Premier League 3:e omgången 2004

Mediacom – FLT/Kramgo   8–5
Daniel Johnsson 3, Daniel Hesser 3, Henrik Jönsson, Andreas Lifbom. F. Pontus Karlsson, Stefan Johansson, Peter Callius, Johan Petersen, Daniel Wiklund.

Mediacom spelade en av sina absolut bästa matcher i deras Reklamseriehistoria. Stundtals var det rena rama propagandafotbollen vilket också medförde att laget gick upp i serieledning. Dagens motståndare, FLT/Kramgo, stod däremot inte att känna igen. Trots den bakgrunden stod det 5-5 efter 24 minuter. Ja ni läste rätt. Man kan kort och gott säga att FLT sköt fyra skott och gjorde fem mål. Mediacom tog ledningen med 1-0 redan efter fem minuter genom snabbe Daniel Johnsson. Sedan stressade Pontus Karlsson annars så duktige Johan Broshammar så att han missade bollen varpå Karlsson rullade in 1-1. Mediacom fortsatte offensiven och Henrik Jönsson slog in Andreas Lifboms skott retur till 2-1 varpå planens bästa spelare, Lifbom snyggt spelade fram Daniel Hesser, som i sin tur styrde in 3-1 i ett flygande anfall. FLT vägrade att ge upp och på en minut både reducerade man till 2-3 samt kvitterade till 3-3 efter två riktigt granna mål. Först slog Stefan Johansson en äkta hörna med skruv rätt in i den bortre stolpen och in. Sedan överraskade Peter Callius samtliga på planen när han likt Kurre Hamrin tog sig fram längs högerkanten samt skar in och rullade in bollen. Två klassiska mål som kommer att nomineras till årets mål på fotbollsgalan. Johnsson gjorde sedan 4-3 med minuten kvar av halvleken men precis in slutsignalen ljöd sköt Johan Petersen från 35 meter i mål och paussiffrorna skrevs underbara 4-4. Hesser smällde in 5-4 men FLT kvitterade för fjärde gången genom Daniel Wiklund. Hesser dundrade in 6-5 i krysset och Lifbom gjorde 7-5 efter en halvtimme. Tolv mål på 30 minuter hör till ovanligheterna och gubbarna började fråga om matchen kan sluta 10-9 och det kändes som om det var på gång. FLT:s matjord i fickorna var dock slut för denna gång och Johnsson avslutade sitt hattrick när han fastställde slutresultatet 8-5. Denna match kommer man att minnas.
MATCHENS LIRARE: STEFAN JOHANSSON, FLT/KRAMGO.

CSKA McCANN – Aftonbladet   3–4
C. Fredrik Espmark, David Granath, Niklas Angergård. A. Pontus Ogebjer, Thomas Hanusek, Christoffer Strauss, Sven-Anders Eriksson.

En skräll inträffade när jumbon Aftonbladet kämpade ner serieledarna CSKA McCANN. Bladet gjorde en strong insats och visade stor lagmoral när man vände både 0-2 och 2-3 till seger. Det var annars topplaget CSKA som inledde i stor stil och redan efter sex minuter hade man skaffat sig en 2-0 ledning. Fredrik Espmark gjorde 1-0 med högern och David Granath kämpade in tvåan. Ibland är det farligt att få två snabba mål direkt i inledningen utan att egentligen vara ¨värda¨ det. Mycket riktigt slappnade CSKA av och Aftonbladet kom tillbaka med stormsteg. De två klipporna Pontus Ogebjer och Thomas Hanusek (kanonskott) såg till så att 2-0 blev 2-2. CSKA gick ifrån ytterligare en gång när Niklas Angergård gjorde en mycket bra prestation när han smällde in 3-2. Precis innan halvtid kastade Ogebjer ett långt inkast som Christoffer Strauss nickade in till 3-3. I början på andra tog sedan Aftonbladet för första gången ledningen när Sven-Anders Eriksson fick in bollen. Det blev diskussion om målet föregicks av en misstänkt hands på målskytten. Domaren var skymd och ställde frågan rakt ut till Eriksson om han slog in den med guds hand. Svaret blev nej och målet godkändes varpå bittra CSKA spelare blev sura. Sista kvarten försvarade sig AB föredömligt och CSKA kämpade men saknade finess den sista tredjedelen. Det var snarare så att Bladet var närmare ytterligare ett mål på sina kontringar än en kvittering för de jagande laget. Skrällen blev ett faktum när slutsignalen ljöd och 3-4 lös på anslagstavlan. Det blev lite grinigt idag vilket inte är trevligt. CSKA kom in som en vårvind ifjol och fick benämningen charmlaget. Idag var man långt ifrån det omdömet. Man gnäller lite internt vilket är en dödssynd. Sedan tar vissa det lite för allvarligt. Givetvis skall man alltid vilja vinna men för tillfället skulle man lika gärna kunna spela i division 7. Detta är Reklamserien. Glöm inte det. Gå tillbaka till ruta ett och släpp lirarna lite friare. Laget kämpar dock alltid in i det sista. Vi syns nästa match men jag vill se fler leende spelare. Aftonbladets seger var ett måste för laget som nu kan börja titta uppåt i tabellen.
MATCHENS LIRARE: PONTUS OGEBJER, AFTONBLADET.

