Slitz – Grand Sociedad  4–1
S. Peter de Clairac 2, Naffe Younan, Mathias Lind. G. Andreas Krantz.

Sannsagan Slitz bara fortsätter. Som nykomlingar tog man ju seriesegern i förra veckan. Idag tog man sig till final i Reklamseriecupen och än är det sista kapitlet inte skrivet. Man fick tufft motstånd mot ett smart spelande Grand Sociedad. Med Owe Wahlberg som libero får GS in ett harmoniskt lugn i laget och på mitten är Andreas Krantz en kung. Slitz kom in i GS behagliga tempo men ibland blixtrade det till framför bägge målen. Slitz hade hela tre träffar i virket under den första halvleken. Roberth Westlund sköt från 25 meter i ribbans överkant. Rutger Lindquist hade en volley i ribbans underkant och Rulle hade även en i stolpens insida. Krantz hade två ypperliga lägen men båda skotten gick över. Ulf Olofsson slog en fin passning till den ena chansen. När Göran Broberg sköt var vi nära att anteckna matchens första mål men Niklas Hedberg gjorde en otrolig räddning nere vid stolproten och styrde ut bollen till hörna. Första halvlek slöt 0-0 och den årsdebuterande målvakten Erik Kotschack får vara nöjd med sina första 20 minuter. Den andra halvleken blev väldigt spännande, tuff och sevärd. Slitz fick en drömstart när Peter de Clairac sköt 1-0 via stolpen. Sedan blev några ur Slitz spelartrupp lite för heta. Man gnällde mer än vad man får och domaren fick lov att ta en utvisning. Det hela blev lugnt igen. Under utvisningen kvitterade GS efter ett underbart vackert mål. Olofsson slog in en frispark in i straffområdet och där stod Krantz och klackade in bollen som den bästa Brasilianaren, 1-1 och sju minuter kvar av rysaren. Nu hände det som bl.a. har fört Slitz till den placeringen man har. Man har flyt när det gäller eller så är man helt enkelt bäst när det gäller. Med sex kvar så fäller en GS spelare Jimmy Thurby innanför straffområdet. Situationen var ju redan ¨över¨. Det gick inte att blunda för den solklara straffen. De Clairac gick fram och slog behärskat in stramaren. Nu föll GS ihop och de sista fem minuterna sköt Slitz två slumpskott som gick in och 1-1 hade blivit 4-1 på fyra minuter. Naffe Younan och Mathias Lind var nöjda målgörare. Slitz är i sin första final någonsin i Reklamserien. GS var nära men det skjuter ingen hare.
MATCHENS LIRARE: PETER DE CLAIRAC, SLITZ.

Abby Norm – AGO Reklam  5–3
Ab. Anders Knutsson 2, Danne Johansson 2, Fadi Afram. AG: Michel Gordin, Självmål, Jonas Henriksson.

Abby Norm (före detta Brindfors) är framme i deras första final i Reklamserien någonsin. Eftersom man möter Slitz, som också är i sin första final, innebär det att det kommer att graveras in ett nytt namn i vandringspriset. AN inledde dagens match väldigt inspirerat mot ett inledningsvis tamt AGO Reklam. Mitten på den första halvleken blev händelserik. Först lobbade Fredrik Sträng i ribban, Markus Bergkvist hade fingertopparna på bollen. Spelet vände och Anders Knutsson var inblandad i en tilltrasslad situation där han till sist fick in bollen med ryggen till 1-0. Minuten senare träffar Joachim Ahlm ribban och ytterligare en minut senare spelar Fadi Afram till Danne Johansson, som i sin tur rakar in 2-0. AN såg i detta läge av matchen ut som om man hade kontroll på händelserna. Inget tydde på att AGO skulle kunna vända. Med fyra minuter kvar av halvleken så fick AGO en frispark i ett bra läge. Alla trodde att Per Apelgren skulle skjuta med högern men han hoppade över bollen och fram sprang Michel Gordin och slog med vänstern bollen förbi både mur och målvakt, en mycket vacker frisparksvariant lyckades. I början på den andra halvleken kom en oväntat vändning. Först gjorde Janne Schiratzki en snygg lobb i mål. Det enda som var fel var att den gick in i eget mål över en snopen Bergkvist. Minuten senare blev Bergkvist lika snopen när den hala bollen slank in mellan fingrarna och in i nätmaskorna. Målskytt var trevliga Jonas Henriksson. AGO hade vänt 0-2 till 3-2 och var nu på gång mot ett darrigt AN, ombytta roller med andra ord. Tre minuter senare får AN in ett psykologiskt mål. Skottvillige Andreas Göthe skjuter ett markskott varpå Johansson snappar upp bollen, lägger den till rätta och gör till sist 3-3. Sista dussinet minuter blev ett härligt ställningskrig i sann Reklamserieanda. Med fem kvar började domaren fundera på i vilket mål straffarna skulle läggas i. Då inträffar en matchavgörande situation. AGO har ett anfall som rinner ut i sanden. Domaren samt de båda lagen vänder upp för en inspark men gentlemannen Kaj Eskelinen meddelar att han hade snuddat vid bollen så det blir en hörna. Den slås och A Göthe nickar bort den varpå AN kan kontra och kommer tre mot en. Eskelinen driver bollen över hela plan och precis utanför AGO:s straffområde släpper han ut bollen till vänster, på kortlinjen står Johansson och på ett tillslag spelar han in den till Afram, som även han möter på ett tillslag och ett vackert mål var ett faktum till 4-3. Minuten senare avgörs drabbningen när Bergkvist slår en lång inspark som Johansson nickkarvar till Knutsson som kommer farande från sidan och i sin tur nickar in 5-3, ännu ett magnifikt mål och Knutssons andra i matchen. Vi gratulerar Abby Norm till finalplatsen. AGO Reklam har ju haft stora framgångar de senaste åren med segrar i cupen både 1999 och 2001 samt segrar i Reklamseriens slutspel både 2002 och 2003. I år blir det dock ingen ny stjärna att trycka på dräkten. Laget kommer sjua i Serie A (missat slutspel) och går till semifinal i cupen. Det resultatet skulle många lag i serien jubla åt men AGO har ju varit bortskämda med framgångar de senaste åren. Man får slicka såren och komma igen nästa år. Välkommen till finalen ändå.
MATCHENS LIRARE: ANDERS KNUTSSON, ABBY NORM.