Premier League 10:e omgången 2004

Lokaltidningen Mitt I – Expressen  5–3
L. Johan Claesson 2, Sven Riedel, Jonas Malmros, Thomas Pagling. E. Björn Heurlin, Michael Eklund, Patrik Myrbäck.

Lokaltidningen Mitt I gjorde sin bästa match någonsin i Reklamserien mot tidningskollegan Expressen. LMI fick en drömstart och redan i den andra minuten vann Sven Riedel ett motlägg. Han föll men reste sig upp och smällde in 1-0 i burgaveln och detta var en oerhört stark prestation av lagkaptenen. Minuterna senare höll sig Johan Claesson sig framme och rullade in 2-0. Expressen visade en fin moral i den första halvleken och segade sig ikapp till 2-2 innan domaren pipa ljöd för halvtidsvila. Björn Heurlin tog påpassligt hand om ett försvarsslarv och stänkte upp bollen i nättaket till 1-2. Kvitteringsmålet kom på straff genom Michael Eklund. Därför kom baklängesmålet för Expressen i inledningen på andra mycket olägligt. För LMI kom det som en skänk från ovan när Jonas Malmros tog emot bollen, vände sig om och krutade in 3-2. Sedan hade LMI en riktig lyckominut i mitten på halvleken då Thomas Pagling och Claesson gjorde varsitt mål. 2-5 var en alltför stor uppförsbacke för Expressen. Därmed besegrade bottenlaget LMI topplaget Expressen.
MATCHENS LIRARE: JOHAN CLAESSON, LOKALTIDNINGEN MITT I.

Starcom – Dagens Industri  2–0 (WO)

Hill & Knowlton – Mediaedge: cia  9–1
H. Niklas Lundin 4, Hans-Olof Johansson 2, Nicklas Strahner 2, Jussi Kontinen. M. Andreas Lejdegård.

Så här långt är Hill & Knowlton höstens lag. Man är t.o.m. formstarkast i hela Reklamserien. Man har de tre senaste matcherna radat tre segrar med siffrorna 9-2, 7-2 och som idag 9-1. Mediaedge: cia åkte på sin tionde raka förlust. Idag var man med i matchen till halvleken då det stod 1-1. Efter en kvart gjorde den snabba kämpen Andreas Lejdegård 0-1. Innan paus kunde Hans-Olof Johansson kvittera. Redan efter nio sekunder in på andra spelade Johansson fram Niclas Strahner till 2-1. H & K gick sedan från 2-1 till 5-1 på tio minuter och då dog cia. Niklas Lundin smällde in hela fyra mål. Johansson och Strahner gjorde var sitt till. Ett mål gjorde också speedkulan Jussi Kontinen. Det skall bli kul att följa H & K i höst. Vi väntar med spänning på när cia första poäng skall komma. Lejdegård sprang för två i dagens match.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS LEJDEGÅRD, MEDIAEDGE: CIA.

TV 4 – Clear Channel  2–5
T. Anders Dahl, David Bogerius. C. Nicklas Deneo 2, Pehr Dunger, Jonas Jägerskog, Filip Ringborg.

Det blev Clear Channel som stoppade TV 4 framfart. CC fick en drömstart på matchen och redan efter fyra minuter stod det 2-0 efter mål av Pehr Dunger och Jonas Jägerskog (pass Dunger). Fyran brukar ju inleda lite lugnt för att sedan öka och till sist vinna. Så har det i alla fall sett ut de senaste matcherna. Även idag ryckte man upp sig och efter dussinet minuter reducerade Anders Dahl efter en retur. I början på andra sprang, sköt och kämpade CC ner sina motståndare. Filip Ringborg och två gånger Nicklas Deneo såg till att 2-1 blev 5-1. Det blev för mycket för TV 4 som bara orkade med en reducering innan slutsignalen ljöd efter mål av David Bogerius. CC ser riktigt vassa ut. Det gör ont att möta de svarta. Dom är lite som ett Hockeylag från Kanada, fullt ös i varje läge. Fyran får slicka såren. Man dök upp med hela 12 förväntningsfulla gubbar vilket är kul.
MATCHENS LIRARE: PEHR DUNGER, CLEAR CHANNEL.

