Premier League 4:e omgången 2004

FLT/Kramgo – CSKA McCANN    1–1
F. Daniel Wiklund. C. Magnus Engström.

Precis som förra årets 0-0 match var denna match mellan FLT/Kramgo och CSKA McCANN jämn, målsnål och tuff. FLT höjde sig flera snäpp i jämfört med förra veckans match och vann den mållösa första halvleken på poäng. Det betydde att lagen spelat i en timme mot varandra utan nätkänning. Det var inte orättvist men dock lite överraskande att det var CSKA som tog ledningen. Magnus Engström fick med sig bollen och fri framför mål sköt han under duktige Leslie Marsden i FLT:s mål. I och med ledningsmålet fick CSKA luft under vingarna medan FLT kom av sig. Just när matchen började rinna över till CSKA:s fördel så kontrade FLT och frejdige Daniel Wiklund kom fri men skottet fotparerades av stabila Anders Strid. I anfallet efter kunde sedan Wiklund kvittera efter en tilltrasslad situation. Då återstod det endast sju minuter av matchen. Minuten senare klackpassade Pontus Karlsson fram bollen till heta Wiklund men denna gång tog skottet klockrent i stolpen. Matchen slöt även denna gång med ett kryss. 1-1 får betraktas som ett bra resultat för bägge lagen. Krister Svensson gjorde sin bästa match för sitt nya lag. Det var för många frisparkssituationer för att denna match skall hålla sig inom Reklamseriens gräns. Det var dock långt ifrån att vara fult spel.
MATCHENS LIRARE: KRISTER SVENSSON, CSKA MCCANN.

Aftonbladet – Clear Channel   4–1
A. Christoffer Strauss 2, Michael Fristedt, Thomas Hanusek. C. Nicklas Deneo.

Formtoppade Aftonbladet tog sin andra raka seger efter stundtals magnifikt spel. Varannandagslaget Clear Channel bevisade ytterligare en gång att det blir svårt att tvätta bort den stämpeln. Ett tänt Bladet öppnade i stor stil. Redan efter fem minuter hade Christoffer Strauss träffat stolpen och Stefan Maurin dessutom träffat stolpens insida. Samma killar var inblandade i 1-0 målet där den sistnämnda vackert spelade snett-inåt-bakåt till den förstnämnda som inte gjorde något misstag. Backen Michael Fristedt gick på offensiven och rullade behärskat in även 2-0 och att AB varit ett bottenlag så länge förstod man ingenting av. CC hade ingen organisation, vilja eller tillstymmelse till spel eller målchanser i den första halvleken. I andra kom de ut som ett helt nytt lag och vi undrar vad som sades vid ljugarbänken. Inom loppet på tre minuter skapade man helt plötsligt tre kvalificerade lägen men nu var det Anders Larssons tur att briljera i Aftonbladets mål. Ingen kunde dock hindra Nicklas Deneo från att reducerad till 1-2. Nu var CC på gång och man jagade en kvittering. Med nio kvar av matchen kontrade Bladet och duktige Thomas Hanusek gjorde psykologiska 3-1. CC kom då helt av sig varpå Strauss kunde göra sitt andra mål för dagen och fastställa slutresultatet 4-1.
MATCHENS LIRARE: ANDERS LARSSON, AFTONBLADET.

Kanal 5 – Mediacom   4–2
K. Thomas Sellin 3, Daniel Cedercrona. M. Gustaf Nordström, Henrik Jönsson.

Kanal 5 gjorde en kanonmatch och petade ner serieledarna Mediacom från tronen. Femman spelade taktiskt rätt, kämpade för varandra och som kronan på verket; man gjorde mål. Första halvleken blev mållös men Kanal 5 vann den på poäng tack var en bra tiominutersperiod i inledningen på matchen. Bästa chansen hade Thomas Sellin när han efter en hörna nickade ner bollen i marken och mot målet men Thomas Berg nickade bollen i egen ribba och ut. Därför var det lite överraskande att det var Mediacom som tog ledningen. Efter ett långt inkast redan efter 30 sekunder hamnade bollen framför en fristående Gustaf Nordström som formligen tryckte upp bollen i nättaket. Minuten senare kvitterade Femman när formstarka Sellin med yttersidan av foten elegant lobbade in bollen i den bortre burgaveln. Matchen svängde nu ordenligt och Mediacom tog ledningen på nytt när Henrik Jönsson gjorde 1-2. Ytterligare en minut senare bröt Daniel Cedercrona ett uppspel vid mittplan ungefär vid avbytarbänkarna. Sedan flög han fram på kanten, skar in mot mål och dundrade upp bollen i det högra krysset. Ännu ett vackert mål. På fem minuter blev alltså 0-0 till 2-2. Sedan ebbade offensiven av sig en smula men med nio kvar kom ett avgörande mål. Johan Westman bröt ett uppspel på mittpunkten när han nickade fram bollen till Sellin, som i sin tur gjorde 3-2 från ett fritt läge. Mediacom tvingades till storoffensiven i slutminuterna vilket Kanal 5 utnyttjade effektivt när dom kontrade in slutresultatet 4-2. På nytt var det planens kung, Thomas Sellin, som dribblade av försvaret inklusive målvakten med en avig dragning och rullade in bollen i ett tomt mål. Dessa lag hör definitivt hemma i toppen på serien.
MATCHENS LIRARE: MATCHENS LIRARE: THOMAS SELLIN, KANAL 5.

