Premier League 7:e omgången 2004

Clear Channel – Hill & Knowlton   10- 0
C. Filip Ringborg 4, Staffan Nyström 2, Per Norgren 2, Marcus Westerberg, Mårten Thorslund.

Två av seriens absolut ojämnaste lag möttes i den första matchen i den sjunde omgången, nämligen Clear Channel och Hill & Knowlton. CC fick en drömstart, efter 42 sekunder gjorde man 1-0. Efter 1.24 gjorde man 2-0 och efter 2.15 rullade man in 3-0. Efter det underläget reste sig aldrig H & K. Innan paus hade 3-0 blivit till 6-0. Den andra halvleken inleddes som den första. Efter 34 sekunder blev det 7-0, efter 1.36 blev det 8-0 och efter 3.41 kom 9-0. Den snabbaste TÖ (teknisk överlägsenhet) på år och dar kom efter 5.12 in på slutrundan och matchen var över. När allt stämmer för CC är dom mycket bra. Det skall även sägas att H & K saknade några tunga pjäser. Debutanten Filip Ringborg gjorde hela fyra mål medan Staffan Nyström och Per Norgren gjorde två var. Enmålsskyttar blev Marcus Westerberg och Mårten Thorslund. Trevlig sommar.
MATCHENS LIRARE: FILIP RINGBORG, CLEAR CHANNEL.

Carat Sverige – TV 4   2–4
C. Peter Arnesson, Kenneth Danielsson. T. Jonas Uhrstöm 2, Thony Karlsson, Mattias Blomquist.

Helt oväntat och när man minst anade det så kom TV 4 första ¨riktiga¨ seger. Att den kom mot det tippade topplaget Carat Sverige gjorde ju inte saken sämre. Carat hade bästa tänkbara uppställning, man mönstrade t.o.m. förvärvet Kenneth Danielsson, som därmed debuterade för sin femte klubb i sin Reklamseriehistoria. Det måste vara något av ett rekord. Vi får väl fråga Jens Lundström (”det är en knivig fråga eftersom lag har bytt namn/slagits ihop och spelare har gått vidare till dessa. Jag bedömer att det är delat rekord, d v s rena byten, med Michel Rydberg som också representerat fem olika lag. Dock har Michel spelat två sejourer med BOW reklam så han har bytt lag sex gånger”, Jens anm). Carats spelare tittade nog på varandra och tänkte att i det här stjärngänget behöver man nog inte kämpa så hårt för det fixar de andra. Vi förväntade oss en anstormning inledningsvis men den kom inte, man var inte på tårna. Det var istället TV 4, som ungefär spelade som Sverige i deras match mot Bulgarien. Redan i den andra minuten slog Jonas Uhrström en hörna och från nära håll sköt Anders Dahl över. Minuterna senare kom Marcus Skarphagen fri men den nydebuterande målvakten Gunnar Pettersson avvärjde förtjänstfullt. 1-0 kom sedan i den tionde minuten när Thony Karlsson elegant klackade in sin egen stolpretur. Carats första målchans värd namnet kom efter dussinet minuter när Andreas Malmfält frestade Mikael Kollberg i Fyrans mål men burväktaren stod pall. Istället kunde TV 4 öka till 2-0 när Marcus (Zlatan) Skarphagen spelade fram Jonas (Ljungberg) Uhrström och så låg bollen i nätmaskorna. Skarphagen hade även ett fräsande skott över och där var 3-0 nära. Carat fick ett litet hopp när Peter Arnesson reducerade till 1-2 innan halvtid. Nu förväntade vi oss i alla fall en anstormning från Carats sida men den kom inte denna gång heller. Halvleken började med att Mats Ringström hade två bra lägen men det ena skottet gick utanför och det andra strax över. Snabbe och pigge Uhrström kunde några minuter senare påpassligt göra 3-1. Med tio minuter kvar började Carat inse att en förlust var snubblande nära och nu kom anstormning med stort A. Kenneth Danielsson reducerade till 2-3. Efter det målet hade Carat fem bra avslut på lika många minuter och vid samtliga tillfällen gjorde Kollberg bra ingripanden. Nu var trycket hårt mot Fyrans mål och killarna började tröttna ordentligt i värmen, man orkade inte ens kontraslå. I slutminuterna gjorde Kollberg ytterligare två jätteräddningar och han hade även marginalerna på sin sida. Carats spelare slet sitt hår i förtvivlan. Med minuten kvar av matchen så rensade TV 4 undan varpå Uhrström (Svensson) fick tag i bollen och slog in den framför målet. I den bortre delen av straffområdet kom Mattias (Larsson) Blomquist i hög fart samt smällde in bollen med vänstern precis under ribban och vild glädje utbröt i TV kanalens gäng och skrällen var ett faktum. Fortsätter TV 4 i den här stilen i höst blir det kul. Detta var en underhållande match i publiken smak. Det var många svettiga ansikten i det segrande laget.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL KOLLBERG, TV 4.

