Premier League 2:a omgången 2004

FLT/Kramgo – Carat Sverige    4–1
F. Peter Linder, Stefan Johansson, Daniel Collin, Mathias Kallio. C. Martin Agebrandt.

FLT/Kramgo dök upp till matchstart med ett helt nytt läckert matchställ. Första intrycket var att det såg ut som ett engelskt division 3-lag. Sedan fick man funderingar på om det Svenska landslaget haft, eller borde haft, ett sådant ställ någon gång under fortbollshistorien. Det var 14 blå och 14 gula långrandiga ränder och gubbarna kände att med ett sådant fint ställ borde man ju prestera på plan också och det gjorde man verkligen. Redan efter två minuter så flög Peter Linder fram i en djupledslöpning och smällde in 1-0 via ena stolpen. Linder hade löptränat under vintern vilket verkligen märktes. Stärkta av den fina starten skapade FLT ytterligare tre heta chanser genom Pontus Karlsson, Peter Callius och Linder igen. Ett skott från nära håll gick över men dom andra två gjorde vikarierande målvakten Fredrik Malmfält två fina parader på. Halvlekens man var annars Johan Petersen. När han inledde sin karriär i Reklamserien för några år sedan var han en frisk fläkt med träben som for fram som ett bowlingklot så att både med och motståndare flög att alla håll. Några år senare har han utvecklat sin teknik med 100% trots sina 34 år på nacken (starkt) och idag gjorde han sin absolut bästa Reklamseriematch (den första halvleken). Carat Sverige hade visserligen några viktiga kuggar borta men spelmässigt underpresterade man. Den enda målchansen man skapade i första var när Henrik Helander brände ett jätteläge. Inte blev det bättre för Carats del i den andra utan FLT malde bara vidare. På tre minuter i mitten på andra gjorde först högerbacken Stefan Johansson 2-0 och sedan gick Daniel Collins inlägg i mål till 3-0. FLT:s 12 man starka uppställning var inte nöjda med det utan även 4-0 kom genom Mathias Kallio. Duktige burväktaren Leslie Marsden fick dock inte hålla nollan för Martin Agebrandt tröstmålade.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETERSEN, FLT KRAMGO.

Aftonbladet – Mediacom    1–4
A. Anders Deutgen. M. Daniel Hesser 3, Mattias Westerlund.

Mediacom (utan William Sävblom) tog sin andra raka seger och trots att man vunnit tämligen rättvist så har man haft marginalerna på sin sida. Första kvarten mot Aftonbladet var helt jämn men helt plötsligt fick Mediacom ett sådant där härligt flyt när allt går av sig själv. Nyförvärvet Daniel Johansson kastade ett hårt långt inkast mot den bortre stolpen och där gick Daniel Hesser upp och hårt trängd mellan två försvarare hängde han liksom kvar i luften samt nickade snyggt in 1-0. Bara minuten senare var det dags igen. Efter ett riktigt mönsteranfall så lirade till sist Johansson in bollen till Hesser som nickade in sitt andra mål. Bladet spelade liksom i premiären en ganska bra fotboll och idag var man dessutom 10 man. Man saknar dock det rätta flytet vilket också besannades i inledningen på andra. Första fem radade man upp tre riktigt heta chanser. Tomas Hanuseks fina skott räddades förtjänstfullt av duktige målvakten Johan Broshammar. Sedan hade bl.a. Pontus Ogebjer ett fint skott över. Till sist kom så reduceringen. Pär Johansson träffade stolpen men returen forcerades in av Anders Deutgen. Bladet fick kvitteringsvittring men mitt i den anstormningen fick Mediacom en frispark från 17-18 meter och den skruvade Hesser elegant in i det högra krysset till 3-1. Detta borde knäckt vilket lag som helst men Aftonbladet gav inte upp. Hanusek och Ogebjer var mycket bra och kom i fina djupledslöpningar bakifrån ideligen. Men sitället för ett reduceringsmål kunde Mattias Westerlund fastställa slutresultatet 4-1 efter ett otroligt fin förarbete av Henrik Jönsson som hade ytterligare en växel i repertoaren. Grattis Mediacom. Reklamserien lider dock med Aftonbladet. Segern kanske kommer i derbyt mot Expressen.
MATCHENS LIRARE: DANIEL HESSER, MEDIACOM.

