Premier League 5:e omgången 2004

Clear Channel – FLT/Kramgo   2–2
C. Staffan Nyström, Filip Ringborg. F. Daniel Wiklund, Pontus Karlsson.

Clear Channel och FLT/Kramgo kämpade från den första till den sista spelsekunden och båda lagen fick åka till jobbet med en poäng i bagaget. CC började bäst och gjorde också 1-0 efter sex minuter genom Staffan Nyström. Det var inget fel på FLT:s löpvilja eller kämpahumör men man slog bollen fler gånger till motståndarna än till sina egna lagkamrater. Efter dussinet minuter kom man in i matchen och Daniel Wiklunds lobb räddades på mållinjen av Nyström. Minuten senare sköt Wiklund ett bra skott samtidigt som han blev stämplad av Nyström, som var inblandad i det mesta. Bollen gick strax utanför. Pontus Karlsson var sedan iskall i anfallet efter och höll inne skottet men till sist sköt han. Duktige målvakten Aki Kupila gjorde en fin räddning. I stället kontrade Filip Ringborg in 2-0 efter ett friläge. Med fyra kvar av halvleken kom reduceringen genom pigge Wiklund. I andra trodde man att FLT skulle ta över matchbilden men det var CC som skapade det heta målchanserna. Nicklas Deneo kom fri och drog målvakten men fick inte till det i den absolut sista bollberöringen. Efter det sköt Robert Jansson en frispark i stolpen och Nyström träffade ribban. Sista tio tryckte FLT med allt dom hade. CC fick försvara sig med justa och ibland lite ojusta medel. Det var inte jättefult spel men däremot för hårt för Reklamserien. Peter Callius blev hårt tacklad innanför straffområdet i en duell axel mot axel (kanske lite snett bakifrån). Domaren friade dock tveksamt. Gentlemannen Callius sa att det troligtvis inte var straff och det var han den enda som tyckte i FLT. Karlsson fick sedan ett fint läge vid den bortre stolpen efter fint väggspel i momentet innan men han stötte bollen utanför. Karlsson fick en tredje gången gillt chans och då stod nätet som en strut. FLT gick sedan för seger men matchen slöt 2-2. Ett gammalt klassiskt uttryck i Reklamserien är enlig: Går man in i en situation med högsta fart mot en motspelare som är hård så går det som det går. Det gäller att ha omdöme.
MATCHENS LIRARE: PONTUS KARLSSON, FLT/KRAMGO.

Digaloo – TV 4   6–3
D. Niclas Ivarsson 2, Magnus Lindblad, Bo Eriksson, Ralf Lippert, Mats Carlsson. T. Urban Sandell, Anton Glanzelius, Marcus Skarphagen.

Vi har sagt det förut och vi säger det igen. Digaloo har något stort på gång i år. Idag spelade man stundtals propagandafotboll. Man hade vissa svackor i sitt spel men får man bort dom så kan det här sluta hur kul som helst. TV 4 har inte vunnit i årets serie, eller cup. Idag startade man optimistiskt. Digaloo hade sedan en lyckominut i mitten på första halvlek då först Niclas Ivarsson gjorde 1-0 och sedan Magnus Lindblad 2-0. Då trodde vi nog att Fyran skulle ge upp men det gjorde dom inte. Innan paus hade det kämpande laget reducerat genom Urban Sandell och kvitterat via Anton Glanzelius. Ett lite chockat Digaloo tog sig i kragen och vårens överraskning Ivarsson kunde göra sitt sjätte mål för säsongen och matchens 3-2 i början på andra efter en stolpretur. Sedan spelade Digaloo en stor fotboll och bollen hölls inom laget och när man gick till anfall fyllde man på med folk samt var mycket idérika. Debutanten Bo Eriksson gjorde 4-2. Med åtta minuter kvar avgjordes matchen definitivt. Glanzelius fick ett fritt läge men kom för nära målvakten och på den efterföljande kontringen kunde Ralf Lippert forcera in bollen. I stället för ett ovisst 4-3 blev det 5-2. Luften gick ur matchen men innan slutsignalen ljöd hade Mats Carlsson gjort 6-2 och Marcus Skarphagen 6-3. Magnus Lindblad är en trevlig nykomling i serien. Han är både lojal, löp villig och har en fin teknik.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LINDBLAD, DIGALOO.