TV 4 – Starcom   1–6
T. Mikael Lundberg. S. Johan Brandt 4, Johan Pettersson 2.

Starcom ångar på i ullstrumporna och Johan var namnet för dagen i de gröna. Första halvleken var jämn och öppen. TV 4 tog ledningen efter en kvart när Mikael Lundberg dundrade ett skott i ribban, ner i marken och upp i nättaket. Ett vackert mål. Starcom kvitterade omgående när Johan Brandt nickade in bollen. De båda målvakterna Andreas Bardh (vikarierande i första) och Mikael Kollberg höll för övrigt tätt. Matchen avgjordes definitivt i inledningen på andra. Lite överraskande vek Fyran ner sig och Starcom gick på fem minuter från 1-1 till 4-1 efter ytterligare ett mål av Brandt (nick igen) samt två från Johan Pettersson. Matchen var då avgjord och det hela slutade till sist 6-1 efter det att formstarka Brandt gjorde två mål till. Starcoms framfart ser intressant ut. TV 4 inkasserade sin tredje raka. Kom igen.
MATCHENS LIRARE: JOHAN BRANDT, STARCOM.

Expressen – Dagens Industri   3–3
E. Magnus Klint 2, Andreas Nyman. D. Lasse Karlsson 3.

Matchen mellan Expressen och Dagens Industri bjöd på en mycket trevlig, situationsrik och spännande match. Spelarna i de bägge lagen gav allt och stämningen var på topp. Redan efter två minuter så gjorde årsdebuterande Lasse Karlsson 1-0 för DI. Med Lasse i laget får DI en dimension till i sitt spel och trots att Lasse sa att han var otränad samt hade gått upp fem kilo under vintern var han planens kung. Han nickade både över och utanför samt hade en träff i ribban innan halvtidssignalen ljöd. Stabila Peter Skoog (två bra skott över) och Mikael Norlund (ett bra skott över) var nära att kvittera men det ville sig inte. När det såg som mörkast ut så klev måltjuven Magnus Klint fram igen och så var det kvitterat innan paus. Expressen fick då nytt blod och i början på andra såg man mycket starka ut. Norlund träffade ribban innan det dags för Klint att måla igen och Expressen hade vänt på steken. Matchen böljade nu fram och tillbaka och DI hade inte flyt med stolpträffarna. Lasse Nyqvist träffade klockrent i ribban och sköt sedan i utsidan på stolpen. Expressen såg ut att hålla sin ledning men med fem kvar så var det dags för Lasse Karlsson igen. Först kvitterade han till 2-2 och i samma minut gjorde han även 3-2. Ett chockat Expressen tog tag i bitarna och deras egen Svennis i form av trevlige Mats Garderud, som med perfekt fingertoppkänsla satte rätt folk på rätt plats. Med minuten kvar att spela fick Expressen en hörna och på helvolley gjorde Andreas Nyman 3-3 inför vilt jublande kompisar. Ett oavgjort resultat var ett perfekt resultat i dagens match. Samtliga var nog lite nöjda när dom åkte till jobbet. Pelle T Nilsson har en helt egen målvaktsstil. Kalmars bidrag till Premier League, Thomas Andersson, var en äkta kämpe som briljerade med fint spel.
MATCHENS LIRARE: LASSE KARLSSON, DAGENS INDUSTRI.