Lokaltidningen Mitt i – Starcom   0–0

Matchen mellan Lokaltidningen Mitt i och Starcom bjöd mer på ställningskrig och kämpatakter än skönspel. Målchanserna var få men dom fanns. Duktige Thomas Pagling hade ett friläge i inledningen på matchen men den vikarierande målvakten Bobby Andric gjorde en fin räddning. Sista tio på första var Starcom något bättre och John Mayanja kom i våg efter våg och skapade två tre fina lägen. Vid ett tillfälle räddade målvakten John Goliats med huvudet. Andra halvlek blev än mer tillknäppt och målchanserna ännu färre. Inställningen hos spelarna var dock härlig. Jonas Malmros höjde sitt spel avsevärt i jämförelse med premiären och kommer att bli nyttig framöver. Trots att det har hänt förut så är det dock ovanligt att en match i Reklamserien slutar 0-0 men det gjorde det i dag och fortfarande är bägge dessa lag obesegrade.
MATCHENS LIRARE: HENRIC GÄNGER, STARCOM.

Dagens Industri – Clear Channel    2–5
D. Stefan Svanfeldt, Steven Groves. C. Jonas Jägerskog 2, Nicklas Deneo, Per Norgren, Staffan Nyström.

Varannandagslaget Clear Channel spelade ruskigt bra inledningsvis och Dagens Industri spelade ruskigt tafatt under samma period. CC drog upp ett otroligt tempo och anföll ideligen. Nicklas Deneo (f.d. Andersson), Jonas Jägerskog och Staffan Nyström sprang som furies så länge dom orkade och laget hade så gott som 100% utdelning. Magnus Tornerhielm var dribbelkungen men kroknade även han. Häng med här. Efter tre minuter ledde CC med 2-0 efter mål efter mål av Deneo och Jägerskog. Efter nio minuter stod det 4-0 efter ytterligare mål av Per Norgren och Staffan Nyström (kanon från 20 meter). Efter dussinet minuter så gjorde Jägerskog 5-0. Vilken urladdning! Sedan vände matchbilden totalt, CC sprang nästan in i väggen samtidigt som DI gnetade på och kom mer och mer in i matchen. Sista halvtimman vann DI med 2-0 efter mål av Stefan Svanfeldt och Steven Groves. Aki Kupila var som en fantom mellan stolparna och gjorde flertalet kvalificerade räddningar. Matchen slutade med en rättvis seger för framtidslaget CC med 5-2 och orkar man spel som i den första halvleken så blir man garanterat ett topplag.
MATCHENS LIRARE: AKI KUPILA, CLEAR CHANNEL.

CSKA McCANN – Mediaedge: Cia   2–0
C. Kalle Widgren 2.

CSKA McCANN och Mediaedge: cia bjöd på en tuff och spännande match där båda lagen verkligen ville vinna. Det var mer kamp en skönspel. CSKA hade lite bättre ordning på positionerna än i premiären och så fick man en drömstart. Redan efter fem minuter fick Kalle Widgren bollen på mittpunkten. Han drev och drev medan Cia backade och backade varpå Widgren slog till med en äkta tåpaj rätt in i mål. Sedan var det ett härligt ställningskrig resten av halvleken. Med 30 sekunder kvar fick Widgren bollen igen och denna gång var det inget tåpaj som gällde utan en grym yttersida som skruvade sig in i det bortre krysset. Ett mycket vackert mål. Vad åt Widgren till frukost denna morgon kan man fråga sig? Hela andra halvlek var jämn och det var få målchanser från bägge lagen. Till sist gick slutsignalen och CSKA går upp i serieledning. Vi lider lite med Cia som har inlett med två rätt bra matcher spelmässigt men ståtar ändå med noll poäng. Kom igen.
MATCHENS LIRARE: KALLE WIDGREN, CSKA MCCANN.

