Premier League 6:e omgången 2004

Hill & Knowlton – CSKA McCANN   2–4
H.
Jussi Kontinen, Henrik Johansson. C. Fredrik Espmark, Magnus Engström, Nils Palhagen, Kalle Widgren.

CSKA McCANN gjorde en riktig kämpamatch och vände 1-2 i halvtid till en seger med 4-2. Det var annars Hill & Knowlton som inledde klart bäst. Man skaffade sig per omgående två frilägen, den ena räddade Anders Strid förtjänstfullt och det andra skottet gick utanför. CSKA stack emellan med en kontring och Fredrik Espmark gjorde årets första seriemål vilket betydde 1-0. H & K kom tillbaka omgående och Niklas Lundin sköt ett lurigt långskott. Efter det hade H & K ytterligare tre bra avslut och Strid fick verkligen jobba mellan stolparna. Till sist kom kvitteringen genom Jussi Kontinen. Minuterna senare var hela H & K inblandad i ett vackert anfall där Henrik Johansson var sist på bollen och 1-2 var ett faktum. Kontinen och Lundin var grymt bra och det gick knappt att ta bollen från dem. Ju längre matchen löd ju tröttare blev H & K. I den andra halvlekens femte minut kunde så Magnus Engström kvittera. Matchen stod och vägde men ett vilt kämpande CSKA fick det förlösande 3-2 målet med åtta kvar genom Nils Palhagen. Då kändes det tungt för det slitande H & K varpå Kalle Widgren satte dit nådastöten 4-2. CSKA hakar på i toppen. H & K har något stort på gång om alla kommer samtidigt.
MATCHENS LIRARE: ANDERS STRID, CSKA MCCANN.

Kanal 5 – Clear Channel   4–0
K.
Thomas Sellin 2, Daniel Lundin, Daniel Cedercrona.

Kanal 5 tog en viktig seger efter en bra genomförd match. För tillfället toppar man Premier League men man har en match mer spelad än de flesta. Årets första riktiga ruskväder slog till den 8 juni. 8 plusgrader, nordlig vind och spöregn samt en vattensjuk plan var inte direkt inbjudande. Det hindrade inte Reklamseriekämparna och bl.a. Clear Channel drog upp ett ruskigt tempo men K5 var vakna och Thomas Sellin nickade in 1-0 redan i den första spelminuten. CC fortsatte mördartempot och sköt från alla vinklar. Det var dock Femman som hade marginalerna på sin sida och i den tionde minuten gör man ett mycket vackert mål. Mikael Fagerlund bryter ett uppspel och driver fram i planen och spelar vägg med Johan Westman. På ett tillslag frispelar sedan formstarka Fagerlund Sellin som inte gör något misstag från nära håll. Efter det målet kom CC av sig något och 2-0 blev halvtidsresultat. Den andra halvleken bjöd på ställningskrig. Det kunde lika gärna bli 1-2 som 3-0. Chanser fanns verkligen. Fredrik Ragell räddade bl.a. en boll på mållinjen. Men som sagt, det var Kanal 5 som hade marginalerna på sin sida och den senaste tidens speciella måltjuv Daniel Lundin satte dit 3-0. Med minuten kvar att spela slog sedan Daniel Cedercrona en hörna som mer eller mindre blåste in. Bollen var en decimeter över mållinjen tyckte en bra placerad domare. Rätt lag vann men 4-0 var för stora siffror. CC är bra men tar för få poäng. Vi får hoppas att sommarvärmen kommer tillbaka.
MATCHENS LIRARE: THOMAS SELLIN, KANAL 5.

Digaloo – Mediaedge: cia   4–1
D. Ronny Kannerberg 2, Tommy Svensson, Niclas Ivarsson. C. Jonas Larsson.

För två dagar sedan möttes just Digaloo och Mediaedge: cia i cupen. Den gången vann Digaloo med 2-0 men det satt ganska långt inne. Idag gick det lite lättare. Tommy Svensson hade vaknat på ett bra humör denna morgon och gjorde tidigt 1-0. Han fortsatte sedan med att slå den ena fina passningen efter den andra. Sista tio minuterna på den första halvleken blev händelserika. Niclas Ivarsson sköt ett bra skott men Johan Högfeldt gjorde en bra enhandsräddning. Sedan kontrade Albert Högstrand men nu var det Hasse Hallbergs tur att briljera med en fotparad. Mats Carlsson träffade ribban och Mathias Aspvid sköt ett bra närskott. I den 18:e minuten så gjorde Ronny Kannerberg förlösande 2-0. Av bara farten gjorde Kannerberg även 3-0 i början på andra. Med tio kvar kom så 4-0 genom Ivarsson och saken var kvar. CIA gick ifrån matchen med ett positivt minne för Jonas Larsson kanonskott i målet var verkligen vackert.
MATCHENS LIRARE: TOMMY SVENSSON, DIGALOO.

