BOW reklam – Grand Sociedad  1–3
Bengt Wicksell. G. Magnus Tengzelius 2, Andreas Krantz.

Med tanke på förra omgångens spel för Grand Sociedad och BOW reklam så var det överraskande GS som tog kommandot i matchen. Redan efter sex minuter så stod Putte Ramberg och Göran Broberg för ett grant förspel till Magnus Tengzelius 1-0 mål. Det var ett äkta Buster mål. Fem minuter senare var det dags igen. Tengzelius spelade in bollen framför mål och till sist blev det ett självmål. 2-0 var en drömstart för GS och en tung uppförsbacke från BOW:s sida. Resten av matchen var helt jämn i det underbara vädret. Med åtta minuter kvar hade först Jonas Hörberg ett fint skott över och i anfallet efter sköt Broberg i ribban. Där var matchen nära att avgöras. Istället kunde Bengt Wicksell knäa in en hörna med sex kvar. Nu trodde vi nog att det skulle bli en gastkramande avslutning. Det blev det inte. Andreas Krantz avgjorde matchen i anfallet efter och fastställde slutresultatet 3-1. Därmed är Grand Sociedad som första lag klart för semifinal. Varannan dags laget BOW hade en av sina sämre dagar.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS TENGZELIUS, GRAND SOCIEDAD.

Abby Norm – Tössinger & Co  7–6 (efter straffar, 3-3 vid full tid)
A. Danne Johansson 2, Jan Schiratzki. Straffmål: Andreas Göthe, Peter Göthe, Anders Knutsson, Danne Johansson. T. Christian Gröning 2, Fredrik Dahlström. Straffmål: Christian Gröning, Erik Johannisson, Stefan Alvén.

Matchen mellan topplaget Abby Norm och serieledarna Tössinger & Co gällde dels seriefinal och tillika kvartsfinal i cupen i en och samma match. Fighten blev precis så jämn, tuff och spännande som väntat. Den första halvleken var det som om två tungviktsboxare kände på varandra. Det passade AN perfekt och speciellt då Fadi Afram, som var alert inledningsvis. Fadi sköt ett skott i den femte minuten och vips så var mycket påpassligt Jan Schiratzki framme på returen och rakade in 1-0. Båda målvakterna Peter Carlsson och Markus Bergkvist höll sedan sitt mål rent från påhälsning de efterföljande tio minuterna trots att båda lagen hade lägen. Närmast var Sydafrika-fararen Erik Johannisson när han hårt trängt sköt över från nära håll efter en hörna. I anfallet efter hade Anders Knutsson bollen nere vid hörnflaggen och han spelade den snett inåt bakåt till den utmärkte backen Danne Johansson som kom farande. Han sköt ett skott utanför straffområdet på rullande boll så att det bara sjöng i nätmaskorna. En sådan träff med sträckt vrist har sällan skådats på Hjorthagens IP. Jag har dömt Reklamserien i 23 år och rankar nog detta mål som ett av tre vassaste någonsin och då skall ni veta att det görs vackra mål varje dag. Tur att inte någon blev träffad. AN gick till en halvtidsledning med 2-0. Tössinger kom ut som ett helt nytt lag i den andra och redan efter en minut hade dom skaffat sig tre målchanser genom Fredrik Dahlström (en) och Christian Gröning (två). Den sistnämnda reducerade på den sista. Tössinger fortsatte i ett ruggigt tempo och AN tvingades till defensiven. Matchen var absolut inte ful men stundtals satsade spelarna allt för friskt i närkamperna. En otränad spelare kan då göra illa sig. Man måste ha omdöme för detta är Reklamserien och samtliga spelare vill kunna åka till jobbet fräscha. I den åttonde minuten så kvitterade Fredrik Dahlström rättvist till 2-2. Nu var Tössinger inne i ett positivt stim och jagade segermålet. AN försvarade sig bra men man orkade inte vaska fram något i anfallsväg. Tre minuter före slutet var Dahlström stark som en oxe på vänsterkanten och med en spelare så gott som hängande på ryggen gick han inte att stoppa. Till sist lyfte han in bollen till en fristående Gröning som bara hade att nicka in 3-2 i tom kasse. De flesta trodde nog att detta var segermålet. Tössinger var på gång och att AN skulle kunna trycka på en knapp och börja anfalla i slutminuterna kändes inte möjligt. AN visade då mycket hög moral och med minuten kvar vann Knutsson en stentuff axel mot axel duell nere vid hörnflaggan och spelade fram Danne Johansson. Han sköt ett inte alltför märkvärdigt skott (denna gång) men bollen gick igenom samtliga spelare inne i straffområdet samt in i den vänstra gaveln. Det var utjämnat till 3-3 och seriefinalen slutade därmed oavgjord. Men det var som sagt även en match i cupen och den fick avgöras på straffar. AN vann lotten men valde att Tössinger skulle inleda enligt följande: Johan Wallberg (Bergkvist räddar nere vid marken), Fadi Afram (markare utanför, nästan ingen sats), Christian Gröning 1-0, Andreas Göthe 1-1, Erik Johannisson 2-1 (Bergkvist var på den men den gick upp i ribban och ner någon decimeter innanför mållinjen), Peter Göthe gör 2-2, Stefan Alvén 3-2 (inte ett dasspapper hade fått plats mellan bollen och den vänstra stolpen), Anders Knutsson 3-3, Mathias Tauberman (Bergkvist räddar). Fram kliver matchens bästa spelare, Danne Johansson. Han skjuter AN fjärde straff lågt nere vid den högra stolpen och i mål. Abby Norm (f.d. Brindfors mm.) är framme vid en semifinal. Det är kanske det största laget nått i deras Reklamseriehistoria. Efteråt står spelarna i en ring med armarna runt omkring varandra. Det är roligt med en härlig laganda och fotbollen förbrödrar etc.
MATCHENS LIRARE: DANNE JOHANSSON, ABBY NORM.