Expressen – Digaloo   2–4
Mikael Norlund, Patrik Myrbäck. D. Niclas Ivarsson, Mats Carlsson, Magnus Lindblad, Ronny Kennerberg.

Digaloo gör sin bästa match på år och dar då man vänder ett hotande 0-1 underläge mot serieledarna Expressen till en härlig 4-2 seger efter riktigt bra fotboll. Det var annars Expressen som inledde piggast och som vanligt var Michael Eklund och Patrik Myrbäck sevärda från sina backpositioner. Duktige Mikael Norlund gjorde också 0-1 på sin egen stolpretur och efter det fortsatte laget att skapa hyggliga chanser. Man har dock svårt att få till det den sista tredjedelen. Efter hand kom Digaloo in i matchen och precis innan halvtidsvilan fick man in ett psykologiskt 1-1 mål efter ett mycket vackert anfall där Niclas Ivarsson var sist på bollen. Andra halvlek blev mycket öppen. Digaloo backade så där lagom samt kontraslog blixtsnabbt. Norlund hade en nick i utsidan på kryssribban men nästa mål blev Digaloos. Mats Carlsson smekte in bollen till 2-1. I mitten på halvleken avgjordes matchen. Magnus Klint nickade från nära håll men Hasse Hallberg gjorde en enastående räddning och istället för 2-2 så kontrade Digaloo in 3-1 genom Magnus Lindblad. Ett tröttkört Expressen försökte in i det sista men det var inte deras dag idag för Ronny Kennerberg satte även dit 4-1. Digaloo imponerade stundtals och fortsätter dom så här blir det ett roligt år. Ett chockat Expressen får träna avslut i veckan.
MATCHENS LIRARE: HASSE HALLBERG, DIGALOO.

Hill & Knowlton – TV 4   4–2
H.
Hans-Olof Johansson 2, Jussi Kontinen, Niklas Lundin. T. Kim Rundqvist, Urban Sandell.

Samtliga närvarande i det härliga vårvädret fick se en trevlig, spännande och jämn match mellan Hill & Knowlton och TV 4. Det skapades mängder av chanser från bägge håll och stundtals var det ett äkta Hawaii-lir. Under första halvlek fick vi endast se ett mål och det var hela seriens kvickaste spelare, Jussi Kontinen, som gjorde målet. Niclas Strahner i H & K mål var omutlig i första och höll nollan. Närmaste var Anders Dahl i ett friläge. I den andra halvleken formligen blixtrade matchen till. Häng med här. TV 4 kvitterade omgående till 1-1 genom Kim Rundqvist. Sedan satte H & K gasen i botten och skaffade sig tre rejäla chanser som stabile Mikael Kollberg i Fyrans mål elegant avvärjde. Sedan var det TV 4 tur. Först fick man en straff som dock lagkaptenen Marcus Skarphagen brände eller rättare sagt Strahner gjorde en störtdykning ner vid stolpen och tippade bollen till hörna. Minuten efter sköt slitvargen Unal Baykal strax över. Sedan var det Kontinens tur att skjuta över. Till sist kom ytterligare ett mål. Det var Hans-Olof Johansson som satte dit 2-1. Av bara farten gjorde Johansson ett mål till. Istället för 1-2 till TV 4 om straffen suttit stod det 3-1 till H & K fyra minuter senare. Med 20 sekunder kvar reducerade Urban Sandell till 2-3. Det enda som sedan hans med var en centring och på den sköt Niklas Lundin via stolpen in till 4-2. En kul match var över. Trevlig stämning gubbar.
MATCHENS LIRARE: NICLAS STRAHNER, HILL & KNOWLTON.