Carat Sverige – Starcom  10-0
C. Peter Arnesson 5, Joachim Persson 2, Martin Andreasson 2, Andreas Malmfält.

Reklamserien lyfter på hatten för Carat Sverige. Det är frågan om vi sett något liknande spel i Premier League någonsin. Webbmastern Jens Lundström har ju alltid varnat för det röda Manchester United laget. Idag spelade man troligtvis bättre än orginalet. Det var ren propagandafotboll. Man svarade för årets första TÖ (teknisk överlägsenhet) och då var det ändå serieledarna Starcom, som dessutom hade starkast möjliga lag, som stod för motståndet. Matchen inleddes i ett rasande tempo. Dopade Peter Arnesson inledde med att skjuta utanför i ett fritt läge. Starcom kontrade och Patrik Sandberg gjorde en 30 meters rusch på vänsterkanten samt serverade Paul Mayanja bollen som sköt på målvakten varpå returen sköts över. Spelet vände igen och Joachim Persson hade nästa chans som även den missades. I den sjunde minuten nickade till sist Arnesson in en retur. Minuten senare får vi se ett vackert mål. Andreas Malmfält skickade in bollen till Harald Fransson som på volley stötte bollen till Arnesson som i sin tur nickade in bollen via ribban. Ett chockat Starcom spelade faktiskt bra fotboll men detta var Carats morgon. Arnesson sköt en volley över och A Malmfält missade ett friläge innan det var dags för Arnesson att göra sitt tredje mål. Planens kung, Arnesson, serverade sedan Joachim Persson bollen och så var halvtidsresultatet 4-0 ett faktum. Vilket spel och vilken urladdning för Carat. Andra halvlek var inledningsvis jämn. I den sjunde minuten gör Carat 5-0 med ett mål som kommer att nomineras till tävlingen årets mål. Fransson fintar skott på en frispark och spelar bollen ner till kortlinjen där A Malmfält står och han klackpassar upp bollen i luften och där kommer Arnesson farande och nickar in sitt tredje mål för dagen (och fjärde totalt). Då ger Starcom upp och på tre minuter går Carat från 5-0 till 8-0. Att det sedan blev 10-0 med minuten kvar att spela var av mindre betydelse. De sista målskyttarna var Martin Andreasson två, Arnesson ett, A Malmfält ett och Persson ett. Fredrik Malmfält slog som vanligt fina passningar och hann med en tunnel. Andra halvleks målvakt Antoni Lacinai gjorde flera fina bravurnummer. Starcom blev tagna på sängkanten men vi får skylla på att nästan hela laget hade haft fest för sina kunder fram till småtimmarna under natten. Man blev tyvärr av med seriens sista förlustnolla. Man hade även släppt in minst av samtliga 27 lag. Allt flög sin kos idag. Det kommer dock nya morgnar. Carat är en gåta. Vad händer härnäst?
MATCHENS LIRARE: PETER ARNESSON, CARAT SVERIGE.

Expressen – Aftonbladet   2–1
E. Roger Lundqvist 2. A. Jon Hansson.