AGO Reklam – Spoon SC  5–1

A. Per Apelgren 3, Jonas Hellgren, Marcus Berg. S. Olle Källström.

AGO Reklam spelade en bra och koncentrerad fotboll idag och så hade man marginalerna på sin sida. Jonas Hellgren har aldrig setts piggare i Reklamserien än idag. Han verkar gilla hård nordvästlig vind. Redan i matchinledningen sköt han ett skott i ribban. Minuterna senare gjorde han 1-0. I den tionde minuten så vann tungviktaren Hellgren en närkamp som banade vägen för Per Apelgrens 2-0 mål. AGO hade fått en drömstart och ett formstarkt Spoon SC tvingades jobba i uppförsbacke. När sedan Marcus Bergs inspel gick igenom samtliga spelare inne i straffområdet och in i burgaveln så förstod man att detta var AGO:s dag. När dessutom Apelgren från nära håll smällde in 4-0 i början på andra var det klart. Olle Källström reducerade visserligen till 1-4 på nick. Spoon fick då ett litet hopp och nu jagade man ytterligare reduceringsmål. Den vikarierande målvakten Fredrik Dahlin storspelade dock. Han hade givetvis sin egna stil men bollarna tog han. I slutminuten fullbordade pigge Apelgren sitt hattrick och segersiffrorna skrevs 5-1. Semifinal väntar. Spoon som visade fin form i veckan kom aldrig riktigt in i matchen eftersom AGO fick snabba mål.
MATCHENS LIRARE: JONAS HELLGREN, AGO REKLAM.

Slitz – IMG/TWI  4–2 (1-1 full tid)
S:
Jimmy Thurby. Straffmål; Peter De Clairac. Mathias Lind, Johan Malmberg. I: Andreas Gustafsson. Straffmål; Janne Skogsberg

Årets lag, Slitz, mot höstens lag, IMG/TWI. Det var frågan inför den sista kvartsfinalen. Matchen öppnades med en rivstart. Redan efter 20 sekunder dundrade Andreas Gustafsson på en kanon men Niklas Hedberg reflexräddade. Slitz kontrade 20 sekunder senare och nu var det Leif Göransson som räddade Rutger Lindquist friläge. Innan matchuret visat en minut så hade även Erik Sylvén en chans. Tre minuter senare slår Peter de Clairac en underbar genomskärare till Jimmy Thurby som fri med målvakten skjuter in 1-0. Vilken start på matchen och det var inte slut än. I den sjunde minuten fälls Sylvén och på den efterföljande gör Gustafsson inget misstag och det var kvitterat. Minuten senare träffar Michael Dabrowski stolpen och det gör äve de Clairac två minuter senare. Det hände mer på de inledande tio minuterna än det kan hända på en hel match. Resten av halvleken blev ett lite gnälligt ställningskrig. Utvisningar och tillsägelser gjorde att spelarna rättade in sig i ledet och den andra halvleken bjöds det på ett ställningskrig på rätt sätt. Nu var båda lagen lite mer rädda om bollen men i mitten på halvleken fick IMG två gyllene lägen. Hedberg storspelade på Gustafsson skott och Sylvén sköt över från ett ganska bra läge. Mot slutet blev Roberth Westlund tveksamt avblåst på mittplan för en frispark. Rulle gjorde mål men sekunderna tidigare var det redan blåst. Matchens hetaste chans fick sedan Janne Skogsberg med minuten kvar men nicken från mycket nära håll gick otroligt nog utanför. Det kändes rätt att matchen skulle sluta oavgjort, 1-1 och straffar fick tillgripas. IMG vann lotten och valde att inleda enligt följande: Andreas Gustafsson (Hedberg räddade vid den högra stolpen), Peter de Clairac 1-0, Mikael Klotz (Hedberg dök som stålmannen och räddade en ganska bra och hård straff nere vid den vänstra stolpen), Mathias Lind 0-2, Janne Skogsberg 1-2, Johan Malmberg 1-3 och Michael Dabrowski avslutade med att skjuta över. Slitz är klara för semifinal. Vilket år dom har haft men det är inte slut än. IMG/TWI kan se fram emot ett spännande nästa år.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS HEDBERG, SLITZ.