FLT/Kramgo – Digaloo  1–6

F. Pontus Karlsson. D. Magnus Lindblad 3, Johan Hellrup 2, Niclas Ivarsson.

Digaloo är inne i ett positivt stim och efter dagens match ligger man i vinnarhålet. Endast målskillnad skiljer laget från en slutspelsplats och t.o.m. serieledning samt uppflyttning till Serie A. Matchen mot FLT/Kramgo var jämn och mållös den första kvarten. Sedan fick Digaloo en Lidners knäpp och gjorde tre snabba mål. 1-0 gjorde Niclas Ivarsson, 2-0 Magnus Lindblad och 3-0 satte Lindblad igen efter en kanon. 2-1 hade speglat matchen bättre. I början på andra gjorde Digaloo skäl för målen och med tio minuter kvar så gjorde Johan Hellrup två snabba mål och ställning var 5-0. Det ena målet var riktigt vackert och gubbarna som skulle spela matchen efter undrade om Digaloo hade köpt Zlatan. Pontus Karlsson tröstmålade förtjänstfull men matchen avslutades med att tremålskytten Lindblad gjorde mål. Inte illa av en målvakt/back. Vi undrar vart detta skall sluta för Digaloo? FLT måste ta sig ur svackan och det fort.
MATCHENS LIRARE: JOHAN HELLRUP, DIGALOO.

Carat Sverige – Mediacom  1–1
C. Martin Andreasson. M. William Sävblom.

Topplagen Carat Sverige och Mediacom drabbade samman i en jämn match. Den första halvleken slutade för ovanlighetens skull 0-0. Carat hade ett mycket bra försvarsspel och kontringarna var hyperfarliga. Rörliga Peter Arnesson hade inte marginalerna med sig i avsluten. När så Martin Andreasson gick på en skarv och kom fri från halva plan i inledningen på andra samt gjorde behärskat 1-0 kom det inte oväntat. De lite ringrostiga serieledarna Mediacom fick det inte att stämma. Man spelade för sakta och omständigt. När dussinet minuter återstod av matchen försökte man hitta på något. Man kom tre mot två och Daniel Hesser rullade bollen i stolpen men returen gick framför fötterna på en medspelare som dock retfullt inte nådde den. När man nästan försökt allt utan att lyckas fann det egentligen bara en sak kvar att tillgå. In med William Sävblom framför mål och ge bollen till Hesser som skulle skjuta och sedan var det bara att hoppas att det skulle bli som vanligt igen. Vad tror ni hände, jo Hesser sköt och Sävblom stoppade bollen samt la in den i ett övergivet mål inför jublande lagkamrater. Ja förresten, Sävblom jublade nog högst av alla. Minuterna senare dundrar kämpen John Aleman bollen i stolpen. Matchen slöt till sist rättvist 1-1. Mediacom behåller serieledning på en skör tråd.
MATCHENS LIRARE: MARTIN ANDREASSON, CARAT SVERIGE.

Aftonbladet – Kanal 5  2–2
A. Thomas Hanusek, Anders Deutgen. K. Anders Sahlee, Christer Plars.

Matchen mellan nytända Aftonbladet och stabila Kanal 5 gällde vilket lag som skulle haka på topptrion. Ett oavgjort resultat skulle även fungera för båda lagen. Med tanke på de förutsättningarna så borde matchen blivit en tillknäppt historia. Det blev roligt nog precis tvärtom. Femman inledde med att ta ett litet grepp men det var Bladet som gjorde 1-0 efter fem minuter genom Thomas Hanusek efter sin egen retur på deras första riktiga anfall. Mycket duktige Mikael Fagerlund som hade många fina djupledslöpningar dundrade en frispark i stolpen i anfallet efter. 1-1 kom en stund senare genom Anders Sahlee. Om Kanal 5 var något vassare inledningsvis så var det Aftonbaldet som avslutade den första halvleken bäst. Både Hanusek (stolpen) och Sven-Anders Eriksson (ribban) var nära att överlista duktige Kalle Forsbeck i målet. Forsbeck var på båda skotten och styrde dem i virket. Andra halvlek blev ett jämnt ställningskrig. Manfred Aronsson kom upp bra efter en hörna och fick till en mycket bra nick. Jon Hansson reflexräddade bollen på mållinjen. Med tio kvar så slog Hanusek ett långt inlägg från vänsterkanten och på den andra sidan kom Anders Deutgen som skjuten från en kanon från sin högerback position samt nickade hårt trängd in 2-1 invid stolpen. Femman fick då jaga efter en kvittering igen. Pontus Gårdinger gjorde nog sin bästa match i Reklamserien, han var inblandad i mycket. Duktig var även Christoffer Strauss i Aftonbladet. Med sex kvar slog alltid pålitliga Christer Plars till när hans inte alltför märkvärdiga skott letade sig in till slutresultatet 2-2. Det är aldrig fel att skjuta. Detta var en trevlig match. Fortsättning följer för båda lagen. Serien lever.
MATCHENS LIRARE: CHRISTOFFER STRAUSS, AFTONBLADET.