CSKA McCann – Starcom   5–0
C. Petrus Kukulski, Kalle Widgren, Robert Nyberg, Krister Svensson, Håkan Liljemarker.

CSKA McCANN tog en viktig seger när man i ett hällande regn slog tillbaka Starcom med ganska enkla 5-0. Starcom hängde med inledningsvis och Johan Brandt hade en nick i ribban och kämpen Patrik Sandberg hade ett skott som stannade i vattenpölen framför mål. Där hade duktige burväktaren Anders Strid tur. Halvlekens enda mål gjordes av pigge Petrus Kukulski. Debutanten och kämpen Robert Nyberg kastade ett inkast som Petrus mötte samt vinklade in med en bra nick från det hållet han kom ifrån i burgaveln. Ett mycket vackert mål var ett faktum. I den andra halvleken var CSKA det bättre laget och när Kalle Widgren och Nyberg såg till att 1-0 blev till 3-0 kroknade Starcom i takt med att spöregnet öste ner. När Krister Svenssons inlägg (skott?) gick i mål till 4-0 var saken helt klar och Håkan Liljemarker kunde sedan fastställa slutresultatet 5-0. Nu har inte Starcom gjort mål på 2 timmar och 40 minuter. Den som gör nästa mål i Starcom får en gratis frukost i Kungliga Tennishallen. För CSKA:s del ser hösten intressant ut. Man får fira sommar som ett slutspelslag (en match mer spelad dock).
MATCHENS LIRARE: PETRUS KUKULSKI, CSKA MCCANN.

Aftonbladet – Mediaedge: cia   4–2
Thomas Hanusek 3, Sven-Anders Eriksson. M. Jonas Larsson, Thomas Weigle.

Vårsäsongens sista match spelades på den blötaste plan på flera år i Reklamserien. Det var nästan ett tropiskt skyfall som föll från skyarna. Från mål till mål på mitten av plan rullade inte bollen. Vid långsidan mot skogen gick det inte heller att spela. Endast några få fläckar och vid långsidan vid berget var spelbar så att bollen kunde rulla. Vid målet mot gräsplan var det mer än en decimeter djup stor vattenpöl. Gubbarna i Aftonbladet och Mediaedge:cia kämpade dock som svenska vikingar. Cia inledde matchen bäst och man kunde sånär fått med sig en straff när Thomas Weigle blev upphakad. Domaren friade i vattenpolomatchen. Duktige Erik Zampoukos hade sedan ett fint läge men bollen fastnade i blötan och Erik föll och fick säkert en liter vatten innanför tröjan på ryggen. Efter fyra minuter så gjorde Jonas Larsson 1-0. Bladet fick inte till det men man hade en lyckominut i mitten på halvleken när först Thomas Hanusek kvitterade och Sven-Anders Eriksson gav de svarta ledningen. Weigle kunde kvittera innan halvtidssignalen ljöd. I början på andra halvlek så gjorde oerhört formstarka Hanusek två snabba mål vilket var en bedrift med tanke på omständigheterna. Sedan bevakade Bladet sina positioner och regnet fortsatta att ösa ner. Zampoukos sköt i alla fall ett riktigt bra skott som var på väg in i mål men bollen fastnade i vattenpölen och låg och flöt på den flytande mållinjen. Bladet vann med 4-2 och ståtar med fyra segrar på sju matcher, starkt. Cia har sju raka förluster men vi lider med laget. Man har ett bättre material än tabelläget visar vilket säkert flera lag i höst får erfara. Det går inte att stoppa Thomas Hanusek från att bli matchens lirare i tre matcher i rad (två i serien och en i cupen). Detta måste också vara ett rekord. Vi får fråga Jens Lundström igen (”- Det har hänt en gång tidigare när Michel Rydberg blev matchens lirare i samtliga tre slutspelsmatcher 1998, Jens anm.).
MATCHENS LIRARE: THOMAS HANUSEK, AFTONBLADET.