Den 28 maj 2004 skrevs det historia. Det största derbyt i Reklamseriens 47 åriga historia bevittnades av en storpublik. Ja bättre kan man inte ha det som fotbollsspelare på den här nivån. Expressen kom med 18 personer med VD Bengt Ottosson i spetsen. Aftonbladet dök upp med 31 personer där den 32:a kom fem minuter in på den andra halvleken. Aftonbladet hade det bästa matcharrangemanget som skådats på Hjorthagens IP. I stereon hördes fotbollslåtar under hela matchen. I de två flaggstängerna hade Bladets flaggor hissats upp. Reklamskyltar hängde i nätet i det båda målen samt längs den ena långsidan. Fem skyltar hängde även i nätet mellan gräs och grusplan samt på väggen vid serveringens hus. Man hade även en egen servering i gräset. Det dök upp två fotografer och spelarna spelade med rosa dräkter. Man hade till och med sig en egen designad matchboll, i rosa förstås. Vimpel delades ut av lagkapten. Hejarklacken var suverän och folket i husen runt omkring Värtan undrade nog vad det var som lät när dom vaknade till. – Andra sidan är ni klara. – jajja mensan fattas bara och vi är vackrast, vi är bäst, vi är dom som säljer mest. Vilken inramning och domaren fick vara mer alert än någonsin annars hade han säkert fått höra det. Expressen får ursäkta men matchen kom nästan i andra hand. Själva matchen hade dessutom nästan allt. Expressen var det spelmässigt något bättre laget. Bladets samtliga spelare kämpade dock mer än vanligt. Målvakten Anders Larsson var strålande och gjorde två riktiga idioträddningar. Sedan var Thomas Hanusek planens stora kung. Ja han har aldrig varit bättre i Reklamserien. I den tionde minuten forcerade Roger Lundqvist in 1-0 för Expressen. Fem minuter senare kastade Jon Hansson ett inkast som till sist gick i mål. Bollen vidrörde dock målvakten innan den gick in annars hade det blivit bortdömt. Halvtidsresultatet 1-1 stod sig sedan länge in i den andra halvleken. Publik, funktionärer och spelare levde med i varje passning, dribbling och händelse på planen. Efter varje skott hördes ett ooooohhhhhh från publiken. Det hade kanske varit bra om båda lagen fick med sig en poäng till jobbet men ödet ville annorlunda. Med 50 sekunder kvar har Bladet en frispark en bit in på Expressens planhalva. Det blev inget mål. Istället satte Expressen igång spelet och med 20 sekunder kvar av årets match får Roger Lundqvist bollen fri inne i straffområdet varpå vi fick en äkta derbyhjälte i och med att bollen gick i mål till 2-1. Aftonbladet centrade och domarens pipa ljöd. Vilket dramatiskt slut och vilt jubel bröt ut i Expressen lägret medan man nästan kunde höra en knappnål falla i motståndarlägret. Lagen gratulerade varandra till en kanonmatch och det blev fotografering tillsammans på mittplanen. Sakta men säkert förstod samtliga inblandade att detta var en dag att minnas och som man kan berätta för barn och barn barnen om några år. Gladaste av dem alla var nog Roger Lundqvist. Han glömde nog säkert de två straffsituationer han var inblandad i tidigare i matchen. Expressens spelare vevade ner fönstren i bilarna samt tutade med signalhornen likt en karneval i sydligare breddgrader när bilarna rullade iväg i en rad. Detta var i Sverige klockan 08.10 en härlig vårmorgon. Vi ser redan fram till nästa års drabbning.
MATCHENS LIRARE: ROGER LUNDQVIST, EXPRESSEN.

CSKA McCann – Kanal 5   1–1
C. Magnus Engström. K. Daniel Lundin.