Hill & Knowlton – Carat Sverige   7–4
H. Niklas Lundin 3, Joel Holmer 2, Henrik Johansson, Tommie Fagerli. C. Joachim Persson 2, Andreas Malmfält, Harald Fransson.

Vi lyfter på hatten för Hill & Knowlton. Idag vände man på både 1-3 och 3-4 med kvarten kvar till en otrolig 7-4 viktoria över det tilltänkta topplaget Carat Sverige. H & K inledde bra och Joel Holmer träffade ribban redan i matchens första anfall. Man tog ledningen minuten senare genom Niklas Lundin. Carat vaknade då till ordentligt och anförda av Harald Fransson tog man tag i taktpinnen. Innan klockan tickat iväg till tio minuter hade man vänt 1-0 till 1-2 efter mål av Andreas Malmfält och Harald Fransson. Carat jagade sedan fler mål och 1-3 kom som ett brev på posten när Fransson mycket elegant spelade fram Joachim Persson som inte gjorde något misstag. Halvleken avslutades med att Lundin träffade stolpen med ett bra skott. I halvlek kändes det som om Carat skulle vinna med ungefär 1-5 och det trodde dom nog själva också för i inledningen på andra var dom lika sömniga som i matchinledningen. Först nickade Holmer i stolpen vilket var H & K tredje virkträff. Sedan reducerade Holmer till 2-3 varpå Henrik Johansson gjorde 3-3. Då hade det bara gått tre minuter på andra akten. Carat tog på nytt ledningen när Persson gjorde sitt andra mål för dagen till 3-4. Nu skulle det väl i alla fall ordna sig tänkte Carats spelare. Men orken tröt och helt otippat fick H & K nytt blod i ådrorna och bl.a. Holmer och Lundin var direkt lysande. Med tio kvar kvitterade Holmer. Sedan började Lundin show. Med fem kvar lyfte han bollen över en försvarare med vänstern. Sedan jonglerade han upp bollen i luften med höger knä varpå han på hel volley med vänstern dundrade in bollen i mål till 5-4. En fin prestation. Minuten senare stötte Tommie Fagerli in även 6-4 och Carat var ett slaget lag. Som kronan på verket fastställde sedan hattrick-mannen Lundin slutresultatet 7-4 med ett skott i krysset. Ett jublade H & K (med bl.a. fem åskådare i varierande åldrar hade trotsat årets första regnmatch) hakar på i toppen medan ett mycket snopet Carat undrade vad som hände. Matchen gled dem ur händerna. 4-4 blev 4-7 sista fem.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS LUNDIN, HILL & KNOWLTON.

Expressen – Mediaedge: cia   4–3
E. Björn Heurlin, Patrik Myrbäck, Michael Eklund, Magnus Klint. C. Jonas Larsson 2, Johan Nilsson.

