Ju längre matchen led ju bättre blev Dalavallen med Anders Ungh, Thomas Pagling samt kämpen Sven Riedel. Thomas Stark slet för två och i målet storspelade John Goliats. Backklippan Christer Plars manade på sina medspelare med sitt frejdiga spel. Men man helt plötsligt svårt att komma igenom ett defensivt och mycket taktiskt bra spelande LMI. Mot slutet satsade Femman allt framåt och man skapade två bra lägen men det blev inga fler mål i denna match och överraskningen var ett faktum. Grattis LMI.
MATCHENS LIRARE: PETER ÖHNESTAM, LOKALTIDNINGEN MITT I.