Clear Channel – Mediaedge: cia   2–1
C. Nicklas Deneo, Joachim Beijmo. M. Jonas Bergström.

Clear Channel och Mediaedge:cia bjöd på en frejdig, jämn och spännande match. Redan efter fem minuter så gjorde den positiva pådrivaren Jonas Bergström 1-0 för Cia. CC var inte lika vassa som i den förra matchen men man krigade på som vanligt och efter halva halvleken kom också kvitteringen genom Nicklas Deneo. Matchen böljade ganska friskt ett tag och Albert Högstrand träffade ribbans överkant. Cia har inte det rätta flytet inledningsvis i serien men det kommer att släppa. Istället för 1-2 till cia så slog Robert Jansson en hörna och den mötte Joachim Beijmo och på ett direktskott så gjorde han 2-1 till CC. Andra halvlek blev ett långt ställningskrig med få målchanser men lagen gav allt. Cia hade väl ett lite större bollinnehav men det var CC som hade de två giftigaste målchanserna. Deneo hade ett friläge men duktige målvakten Johan Högfeldt gjorde en störtdykning och tog bollen. Andra halvlek blev mållös. Cia väntar fortfarande på sin första seger. Tre knappa förluster svider. Kom igen. En spelare som överraskade var Magnus Skärlind.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS SKÄRLIND, CLEAR CHANNEL.

Carat Sverige – Kanal 5   2–1
C. Peter Arnesson, Mikael Djulstedt. K. Daniel Lundin.

Obesegrade Kanal 5 mötte det tilltänkta topplaget Carat Sverige i en match som spelades i rena sommarvärmen. Femman mötte upp med mycket folk och tog också ledningen redan efter 45 sekunder genom Daniel Lundin, som lirkade in bollen efter en retur. Femman fortsatte spela positivt och var det bättre laget inledningsvis. Men fler mål fick dom inte in varpå Carat började komma in i matchen allt mer. Det tog en kvart innan Carat fick sin första målchans värd namnet. Andreas Malmfälts inspel nickades över av Peter Arnesson. I den andra halvleken började Kanal 5 backa hem men det var bara det att dom backade för mycket. Fredrik Malmfält sköt/passade en frispark som gick diagonalt genom straffområdet till Arnesson som dök upp vid den bortre stolpen och via knät fick han in bollen till 1-1. Nu var det helt plötsligt Carat som förde matchen och bara minuten efter kvitteringsmålet slog A Malmfält ett inlägg som Mikael Djulstedt på helvolley drog in i mål. Carat hade hastigt och lustigt vänt 0-1 till 2-1 och nu var det Femman som fick jaga. Man hade dock sprungit ruset av sig och Carat spelade väldigt klokt och kunde ganska enkelt hålla undan sista kvarten.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL DJULSTEDT, CARAT SVERIGE.

Digaloo – Lokaltidningen Mitt i   5–2
D. Ronny Kennerberg 3, Mats Carlsson, Johan Hellrup. L. Peter Önnestam, Sven Riedel.

Digaloo fick en drömstart mot hittills obesegrade Lokaltidningen Mitt i och skaffade sig en 2-0 ledning redan efter sex minuter. Målskytt vid bägge tillfällena var Ronny Kennerberg. Mats Carlsson satte även dit 3-0 efter tolv minuter. Detta försprång släppte aldrig Digaloo. LMI spelade upp sig och i slutet på halvleken reducerade man två gånger genom Peter Önnestasm och kämpen Sven Riedel. Anders Ungh assisterade fint vid det ena målet. Ungh hade även en riktig rökare i burgaveln. Efter ett litet ställningskrig så avgjorde matchhjälten Kennerberg när han gjorde 4-2 med nio kvar. Matchen slutade 5-2 efter ytterligare mål av Johan Hellrup. Digaloo verkar gå emot en trevlig säsong. LMI spelare måste ha större disciplin i att komma i tid.
MATCHENS LIRARE: RONNY KENNERBERG, DIGALOO.