Expressen var nästan uträknade. Man reste sig på nio samt vände på matchen och vann en viktig seger. Expressen inledde ju året i stor stil med en storvinst. Sedan var man nära att besegra serieledarna i Serie A, Slitz, i cupen. Efter det kanske man trodde att man var bättre än man egentligen var vilket har medfört att laget tappat lite de senaste omgångarna. Idag var man dock pigga inledningsvis mot Mediaedge: cia men det var Cia som gjorde det första målet. Jonas Larsson sköt från stillastående rätt upp i nättaket. Expressen kom då av sig men med fem kvar av första halvleken så kom kvitteringen till 1-1 genom IT-avdelningens Björn Heurlin, som via stolpen såg bollen gå i mål. Under de första tio minuterna av den andra halvleken hade Expressen en mycket bra period. Patrik Myrbäck dundrade efter en retur in 2-1 invid den ena stolproten. Man jagade sedan ytterligare ett mål. Cia var hela tiden farliga i sina kontringar och på en sådan kvitterade Johan Nilsson till 2-2. Cia fick då blodad tand och med fem kvar av matchen trodde vi att vi fick se ett segermål. I anfallet innan var Expressen när att göra 3-2 men en lång boll letade sig fram till Larsson, som elegant tog ner bollen på bröstet samt vände sig om och smällde in 2-3. Hela cia, som har haft otur i år var på väg mot sina första poäng. Expressen såg slagna ut och dessutom linkade mittbacken Myrbäck av planen lite lätt skadad. I detta läge på matchen, med fem minuter kvar, var det ingenting som tydde på någon Expressen seger. Men undrens tid är inte förbi och Michael Eklund fick tag i bollen och från 20 meter tryckte han in bollen via ribban. Vilket mål. Av ren inspiration gjorde även Magnus Klint 4-3 och samtidigt som vi gläds med Expressen lider vi oerhört med cia. Ännu en hedersam förlust var ett faktum. Kom igen.
MATCHENS LIRARE: BJÖRN HEURLIN, EXPRESSEN.

Dagens Industri – Digaloo   5–2
Da. Lars Karlsson 2, Nicklas Malmros 2, Steven Groves. Di. Niclas Ivarsson 2.

Det dröjde till den fjärde omgången samt en cupmatch innan Dagens Industri äntligen hittade sitt gamla vinnarspel. I denna seger formel ingår en målvakt som är bra. Ett försvarsspel över hela plan som fungerar samt snabba kontringar och att man sätter målchanserna. DI gjorde en helgjuten insats som inte formstarka Digaloo kunde göra något åt. Redan efter sex minuter var Lasse Karlsson blixtsnabbt framme och gjorde 1-0. Fem minuter senare laddade Nicklas Malmros stora kanonen och med en höger yttersida satte han dit bollen i den bortre burgaveln. Båda lagen hade fina chanser till fler mål men 2-0 blev halvtidsresultatet. Digaloo som varit ganska bra hittills trots måltorkan gjorde redan efter 45 sekunder in på den andrahalvleken 1-2 efter en fin nick i krysset från Niclas Ivarsson. Minuterna senare avgjordes troligtvis matchen. Ivarsson sköt ett närskott i huvudet på duktiga Per Laredius. Bollen rensades bort och ett missförstånd uppstod mellan målvakt och en försvarare och vips var Karlsson framme och lobbade in 3-1. Istället för 2-2 blev det alltså 3-1. Det är skillnad det. Av bara farten ökade Malmros på till 4-1 och nu hade DI med sig marginalerna. Steven Groves kontrade in 5-1. Digaloo tände till en sista gång när dom reducerade till 2-5 genom Ivarsson. Man jagade ytterligare mål men den ganska jämna matchen slöt med de ganska ojämna siffrorna 5-2.
MATCHENS LIRARE: NICKLAS MALMROS, DAGENS INDUSTRI.

Lokaltidningen Mitt i – TV 4   1–1
L. Anders Ungh. T. Marcus Skarphagen.

Lokaltidningen Mitt i och TV 4 delade broderligt på poängen i dagens drabbning. Första halvlek var helt jämn och precis när vi skulle skriva in 0-0 som halvtidsresultat så slog kanonskytten Anders Ungh till. Från 20 meter borrade han upp bollen i det högra krysset med 45 sekunder kvar. Stärkta av det målet kom LMI ut med nytt friskt blod till den andra halvleken och direkt var Thomas Pagling framme men det fina direktskottet gick strax över. Minuterna senare rinner Jonas Malmros igenom och rundar målvakten elegant men när han skall rulla in 2-0 får han bollen för långt ifrån sig och chansen rinner ut i sanden. Mitt i LMI:s anstormning nicklobbar TV 4 lagkapten Marcus Skarphagen bollen i ribban och nu var det fyrans tur att ha en bra period. Med sex minuter kvar så kvitterar Skarphagen efter en trippel retur. Båda lagen är sedan lite nöjda med var sin poäng. I matchens absolut sista sekund kastar TV 4 ett långt inkast och bollen dimper ner framför fötterna på Mats Ringström, som får en halvträff på bollen och den går utanför. Vilken rysare. LMI ligger i mitten på tabellen. För Fyrans del var det årets första poäng. Har det vänt nu? Sven Riedel kämpade för två.
MATCHENS LIRARE: SVEN RIEDEL, LOKALTIDNINGEN MITT I.