Mediacom – Lokaltidningen Mitt i   7–2
M. Johan Karlsson 2, Joakim Franke 2, Daniel Hesser, John Aleman, Henrik Jönsson. L. Sven Riedel 2

Mediacom inledde med att ta ett stadigt grepp om matchen men den storspelande målvakten i Lokaltidningen Mitt i, John Goliat, räddade sitt lag vid flertalet gånger. I mitten på halvleken kontrade LMI och lagkaptenen, kämpen och strategen Sven Riedel kunde med en stenhård tåpaj ge sitt lag ledningen med 1-0 högst överraskande. När sedan samma man minuten senare dundrade in 2-0 på ett vackert helvolleyskott låg skrällen nära. Då visade Mediacom varför dom är serieledare. Man kanske inte visade upp något skönspel direkt men lagmaskinen rullade på och laget segade sig ikapp, kvitterade samt gick ifrån. När 5-2 målet kom med tio minuter kvar av matchen var det spiken i kistan. Matchen slöt till sist 7-2. Johan Karlsson gjorde både 1-2 och 2-2. Tvåmålsskytt blev även Joakim Franke medan Daniel Hesser, John Aleman och Harald Jönsson nätade varsin gång. Daniel Johnsson var som vanligt frejdig och hade ett fint ass till det första målet. Mediacom behåller serieledningen och en spännande höst väntar.
MATCHENS LIRARE: JOAKIM FRANKE, MEDIACOM.

Dagens Industri – FLT/Kramgo   3–3
D. Peter Nee 3. F. Daniel Wiklund 2, Peter Callius.

Dagens Industri och FLT/Kramgo spelade årets varmaste match hittills. Till sist kom värmeböljan lagom till höstpremiären. I den sjätte minuten jublades det på läktaren från lagen i den tidiga matchen. Det var nämligen så att Peter Callius slängde sig på gruset med kortbrallor och fick en fot på bollen varpå FLT tog ledningen. Callius gjorde därmed mål på sina gamla lagkamrater. Det engelskt kryddade laget DI kunde kvittera fem minuter senare när Peter Nee grymt snyggt lobbade in bollen. I början på andra spelade FLT snyggt och Daniel Wiklund förlängde Mathias Kallios skott in i mål. Resten av matchen var det ett härligt ställningskrig ute på planen. När matchuret visade två minuter kvar visade planens bästa spelare, Wiklund, var skåpet skulle stå när han likt Kurre Hamrin i VM 1958 snurrade upp försvararna längst högerkanten, skar in samt lättade upp bollen i nättaket från minimal vinkel. Målet var t.o.m. snyggare än Hamrins. Matchen kändes som helt klar. DI centrade och lobbspecialisten Nee sköt direkt på avspark en ny grym lobb och det var reducerat med minuten kvar. DI satsade allt på ett kort och fick en hörna med 20 sekunder kvar och tro på faan. Nee dök upp vid den bortre stolpen och nickade in kvitteringen 3-3. Snacka om upphämtning samt maximal utdelning från DI sida. FLT får bara inte tappa poäng när man gör 3-1 med två kvar och dessutom har ett bra och stabilt spel. Bollen är ju som bekant rund och det är inte det första eller det sista laget i världshistorian som glömmer att knyta till säcken. Vi ser fram emot en trevlig höst. Hattrick mannen Peter Nee kommer nog sova gott i natt
MATCHENS LIRARE: DANIEL WIKLUND, FLT/KRAMGO.

Expressen – Kanal 5   5–0
E. Andreas Nyman 2, Björn Heurlin 2, Patrik Wessberg.

Toppmatchen mellan Expressen och Kanal 5 blev en ganska enkel historia för det förstnämnda laget. I den fjärde minuten smällde Björn Heurlin in 1-0 med pondus. Sedan bevakade tidningslaget matchen med Patrik Myrbäck och Peter Skoog som säkra sista utposter. Femman som låg på kvalplats försvarade sig bra med den första halvleks bästa spelare Christer Plars i spetsen. Expressen hade svårt att sätta pricken över i:et men med dussinet minuter kvar av matchen kom 2-0 genom Andreas Nyman. Kanal 5 som bara släppt in fem mål på hela vårsäsongen kroknade efter det målet och i slutminuterna rann det iväg till hela 5-0. Nyman var pigg värre och gjorde ett mål till. Patrik Wessberg gjorde även han ett mål. Därmed övertar Expressen Femmans slutspelsplats. Det krävs dock bättre spel från bägge lagen för att hamna på just den platsen när vi summerar säsongen i oktober. Det är dock inget fel på kämpahumöret.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS NYMAN, EXPRESSEN.