FLT/Kramgo – Expressen   0–1
Mikael Norlund.

Expressen tog ett stadigt grepp om matchen per omgående och hade ett 80%-igt bollinnehav under den första halvleken. Man hade trots det väldigt svårt att skapa chanser. Övertaget var skenbart för FLT/Kramgo spelade ett mycket bra försvarsspel med mittbacken Peter Linder som suverän härförare. Många spelare i FLT är bättre än de ser ut. Många har lite kagge men bollsinnet och kämpahumöret är det verkligen inget fel på. Sedan har man rutin och står för det mesta rätt i plan. Mikael Norlund var den enda i Expressen som hade en målchans. Halvleken chans hade istället Max Eriksson men nicken efter en hörna tippades ut till en ny hörna av Mats Lagerholm. I den andra halvleken blev FLT lite trötta så bollinnehavet ökade till 90%. Expressen hade fortfarande svårt att hitta bra mål lägen. Minuterna tickade raskt iväg och vi började rikta in oss på ett kryss. Med fem kvar får dock Norlund bollen vid mittlinjen samt avancerar hårt trängd fram emot målet och några meter utanför straffområdet skjuter han en patenterad tå paj efter marken som går rakt in i mål. 1-0 var rättvist men vi tyckte att FLT var värda en poäng så som de kämpade. Expressen har nu avgjort matcher i slutminuterna två gånger i rad. Det tyder på lagmoral. Leslie Marsden var värd att hålla nollan.
MATCHENS LIRARE: PETER LINDER, FLT/KRAMGO.

Starcom – Mediacom   0–8
M. Daniel Hesser 3, Andreas Lifbom 3, Henrik Jönsson, John Aleman.

Mediacom befäste sin serieledning när man krossade Starcom med hela 8-0. Firman Daniel Hesser och Andreas Lifbom var verkligen ett radarpar i början på matchen. Efter tio minuter hade de gjort två mål var och 4-0 till Mediacom var en helt perfekt start. Sedan avtog målskörden en aning men matchens bästa spelare Lifbom tog tag i taktpinnen igen när han slog in 5-0 i början på andra. Starcom rasade som ett korthus och Henrik Jönsson, Hesser och John Aleman såg till att slutresultatet skrev 8-0. Firmans medlemmar gjorde båda hattrick. Starcom är en gåta. Efter fyra omgångar toppade man Premier League. Efter det underbara resultatet har man 0-18 på två matcher. Vad hade det gett på oddset? Mediacom ser verkligen vassa ut för tillfället. Kom igen Starcom.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS LIFBOM, MEDIACOM.

Aftonbladet – Dagens Industri   4–2
A. Christoffer Strauss 2, Per Johansson, Sven-Anders Eriksson. D. Steven Groves, Lars Karlsson.

Aftonbladet repades sig efter den förra matchens holmgång. Idag tog man en meriterande seger över Dagens Industri. Per Johansson gjorde 1-0. Steven Groves kvitterade med ett vänsterskott. Den unge gamlingen Sven-Anders Eriksson gav AB ledningen på nytt och när Charles Berglund spelade fram Christoffer Strauss till ledningen 3-1 hade Bladet skaffat sig en ledning som man aldrig släppte. Lasse Karlsson reducerade visserligen till 2-3 men när matchvinnaren Strauss gjorde 4-2 var saken klar. Thomas Hanusek var bra ännu en gång. Aftonbladet har nu tre segrar och avancerar i tabellen.
MATCHENS LIRARE: THOMAS HANUSEK, AFTONBLADET.

Lokaltidningen Mitt i – Carat Sverige   1–6
L. Thomas Pagling. C. Peter Arnesson 2, Henrik Bertmar, Mikael Djulstedt, Joacim Persson, självmål.

Formstarka Carat Sverige hade stundtals kattens lek med råttan mot Lokaltidningen Mitt i. I den första halvleken bjöd Carat på gladfotboll på hög nivå. Peter Arnesson är hetare än någonsin och gjorde både 1-0 och 3-0. 2-0-målet var mycket vackert. Anders Ungh gjorde nämligen mål i fel bur men målet var som sagt väldigt grant. Kanske det snyggaste Ungh gjort i Reklamserien. Innan paus kom även 4-0 genom Henrik Bertmar. Thomas Pagling gav sitt lag ett litet hopp när han reducerade till 1-4. Men det var Carats dag och Mikael Djulstedt satte dit 5-1 och när Joachim Persson gjorde 6-1 var det hans sjätte mål under denna vårsäsong. Starkt jobbat Persson. Matchen slöt 6-1 och Carat blir, som vi sagt femtioelva gånger, farliga i år.
MATCHENS LIRARE: HENRIK BERTMAR, CARAT SVERIGE.