De båda topplagen CSKA McCANN och Kanal 5 bjöd på en tuff match i sommarvädret. Båda dessa lag har ett härligt kämpahumör och stor offervilja. Man har dock en tendens att dra upp ett tempo som man inte mäktar med. Resultatet blir ett hafsigt spel med många felpass samt många tuffa närkamper. Mitt tips är att stressa ner lite grand, rulla bollen inom laget några gånger samt hålla i skinnet så att lagkamraterna hinner komma rätt i positionerna. Bygg upp anfallen. Kontraslå skall man göra vid rätt tillfälle. Men allt det där vet ni ju redan. I den sjätte matchminuten så gör CSKA 1-0 genom Magnus Engström efter ett fint skott invid målvaktens vänstra stolpe. Några minuter senare så kvitterar dock Femman till 1-1 när Daniel Lundin slår en hörna i mål. Den tog dock på en försvarare och in men det var en bra prestation. Efter en kvart lobbar Manfred Aronsson i ribban. Hela den andra halvleken var ett långt ställningskrig och till sist slöt matchen rättvist 1-1 och båda lagen ligger kvar i den rekordjämna toppen. Med en match kvar innan den femte omgången fullbordas så skiljer det endast två poäng mellan ettan och tolvan och endast en poäng mellan ettan och tian. En så jämn tabell har aldrig funnits i Reklamseriens 47 åriga historia.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL FAGERLUND, KANAL 5.

Dagens Industri – Mediaedge: cia   4–1
D. Lars Karlsson 2, Nicklas Malmros, Michael Kinnard. M. Johan Nilsson.

Dagens Industri fick en drömstart mot Mediaedge:cia och ledde med 2-0 efter endast två minuter. Det började med att Lasse Karlsson tog emot bollen, ryckte som bara han kan och pang så satt bollen där i den bortre burgaveln. Sedan slog Nicklas Malmros in en retur. Den starten chockade givetvis cia men man arbetade sig in i matchen. Det dröjde till en kvart var spelad innan man fick sin första målchans värd namnet. Johan Nilsson kom fri från kanten men Per Laredius gjorde en fin fotparad. Karlsson hade ett stolpskott men 3-0 kom ändå när Michael Kinnard drog på för kung och fosterland. Andra halvlek blev händelserik. Först reducerade Nilsson till 1-3. Nilsson testade Laredius ytterligare en gång men supermålvakten gjorde en reflexräddning och tippade kanonskottet till hörna. Albert Högstrand var även han nära att reducera men skottet tog i stolpen. Sedan var det Karlsson som träffade stolpen igen. Där var matchen nära att avgöras. Det gjorde den dock i slutminuten när en cia spelare sköt mot målet men en egen spelare hann inte undan för skottet som skulle gå in. Istället kontrade Karlsson in slutresultatet 4-1. DI avancerar i tabellen medan cia inte kan komma längre ner än man är. I de tidigare matcherna har man ju spelat bra men förlorat knappt. Idag spelade man långt ifrån bra för första gången. Kom igen, det måste vända.
MATCHENS LIRARE: PER LAREDIUS, DAGENS INDUSTRI.

Mediacom – Hill & Knowlton   3–1
Jan Unkuri, John Aleman, Daniel Hesser. H. Joel Holmer.

Matchen mellan Mediacom och Hill & Knowlton var en toppmatch där det segrande laget skulle ståta som serieledare. H & K inledde bäst och efter sju minuter sköt Joel Holmer i stolpen. Det blev inget mål den gången men tre minuter senare satte Holmer dit den i krysset. H & K skrev historia för man var i serieledning i elva minuter. H & K kunde dessutom både gjort 2-0 och 3-0 men det ville sig inte i avslutningarna. Ett trögstartat Mediacom kom så sakteliga in i matchen och med tre kvar av halvleken dundrade Daniel Hesser bollen i ribban och ut. Kämpen Jan Unkuri kunde kvittera minuten senare. Den andra halvleken bjöd på en offensiv fotboll från bägge lagen. Ingen defensiv här inte och redan efter en minut slog John Aleman in en stolpretur från Hesser till 2-1. Matchen stod sedan och vägde. Det var lika nära att bli 2-2 som 3-1. Niklas Lundin träffade stolpen och den 58 kilo lätte och tekniska Jussi Kontinen sprang som en furie. Det var till sist Mediacom som hade marginalerna på sin sida och Hesser kontrade in 3-1 i slutminuten. Därmed är Mediacom serieledare igen.
MATCHENS LIRARE: JUSSI KONTINEN, HILL & KNOWLTON.